Hamilton Yanlış Lastik Seçiminden Yakınıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Türkiye yarışında pole pozisyonu için göstermiş olduğu mücadeleyi kaybetmesinin ardından yanlış lastik seçtiğinden dert yanıyor.

Hamilton son sıralama seansında sert lastikleri seçmesinin ardından yarınki yarışa üçüncü sıradan başlayacak.

Bütün rakipleri daha yumuşak lastik seçerken, McLaren pilotu piste daha uyumlu olduğunu düşünerek sert lastikleri kullanmıştı.

Sıralama turu bittiğinde planı işe yaramadı ve Hamilton hata yaptığını kabul etti.

Hamilton, "Benim için oldukça sıkı bir sıralama oldu, birinci ve ikinci sektörde oldukça iyi dereceler elde ettim ancak lastiklerle ilgili ufak bir sorun yaşadım. Daha uyumlu olabileceğini düşünerek sert lastikleri kullanmaya karar verdim" dedi.

"Bu benim kararımdı ve sanırım bu kez yanıldım."

Hamilton, "Üçüncü sektöre iyi başlayamadım. Özellikle ilk turum oldukça berbattı ve bu gerçekten benim için kötüydü. Ama ikinci turda bunu telafi etsem de yeteri kadar hızlı olamadım. Yine de sonuç o kadar da kötü değil" diye ekledi.

Sıralamada takım arkadaşı Heikki Kovalainen’in arkasında kendisine yer bulan İngiliz, herşeye rağmen yarınki yarışta zirve için mücadele edeceğinden emin.

Bu hafta performansımız gerçekten çok iyi. Bunu ben de Heikki de gösterdik ve burada Ferrariler’den daha iyi olduğumuzu göstermek istiyoruz ve bunu başarabiliriz.

 

 

 


Yorumlar

  1. Mclaren zaten ne zaman doğru strateji belirlediki,strateji yanlışları ve yanlış seçimler yüzünden onlarca yarış kaybetmişlerdir bugüne kadar…

  2. fuad kaya kardeş hamilton pınarın alonsocuğuna toz yutturunca doğal olarak hasım oluyorlar. :)))

  3. pınar, komik misin sen bacım .)) ne diyosun? niye nefret ediyorsun bu kadar bu hamiden..naptı adam sana yaw

  4. he ikinin arkasında başlaması zoruna gitti herhalde hemıltın bırak bu işleri adam senden çok daha hızlıydı sen bölesin işte he iki artık seni geçmeye başladı ya yazık oldu he ikiye kendine takım arasın garibim onuda gönderirsiz siz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir