Sizlerin Oylarıyla 2011 F1 Sezonun En İyileri

yazar:

kategori:

TRF1.net olarak belirli kategorilerde sizlere sunduğumuz belirli adaylar arasından yaptığınız seçimlere göre yılın kazananlarını belirledik. Katılım oranının daha fazla olmasını beklediğimiz anketimizin sonuçlarını açıklamanın vakti artık geldi.

Red Bull takımı ve Sebastian Vettel’in fazlasıyla baskın şekilde kapattığı 2011 sezonunun ardından bizim anketimizde de sürpriz sonuçlar çıkmadı.

Şimdi sizlerin oylarıyla seçilen yılın en iyilerini ve sahip oldukları oy oranlarını açıklıyoruz:

 

Yılın pilotu kategorisinde tahmin edildiği gibi en çok oy alan isim 181 oy ile Red Bull’un şampiyon pilotu Sebastian Vettel oldu. İkinci sıradaki pilot 67 oy ile Fernando Alonso olurken onu 62 oy ile pilotlar şampiyonasının ikincisi Jenson Button takip etti. Lewis Hamilton 10 oy alırken aday olan diğer pilotların oy sayısı tek haneli rakamlarda kaldı.

 

 

Yılın takımı kategorisinde de bir sürpriz yaşanmadı ve Red Bull takımı 271 oy ile açık ara önde. Red Bull’u 26 oy ile Mclaren, 18 oy ile de Ferrari takip etti.

 

 

Başlarda çekişmeli geçen Yılın Çaylak Pilotu kategorisinde Force India’dan Paul di Resta bir süre sonra arayı açarak 193 oy ile birinci olurken onu 104 oy ile Sauber pilotu Sergio Perez takip etti. Williams pilotu Pastor Maldonado 12 oy alırken Jerome d’Ambrosio ve Daniel Ricciardo sırasıyla 9 ve 6 oy alabildiler.

 

 

Yılın patronu kategorisinde de yine Red Bull takımının patronu Christian Horner 191 oy ile ilk sıranın sahibi oldu. Horner’ı, 83 oyla McLaren takım patronu Martin Whitmarsh takip ederken, Ferrari patronu Stefano Domenicali 17, Force India patronu Vijay Mallya 16, Mercedes GP patronu Ross Brawn ise 15 oy aldı.

 

 

Yakın geçen kategorilerden bir diğeri olan Yılın Pit Ekibi kategorisinde Red Bull ekibi 186 oy ile yine ilk sırada yer alırken onu 110 oy ile Mercedes ekibi takip etti. Ferrari pit ekibi 17, McLaren pit ekibi ise 15 oy alabildi.

 

 

Tahmin edildiği gibi Yılın Aracı kategorisinin de galibi oyların büyük çoğunluğunu alan Red Bull otomobili RB7 oldu. En iyi ikinci otomobil 17 oy ile Ferrari otomobili 150 Italia olurken, McLaren otomobili MP4-26 13 oy ile üçüncü sırada kaldı.

 

 

Sonuçları en yakın kategorilerden biri olan Yılın Hayal Kırıklığı kategorisinde Ferrari pilotu Felipe Massa 96 oyla yılın hayal kırıklığı yaratan ismi seçilirken, onu 89 oy ile Lewis Hamilton, 80 oy ile Ferrari takımı ve 50 oy ile Mercedes takımı takip etti. Michael Schumacher ise sadece 13 oy aldı.

 

 

Kanada Grand Prix’si oyların büyük çoğunluğunu alarak 255 oy ile yılın yarışı seçilirken, yılın en iyi ikinci yarışı 33 oy ile Britanya Grand Prix’si oldu.

 

 

Yılın Sürüşü 195 oy ile Jenson Button‘ın Kanada Grand Prix’sindeki galibiyetine giderken, Michael Schumacher‘in Belçika‘daki sürüşü en iyi ikinci sürüş olarak seçildi.

 

 

Yılın en iyi sıralama pilotu kategorisinde de sürpriz olmadı ve Sebastian Vettel 251 oy ile liderliğe oturdu. Onu 40 oy ile Fernando Alonso takip ederken, Heikki Kovalainen 13 oy ile üçüncü, Nico Rosberg 12 oy ile dördüncü ve Lews Hamilton da 10 oy ile beşinci oldu. Adrian Sutil ise sadece 2 oy alabildi.

 

 

Tartışmalı kategorilerden biri olan bu kategoride, 71 oy ile Michael Schumacher‘in Kanada‘da Felipe Massa ve Kamui Kobayashi’yi aynı anda geçtiği hamle yılın geçişi oldu. Bu geçişi 59 oy ile Fernando Alonso‘nun Brezilya‘da Jenson Button’ı geçişi izlerken, Mark Webber’in Fernando Alonso’ya Eau Rouge‘da yaptığı geçiş hamlesi 53 oy ile üçüncü seçildi.

 

 

 

Yılın en iyi geçiş yapan pilotu, 168 oy ile Michael Schumacher olurken, Fernando Alonso 43 oy ile ikinci, Lewis Hamilton 33 oy ile üçüncü, Jenson Button 27 oy ile dördüncü, Mark Webber ise 23 oy ile beşinci seçildi.

 

 

Yılın kazası kategorisinde Lewis Hamilton ile Felipe Massa arasında sık sık yaşanan kazalardan ikisi ilk sıralarda yer aldı. İkili arasında Monako‘da yaşanan temas 56 oy ile yılın kazası seçilirken, Singapur‘daki temaslasları da 51 oy ile ikinci seçildi. Michael Schumacher ile Sergio Perez arasında Singapur‘da yaşanan kaza da üçüncü sırada.

 

 

Yılın haberi kategorisinin galibi ise 302 oy ile Kimi Raikkonen‘in iki yıl aranın ardından Formula 1’e geri dönmesi oldu.

 

 

Son kategorimizde ise Mark Webber‘in Almanya’da yarışın ardından Fernando Alonso’yu otomobiline alarak garaja getirmesi 176 oy ile ilk sırada yer alırken, Jenson Button‘ın Çin Grand Prix’sinde pit stopta şaşırarak Red Bull garajında durması 100 oy ile ikinci, Lewis Hamilton ile Felipe Massa arasında sıkça yaşanan temaslar da 54 oy ile sonuncu oldu.

 

Böylece, 2012 Formula 1 sezonuna bir nevi start verecek olan sezon öncesi testlere sayılı günler kala, geçtiğimiz sezonun akılda kalan isimlerini ve anlarını hatırlayarak hafızalarımızı tazelemiş olduk. Gelecek sezonun ardından yeni bir ankette buluşmak dileğiyle…


Yorumlar

  1. Eray Parlak avatarı

    kesinlikle olmalıydı ama ordada bizim kral lider olucağı için boşuna açmamışlar 🙂

  2. katılım az olmuş buna. yine de katılanların eline sağlık.

  3. Schumacher- avatarı

    Karıştırdım 🙂

  4. Schumacher- avatarı

    En uyumlu takım arkadaşları ( bana göre )

    Jenson 2 sezondur adama kanım ısındı gerçekten çok efendi pilot.

  5. tencere dibin kara. – Seninki benden kara 🙂

  6. Eray Parlak avatarı

    ya arkada Williams lar rosbergi delik deşik ettiler hem barichello hemde maldonado geçip durdu.Hrt ler bile gözüne kestirmişti bir ara…

  7. Eray Parlak avatarı

    Buradan yönetici kardeşlerime sesleniyorum:
    Aşağıda jetman kuyruk acısındanmıdır bilinmez bir yanardağın lavları dışarı püskürtmesi gibi patlıyor.Bari okadar siteye girip yorum yapıyor şu ankette rosberge yılın sürüşü veya en iyi geçiş yapan pilotlar arasına koysaydınızda 1 oy atıp sevinseydi.Adam aşağıda Schumacherin seçilmesini kaldıramamış.Lütfen dikkat edelim Rain Master Rosbergin yegane fanına :D:D:D

  8. heh şöyleee icindekileri kus da bilelim eyyam yapıp duruyorsun sürekli ayrıca bu listeye giremeyecek kadar tek iz bırakan bir yarısının olmaması schumi nin suçumu oda mal mal gitmeseydi fazla puan toplayıp hava atıcam diye bu kafayla tabi bir yere gidemez pısırığın önde gideni 26 yasina gelmis sevindiginiz kendinizi avuttuklariniza bakin elalem neler yapmis yapiyor bu söylediklerinlemi büyük pilot olucak rosberg kim takıyor söylediklerini kim bahsediyor rosberg den schumi olmasa mgp nin adı gecmeyecek sen ne anlatıyorsun

  9. alman bir takımla şampiyon olan alman olmak istiyor bu nedenle döndü %100 alman şampiyonu olmak için ama rosberg bu takımda olduğu sürece olur belki olur.schumi geçildimi kardeşim adamım rosberge rekoru kırdımı takım arkadaşına geçilmeyen pilotu 2 sene geçtimi evet üçkağıt varmı 1.pilot 2.pilot ayrımı varmı o varmı yok bu varmı yok.yaşlıymış blmemneymiş kimse kolundan tutupda zorla getirmedi gelmeseydi kardeşim o zaman geçebileceğini sansı ama evdeki hesap çarşıya uymadı.schumi rosbergti geçene kadar susun konuştukça batarsınız

  10. ya sondan kalktıda 1 yada 2 mi geldi mgp nin gücü belli.yırtsa zaten 5.olur massayı geçip yok öndekilerden biri problem yaşarsa 5 den daha iyi olur.abarta abarta şah ettiniz padişah ettiniz adamı halt eltmiş bu sene tokadın büyüğünü yiyecek perişan olacak pişman olacak döndüğüne ahanda buraya yazdım.

  11. Yılın patronu ne alaka Horner seçilmiş.Mallya varken.Adam kendi ülkesine F1'i götürdü daha ne yapsın.Birde yılın sürüşünü Button denmiş.Halt edilmiş.Kuru havada, SC olmadan en son sıradan başlayıp 3. bitiren Mark yılın sürüşünü yapmıştır bana göre..

  12. yağmur altında schumi pist kuruyana kadar zirveye oynarken senin rosberg nerelerdeydi ben sana söyleyim arabayı yolda tutmaya calısıyordu gercek pilotaj yagmur altındaki pilotajdır bu kadar basit…

  13. 3 senedir F1 izlediğin belli geriden gelip geçiş yapmadı diyorsan birine 3 yılda sen sadece başka şeyleri takip etmişsin F1 de.

  14. hani cvp vermiim diyorum da zorluyosun be kardeş sen bi de aç rosbergin benzer bi yarışını göster bize de bizde görelim sıralamaya yönelik ayar yapıp sonra önden başladım diye hava atmak değildir yarışmak bak adam kalktı son sıradan geldi 5. oldu takım emri veya değil %100 kimse emin değil bu konu da ama sonucta senin rosbergi de geçti ki emir verdiklerini varsayarsak ihtiyacı da yoktu hani diyorum öyle yada böyle benim bildiğim Schumi geçerdi o adamı e ne diye bu kadar çekememezlik yapıp bütün Schumi severleri karşına alıyon sebepsiz yere tamam seviyo olabilirsin rosbergi buna saygı duyarım ama diğer türlü hiçte mantıklı konuşmuyon el insaf adam 24. başlayıp 5. olmuş… Ki araç o kadarına müsade etti

  15. 200 oy button yarısı 100 oy schumi bana göre komik button ın yanında schumi nin o sürüşünün esamesi bile okunmaz.sonuç schumi taraftarlarının ve severlerinin ne kadar fanatik olduğunu bu anket sonucu aleni gösteriyor.

  16. schumi rb7 yi kullanıo olsaydı bütün anketlerin 1.olurdu..vettel bir kere geriye düştü bir yarışta geriden gelipte 1.olamadı bna kmse hikaye anlatmasın griddeki tüm şampiyonlar geriden gelip yarış kazandılar o yüzden vettel çok iyi pilot deil ii pilot eskiden motor patlardı şimdi zorlanmadan geçiş yapıolar yok drsymiş cart curt f1 bu deildi 98 yılından beri izledim f1 2009da btti geriye gtti fia bna çözüm bulmalı her takım istediği yeniliği tasarlayıp kullanmalı ozamn daha ii yarışlar izleriz…..

  17. anket sonuçlarına bakıldığında yine fanatizm ön plana çıkıyor. tarafsızlık görünürde yok…

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    yılın sürüşü başlığındaki oylamalar dikkatimi çekti. pardon ama 2011 kanada yarışı f1 tarihinin en iyi yarışlarındandır, buna paralel olarak kıyaslanamaz şekilde kanada-jenson button sürüşü açık şekilde önde olmalıydı. e tabi anket bunlar fazla takılmamak lazım. yalnız şu anketlere baktım da, ne kadar sıkıcı bir sezonmuş.

  19. neden start yok açıklama yapsa birileri.

  20. normalde gözlemlediğim kadarıyla burada yazan arkadaşların çoğu vettel ve red bull'u pek sevmiyorlar. ama vettel'in en iyi pilot red bull'un en iyi takım seçilmelerine şaşırdım açıkçası(baya da oy farkı var). sevilmemelerine rağmen haklarının verilmesi güzel bişey tabi.
    he ayrıca yılın geçişinin mark webber-fernando alonso eau rouge olmamasına çok şaşırdığımı da belirtmek isterim 🙂

  21. yılın startı neden yok oysa şampiyon shumiydi?

  22. 43 lük schumi ye bak breh brehh

  23. Yılın aracı sorusunda F150 2.sırada.İlginç.Fanatiklik mi desem ironi mi bilemedim

  24. Red Bull ve Vettel beklendiği gibi gene damgayı vurdu.Bu arada Schumacher de gene kendini gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir