Force India İlk Teste Hazır Çıkacak

yazar:

kategori:

2012’de yürürlüğe giren yeni kurallar kapsamında artık çarpışma testleri, testlere başlamadan önce tamamlanmak zorunda ve bu durum, hızlı bir şekilde hazır olmalası için büyük baskı oluşturuyor. İlk iki test arasındaki iki haftalık ara göz önüne alındığında diğer takımların da Mercedes gibi ilk teste 2011 aracıyla çıkmayı benimsemesindne şüphe ediliyordu ama Force India Teknik Sorumlusu Andrew Green, takımının başlangıç için hazır olduğunu belirtti.

Green: “Programa göre ilerliyoruz ki bu iyi bir haber. Çünkü testler öncesinde şasiyi onaylatmanız gerekiyor. Dolayısıyla bu durumu halletmek için bir parça ilave planlama oldu. Şasi, Aralık ayında onaylatıldı.”

“Birçok ‘sorun çıkmasın’ dileği vardı. Her şeyin, analizlerin ortaya koyduğu şekilde olmasını umuyorsunu. Her bir testten sorunsz çıkmak daima güzeldir. Herkes övgüyü hak etti.”

Green, geçen sene sonlarında Toro Rosso’nun ciddi gelişimine de şaşırdığını ifade etti.

Green: “Çok yakın bir 2011 sezonuydu; o son birkaç yarışta mücadele içindeydik. Ne şekilde olacağını bilmiyorduk. Sezonun sonu yaklaşmışken Toro Rosso’dan böyle bir cevap beklemiyorduk. Suzuka dönemlerinde makul seviyede bir gelişim göstermiş gibiydiler. Bir takımın, sezonun o kadar geç dönemlerinde böylesi büyük bir gelişimle ortaya çıkması sıradan değildir.”

“Bu yüzden Brezilya’daki son yarışa kadar yoğunlaştık. Bu açıdan bakınca, bizim %100 olarak yeni araca odaklandığımızı söyleyebilirdiniz.”


Yorumlar

  1. mersedes bizi utandır.

  2. Mercedes dışında herkes ilk teste yetişiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir