Ferrari, Lastik Uzmanı Hamashima İle Anlaştı

yazar:

kategori:

İnanılan o ki Hamashima, bugünden itibaren işine başlayacak ve doğrudan Pat Fry’a rapor verecek.

Her yıl düzenlenen Wrooom etkinliğinde konuşan Takım Patronu Stefano Domenicali, Hamashima’nın katkılarını görmek için sabırsızlandığını belirtti.

Domenicali: “(Hamashima) aracın gelişimine ve lastik meselesine katkıda bulunacak ki bu, geçen sene bazı durumlarda bizim için sorun olmuştu.”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Ferrari'nin Bridgestone ile bir problemi yoktu ki!En azından ciddi bir problemi yoktu.Sadece Mclaren aracının yapısı bizden yaklaşık 10 derece daha fazla lastik ısısı sağlıyordu.Bu hep böyle olmuştur ve Ferrari,Bridgestone hakkında en çok dataya sahip olan takımdır.Genellikle 1 tur daha geç ideal ısıya taşırdı o yıllarda da.İşte söylüyorsun 2 araç arasındaki süspansiyon çok farklı diye.Şimdi Ferrari de benzer sisteme geçecek.Benimde kendimce araç hakkında bilgilerim var.Ferrari,eski lastik tedarikçisi hakkında en çok bilgiye sahip olduğu için en zorlanan ekip oldu.Pat Symondsa sorulan bir soru var bu sezon yeni lastiklerle en çok kim kaybeder diye cevabı muhtemelen eski lastik hakkında en çok birikimi olan.Çünkü tüm dataları bir anda gitti.Ve evet bakalım sezon başlasın yine başarısız olursak derim ki bir arkadaş söylemişti inat etmiştim:)

  2. 3-4 senedir pek bir gelisim goremedik acikcasi pirelliye gecildi tamamen farkli bi lastik yapisi Bridgestone la yasanan sorunlar aynen devam etti ben o yuzden kolay cozulebilcek bi sorun degil zamana ihtiyaclari var dedim ferrarinin suspansiyon yapisi mclarenin suspansiyonu cok farkli karakteristiklere sahipler 2012 aracindan buyuk cogunlukla pat fry sorumlu olcak mclarenin etkilerini gorucez ferrarinin aracinda bunu ben soylemiyorm saglam kaynaklar soyluyor bekleyelim gorelim ne kadari dogru

  3. rocco junior avatarı

    Gayet iyi biliyorum.Lastik çalıştırmak araç aerodinamisi ve süspansiyon ile alakalı.Ferrari geçen sezon yanlış süspansiyon ile çıktığı için lastik ısıtamadı.Gelen 2-3 eleman değil daha fazla hem olmasa bile etkileri sadece 2012 aracının tasarımında olmayacak.Araçların ne zaman hazırlandığını sizden daha iyi bilirim sağol boşuna yazmayın yani.Bu adamlar 2012 aracının gelişimine katkıda bulunacak.Ferrari nindaha nasıl bir araç ile çıkacağını bilmeden oturduğumuz yerden yağmurda zorlanacak veya sert hamurda zorlanacak demek sadece asılsız kehanet başka bir şey değil.Herkesten aylar evvel çalışmaya başlamış bir takım izin verin de biraz ilerleme kaydetsin.

  4. 1 senede olacak iş değildir felsefe değişimi zamanla olan bir durum bu şimdi ferrari 2-3 eleman aldı hemen 2012 de etkili olacak mı sanıyorsunuz? en erken 2013 den itibaren bunun etkileri görülmeye başlanır 2012 aracının dizayn çalışmalarına 2011 yılının başlarında başlıyor takımlar

  5. Ferrari bu adamla daha önce de çalışmış olabilir. 😉

  6. rocco junior avatarı

    Araç ile ilgili bir bilginiz mi var?Neye dayanarak yağmurda veya sert lastikte sorun yaşayacaklar deniliyor?Sert lastikler bu seneki orta sert lastik ayarında olmayacak mı?Aylardır takıma alınan elemanlar ne için?Ferrari nin felsefesi değişiyor zaten sadece şu pozisyon değişmelerine bakacak olursak.Henüz ne tür bir tasarıma,perfonmansa ve süspansiyona sahip bilmiyoruz ama yağmurda veya sert lastikte sorun yaşayacak diyebiliyoruz.Enteresan

  7. Ferrarinin bu lastik sorununu çözmesi için aracın tasarım felsefesini değiştirmesi gerek buda kolay iş değil 2012 de de sert lastikle ve yağmurda sorun yaşayacaklardır. Ferrari bu yüzden lastik ömrünü uzun tutuyor zaten bence o özelliklerini kaybedebilirler lastik ısıtma sorununu aşayım derken

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren takımında da böyle birisi var.İsmi Hiroshi Imai.Eski bir bridgestone çalışanı.Mclarenin Macaristan ve Almanya galibiyetleri de bu adama bağlanmıştır.
    Fren ısısı ile lastik ısısının etkileşimi çok önemlidir.Bunu dikkate alarak bozulmayı da asgariye indirmenin gerekliliği takımları bu yönde çalışmaya itmiştir.Ferrari için hayırlı olsun.Öte yandan önceden bridgestone da çalışmış olan japonlara gündoğdu.İyi bir pazar oluşur artık..

  9. rocco junior avatarı

    Domenicali: "(Hamashima) aracın gelişimine ve lastik meselesine katkıda bulunacak"
    Burada zaten neden geldiği yazıyor.Bu kadar öfkelenecek bir durum yok.Ferrari lastik sorununu büyük ölçüde aştı.Şu an sadece ilk turda optimum değillermiş yani pitten çıkış turu yada startla beraber ilk tur diyelim.Ayrıca araca olabildiğince downforce katma çabasındalar.Bununla beraber Pirelli lastiklerinin yumuşayacak olması lastik sorunu yaşamayı oldukça güçleştiriyor.

    Yani Ferrari gel adama :"lastik sorunumuzu çöz" demiyor,araç gelişiminde ve lastik ile ilgili ayrıca ekstra yardım et,bilgilerini bizimle paylaş diyor.Sende Ferrari'den giden lastik uzmanını unutmuşsun.Hani Mercedese transfer olan biraz onun açığını kapatmak için bu transfer.

  10. Domenicali: "(Hamashima) aracın gelişimine ve lastik meselesine katkıda bulunacak ki bu, ''geçen sene (bazı durumlarda) bizim için sorun olmuştu."
    Bazı durumlardamı ya bu adam ne dediğini bilmiyo galiba şampiyona ikinciliğini o bazı durumlar yüzünden kaybetti Alonso farkında değil galiba İspanya daki yarısı süper startla 1.ci baslayıp tur yiyerek bitirdiğini unutmus bu mal herif heralde ama 2010da da bunların yuzunden gıttı sampiyonluk ama bu adam bunuda unutmustur!!!Alonso bıcok yarısta sert lastık yuzunden gecıldı aklıma gelen Monza, Brazılya,Turkıye, İspanya yarıslarında olabıldıgınden daha ıyı bıtırebılırdı…Ama olsun 1.olamadıktan sonra 2. olmusun olmamısın fark etmez dımı….Koca bı sene boyunca bu sorun nasıl cozulmez hayret lastık sorunu bence gıderılmıs gıbıde durmuyor ole olsa bu adamı nıye transfer ettiler!!!!

  11. LASTİK sorunu büyül ölçüde giderildi ama bu çok güzel bi haber zaten duyumları almıştık başka bir sitede devamlı konusuyorduk bunları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir