Bourdais Force India Pilotlarından Şikayetçi!

yazar:

kategori:

Sebastian Bourdais Türkiye’deki sıralama turlarının ardından Force India pilotları Giancarlo Fisichella ve Adrian Sutil’i eleştirdi.

Toro Rosso pilotu, önce Sutil’in ardından Fisichella’nın sıralama turlarının ilk bölümünde ilk iki turunu mahvettiğini belirtti. Böylece Bourdais 18.olarak aracını sıralamaların ikinci bölümüne taşımayı başaramadı.

"Yoğun trafik ve özellikle de Force India pilotları öğleden sonramı mahvettiler. İlk turumda 3. viraja kadar Sutil’in ardında takılıp kaldım. Ve ikinci turumda 8. virajda Fisichella’nın ardına geldim."

"Bunun anlamı aracın kavramasından emin değildik ve olması gerektiği gibi gerçekleşmeyen son turumu garanti altına almak için ayarlama yapılmasını istedim. Bu sinir bozucu çünkü saniyenin onda ikisi geride kalarak ikinci bölüme çıkamadım."

"Sıralamalarda herkes çok iyi davranışlar içerisindeydi ancak bu iki pilotun boş turlarında neden böyle davrandıklarını bilmiyorum. Şaşırtıcı bir durum."

"18. sıradan başlamak beklentilerimizi kısıtlıyor ancak meydana gelebilecek her türlü hava koşullarında her zaman olduğu gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım."diye konuştu Bourdais.

Takım arkadaşı Sebastian Vettel sıralamalarda STR2’nin son yarışında 14. sırayı kazanarak daha iyi bir gün geçirdi. Yeni araç ise Monaco’da piste çıkacak.

"Pist koşulları çok fazla değişiyordu. İlk başlarda yağan yağmur hiç yardımcı olmadı ama son iki yarışta dengeyi bulmak için çabalamam sonuç verdi, yavaş yavaş oraya ulaşıyoruz ve bundan mutluyum. Bir adım daha ileriye geçtiğimizi hissediyorum."

"Eski aracımıza piste son çıkışında iyi bir grid pozisyonu kazandırmak güzel. Q2’de Hondalara çok yakındık ama ne yazıkki pist koşullarının değişmesiyle başarıya ulaşamadık."

"Herşeye rağmen sonuca sevinmeliyiz. Ve ben yarınki 58 turu sabırsızlıkla bekliyorum." diye konuştu Vettel.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir