Williams'ın Hedefi Düzenli Olarak Puan Almak

yazar:

kategori:

Williams takımının teknik operasyon şefi Mark Gillan, FIA’nın zorunlu çarpışma testlerini geçen otomobilin önümüzdeki sezonda düzenli puanlar alabilecek rekabetçiliğe sahip olacağını düşünüyor.

2011’de tarihindeki en kötü sezonlarından birini geçiren takım bu sezon Pastor Maldonado ve Bruno Senna ile yarışacak.

Mark Gillan, “Çok büyük adımlar atmanın kolay olmadığının farkındayım. Ama şu ana kadar otomobilden öğrendiklerimize göre, gelecek sezon düzenli olarak son seansa kalıp, yarışta puanlar kazanmak konusunda olumlu sinyaller aldık.” diyor.


Yorumlar

  1. Williams'ın hedefi puan almak neden olmasın. Takımın 2012 sezonu için istikrarlı adımlar attığını düşünüyorum. Başta Motor üreticisinden kaynaklanan Kers problemi bu problem 2011 de kaldı ve 2012 sezonu için bu alanda gelişim sağlandı. Rüzgar tünelin de bazı gelişimler kaydedildi. Fw34'ün Fw33'den daha iyi bir paket olacağı kesin. Pilotlarına bakacak olursak Bir sezona bakıp pilot değerlendirmesi yapılması bence yanlış.2010 yılın da Çaylak Petrov saç yoldurdu son 6 yarış kalana kadar ama sonrası ve 2011 için Kimsenin beklemediği çıkışlar yaptı. Maldonado sponsorlu bir pilot olabilir ama bu onun kalitesiz bir pilot olduğu anlamına gelmez 2010 Gp2 şampiyonu sonuçta Tamam şunu kabul edebiliriz bir Sutil yada Rubens kadar tecrübeli değildir ama zamanla bu yönlerde de gelişecektir. Bruno Senna hakkın da ise yorum yapmaktan tamamen kaçınıyorum 2010 da Altında ki paket ortada 2011 de çıktığı yarışlar ve takımın gelişimi durdurması ortada.

    Kısacası Şuan her şey Williamsın atacağı adımlara bağlı Bu iki pilota 2009 da'ki arabaları gibi bir araba versinler puanlar gelecektir.

  2. Düzenli olarak itiraz, şikayet ve ispiyon; başklarının aracının hızını düşürttürerek hızlanamazsınız.. Williams bu değil! Böyle puan kazanamazsınız..

  3. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Ferrari,Mclaren,Mercedes,Redbull ve Lotus.

    10 pilot var.Nasıl kalacakmış Williams q3 e merak etmedim değil.Diyelimki Grosjean bazen kalamadı q3'e İndia'nın pilotları ve muhtemelen aracı,Sauber'in pilotları ve muhtemelen aracı,Belki STR ve söylenenlere göre Caterham oldukça iddalı.Ve hepsininde pilot kalitesi Williams tan iyi.Eğer Sutil-Alguersuari olaydı yada Buemi yada Petrov bunu anlardık.Maldonado pilot falan değil.Senna yı değerlendirmek ise çok zor.2010 bir referans noktası değil.2011 de hiç alışık olmadığı bir araçta hemde en kötü zamanlarında mücadele etti.Hem sezon öncesi testlerde araca alışmış hemde baştan beri yarışan Petrov'un 10-14 olduğu yarışlarda Senna da 12-15. sıraları alıyordu.İyi gittiği 1-2 yarıştada hatalar yaptı.Maldonado dan üstün ama bir Hulkenberg yada Petrov değil.Yinede umarım iyi bir sezon geçirir.
    Benim bu sezondan dileğim bu 5 takımın ve sahip olduğu 6 dünya şampiyonunun muhteşem bir kapışma içine girmesi.Webber-Massa-Rosberg'in de hayatın bu 6 sına zindan etmesi.
    Grosjean için birşey söylemek erken.Ben eğer Lotus takımında yönetici olsam Raikkonen'in yanına alacağım pilotlar,

    1-Alguarsuari
    2-Kovalainen
    3-Sutil

    Olurdu.Tabiki Kubica eğer bu sezon iyileşmiş olsa ve hiçbir kayıp olmadan dönse Raikkonen-Kubica ikiliside oldukça korku salardı.Tüm yük Raikkonen'de.Kurtlar sofrasında Grosjean'a pek fazla yemek düşeceğini sanmam.Yani uzun lafın kısası Williams bu pilotlarla rüya görmesin.Hayal kurmasın fazla.

  4. valla geçen sezon da öyle demişlerdi hatta uzmanlar bile öyle söylemişti araç iyi paketlenmiş falan diyenler vardı ama o kadar iyi paketlenmiş ki kimse paketi açıp içindekini göremedi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir