Rosberg: "Williams'ta Fazla Uzun Kaldım"

yazar:

kategori:

2006 senesinde 20 yaşındayken Alman pilot, Grove kökenli takımla Formula 1’e adım atmış, sonrasında 2010’da Mercedes GP için oradan ayrılmıştı.

Bu sene Rosberg, Mercedes GP’de tarihin en başarılı pilotu Michael Schumacher’in yanında 3. senesinde ve takım arkadaşına karşı başarılı görünse de henüz yarış galibiyeti alamadı.

Kendisinden daha az yarışa çıkmasına rağmen Sebastian Vettel’in 2 şampiyonluğu bulunuyor ama bu durum Rosberg’i rahatsız etmiyor.

Auto Motor und Sport’a konuşan Rosberg: “Herhangi bir pişmanlığım yok. Mercedes’e gelme ve burada kalma konusunda verdiğim kararların doğru olduğuna inanıyorum.”

Ama Auto Motor und Sport adına söyleşi yapan kişi, Rosberg’e, 2007 sonunda McLaren’in kendisi ile ilgilendiğini hatırlattı.

Rosberg: “İlgilenmişlerdi ama Frank (Williams), gitmeme izin vermedi.”

“Williams’ta 4 sene kalmak kesinlikle ideal değildi. Biraz daha kısa olabilirdi. Ama özellikle geçen sezon benim için bir sıçrama tahtasıydı”

“Ondan sonra sıralamada her zaman 7. oldum ve diğerlerinin benim farkına varmasını sağladım”


Yorumlar

  1. Orda kalmaya devam etseydin keşge. Ama neyse ikinci pilota da ihtiyaç var

  2. eli ayağına dolaştı herhalde.haa şuda bir gerçek singapurun pit girişide çıkışıda çok berbat biyer çok tehlikeli ayrıca.

  3. elvan dalton avatarı

    2009 singapur'da pit çıkışında beyaz çizginin üzerinden geçmişti bu rosberg. Derken pitten geçme cezası ile birlikte muhtemel bir galibiyet gitmişti. Williams yıllar sonra yarış kazanacaktı. Bu genç çocuk iyi bir pilot olduğunu dünyaya gösterecekti ama aracını düz yolda tutamadı. Sen aracını düz çizgide kullanamıcaksın sonra koskoca takıma dil uzatacaksın.

  4. Schumacher- avatarı

    Rosberg 🙂

  5. 2006 da çaylakken kendini belli etmişti zaten.mclaren de bunu gördü.evet 2007 de mclaren e gitmemesi hata idi gitseydi kariyeri hakkında çok farklı şeyler konuşulacaktı.mclaren e geçmesi artık çok zor ama imkansız değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir