Kovalainen İlk Kez İkinci Sırada Yarışa Başlayacak Olmaktan Memnun

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen Türkiye Gran Prix’inde ilk kez elde ettiği ikinci sıradan başlama şansından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

İspanya’da geçirdiği ağır kazadan sonra Perşembe Günü Türkiye’de yarışabileceği açıklandı. Şimdiye kadarki en iyi sıralama turları performansını gösterdi Felipe Massa’nın ardından 2. olarak.

Takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı sezon içinde ikinci defa geride bırakan Fin Pilot "Son bir kaç hafta inişli çıkışlıydı." dedi.

"İspanya’da hiçbir yara almadan kurtulmam sevindiriciydi. Kurtarma muhteşemdi. Finlandiya ve İspanya’daki sağlık görevlilerine teşekkür etmeliyim."

"Buraya gelirken sağlık kontrolünden olumlu yanıt alacağımı biliyordum. Burada aracımdan çok memnunum ve araca güveniyorum. Q3’teki turum çok temizdi, ilk çizgide olmaktan memnunum."

Kovalainen Barcelona’daki kazasından sonra sağlığından hiç şüpheye düşmediğini söyledi.

"Kendimi %100 sağlıklı hissetmeseydim bugün buraya gelmezdim ve geçen hafta tamamen normale döndüm. Geçen hafta fiziksel hazrılık yaptım ve herşey güzel gitti."

"Doğru lastik seçimi biraz zordu fakat sonuç güzel oldu."

"Sıralamalarda doğru tercih yaptığım görünüyor. Çok zorluydu ve hata yapmak çok kolaydı. Eğer rüzgar yada koşullar değişirse bu sizi etkiler." diye konuştu Fin pilot.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir