Ferrari, Lotus'un Sisteminin Kendi Uyarlamasını FIA'ya Sunmuş

yazar:

kategori:

Lotus, frenleme sırasında ön tarafın sürüş yüksekliğini ayarlayan bir sistemi geliştirmiş; böylece hem aerodinamik kazanım sağlamış hem de dengeyi geliştirmişti. Sistemde pilot kontrolü yok ve FIA tarafından onay aldı.

Yönetim kurulunun onay vermesinin ardından diğer takımların da bu yolda ilerlemesi bekleniyordu ki Ferrari’den sağlam üst düzey bir kaynak, İtalyan takımın 2012 için zaten böyle bir sistem üzerine hazırlık yaptığını; FIA’ya planlarını sunduğunu ve onay beklediğini belirtti.

Henüz resmi olarak onay alınmasa da inanılan o ki Ferrari izni alacak ve bu sistemi sezon öncesi testlerde kullanacak.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, mesele hakkında FIA ile yazışmalarının olduğunu açıkladı.

Domenicali: “Üzerine konuştuğunuz şey, daha çok frenlemedeki denge ile ilgili. FIA ile takımlar arasında bazı yazışmaların olduğunun bildiğim bir sistem bu”

“Bu tip donanımların kabul edilip edilmeyeceği hakkında son bir teyit bekliyoruz. Ama elbette performansa katkısı olup olmadığını görme adına böyle donanımlara göz atıyoruz. Ama bu konu üzerine FIA’nın ne tepki vereceğini bekleyip görmemiz gerek”


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    sezon ortasında egzoz olayı davasına döner,herkes isyan eder

  2. Redbull dan gelen açıklama : Biz bunu iki senedir zaten kullanıyorduk 😀

  3. mclaren-mgp gibi takımlarda elini kolunu sallayarak geziyor öylemi 🙂

  4. İzleyici tarafından böyle sistemleri ilk kimin bulduğu, uygulamaya koyduğu anlaşılamaz. Söylentileri daha yeni çıkan teknolojilerde bir den fazla takım adı geçiyorsa bunlar epey önceden bunun üzerinde çalışıyor demektir. Öyle 1 hafta da yeni bir fikir üretip, uygulamaya geçmek mümkün değildir.
    Böyle durumlara tasadüf, tevafuk en olmadı uzun süreli bilgi hırsızlığı denebilir bence, kopyacı demek zor görünüyor.

  5. Yanlış bilmiyorsam bu sistemi lotus buldu. yeni ortaya çıktı gibi görünse de diğer takımlara bu bilgi sızmış. hatta ferrari kendine özgü sistemini bile geliştirmiş..

  6. Ferrari zaten kendi yenilikçi çalışması üzerine yoğunlaşmıştı . Agresif olcağız demesi de bu işte . ferrari bu sistemi daha önceden bulmuş ve kendi üzerine tasarlamış zaten . güzel bir yenilik .

  7. hadi bakalım 2012 de şampiyonluk bekliyoruz zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir