Raikkonen Dördüncülüğe Rağmen Sakin

yazar:

kategori:

Son Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen cumartesi günü pole için mücadele edememesine rağmen Türkiye GP’si öncesi sakin.

Şampiyona lideri önde giden üçlüyü yakalayamayarak takım arkadaşı Felipe Massa ve Mclaren pilotlarının ardından dördüncü sıradan yarışa başlayacak.

Raikkonen yarıştaki yerinden ötürü sakin ve umut dolu, hala zafer için yarışabileceğini belirtiyor.

Aynı zamanda sırlamaların 3. bölümünde yaptığı pilotaj hatasının kendisine temiz bir tura malolduğunu belirtti.

"Açıkçası gridde daha yüksek bir yerde olmayı tercih ederdim ancak bu pozisyonda dünyanın sonu değil."

"Tabiki benzin yüklemeleri ile ilgili bir soru işareti var. Yarın öğleden sonra ilk pitstoplara kadar bunun yanıtını alamayacağız."

"Biraz hayal kırıklığı yaşıyorum, Üçüncü bölümde pilotaj hatası yaptım. Son viraja çok iyi giremedim ve oldukça fazla hız kaybettim."

"Araca güvenebiliriz, deneyip en iyisini yapacağız, mümkün olduğunca çok puan almaya çalışacağız. Kazanmak hiçbir zaman kolay değildir ama deneyeceğim." dedi Fin pilot.


Yorumlar

  1. milletin nicki ne seni neden alakadar ediyor tutku can? ben sana nickini ''canpare'' yada ''biskrem'' yap diyor muyum? kimsenin nicki kimseyi ilgilendirmez saygılı olmayı öğren.

  2. massathebest(better) burda pilot yada yorumcu seçmiyoruz.. gerçekleri konuşarak doğrulardan yanayız.. onuda düzelt better yap.. bundan sonraki yarışlarda görücez.. açık farkla kimi şampiyon olucak.. en hızlı tur kimi den qeldi..

  3. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    sıralamalarda kiminin son virajda yaptığı gibi küçük hataların telafisi zor ancak yarış içindeki küçük hatalar diğer turlarda telafi edilebilir özellikle geçişin zor olduğu pistlerde. umarım massa ve hamilton daha fazla zorlayıp da büyük hata yapmazlar. bence ilk iki massa ve hamilton olur kimi de heikiyi geçip 3. olur sanki

  4. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar aşırıcı bi kimici olmama rağmen kimi en iyi 2.olur.heikii hamiltona geçilmezse massa çok rahat kazanır.lewis heikiden en az 0.3 hızlı.heiki geçilmezse kimide hamiltonu geçemezse ilk pitspotlarda heikiyi ikincide de lewisi geçicektir.

  5. Arkadaşlar çok rahat konuşuyorsunuz..Ferari her hafta sonunda mükemmel olmak zorunda çünkü gördüğünüz gibi farklar çok yakın…

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ya hocam kusura bakma sende herseyı anlamak ıstedıgın gıbı anlıyorrsun.senınle yada bı baskasıyla laf duellosuna gırmek ıstemıyoum.ben senın her fıkrıne saygı duyarım.kendıne ıyı bak.

  7. Birde Kiminin yaptıkları diyorsunda Kiminin yaptığı şeylerde MP4-20 gibi her araçtan en az 1 saniye hızlı bir araç vardı bunuda belirtmek isterim.

  8. Bu benim fikrim diyorsunda çok net cümleler kurmuşsun sanki olacakları önceden biliyormuş gibi.Mesela ferrari duble yapar demişsin.Yapabilir ile yapar arasında bir vurgu farklılığı var.Birinde netlik var diğerinde tahmin.Ayrıca Kimi Massadan hafif Massa süper bir tur atarken Kimi hata yaptığını söylemesine rağmen Kimi ağır diyorsun.Massa haftasonu boyunca hızlıydı Kimiden.McLarenler için yorumuma gelince yarış hızı olarak Ferrariden geride olsakta bu yarışta kesinlikle dubleye izin vermeyeceğimizi düşünüyorum.Eğer startta yer kaybetmezsek 2-3 bitiririz yarışı.

  9. Kimi'ci arkadaşlar.. fazla emin olmayın derim ben. Kimi haftasonu boyunca hiçte iyi bir performand göstermedi. son antremanlara baktığımızda sonlara doğru kaç tur atmasına rağmen 10luktn yukarı çıkamadı resmen. ilk sene türkiyede 8. virajda hata yapmayana tek pilot olan Kimi bol bol hata yaptı dün.. düşüncem Kimi'ni pek iyi olmadığıydı nitekim Ross Brawn bunu doğrulayan bi açıklama yapmış. Kimi pist dışında ilginç olaylar yaşadı filan.. 🙁 Umarım yinede Kimi için iyi bir yarış olur…

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    mc laren01 eger benı kastederek oyledıysen sunu duzeltmek ısterım.benım adım erhan degıl erdal.en kotu ıhtımalle 2.olur dedım evet bunu soyledım cunkı bu benım fıkrım dıyede eklemısım.startta gecermı gecmezmı bellı olmaz ama yarıs ııcınde ve pıtlerde kımı ıkı mc larenı gecer.bu benım subjektıf oldugumu gostermez.kımı nın yaptıkları yapacaklarının temınatıdır fıkrınden yola cıkıyorum.bunu ıstıemek boyle olmasını temennı etmekte elbette kı kısılerın yorumlarına etkı eder.mc larencı olarak sen takımının yapmasını bekledıgın seylerı yorumlarına yazmazmısın hıc.herkes yapar.ben gercekcı olmasam kımının 1 olmasını herseyden cok ıstedıgım halde 2 olur dıyerek bırnevıı objektıf olmuyormuyumbutun bunların bırer yorum oldugunu unutmayalım tabıkı hersey yarıs bıttıgınde bellı olacak.

  11. en kotu ıhtılmalle kımı 2 olur.

    Erhan neye göre bunu söyledin anlamıyorum.Ferrari genelde pilotlar arasında 1 turluk yakıt farkı koyuyor ve bu yarışta Massanın 1 tur ağır olması lazım.Kimi haftasonu boyunca hızlıydı demişsin ama haftasonuna baktığın zaman en hızlı Massaydı.Kimi ise antrenmanlarda en iyi 4. dereceye sahipti.Kimi startta McLarenlerden birini geçemezse en iyi 4. olur.Objektif değilde subjektif yorum yapıyorsun.Görmek istediğin gibi yani.

  12. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    bir çok pistte kiminin massadan daha iyi olduğu doğrudur hatta kimi massadan daha iyi pilottur da denebilir ama bugün kiminin massayı geçmesi çok zor. massa iyi bir kalkışla (ki bunu ispanya da gösterdi) yerini kaybetmezse tabii, ancak ve ancak kiminin kalkışta ve ilk turda mclarenleri geçmesiyle durum değişebilir. kimi bunu yapar mı? yapar :))) ilk viraj çok eğlenceli olacak çoooooook

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı bu hafta sonu genelde cok ıyı ve hızlıydı.q2 de en hızlı yıne kımıydı.son bolumde evet kucuk bı hata taptı bu dogru ama hafıf oldugunu hıc sanmıyorum.kımı genelde massa dan hızlı oldugunu bıldıgı ıcın genelde 1 2 turluk fazla benzınle daha agır cıkıyor pıste.start da gecer gecmez mclarenlerı bu bellı olmaz ama yarıs ıcerısınde ve pıtlerde mclarenlerı gececegıne ınanıyorum.zaten kımı massa nın tamponuna kadar gelse bıle gecmek ıcın cabalamıyacaktır.cunkı bırbırımızle yarısmıyoruz dıye bır kac kez soyledı.en kotu ıhtılmalle kımı 2 olur.kımı nın yarısı alması ıcın massa nın ılk pıte erken gırmesı cıkarken trafıgın ortasına da kalması veye hata yapması gerek.ferrarı duble yapar.buyuk ıhtımal massa 1 kımı 2 olur.buda benım fıkrım

  14. ahmet ozkal avatarı

    kaza olmazsa ilk 2 de bitirir kesin yarısı..

  15. Bidaha buraya yorum yazarken kimi hakkında atıp tutmayın.. Kimi, M.Schumaher den sonra en iyi pilottur.. İstanbul Parkta her ne olursa olsun kimi en az 2. olacaktır.. kimi geçer kimi bakar.. kiminin ise F1 den zerre kadar anladığı yok.. Saygılar..

  16. Gelelim kimi ye geçen yıl şampiyon oldu herkes şunu çok iyi biliyor!! Piyasada 4 tane Ferrari vardı!! Kimi daha Ferraride ilk senesinde alışık olmadığı lastiklere rağmen Alonsoya rağmen çaylak Hamiltona rağmen Massaya şampiyon oldu!!

  17. utku avcı arkadaşım sen anti kimi ci misn? laflarımı daha iyi anla diye özenle ayrı ve itinalı yazıyorum!! massa nın sevdiği bir kaç pist var, onunda dışında massa yok piyasada!!

  18. evet umutbg arkadaşım geçen sene çekiş kontrol sistemi varken görmüştük haklısın 🙂

  19. bu kadar çok hata yapıp polü kaçırdıysan massadan hafifsin pazar günü f2008 değil f16 ile de yarışsan genede çok zor

  20. tolga soydan avatarı

    iyi bi kalkış yaparsa yarışı alabilir.pist çok zor herkese kötü şeyler olabilir.umarım kimi kazanır.GO KIMI GOO!!

  21. Kirli taraftan kalkan her zaman kötü start alır diye bir sey yoktur arkadasım.Bunun örnegini bir çok kez gördük.

  22. Arkadaşlar fazla uçmayalım motor sporlarında kesin diye bişey yok..Ancak kesin olan bişey var oda kiminin kirli taraftan kalkacak olmasıı ve buna bağlı olarak çok zorlanacak olması.. saygılar..

  23. mclarenleri yutaca kesindir podyumu alacaktır kesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir