Pirelli 2013 Lastikleri İçin Takımlardan Araç İstiyor

yazar:

kategori:

İtalyan üretici, daha önceden kullandıkları Toyota’nın TF109 aracının yerine geçireceği uygun bir araç için takımlarla görüşme halindeydi. Ama Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, hiç bir takımın, 2011 aracının kullanımına izin verip başkasının bundan avantaj sağlamasını istemediğini belirtti.

Hembery: “2009 Toyota’yı düzenlenleme üzerine bir öneri vardı ama araç şimdi bir müzede ve gerçekçi bir değer değil. Henüz bize uygun bir seçenek sunulmadı”

“Birisinden 2011 aracını almak isteriz; kimden olduğu fark etmez. Testlerimizi hassasiyetle yapmak istiyoruz ki eski araç, mevcut olanlardan giderek uzaklaşıyor.”

“Takımların başkalarına avantaj vermemek istemelerini anlıyoruz ama belli bir noktada, yapmak zorunda olduklarımız için karar vermemiz gerekecek. Çünkü işler yolunda gitmezse kimse bize uygun bir araç kullanmadık diye itibar aferin demeyecek.”

Takımlarla olan görüşmeler devam ediyor ve Pirelli, ortak bir çözüm bulmak istiyor. Ama Hembery, Pirelli’nin bir takımla anlaşıp ondan bir aracını almanın mümkün olduğunu ifade etti.

Pirelli’nin bir takımdan aracını satın alıp alamayacağı konusunda Hembery: “Evet, bu kesinlikle mümkün. Kesinlikle özel bir takımı destekleme niyetinde değiliz. İşimizi yapmamız gerek. 2013 için bazı ilginç fikirlerimiz var ama bunların üzerine çalışmamız gerekiyor.”

“Simülatörde çok şey yapmamız gerekecek. Muhtemelen onlara 20 özelliğin olduğu siyah bir kutu vereceğiz ve onlardan bunu simülatörde kullanmalarını isteyeceğiz. Eminim bunu kabul edeceklerdir.”

“Ama lastikleri sonlandırma açısından -özellikle de hamurlarla ilgili çalışmaları- birkaç seansa çıkmamız gerekiyor. Muhtemelen üçten fazla değil; sadece sonuçlandırma çalışmaları. Eminim o noktaya ulaşacağız”


Yorumlar

  1. lastikler neden 2013'te tekrar değiştirilecek ki. 2012'de kullanılacak olanlarla devam edilmesin hem tasarruf yapmış olurlar

  2. toyota tf110 u kullanacaktı pirelli ama ne oldu bilmiyorum. ilgilenen arkadaşlar araştırsın çok ilginç bir araç.

  3. Toyota TF109 aslında yenilerle neredeyse aynı gibi sanki. EBD, F kanal yok. difüzörü de değiştirsinler tek katmanlı ile, tamamdır. Tam olarak ulaşmak istedikleri ne anlayamadım.

    3 büyük takım ve uyduları (Mclaren, Ferrari, Red Bull, Force India, Sauber, Toro Rosso) vermez bence araç. Williams, Reno ve MGP araçları da ölü doğdular zaten, Pirelli bir şey anlamaz onlardan 🙂 Geriye yeni takımlar kalıyor, onlar da bir işe yaramayabilir.

  4. HRT de bir ara aracını güncellemek için pirellinin hali hazırda kullandığı TF109'u satın almak istiyordu 🙂

  5. Aynisini bende teklif edecektim en makul cozum

  6. Aynisini bende teklif edecektim en makul cozum

  7. Schumacher- avatarı

    HRT'yi alsınlar 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir