Lopez: "Raikkonen'in Bu Kadar Popüler Olduğunu Bilmiyorduk"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in dönüşü için Lopez: “Kimi’nin takıma katılmasından bu yana olan ilginin çok şaşırtıcı seviyede olduğunu söylemem gerek. Popüler olduğunu biliyorduk ama bu kadarını değil; böylesi iyi bir tepki beklemiyorduk. Elbette bizim açımızdan ona sahip olmak harika. O bir dünya şampiyonu ve engin tecrübesi ile geliyor. Hepimiz hızlı olacağını biliyoruz. Ayrıca harika bir adam”

Fin pilot, 2 senelik ayrılığın ardından Lotus ile Formula 1’e geri dönüyor; takım arkadaşı ise GP2’den şampiyon olarak gelen Romain Grosjean.

Lopez, ikinci koltuk için neden Grosjean’ın seçildiğini açıkladı.

Lopez: “Romain, bu şansı hak etti. Takımda tecrübeli bir pilota sahip olmamamız gerektiğini biliyorduk. Bu yüzden Kimi’yi getirdik. Ne yazık ki biz, esas takıma olumsuz etki yapmamak için genç pilotları deneyen bir Toro Rosso’su olan Red Bull gibi değiliz. Romain’e şans vermek istedik. Çünkü olgunlaştı; GP2 serisini kazandı ve iyi bir iş çıkaracak kapasiteye sahip olduğuna inanıyoruz”

“Çok iyi bir pilot olan Nick Heidfeld ile yolları ayırdığımızda, şampiyonada 5.’likten daha yukarı çıkamayacağımızdan, genç pilotlara yardım etme adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bildiğiniz gibi geçen sene Bruno Senna’ya bir şans verdik ve hâlâ bize çok yakın olan Vitaly Petrov’a da”

2012 sezonu başlamadan önce Lotus’un sürüş yüksekliği sistemi çok fazla konuşuluyor ve takımın öne çıkabileceği tahmin ediliyor ama Lopez, gerçekçi tutumunu koruyor.

Lopez: “Herkesin bizim fren sistemimizi kopyaladığından emin değilim. Bize göre bir aracı hızlı yapan sadece bir eleman değildir, pakettir. Ve elbette sezon için güçlü bir paket elde etme adına sıkı bir şekilde çalışıyoruz”

“Geçen sene gerçekten iyi bir başlangıç yapmıştık ama sonrasında geri düşmüştük. Çünkü o zamanlarda egzoz beslemeli difüzörler konusunda belirsizlik vardı ve bu teknolojide çalışmaları durdurmuştuk; ayrıca Robert’in (Kubica) de sakatlanması ile ideal bir sene olmadı”

“Formula 1’in büyük takımlarından birisi değiliz. Ama en iyi bağımsız takımız. Kimi ile birlikte niyetimiz açık: İlk 3 ile mücadele etmeyi hedefliyoruz. Onları yenmek çok zor. Çünkü kaynakları ve tecrübeleri var”

Direksiyona geçip mücadele etmesi konusunda ise Lopez: “Kendim yarışmaya bayılıyorum. Her sene birkaç defa denerim. Bu Dunlop 24 Saat Dubai, kaçırmamaya çalıştığım bir tanesiydi. Dubai Autodrome pistinden keyif alıyorum. Zorlayıcı. Romain burada sürmüş ve GP2’de kazanmıştı. Bu yüzden bazı ipuçları için onu aradım”

Lopez, Gravity Charouz Racing Mercedes SLS AMG GT3’in direksiyonunu Eric Lux, Vincent Radermecker, Loris de Sordi ve Tomas Enge ile paylaştı. Takım, 75 ekip içinde 7. oldu.


Yorumlar

  1. Hangi Dünya'da yaşıyordunuz ?

  2. daha bilmediginiz çok şey var 🙂 rai size öğretir …..

  3. Şampiyonlukta 5.'likten yukarı çıkamayacağımızı anlayınca bari pilotlardan para kazanalım deselerdi yine samimi bir açıklama olurdu tabi.

  4. ne kadar da yardımseverler değil mi? yoksa sponsorla parayla hiç alakası yok amaç genç yeteneklere şans vermek :))

  5. Çok iyi bir pilot olan Nick Heidfeld ile yolları ayırdığımızda, şampiyonada 5.'likten daha yukarı çıkamayacağımızdan, genç pilotlara yardım etme adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

    Bunu baştan böyle söyleseydiniz geçen sene nefret yerine sempati toplayabilirdiniz. Kesin Boullier'in işi bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir