Alonso: "Vettel, Hamilton'ın Seviyesinde Değil"

yazar:

kategori:

Alonso gibi artık çifte şampiyon olan Vettel, son iki sene mücadelede egemen taraf oldu. Diğer taraftan Lewis Hamilton, sadece 2008 sezonunda olaylı yarışta son virajda ipi göğüsledi.

Ama Alonso, Hamilton’un Vettel’den daha iyi olduğunu düşünüyor.

Sport Bild’e konuşan Alonso: “Lewis çok hızlı, agresif, tamamıyla odaklanıyor. Sadece zaferle ilgileniyor. Sebastian ise o seviyeye pek ulaşamadı”

“Çifte dünya şampiyonu olduğunu biliyorum ama hâlâ Lewis’in seviyesinin biraz altında”

İspanyol pilotun bu ifadelerine rağmen 1996 Şampiyonu Damon Hill, Hamilton’un geçen sezon yeterince odaklanamadığını dile getirdi.

Hill: “Lewis, profesyonel yarış pilotu olmanın yanında özel hayatını da idare edebileceğini göstermesi gerek.”

“Geçen sene aklını karıştıran bazı şeylerin olduğunu ilk olarak kendisi kabul edecek ve çözüm bulup bulamayacağını göreceğiz”


Yorumlar

  1. Ne kadar garip ki,altına cevap yazdığın mesajdaki tek bir kelimenin sonunda bile "-se" "-sa" bulunmuyor.Miyop-hipermetrop; hangisi ?

  2. vettel pist dışına çıkmadı mı? otur ve tekrar izle yarışı sonra konuşalım bence!

  3. Bu videoda ne olmuş?Sato altındaki araçla daha mı hızlı gitmiş McLaren'den?Nasıl izliyorsunuz F1'i bilmiyorum ki?Hava koridorundan çıktıktan sonra kesiliyor super aguri'nin düzlük hızı, nefesi yetmiyor ancak mclaren'in frenleri bitmiş zaten normalden çok çok erken frenliyor.

  4. Alonso çenesini tutabilirmiş. Komple pilot dedikleri bu ise hiç de iyi değil. Pistte yeterince iyi, pist dışı yarışı ile uğraşan menajerine her zaman kulak asmasa da iyi olacak. Bu şekilde kendini batırmaktan başka bir şey elde edemiyor bence.

    Basın önünde ve işin içinde olmadığımdan en azından ben ve diğer arkadaşlar istediğimiz gibi konuşabiliyoruz.

    Bence genel toplamda Hamilton=Vettel. Birinin eksiği ötekinde yok, birinin özelliği diğerinde yok.

  5. Sen de Vettel seviyesinde değilsin alonsocuğum. herkes vettelin hatalarını konuşuyor ama kimse alonsoyu görmüyor mesela macaristanda vettel arkasındayken pist dışına çıkıp yerini kaptırmadı mı. yalnız mesele şu ki sen göze batmıyorsun vettel batıyor. bu arada kanada ve macaristan yarışları yağmur altında yapıldı ve o yarışlarda çoğu pilot pist dışına çıktı sadece vettel değil.

  6. forza mclaren avatarı
    forza mclaren

    ali arkadaşım bende küfür etmiş demedim zaten hatta alonso az bile söylemiş vettelin pilotajı hususunda.ama bu alonsoyu ilgilendirmez alonsonun söylediklerinin biz burada f1 fanları olarak daha ağırını söylesek burada kalır yani normal bi olay.fakat alonso gibi milyonların takip ettiği bir pilot kalkıp düşüncesini söylüyosa bu karşı tarafı kıracak cinsten olmamalıdır.şimdi vettel kalkıp 'benim pilotluğumu ölçmek sanamı kaldı' dese alonso ne cevap verebilir.işte bu tür çıkışları yüzünden milyonlarca alonso fanı varsa bir okadarda anti alonsocu var.haksızmıyım?

  7. yalnız arkadaşım adam küfretmemiş, argo bir tabir kullanmamış.sadece düşüncesini belirtmiş.yani oda kim gibi söylemler yok.araçların yakın olduğu yarışlarda ve bazı yağışlı yarışlarda gördüklerinden yola çıkarak yapılmış bir açıklama.ki bizlerde sezon boyunca tartıştık burada acaba aracı bu kadar hızlı olmasa nasıl olurdu diye.yani bizim sezon boyunca tartıştığımız şeye bir nebze açıklık getirmişki hakzızda sayılmaz.

  8. Bence de. Hamilton daha hızlı belkide en hızlısı

  9. forza mclaren avatarı
    forza mclaren

    alonso çok kaliteli bir pilot burada duralım… ama kendisi gibi çifte dünya şampiyonu olan vetteli ,kendi seviyesinden aşağı gösterme amacıyla hamilton ondan iyi demesi hiç hoş değil..hamilton vettelden iyi olabilir alonsoda vettelden iyi olabilir ama böyle gerginlik yaratacak açıklamalara gerek yok. sonuçta padokta olsun podyumda olsun birbirlerinin yüzüne bakıyorlar..

  10. air_canada54  avatarı

    Bu tartışmalar kabak tadı vermeye başladı herkese göre kendi tuttuğu pilot f1 aracı sürse de , traktör sürse de en iyi en sevdiği pilottur. Hala millet birbirine laf giydirmeye çalışıyor kendi düşüncesini kabül ettirmeye çalışıyor boşuna birbirinizi yiyorsunuz.

  11. 🙂
    "-se" "-sa" larla olacaksa :

    raikkonenin 2002 den beri motorları patlamasa, mercedes sağlam bir motor yapsa 3e yakın şampiyon olabildi,

    halamın bıyığı olsa 3 tane amcam olurdu.

    dün barça gol atmasa kuponlar yatmasa, olmasa, se, sa …..

    geçelim efendim bunları 🙂

  12. büyük pilotsan pistte konuşacaksın alonsocum :))

  13. Alonso aslında kendini övüyor,diyorki lewis vettel'den iyi ama ben hepsinden iyiyim.
    Gerçek şu ki ; herkes istedigine iyi diyebilir .son dünya şampiyonu Pol rekoru ile birlikte SEBASTIAN VETTEL'in arkadaşlar. Siz istesenizde,çene yorsanızda bu gerçek değişmez.
    Ayrıca VETTEL , en genç ,en az tecrübeye sahip,bunların arasında en az yarışmış pilottur. Değerlendirebilirse Potansiyeli en yüksek pilottur. Şu anda Alonso istatistiklerini yerle bir ediyor. ve bu adam 24 yaşında .Ayrıca bu adam gerçekten umut vaadediyor, Alman disiplini var,çalışmayı seviyor,detayları seviyor, çevresiyle güçlü iletişimi var. F1 'de en büyük pilot schumi'dir .Bu adamdan sonra muhtemelen en iyisi VETTEL olacak.Ayrıca alonsoculara bir şey söylemeliyim Ferrari Alonsonun veliahtı olarak bu adamı görüyor. Gelecekte muthemelen bu genç adam ferraride yarışacak.
    Ayrıca 2012 yılında bilerek redbulu engellediler yoksa schumi yıllarında oldugu gibi F1 izlenme ,sponsor,reklam gelirleri düşecekti

  14. Kardeşim hayatında kaç defa 270 km hızla virajlı bir tünelden çıkıp yön değişimi yaptın?

  15. 2008 Singapurdaki sıkandalı yazıp duranların ALonso nun o yarış hafta sonunu bir türlü anlatamazlar.Antremanlardan sonra yarışın en öndeki favorisinin ALonso olduğundan kimse bahsetmiyor.2009 da o kötü araçla dahi birşeyler yapabilebilen ve 2010 da normal bir araçla dahi Sİngapur u kazanan yine Alonso dur.Pilot un ön plana çıktığı bütün pistlerde kazanabilecek yarışçıların isimlerinin içerisinde bir ALonso isminin zikredildiği açıkdır.Lafazanlık etmek isteyenler halaa 2008 de kalmasınlar… yeni sezon başlamak üzere…

  16. Bu süpermiş…!

  17. DON QUIJOTE avatarı

    Lastik ısıtma girişimleri bunlar.. 2012 Vettel'in değil de Webber'in senesi olabilir eğer takım Webber'i katletmezse. Egzoz beslemesi lastik ısıtmaya katkı sağlıyordu nitekim..

  18. yabancılarda bizim gibi öss felan yok 🙂
    paran varsa koltuğun var gibin bişi 😀

  19. ahaha sofor degil taksici hatta…

  20. Alonso çifte dünya şampiyonu olduğu sıralarda,bahsi geçen şoförlerin birisi üniversite sınavlarına hazırlanıyor,birisi de gp2'de saatte 250km/h'yi geçmeye çalışıyordu.Daha başka bir şey söylemeye gerek yok sanırım.

  21. Sezona bismillah demişiz… :))

    Hamilton,Vettel yada ALonso altındaki araçların yavaşlığına göre arka sıralarda kalabilirler ve bu doğal bir hadisedir.Onları büyük yapan şey… arkada kaldıklarındaki yaptıkları mücadeledir(MSC ye Hakinen e yada Raikonen ede bakabilirsiniz).Alonso Vettel yada Hamilton dan farklıdır çünkü; her ikiside sadece pistteki mücadele verirken o pist arkasını geliştirmek için tavsiyelerde bulunup tekil mücaleden çok çoğul mücadeleye geçer.Ferrari nin başarısı adına yeni bir ekip kurdutttu .Başarılı olsun yada olmasın bir değişim başlattı.F1 de , mühendisler başaramadan pilotlar başaramıyor.
    Bodoslama buraya dalıp araya Raikonen ismini yazanlara 2008 yılını hatırlatırım.Hamilton un onunla mğcadele ederken kediyle oynar gibi hakaret edercesine üzerine gitmelerini unbutmuşlar gibi… Yol verdip verip tekrar geçiyordu.Başkalarıyla dalganızı geçmeden evvel utanılacak taraflarınızı hatırlayınız.

  22. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    ona bakarsan kimi hiçbir zaman giremeyecek tekrar o görüş alanına.

    dediğim gibi pilotlar arasında %2 lik bir fark var en fazla.

    bazı arkadaşların burnu kaf dağında ama olsun.

  23. McLaren in hızı çok iyi ama onun asıl sebebi altındaki o motordu ki hiç kimsenin onu övdüğünü görmedim.Patlamalardan ötürü yerdiklerini çok gördüm.Motora gelen yasaklardan ötürü dayanıksızlaşan ve güçsorunu yaşayan motor sürekli olarak eleştirilmişdir.Başarısız olunca tabiiki eleştirileceksin ama başarıncada işi sadece McLaren yada Hakinen e saymayacaksın.

  24. Canın çıksın insafsız şarkısını sana armağan ediyorum.Bu sitedeki Alonso fanlarında gözlemlediğimi söylemek istiyorum.Birileri Alonso ile X pilotu kıyaslayınca yaygara kopuyor.Ben görmedim Hamilton'dan Button'dan Webber'den Mika'dan Rai'den (yada ondan şundan bundan diye sıralayabilirim) haz etmeyen insan.Adam antipatik kendini beğenmiş megolomanın teki görende sanıcakki schumi'nin rekorlarına sahip.Bir pilotu adam eden aldığı başarıları yanında gösterdiği duruştur.Birinin seviyesine laf ediceksen önce kendi seviyene bakıcaksın..

  25. Yahu neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Herkes altındaki araç kadar hızlıdır. Vettel son iki buçuk senedir en hızlı aracın sahibi bu sebepten ilgi odağı. Alonso da kariyerinde bir dönem öyle oldu, sonra iki sene yok oldu, en azından benim görüş alanından çıktı, sonra Ferrari'ye gelince tekrar girdi. Yine yakın bir tarihte çıkacak. Bu işler böyledir, bak 7 kez dünya şampiyonu bir gazla geri döndü, bırak birinci olmayı şampiyonluk kazanmayı, daha podyuma çıkamadı. Yarışta Vetteli gördüğümüz anlar ilk turla son tur, Schumacher'i gördüğümüz zaman ya kanadını kırmış ya bilmem kaçıncıyla mücadele halinde. Onlar da olmayınca ekrana çıktığı yok. Dolayısıyla şu ya da bu titre sahip olmak size fayda sağlamıyor. Altındaki araç hızlıysa vezir, yavaşsa rezil oluyorsun. Şu bundan hızlıymış, o bu seviyedeymiş, geçiniz. Boş laflar bunlar, takımları karşılaştıralım.

  26. espoir(Al10so) arkadaşıma katılarak demek isterim ki;

    evet en iyi pilot sizin tuttuğunuz pilot bunu 3-4 tane yarış linki atarak 2-3 yarış örneği vererek kanıtlayabilirsiniz. sizin pilotunuz asla kaza yapmaz hata yapmaz yaparsa da suçlusu kendisi değildir asla altta kalmaz her zaman en iyisidir ama araba kötüdür başka bi pilot şampiyon olursa arabası iyidir..

  27. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Başıma bir iş yapıyormuş gibi ahkam kesme.İşçi arıysan işini bil kral kraliçelere hizmet et.Tamam?İşin varkende youtube da gezme.İşimde nasıl başarılı olurum diye uğraş.Ekmek aslanın kuyruk sokumuna doğru ilerliyor fetılcı seniiiiiiiiiiii seni gidi seniiiiiiiiiiiiiii =)

    Yok sana saygı.Haydi başka kapıya.

  28. o seviye 2005 de geldi 2006 da geçti tmm canım

  29. küçüğüm? kardeş sen uyu bizim mesai sabah bitecek işsiz güçsüz çirkeflik yapmıyoruz sonuçta dikkat ediver bi zahmet kimin küçük olduğuna da saygıyı öğren karşındakine hadi onu geç
    http://www.youtube.com/watch?v=bpOSE6RqN5g

    http://www.youtube.com/watch?v=FsMoktU88GE

    http://www.youtube.com/watch?v=nuPOuXdoq-0&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=UkYspc5iS7g

    aç yanına bi coca cola hazmet sonra büyü öyle gel

  30. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Yada Jaimi gibi şutlanmak? STR pilotları gibi yavaşlamak.Haydi uyu küçüğüm geç oldu senin için.

  31. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Webber gibi kanadı kaptırmak lazım halbuki değilmi?

  32. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Aslında Webber gibi kanadı kaptırmak lazım fındık kadar kafalı fetele değilmi?

  33. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Yarın Grosjean olur geçmişte Massa ydı.

    Lastiği kaptır çime al sana 2007 dünya şampiyonluğu.

    JPM yede az yalvarmadınız ama delikanlı adammış.Bu sefile yardım etmemek için daha taşa çaktı makyayen aracını ve Alonso nun şampiyon olmasına kendi şampiyon olmuş kadar sevindi.

    Bu elemanda havuz partileriyle babacığının kalbine indirmekte buldu çareyi.

    İskandinav hayranı olmasam çok şey söyleyecemde bu herife yatsın kalksın ülkesine dua etsin.

  34. yapma bunu üzme çocuğu yapma bunu aaa petrov işini yaptı piquet gibi yapmadı diye bütün ferrariciler tarafından F1 tarihinin en kötü pilotu olmuştur yapma bnun deşme adamın yarasını aaaa

  35. Yanlış yola sapmış sefil? F1 tarihinde şike olduğu kesinleşmiş tek yarışın galibidir senin eleman, ve hala utanmadan gururla bunu savunur biliyomusun? sende bu adamı savunuyorsun, sence kim yanlış yola sapmış sefil?

    Biz yeri gelir efendi gibi turda yeriz ama heralde şampiyonluğun belli olacağı bir yarışta 40 tur bir çaylağın arka kanadını izlemeyiz..

  36. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    sinan ergin

    Tercihlerine saygı duyuyorum.Psikolojik tedavi almak için geç kalmış sayılmazsın.

    Yalamaktan çok detaylı bahsettin.

    Sana bir SADE magnum ısmarlayabilirim =) Büyük boylarıda var soslu. =)

  37. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Valla benim ve bizlerin ölüleri senin gibi yanlış yola sapmış sefillerin hayatından daha değerlidir.

    Onun için sen üzme tatlı canını.

    Ben sana bol tur yemeler dileğiyim.

  38. Evet dostum ben Trulliyi tututorum da sen benim pilotumu niye kucuk goruyorsun yaw.
    Saka degil by arada geecekten Trulli hayraniyim. Ama bu seneki performansindan hic mi hic memnun degilim. 2012 de de boyle olursa emekli olsun direk.

  39. gel hele şöyle yanıma küçük bebişim, bakkaldan çıktım itmicem seni, al magnumu da sana veriyorum yalarsın 🙂
    yukarıdaki yazdığın linkler gibi alonsonun 1 sayfa kazasını listeler ekleyebirim sana. kimi hızlı olmak adına bir sürü motor patlatmıştır her pilot gibi kaza da yapmıştır. ama adı hiçbir zaman böyle bir pisliğe bulaşmamıştır:
    http://www.youtube.com/watch?v=IwsRlUKvPcY
    🙂

    küçüğüm al cola da senin olsun, gazını alır geğirtir, hararet yapar :))))))

  40. Benden sana bi tavsiye, madem video seyretcen sadece Raikkonen vs Alonso yaz cikan sonuclari seyret.. Sayfa sayfa satir satir kendini harab etme, yazik kendine de, kendin gibilerede 🙂

  41. Benden sana bi tavsiye, madem video seyretcen sadece Raikkonen vs Alonso yaz cikan sonuclari seyret.. Sayfa sayfa satir satir kendini harab etme, yazik sanada, senin gibilerede 🙂

  42. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    http://www.youtube.com/watch?v=nW_RfudK8nU

    Özellikle izlemenizi tavsiye ederim.

    Bu videoda rakip suçlu diyenler bunu

    http://www.youtube.com/watch?v=Et8hVVM0Voo

    yetmezsede

    http://www.youtube.com/watch?v=vh191jvsjn8

    Bunu izlesin.Fırıldah gibi la.

  43. Profesyonel adam çok konuşmaz icraat yapar karı gibi birileri dırdır yapıyorsa bilinki züürtlüktendir.Yok yere dememişler züürt konuşuyorsa kendinde olmadığındandır.Seneye üçleyince yine bir sezon arası konusuna malzeme olursunuz sadece.Sezon sonundada bu sene sonunuz gelecek palavralarına kendinizi inandırırsınız.

  44. fotolardaki öneri için teşekkürler. şimdi daha iyi oldu. videoya sınır vermemizin nedeni ise büyük olursa sitenin açılırken daha fazla kasılacak olması. herkesin alt alta video eklediğini düşünürsek yorumlar kaybolur arada. isteyen büyütebilir videoyu da sanırım

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso vettel ile hamiltonu kıyaslamış da bu bizim kimicilere ne oldu böyle.Neden bu kadar saldırganlar anlamadım.Konuyu defalarca okudum acaba Alonso kimiye bişey mi demiş diye baktım ama bişey yok.Alttaki yorumları okudum acaba birisi kiminin çıplak havuz resmini mi koymuş yada teknede kafa üstü yere çakıldığı videoyu mu koymuşlar dedim.O da yok.Bu kimiciler neyin peşinde anlayan var mı?.Sayın siye yönetimi Damon Hill hamilton hakkında bişeyler söylemiş.Diğer sitelerde var.Onu da yayınlayın da başıboş kimiciler biraz da orayı karıştırsınlar..Tabi cesaretleri varsa.

  46. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Hayır dostum…

    http://www.youtube.com/watch?v=yQibnlS89Lg

    http://www.youtube.com/watch?v=vh191jvsjn8

    http://www.youtube.com/watch?v=Et8hVVM0Voo

    http://www.youtube.com/watch?v=9OGI12WAFTM

    http://www.youtube.com/watch?v=Y5QgONjguPw

    http://www.youtube.com/watch?v=nW_RfudK8nU

    WRC rezilliklerinide daha sonraki cevabıma sakladım.Sen şimdilik bunlarla eğlen.

    Cola yada Magnum istersen bakkalı iterek yere düşürürek edinebilirsin.

    Çıkışta ufak çocuk var onada dikkat etme.İt yere düşsün.

  47. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Yok cnm hisse,özel test,redbull,magnum,cola varken Santander de neymiş.

  48. Bunu dicek adam önce hamilton seviyesindemi onu sorucak mclaren zamanında yedin tokatı şimdi Vettel senin rekorlarını alıp götürdü diye çirkeflik yapıyorsun alonso bey sen önce petrov seviyesine gel geçmeyi öğren sonra hamilton seviyesine gel sonra vettele sıra getirirsin

  49. alın gözünüz pilot görsün. yukarıdakiler de neymiş 🙂
    alonzo reyiz 🙂

  50. Ama merak etme Alonso, arkanda Santander oldugu surece endise etmene gerek yok 🙂

  51. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel mi Hamilton mu sorusunun cevabını herkes çok iyi bilir.Özellikle macaristanda vettelin arkasına hamilton geldiğinde de ve kanadada yine vettelin arkasına button geldiğinde de neler olduğunu herkes biliyor.Hele o yarışlardan sonra vettele çaylak diyenler yetersiz diyenler şimdi aslan kesilmişler ve vetteli bir takım videolarla savunuyorlar.Vettelin henüz olgunlaşma döneminde olduğunu hatalarından dersler çıkardığını newey bile söylemiştir. Vettelin yavaş araçla neler yapabileceğini ya da gerilerden başlayınca neler yapabileceğini sorgulayanları, şahsen ben burada 1 yıldır okumaktayım.Kendileri söyleyince bişey yok ama bunu Alonso söyleyince kıyamet kopuyor.
    Muhabirler Alonsoya bir soru sormuşlar vettel mi hamilton mu demişler.Keşke bu soruya vettel diye cevap verseydi.İşte o zaman ortalık karışırdı.2007 yılına ait videolar ve dennis alonso kavgaları havada uçuşurdu.Peki bu soruya hiç cevap vermeyip muhabirlerle muhattap olmasaydı ne olacaktı?.O zaman da Alonsonun aksi tavırları dikkat çekti diye bir haber çıkacaktı.
    Alonso haberi çok sevilir hele kimiciler bu haberleri çok sever.Alonso bugün hava güneşli bile dese kimiciler buna muhalefet olurlar.Alışmış kudurmuşdan beterdir.

  52. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Alonso en iyisidir.Onun verdiği demeçten dünyanın haberi olur.Senin yazdığın boş yorumlara kendin ya inanırsın ya inanmazsın benim gibi insanlarda güler geçer.Omzuna hafifçe dokunarak poh poh yapar ve he he der. Haydi bende yaptım say.

  53. Zamaninda Hamilton`a yenildi ya, aklinca en iyi ikimiziz diyecek, araya bi ucuncuyu dorduncuyu sokup degerimizi dusurmeyelim derdinde 🙂

  54. senna jpm nın istikrarlısı o kadar 94 o pistte ölmeseydi bu kadar abartılmazdı hepsini gördük.

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Siteye Yorumlara değilde.Video kısmına video ekleyebilsek fena olmaz.

  56. Formula 1'le ilgili doğru dürüst haber olmadığı için bunlara sarmış vaziyetteyiz. Senna'yı gören, seyreden gözler şu pilot, bu pilot ve ya şu, bundan iyidir demesin.. Ayrıca şimdikiler için iyi pilot, kötü pilot diye de birşey yoktur; çok kural vardır 🙂
    Video modasına uyalım:
    Adam gibi adam:
    http://www.youtube.com/watch?v=NeNoBW6bXoU

  57. Emeğinize sağlık.

    Resim ekleme ve videoda 2 tane eleştirim olacak:
    – Eklenen resimler ortalanıp gösteriliyor. Daha büyük bir resim eklesek küçültülüyor ve resma bakmak istediğimizde sağ tıklayıp resme bakmamız gerekiyor. resimlere, yeni sayfada açılacak şekilde kendisine link versek daha güzel olmaz mı?
    – Video genişliğini 600 filan yapsanız videolar daha güzel izlenmez mi?

  58. keyser soze avatarı

    Bu haberi ben de kendisine daha ciddi rakip olarak gördüğü Vettel'i baskı altına almaya çalışmak olarak görüyorum. Tabi bu kişisel bir yorumdur.Kimine göre Alonso iyidir kimine göre Hamilton kimine göre Vettel. Bu tarz yorumlar her zaman olacaktır. Hele ki 7 kez şampiyonluk kazanmış, kırılmadık rekor bırakmamış Schumacher bile birilerinden kötü olarak gösterilebiliyorsa vay diğerlerinin haline!!!

    Ama Vettel hakkında yapılan, "onu daha kötü bir araçta görmedik" yorumu çok gülünç oluyor. Adam zaten bu koltuğa oturabilmek için Toro Rosso gibi vasat bir araçtan geçti. Lütfen biraz bilinçli yorum yapın.

  59. şu video olayını ben de deneyeyim. TRF1 aldı başını gidiyor.

  60. Formula 1'de pilotlar farklı koşullar altında yarışır. Bu nedenle hiçbir pilotun performansı (takım arkadaşları dışında) hiçbir pilotla sağlıklı bir şekilde kıyaslanamaz.

    2009'da Button hakkında da kötü pilot olduğu, sırf aracı hızlı olduğu için kazandığı söyleniyordu. Oysa McLaren'e geçince gördük ki Hamilton'dan pek de geride değilmiş.

    Aynı durum Vettel için de söz konusu mu? Bunu iki pilot da aynı araçta yarışana kadar asla öğrenemeyeceğiz.

  61. Ben "X" pilotunu/takımını tutuyorum. Bu yüzden hemen her fırsatta (gerekirse fırsat yaratıp) kendi pilotumu/takımımı öve öve bitiremeyim, diğer pilotlara/takımlara (özellikle benim pilotuma/takımıma hız olarak yakın olan) elimden geldiğine çamur atayım, açık açık hakaret edeyim ki tuttuğum pilotun/takımın büyüklüğü devam etsin, diğerleri de ezilsin ve ağlasın.

    Mantalitesi/Çocukluğu. Yapacak bir şey yok maalesef.

    Şimdiye kadar ki yorumların içeriği:
    – hahaha Alonso laf etmiş, ne laf sokmuş
    – Hamilton!
    – şumi şumi şumiiiiiiiii
    – parmak çocuk/crash kid

  62. Bütün pilotlar iyidir, hepsi üst seviyededir. (Hadi çoğu olsun 🙂 )

  63. ben de bir bakim dedim ya

  64. mclaren in düzlük hızı da inanılmaz mış drs halt etmiş:))

  65. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    İnsanları uykularından etmeden gerçekleri paylaşıyoruz dostum.

    Yoksa adam isterse gider Trulli yi isterse Liuzzi yi

    istersede Tahinci yi tutar.

    Gönül meselesi.

    bak bundininkide gönül ama nereye konmuş.

  66. Sana bir soru.F1'de şampiyonluk çocuk oyuncağımı?Fazla düşünmeden cevapla yoksa kafayı yersin.

  67. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Arkadaşlar şu pilot daha iyi, benim pilotum senin pilotunu döver tarzı tartışmalar hep oldu ve malesef hep olacak. Ama ben bir gün de "harbiden senin pilotun daha iyiymiş, benim pilotum seninkinden kötü." veya "Senin pilot benim pilotu yener ben de artık senin pilotunun taraftarıyım." diyen duymadım, görmedim. Niye boşu boşuna birbirinizi üzüp tartışıyorsunuz? Niye insanları kışkırtıyorsunuz? Herkes birbirinin FİKRİNE (hakaret ve aşağılama ile karıştırılmamalı) saygı duysa da şu SPOR'dan SPOR olarak zevk alsak daha güzel olmaz mı? Spor konuşup, yeni kuralları, teknolojileri tartışsak, taraftarlığında bir sınırı olduğunu unutmasak daha güzel olmaz mı abilerim, ablalarım, kardeşlerim? Ne dersiniz?

  68. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    kendini kandırmaya devam.

    hamilton izlerken %90 ah be dersin

    Alonso yu izlerken %90 vay be dersin.

    sabreden derviş muradına ermiş.

    geç olsun güç olmasın.

    senin uyumama sebebin : ah be keşke bu sefer kaza yapmasaydı 50 puan geriye düşmezdi diye başlar bir bakarsın sabahın 6 sı olumuş .

    iyi geceler.iyi uyu mart 16 ya kadar.çünkü bir 9 ay kadar sinir bozukluğundan uyuyamayacaksın.

    idda yenileme saati : hamilton bu senede şampiyon olamayacak.2009 dan beri tutturuyorum yine büyük konuşuyorum yine %100 eminim.

  69. Alonsomania  avatarı

    bariz görünen bir şeyi söylememiş mi sizce de?

  70. alonso en sonunda gaz vermeyi kesip gerçeği söylemiş.buna bomba haber denir ahada patladı kaçın.bakalım parmak çocuk ne diyecek ?
    a-değil bir şey söylemek korkudan ağzını bile açamayacak
    b-ühü ühü diye ağlayacak o zaman ben oynamıyom topumu geri istiyom diyecek sözünü geri alsın diyecek
    c-çok sinirlenip meşhur parmağını gösterecek
    d-babasına şikayet edecek
    e-temiz kalpli biricik abisi schumi abisine şikayet edecek abi abi şuna bir şey de diyecek
    f-horner olaya müdahil olacak ve ortalığı karıştıracak
    bence f şıkkı

  71. Körler sağırlar veya kör tuttuğunu öper muhabbeti olmuş biraz…
    http://www.youtube.com/watch?v=xnCsG0DlXkU&feature=related

  72. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    TRF1 yeniliklere devam 🙂
    gerçekten şaşırtıyorsunuz bizleri
    youtube video id numaraları vay beee 🙂
    kutluyorum sizleri
    teşekkürler TRF1

  73. Schumacher- avatarı

    Pilotların biribirine bu tarz yorumlar yapmaları bence hoş değil ama doğruya doğru Vettel Hamilton ayarında değil bu bir gerçek .

  74. Herkes video paylaşmış ben de bunu paylaşayım bari 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=NaJy97-KEQc

  75. Kadir YILMAZ avatarı

    Ya galiba Vet yarışmaya 2010 da başladı, olaylar olaylar..

  76. en iyi pilot hamilton'dır sen kabul et veya etme çok problem değil.hamiltonı seyrederken zevk alırsın,alonsoyu seyrederken uyursun olay budur. geçen yıl istediği gibi geçmedi, olabilir her sene mükemmel olacak olsaydı ona insan demezdik zaten.

  77. Sıradan bir yarış kazasıydı aynı bura da olduğu gibi http://www.youtube.com/watch?v=_hKWehjscd4

  78. bir ferrari taraftarı olarak bende bi video paylaşayım dedim umarım tartışmalara noktayı koyar

    http://www.youtube.com/watch?v=Cr4dN80TzGM

  79. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O şahıs 2008 brezilyanın son turunun videosunu koymuş ve hamiltona sallamış.Sana ne bırak onu mclarenciler düşünsün.O şahıs zaten namlı Alonso düşmanıdır ve sen de hamiltonu savunup o şahsın Alonsoya olan acısını dile getirmesine fırsat veriyorsun.Bu tipler böyle şeylerden beslenir.Bu tiplere mahal vermeyin.

  80. 1- video ya bakarsan orda vettel kusurlu kabul ama bir de ön kanada dikkat etmeni isterim öyle tepki veren bir kanatla orda denge bulmak ne mümkün?
    2- verdiğiniz videoları sevdim her ikinizinde ama şöyle de bir durum var karşılaştırdığınız adamların biri 2001 de kariyerine başlamışken diğeri 2007 de azıcık 2008 de tam zamanlı olarak yarışmaya başladı(hamilton kısmına değil alonso kısmından bahsediyorum) e aracının yapısı gereği önden başladığında iyi ama geriden geldiğinde mecburen kötü oluyor çünkü hep çok riskli ataklar denemek zorunda kalıyor evet bence de saf hız anlamında hamilton kadar değil vettel ama herşeyi bir araya getirme konusunda vettel daha iyi ayrıca alonso nun buna yorum yapmaması daha yakışık alırdı bence tabi fikrini söylemek hakkı olsa da bir yarış pilotunun diğeri hakkında böyle demeç vermesi bence hoş olmuyor…

  81. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    F1 deki en iyi pilot Schumidir.

    Ondan sonra Alonso gelir.

    Daha sonra ise Hamilton-Button-Vettel-Raikkonen sıralamasını yapabiliriz.

    Ha bu adamlar arasında %2 lik bir farktan fazlası yok.Massa yavaş Webber yavaş hikayelerini geçin.

    Sadece sektörlerdeki,traplerdeki hızlar dikkate alınırsa Fisico,yarış biterken atılan fastest lapler dikkate alınsa Raikko kral olurdu.

    Gel görki devenin pabucu 45 numara değil.

    Alonso tartışmasız en iyi pilot Schumi den sonra.

    Bu diğerlerinin kötü olduğunu göstermez.

    Bir F1 takımım olsa Alonso-Vettel'i alırdım.

    Çünkü Hamilton da odaklanma sorunu var.

    Zaman geçiyor ve 2008 den beri birşey yapamadı.

    İkinci JPM vakası olmaya doğru gidiyorki bunu bütün içtenlikle isterim. =)

  82. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    tifo alo kardeş uzatmayın kardeşim.O şahıs vettel fanı değildir.Alonso düşmanı bir renocudur.Boş yere vettel videoları koymayın.

  83. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haber siteye düşeli daha 1 saat olmuş, yorum sayısına bakın.Bu kadar ziyaretin sebebi sevgi mi acı mı anlamadım.

  84. o kesin değil ama vettelin olmayacağı kesin

  85. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso şampiyon olduğunda araçlar eşitmiydi

  86. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso şampiyon olduğunda araçlar eşitmiydi?

  87. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso şampiyon olduğunda araçlar eşitmiydi

  88. Kesinlikle 🙂

  89. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso şampiyon olduğunda araçlar eşitmiydi

  90. elvan dalton avatarı

    Eşit olsa alonso'mu şampiyon olacak.

  91. http://www.youtube.com/watch?v=QFhPAvr_OMo&feature=related buda güzel bir geçiş tabii hakkını yememek lazım

  92. hahahahaha Alonso sen hangi seviyedesin ki ? ulan adama gülerler be ! 2005 – 2006 da şampiyon olduğun araçla 2010-2011 vettel'li aracın farkı yok.

    Formula 1 artık Pilotların değil Teknoloji+Para+Mühendislik sporudur. 1990 lı yıllardan sonra ki 1-2 pilot dışında kimse herhangi bir seviyede değildir ! o pilotlarda bellidir! (mika ve schumi) ondan sonra ki pilotlar sadece bu gösterinin bir parçasıdır. F1 de artık Araçlar bir seviyededir. Pilotlar değil!

  93. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tüm araçlarda ebd kapatılınca, ingilterede gördük kimin ne yapabildiğini. Bu bize yeter. Altımızda diğerlerinden 1sn hızlı araç olmasına gerek yok, eşit olsun yeter.

  94. alonsonun altında o araç olsa kanada ve almanya yıda kazanırdı 😀 baskı ona vız gelir 😀

  95. Alonso Vettel'i baskı altına almak için sezon başlamadan harekete geçmiş ama altındaki araç hızlı olmazsa bunların pek anlamı yok açıkçası:)

  96. bu pistte en az onun gücüne gider vettel in 2. şampıyonluğu cunku alonso zaten daha öncelerden neler başardığı belli diğerleri düşünsün. shumi ona zaten laf sölenemez….

  97. vettel i kötü bir araçta görmek lazım alonsonun dediği gibi. adam en önden başla git kazan tmm buda iyi birşey yetenek ister. ama kanada da gördük almanyada gorduk…

  98. web 2. pilot aynı massa gibi en az 0,5s geride kalıyor. ebd sistemini ve lastikleri en iyi kullanan pilot vettel.

  99. geçiniz… madem en iyi araç vardı webber'i neden göremedik bu sezon? yoksa o farklı 1 araç mı kullanıyordu her türlü başarıyı araca bağlamak saçmadır alonso yu monzada nasıl geçdiğini hepiniz unutmuşsunuz… sıralama seasnlarında ki hızını da…

  100. şimdi kimici ler siz bir atlamayın ya he adamınız dondu sevının ama yok tokatlar felan kım kimi tokatlamıs gördük biz göreceğimizi vettel son 2 sezondur herkesi tokatlıyor bu kesin ama araç faktörüyle. vettel kesinlikle baskı kaldıracak tecrübede deil alonso ve lewis değil. bunu herkes biliyor inanmayanlar olabilir. ve vettel in 3. şampıyonluğu nu kazanacağına inanmıyorum favori o ama olmıcak bu sefer…

  101. Hımmm Lewis seviyesine geldiğin de neler yapacağını düşünemiyorum o zaman 🙂

  102. Alonso'ya sanırım "Formula 1 pilotu seviye ölçer" adını verebiliriz bu şekilde diyorsa. adam 3. vettel öyle ya da böyle 3. şampiyonluğu alırsa hiçbirisinin konuşmaya hakkı kalmayacak.

  103. elvan dalton avatarı

    şimdi diaz efendi böyle konuştu diye vettel'in çifte şampiyonluğu elinden mi alınacak. Afedersin niye bu kadar koyuyo Vettel'in şampiyonluğu. Sen Şumi'yi yendiğinde onun kadar iyimiydin ha kaş adam.

  104. Geciniz,

    Saf hiz anlaminda Vettel ve Lewis kafa kafaya, Alonso dahil digerleri ikinci lige..

    Not: Eski Raikkonen alayini tokatlardi da simdi kini bilmiyoruz 🙂 Bekleyip gorucez 🙂

  105. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    parmak veleti bu kadar aşağılama alonsocum. En iyi iki pilot olduğunuzu herkez biliyor zaten. Lewis ve alonso hızlı olmayan araçla bile mükemmel yarışlar çıkarabiliyo ama parmak cocuk en hızlı redbull ile bile gerilerden başlayınca batırıyo. Sadece kendisini batırmıyo öndekilerin de yarışını batırıyo. Parmak çocuk en önden başlayacak farkı açacak yoksa bi numara yok , farkı açamazsa korkudan spin atıyo. Jenson button korkutmuştu parmak çocugu 🙂

  106. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ama ben alonsonun da hamiltondan iyi olduğunu düşümüyorum

  107. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Vettel taraftarıyım doğru mu soylüyor evet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir