Mateschitz: "Vettel Şimdi Hiç Olmadığı Kadar Güçlü"

yazar:

kategori:

2011’de 11 galibiyetle egemen bir sezon geçiren Alman pilot için patronu, 2012’de daha iyi durumda bir Vettel beklenmesi gerektiğini düşünüyor.

Gazetta dello Sport’a konuşan Mateschitz: “Sebastian gelişti ve hiç olmadığı kadar güçlü. Kış tatilinde hiç olmadığı kadar iyi çalıştı ve kesinlikle bizi hayal kırıklığına uğratmayacak.”

“Üçüncü şampiyonluk için ona gerekeni rekabetçi bir araç. Bunu, Jerez’deki ilk testlerde görme şansına sahip olacağız”

Mateschitz, başarılarına devam etmelerini halinde -Vettel’in de önceden dediği gibi- Red Bull’un da Ferrari gibi sporun efsaneleri arasına girebileceğini ifade etti.

Mateschitz: “Sebastian’ın söyledikleri kesinlikle doğru. Ferrari, zaferleri ve şampiyonlukları ile bir efsane haline geldi. Bunun için ne kadar şampiyonluk gerektiği o kadar önemli değil. Şu anda dikkate alınan, 2012’de art arda üçüncü şampiyonluğu almak”

2012’de Red Bull’un en büyük rakibi sorunlduğunda Mateschitz: “McLaren, Ferrari, Mercedes. Sırası böyle olur diye düşünüyorum”


Yorumlar

  1. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Fanatik tifosi ?

  2. 2009 araclari gercekten cok kotuydu. ancak 2010 ve sonrasinda araclarin uzamasiyla bir nebze olsun duzeldi gorsellik.

    ikisinin de kendine has guzellikleri var ama ben en cok 2005, 2006 ve 2008 araclarini begeniyordum. zevk meselesi tabi.

  3.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    şöyle rekabetçi araçları yan yana görsekte şu meşrubatçıları ve parmak çocuğu bir seyretsek

    acaba yine pisti göremediğini söylermi

    yada motorunun vites geçişi yapmadığını..

  4. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Sürekli aynı şeyler.Ama…Resim çok korkunç!Vettel'i boğacakmış gibime geldi bir an.

  5. senin şahsi görüşündür, fakat şöyle bir şey söyleyeyim, Alonso 2005 veya 2006'da kine göre kat ve kat daha iyi bir pilot şuanda. çok daha olgun, hızlı ve agresif. Vettel aynı ivmeyi alabilir mi tartışılır, göreceğiz. Sonuçta 2008 yılından sonrada Hamilton için benzer düşünceler vardı, her sezonu domine edecek vs.diye fakat bu sene gördük ki dağınık olduğu sezonlarda olabiliyor. Zirveye çıkmak ne kadar zorsa zirvede kalmak bundan 5 kat daha zor.

  6. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Belki yeri değil ama

    http://www.f1-site.com/wallpapers/2011/f1/presentation/toro-rosso/toro-rosso-str6-f1-wallpaper-2011-11.jpg

    http://www.f1-site.com/wallpapers/2010/f1/singapore/qual/marina-bay-f1-wallpaper-2010-38.jpg

    http://www.theepochtimes.com/n2/images/stories/large/2011/02/04/CarnDriver108816772WEB.jpg

    Bu araçları beğnememenize ve kötü görmenize şaşırıyorum.Açıkçası araçlar 2008 sezonunda jenerasyonunu doldurmuşlardı.2009 bir geçiş yılı oldu ve 2010 dan beri üretilen araçları çok seviyorum.Bana 1980 ler ve 2000 lerin bir karışımı gibi geliyor.Daha büyük daha kaslı ve gelişime daha açık.Tek kusurları önden çekilen resimlerde olduğundan büyük gözüken ön kanat.Hepsi bu.Ferrari'nin haberinde bu konuya değinilmiş fakat fazla yorumlanacak bir haber değil.Sizlerle potensiyel olarak en çok rağbet görecek haberin altında fikrimi paylaşmak istedim.

  7. estağfirullah, amacım o değildi 🙂 Olaya işin temelinden gireyim dedim 🙂

    motor frenini KERS ile artırmak zor gibi. çünkü bir kez KERS bataryaları dolduğu zaman jeneratör yüke binmeyeceği için çok daha az fren etkisi yaratır. Yani bataryalar dolana kadar yük var, sonra yok.

    Şimdi aklıma geldi, aracın fren dengesi değişebilir bundan dolayı KERS bataryası doluluk miktarına göre.

  8. xtrabit ayaküstü beni mantıksız yaptın teşekkür ederim :p 🙂

    ya mantıken motor freni yaptırdığını biliyorum ama benim merak ettiğim husus bunu arttırma şansları yok mu acaba takımların sonuçta kers açılıp kapatılabilen bi sistem buradan biraz daha yüksek bi motor gücü işe yarayamaz mı???

  9. Arkadaşlar bırakalım pilotları pistte konuşşsunlar. Biz boşuna yorulmayalım. Ne dersiniz?

  10. Mantıken kers motor freni yaratır yan etki olarak. Yoksa hangi güçle şarj olacak bataryalar? Bunu FIA'nın yasaklayabilmesine de imkan yok.

  11. evet benim bildiğim kadarıyla da kurallarla sabit maksimum güç oranı ama yerleştirme de dediğin gibi farklı yollar izlenilebilir Redbull bu konu da öndeki grubun en tecrübesiziydi ama şimdi kazandıkları tecrübe ile daha iyi kullanabilirler bu alanı tabi ferrari sil baştan yeni tasarım yaptığı için kersi çok daha farklı yerleştirebilir ayrıca kers ten motor freni elde edildiğini duymuştum bu konuyla ilgili bir bilginiz var mı acaba

  12. rocco junior avatarı

    Ferrari geçen sezon 60kw kers kullanıyordu sadece Red Bull hafif olan ve onlara bataryaları daha iyi alanlara konumlandırma,yer kazanma ve buna bağlı olarak perfonmans artısı sağlayacak şekilde kers konumlandırmıştı.Kers için zaten kurallar dahilinde daha fazla güç üretemezsiniz.O da 60kwden fazla olamaz.Bunu yapmak için ağır olanı kullanmanız lazım ve bu konumlandırma sorunu demek.Hatta ağırlık dağılımını etkiliyebilir.Ferrari yeni tasarımında Red Bull un 2011 dekine benzer konum ve güçte kersi kullanacağını duydum.Yanılmıyorsam radyatörlerin olduğu kısımda bulunacak kers.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Al birini vur ötekine.Bu tipler böyledir.Haberde Alonso ismi geçmese bile acılarını bir şekilde belli ederler.Zaten Alonso haberlerinin vazgeçilmez müdavimleridirler.
    Mateschitz haberine dahi Alonsoyu karıştırarak ortamı germek istemiştir.Bizleri davet edip kendisine küfretmemizi açıkça bu yolla istemektedir.İşte bu kimliği gizli olan yeni peydah olmuş provakatörlerin yüzünden biz suçlu oluyoruz.
    Mateschitz vetteli övmüş.İlgileniyorsan oku ve adam gibi yorumunu yap.Ne amaçla Alonsoya laf sokarsın.Yok uyuz oluyormuş yok bilmem ne oluyormuş.Arkadaş her haberde Alonso acısı çeken birilerini görmek zorunda mıyız.Ne işi var mateschitz haberinde Alonsonun??Ne biçim bir kindir ne biçim bir acıdır anlamadım.

  14. sanırım Redbull kers konusunda bir gelişim yapacaktı geçen sene Newey daha önce hiç kers kullanmadıklarını bunun çok farklı bir alan olduğunu dile getirmişti şimdi bu sene kazandıkları tecrübeyle birlikte çok daha iyi bir tasarım ortaya koyabilirler…

  15. Brawn'ı da vasat kategorisine alabiliriz belki.

  16. ağlama küçük kız yardım gelicek senden daha terbiyeli biri olduğu kesin

  17. Bana sorarsan geçen seneyi Domenicali ve Whitmarsh'dan daha iyi yöneten patron yok. Boullier ve Horner batırdılar kendilerini.

  18. mükremin  aktas avatarı
    mükremin aktas

    2012 felipe massa sampiyon olacak- vettel ikinci olacak

  19. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    BU ARADA BİLDİĞİM KADARIYLA RED BULL VE FERRARİ 40 KW KERS KULLANIYOR.BUNA KARŞILIK MCLAREN VE MERCEDES 60 KW.ACABA YENİ SEZONDA GELİŞME OLACAKMI YOKSA ESKİYELE DEVAM MI EDECEK FERRARİ VE RED BULL

  20. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Baskı vettelin veya red bullun üzerinde değil kesinlikle.domenicaliye bir bakın kaç sene oldu daha doğru düzgün bir başarısı yok.her sene bol bol umut dağıtmaktan başka yapabildiği bir şey yok.aynı şey whitmarsh için de geçerli.3. sezondur mclaren 2. den ileri gittiği yok.harcadığı 100 milyonlara karşın.ron dennis bundan kesinlikle memnun değildir.zaten bir ara ingiliz medyasında whitmarshın gorevinden alınacağı konuşulmuştu.mercedese gelince schumi ve rosberg artık hızlı bir araç istiyor ama 2 senendir ne hızlı nede umut vaad eden bir araç yapa bildiler.yani en rahat takım red bull ve en rahat pilot vettel

    Vettelin bu yılki pilotajını ben de merak ediyorum doğrusu.yeni sezonu büyük bir merakla bekliyorum

  21. yapma be, evde kaldın o zaman =)

  22. burak evmez avatarı

    kardeş bunlar saygısız cevap yazmaya değmez boşver siz de onların pilotlarını kötüleyin onlar bundan anlıyor

  23. elvan dalton avatarı

    Ben Vettel taraftarı değilim ama bir takım kişilerin kendisinin şampiyonluğundan duyduyu kaşıntı ile adama sürekli saldırması kendi pilotlarını yere göğe sığdıramaması adama sempati beslememe yol açıyor. Özellikle Alonso denen adama ayrı bi uyuz oluyorum. Bu arada sen kimsinki millete terbiyesini öğretiyosun.

  24. Elbet bir gün Marko Mateschitz Horner üçlüsü, her haftada bir, Vettel'in sürekli geliştiğini ve ondan çok daha mükemmel performanslar göreceğimizi söylemelerinin ne kadar antipatik ve gereksiz olduğunu, bu söylemlerin rakip takımları korkutmadığını anlayacaklar. İşte o gün evleneceğim.

  25. Kardeşim… sanırım seni kaşıntı almış yada başına iş arıyorsun ama mümkünse buradan uzak kal.Sırtın başına dert olmasın be arkadaşım.İnsanların canını sıkma… bak Vettel in açıklamalarına bir kelime yazan yok ama hepiniz ALonso haberlernin altındasınızolmasanız bile buradaki gibi bir şekilde ALonso ya sataşıyorsunuz.Herkes terbiyesini bilmeli…

  26. elvan dalton avatarı

    En azından fernando'nun 2. şampiyonluğunu aldığı zamankinden daha iyi bir pilot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir