Mclaren'in 2012 Otomobili Mclaren Teknoloji Merkezi'nde Tanıtılacak

yazar:

kategori:

Takım, yeni aracın lansman tarihini Aralık ayında duyurmuş ancak nerede tanıtılacağına dair bir ayrıntıya yer vermemişti.

Bu sabah takımdan yapılan açıklamada 2012 otomobilinin 1 Şubat’ta Mclaren Teknoloji Merkezi’nde tanıtılacağı duyuruldu.

Şu ana kadar açıklanan tarihlere göre Mclaren, 2012 otomobilini tanıtan ilk takım olacak.

Takım geçen seneki lansmanı Berlin’de yapmış ve farklı kişilerin getirdiği parçalar halkın arasında tamamlanarak yeni araç ortaya çıkarılmıştı.


Yorumlar

  1. Ne kadar komiksin yaa moral bozuyormuş git kumdan kale yap sen. hiç güleceğim yoktu akşam akşam.

  2. ilk yarısta mclaren bize yeteri kadar umut verecektir, gecen sene oldugu gibi. kıs testlerinde puan verilmiyor nede olsa….

  3. cocuk bu ferrari fanlarinin bazilari bence fazla tartismaya girmeyin 🙂

  4. Arkadaşlar 2009 yılında o kadar çok df üretiyorlardaki bizimle dalga geçmişler.

  5. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Bazı arkadaşlar çarpışma haberine umut bağlamışlar.Yok sezon bizim için bitmişmiş.Bu durumda Vettel şampiyon olur.Alonso yine sezonu carlın önünde bitirir.Yapacak birşey yok.

  6. bu durumda Vettel 3ler.

    Alonso da daha kötü bir araçla yine carlın önünde bitirir.

    ha ayrıca 2011 sezon öncesi testlerde böyle demiyordunuz.

    testi geçeceğini sende biliyorsun ama bak ben senin moralini bozim..

    kurallala birlikte mclaren için DF üretmek biraz daha zor bu sezon.bkz: 2009 =) arkadaşın bile kabul etmiş.haydi eyw.

  7. uymuyorsa senin sorunun

  8. F Duct'dan sonra Mclaren'den bir yenilik daha görebiliriz. Peltier soğutmak için harika bir madde. Radyatör boyutunu küçültebilirler Peltier ile Aracın hızı için radyatörler çok büyük öneme sahiptir,çünkü radyatörlerin küçük olması hızlı bir arabanın ortaya çıkmasını sağlar. Mclarenin sidepod tasarımında daha fazla esneklik sağlayan Kers soğutumu ve daha fazla enerji elde etmek için yenilikçi bir yol bulmuş olabilir takım. Gelsin artık şu testler diyorum başka bir şey demiyorum.

  9. sizin umudunuz daha sezon başlamadan kırıldı ferrari testleri geçememiş bu yıl kış testlerinde bile şampiyonluk zor gözüküyor 😀

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    birincisi, babasının firmasıymış gibi konuşanlardan pek hoşlanmam. wroooooom diye yazınca ne oluyor ? şu wrooooooom denen şey benim araç tanıtım kalıbıma uymuyor, aracın tanıtıldığını da görmedim henüz, olurda tanıtılırsa haber et.

  11. rocco junior avatarı

    Hepiniz sağolun verdiğiniz bilgiler için epey bir aydınlandım sayenizde:)

  12. asıl testten geçince sırıtmam yüzümde dondu diye yorum yazacakmısın haberin altına?

  13. Peltier şu: 4-5 mm kalınlığında beyaz renkte yassı bir parça. iki kablosuna elektrik verince bir tarafı kızaracak kadar ısınıyor, öbür tarafı resmen buz tutuyor. Bir nevi, elektrikle ısı aktarımı yapan güzel bir icat.

    Otomobiller için olan ve çakmak girişinden çalışan mini buzdolapçıkları bu mantıkla çalışıyor. Soğuyan taraf içe konumlanıyor, ısınan tarafa da bir soğutucu+fan ikilisi takılıp aşırı ısınmaması sağlanıyor.

    Arkadaşın dediği gibi verim yerlerde. Mesela bir buzdolabı 80+ verimle çalışırken Peltier sistemleri 15-20 verimle çalışıyor. Bakım gerektirmeyen yerlerde kullanılır. Mesela uyduların soğutması peltierler ile sağlanıyor.

    F1 aracında ne işe yarar tartışılır, ancak zamanında benim Athlon XP 2500+ işlemcimi 1833 mhz'den 2565 mhz'e kadar çıkarabilmemi sağlamıştı. diğer tarafı da yumurta kırılacak kıvamdaydı ama 🙂

  14. gördük ilk aşamayı. kaza testinden bile geçememişsiniz :)))

  15. Ferrari varken laf düşmez. varmı WROOOOOOOOOM gibi etkinliğiniz?Bizim tanıtımımız orda başlar işte.İlk aşamadır.Saygılar.

  16. mclarenciliern en ufak umutlarını bile yoketmek bana mutluluk veriyor merve.

  17. rocco junior avatarı

    Teşekkürler arkadaşlar ilgilenip cevapladığınız için.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    tanıtım denen şeyi güzel şekilde icra eden tek takıma söylenecek laf mı bu ? densizlik böyle bir şey.

  19. peltier termoelektrik soğutucu eskiden cpu overclock işiyle uğraşanların baya gözdesiydi.halada kullanan vardır bilemiyorum. bi ara bende bunla uğraşmıştım, mantığı aslında basit ancak soğutma işinde pek "verimli" olduğu söylenemez.şu açıdan; sonuçta elektriğe ihtiyacınız var. farzedelim: cpu load durumunda 70w çekiyor, gittiniz peltier modülü alıp taktınız oda 50w götürdü diyelim, misal 80c ısı düştü 20c(- c bile düşürülebilir) herşey güzelde, elektrik harcamanız arttı.sıradan kullanıcıların işini basit bir heatsink+fan görüyor zaten.bazı buzdolabı çeşitleri gibi kullanıldığı birçok alan var sadece bu değil tabi. McLaren bunu kullanacaksa nerde ve ne için kullanacağı aşağı yukarı belli ama bir F1 motorunu soğutmak için peltierin baya elektiriğe ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. bunu karşılamak için kers bataryalarını besleyen jenaratörün yeterli olmayacağını tahmin ediyorum. gerçi kullanılsa bile ne boyutta kullanılacağını bilemeyiz. sonuçta ne desek boş, farklı bir şekilde adapte etmişte olabilirler.herşey olabilir.

  20. peltier termoelektrik soğutucu eskiden cpu overclock işiyle uğraşanların baya gözdesiydi.halada kullanan vardır bilemiyorum. bi ara bende bunla uğraşmıştım, mantığı aslında basit ancak soğutma işinde pek "verimli" olduğu söylenemez.şu açıdan; sonuçta elektriğe ihtiyacınız var. farzedelim: cpu load durumunda 70w çekiyor, gittiniz peltier modülü alıp taktınız oda 50w götürdü diyelim, misal 80c ısı düştü 20c(- c bile düşürülebilir) herşey güzelde, elektrik harcamanız arttı.sıradan kullanıcıların işini basit bir heatsink+fan görüyor zaten.bazı buzdolabı çeşitleri gibi kullanıldığı birçok alan var sadece bu değil tabi. McLaren bunu kullanacaksa nerde ve ne için kullanacağı aşağı yukarı belli ama bir F1 motorunu soğutmak için peltierin baya elektiriğe ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. bunu karşılamak için kers bataryalarını besleyen jenaratörün yeterli olmayacağını tahmin ediyorum. gerçi kullanılsa bile ne boyutta kullanılacağını bilemeyiz. sonuçta ne desek boş, farklı bir şekilde adapte etmişte olabilirler.herşey olabilir.

  21. rocco junior avatarı

    Eyvallah

  22. McLaren ve RedBull'un 2012 araçlarında olacağından bahsediliyor. Net bir bilgi yok.. Kers ile ilgili birşey olsa gerek, ki kers ile ilgili ise öyle aham şaham bir olay değil diye düşünüyorum ama o zaman 'etkisi'(effect) diye bahsedilmezdi herhalde; ancak eğer aerodinami ile ilgiliyse çok enteresan. Pat Symonds bundan bi ara bahsetmişti(RedBull'un anormal hızının bundan kaynaklanabileceği hususunda tahminler yürütürken)… Güncel bilgisi olan paylaşsın lütfen..

  23. McLaren adına iyi denemeymiş diyorum henüz 2012 kurallarına hakim olmadığımdan sorumu talihsiz buluyorum sorulan kişinin sen olmadığını da vurgulama ihtiyacı hissediyor bir daha lütfen ortaya yazmazsam atlama diyerekte nokta koyuyorum.

  24. ahtopot modelini kullanmak teknik olarak mümkün değil.çıkışlar yukarıda olacak.ve başka bir amaç için kullanılmayacak.sen ne diyorsun şimdi =)))))))))))) 😛

  25. Bu sefer yine kendi icadımız olmayan beslemeli difüzörü kopyaladık. 2012 için o da yasaklandı.
    bu sezon Silverstone da görüldüğü kadarıyla sistemin yokluğu en çok McLaren i vurdu fakat tüm takımlar için kayıptı eşit olmamak üzere kimileri az kaybedince kazanmaya bir o kadar çok yaklaştı.Yasak sadece McLaren i alternatif arayışına itmiyor neden bu alternatif çözümünden McLaren galip çıkmasın sorusunun yanıtını da -ki müjde verecek, taraftarın gönlüne su serpecek herhangi bir açıklama şimdiye kadar olmadığından yine becerememişiz gibi duruyor- ifadenle vermişsin 🙂
    peki geçen sezon testlerden sonra rafa kaldırmak zorunda kaldığımız ahtapot modelinin üzerinde tekrar çalışılması artı simülatör verilerine paralel verilerin pistte de elde etmesi bu konuda ne düşünüyorsun?

  26. rocco junior avatarı

    Bilemiyorum malesef o yüzden yorum yapamayacağım 🙂

  27. 2009'dan itibaren uygulanan teknik kurallarla arkayı yere bastıramıyoruz Didem. Aracın arkası yere basmayınca da olayın düğümü olan virajlarda yavaş kalıyoruz.

    2009 ve 2010'u kendi icadımız olmayan çok katmanlı difüzörü kopyalayarak geçiştirdik. Sistem 2011'de yasaklandı. Bu sefer yine kendi icadımız olmayan beslemeli difüzörü kopyaladık. 2012 için o da yasaklandı.

    Bu arkanın yere basma gücünün azalması sorununu halletmemiz lazım. 3 senedir bir şey bulamadık. Eğer 4. senede de bir şey bulamayıp kopya çekeceksek -ki müjde verecek, taraftarın gönlüne su serpecek herhangi bir açıklama şimdiye kadar olmadığından yine becerememişiz gibi duruyor- arka kalacağız demektir.

    He şöyle de bir durum var. Hani derler ya "çıkmadık candan umut kesilmez", 14 senedir desteklediğim takım, "McLaren'den umut kesilmez" mantığını fazlasıyla kafama soktu. Ama, Avrupa'daki ilk yarış takvimin 5. yarış. Avrupa'ya kadar güncelleme (veya çok göze batan bir sistemi kopyalama) yapamayız. İlk 4 yarışta geride kalınca da atı alanın Üsküdar'ı geçmesi çok daha kolay olur. Hele bir de Red Bull ya da Ferrari çok baskın bir araç yapıp ilk 4 yarışı domine ederse değil Üsküdar'ı, Tuzla'yı bile geçmiş olur 🙂

  28. Neresin de? nasıl? neden?
    çok geniş bir başlık bu nereden duymuş acaba bunu?

  29. O nasıl bir binadır? O tarz bir binada çalışmak isterdim.

  30. Bu sene hiç umudum yok.

  31. rocco junior avatarı

    Mclaren aracının peltier etkisinden yararlanacağını bir arkadaştan duydum bir parça açıkladı ama tam değil.Neresinde ne şekilde kullanır emin olamadık yani.Bilen biri varsa bize kısaca özetleyebilir mi?

  32. sıkıcı soğuk cansız bir tanıtım dahamı? yok kalsın.

  33. Hadi inşaallah beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan bir araç olur Mp4-27.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir