Monte Carlo'da Zafer Loeb'in Oldu

yazar:

kategori:

Fransız şampiyon, rallinin ilk gününde Jari Matti Latvala’nın üstün performansı karşısında geride kaldı ancak Latvala’nın kaza yapmasının ardından Loeb ön bölümde tek kaldı ve damalı bayrağı en yakın rakibinin 2 dk 45 sn önünde tamamlayarak Monte Carlo’da 6. zaferini elde etti.

Loeb ralliyi kazanmasının yanında en sonunda gerçekleştirilen Güç Etabı’nda da en hızlı isim olarak ilk ralliden 28 puanla ayrıldı.

Mini’den Dani Sordo, Ford’dan Petter Solberg ve Citroen’den Mikko Hirvonen hafta sonunun geri kalanında podyum mücadelesi verdiler. Bu gruptan lider çıkan Mini’den Sordo oldu ve Sordo böylece Monte Carlo’da 2. olmuş oldu. Monte Carlo’da podyumu tamamlayan isim Petter Solberg oldu. Solberg Monte Carlo’da yol bölümünde aşırı hız yaptığı için ceza aldı ve bu suçu tekrarlarsa diskalifiye cezası alacak.

Citroen ile ilk yarışına çıkan Hirvonen ilk başta sıkıntılar yaşayarak 6. sıryaa kadar düştü. Ancak cuma ve cumartesi günü elde ettiği en hızlı etap dereceleriyle Hirvonen 4. olmayı başardı.

2012 Monte Carlo Rallisi Sonucu

Poz  Pilot           Takım        Süre
 1.  Sebastien Loeb     Citroen       4sa32m39.9s
 2.  Dani Sordo         Mini           + 2m45.5s
 3.  Petter Solberg     Ford           + 3m14.2s
 4.  Mikko Hirvonen     Citroen        + 4m06.8s
 5.  Evgeny Novikov     M-Sport Ford   + 6m03.4s
 6.  Francois Delecour  M-Sport Ford   + 7m47.9s
 7.  Pierre Campana     Mini           + 8m31.4s
 8.  Ott Tanak          M-Sport Ford  + 10m34.7s
 9.  Martin Prokop      Czech Ford    + 16m10.7s
10.  Armindo Araujo     Araujo Mini   + 16m16.6s

 

 


Yorumlar

  1.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    kabak tadı veren bir seri daha her yarış neredeyse aynı.

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İzin Verde Arada Diğerleride Kazansın Loeb 🙂

  3. eğer ralliyi sevmeyen varsa imkanı da varsa colin mcrae dirt 2 oyununu direksiyonla oynamasını öneririm . bence en iyi ralli oyunu . bu size ralliyi sevdirmeye yetecektir 🙂 dirt 3 çıktı bir de ama dirt 2 en iyisi .

  4. ralliyi canlı izlediğinizde büyük keyif veriyor.
    özet şeklinde izlendiğinde f1 kadar keyif vermez.

  5. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Ali Kaya

    Aslında 2003 ünde şampiyonu Loeb olurdu.Citroen takımlar şampiyonluğumuz daha önemli diyerek Loeb'ü temkinli sürmeye çağırdı.Loeb 2002 senesindede Monte Carlo da kazanmış ama sonra ceza almıştı.Ayağını kırmasına rağmen bir zamanlar bu seriyi domine eden Marcus kalan 4 yarışta onu yakalayamamıştı.Yani Loeb'ü izlemek bir sıkıntı değil ayrıcalık.

    Ama seri olarak WRC-WTCC-DTM serilerini yada Amerikadaki yarışları çok sıkı takip etmiyorum.Benim için önemli olan herşeyiyle bir bütün olarak f1 ve çakışmadığı zamanlarda Moto gp ve farklı bir spor olarakta NHL.

  6. ralliye pek ısınamadım. En azından sürekli aynı kişinin şampiyon olması bir seriyi izlememi engellemiyor.

  7. MagicAlonso avatarı

    LOEB insan değil resmen.Artık okadar tecrübe biriktirmiş durumdaki çok zorlamadan klasik loeb sakinliği ve temiz sürüşüyle inanılmaz fark yaratıyor.İstese çok daha hızlı olabilecek durumda ama ne gerek var risk almaya.

    Latvala da wrc de en yapılmaması gereken şeyi yani sürekli kaza yapma işini çok iyi beceriyor.Aslında latvalanın bukadar hızlı görünmesinin önemli bir nedeni de çok risk alması bedelini ödüyor fazlasıyla doğal olarak.Ford ogieri almamakla büyük hata yaptı bence.loebe ileride tek kafa tutabilecek bence o olacaktır.

  8. merak ediyorum 2004ten beri ralliyi seven varmı?

  9. tabi tabi 🙂 Muhtemelen şu an yoğurdu üfleyerek yiyorlardır 🙂

  10. Latvala kazalara devam edecekse işimiz var. bırakmadı gitti şu kaza olayını. saf hız işe yaramıyor. wrc'de istikrar da lazım

  11. biri şu adamı durdursun 🙂 ne mümkün.

  12. latvala kaza yapınca belli oldu zaten kimin kazanacağı. bu sene wrc'de en çok hirvonen ve loeb arasındaki mücadeleyi merak ediyorum. tampon tampona olamayacağına göre saniye saniye çekişmeler görürüz inşallah 🙂

  13. Raikkonen`i birde bu pistte gorseydik Wrc araciyla, sansa bak 🙂 Lotus bir yaris icin izin vermezmiydi acaba? 🙂 kem kum 🙂 he? 🙂

    Neyse Raikkonen yarin Renault`un 2010 araci ile teste cikacak 2 gun, sans dileyelim kendisine..

  14. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Loeb-Solberg-Latvala ve Hirvonen arasında güzel bir mücadele olacaktır bu sezon.Sordo bazı yarışlarda bu mücadeleye dahil olabilir.Loeb'ü durdurabilecek tek isim Latvala olur gibime geliyor.Solberg'in bu seneki görevinin ikinci pilotluk oludğu açıklandıktan sonra özellikle.Ogier SWRC aracıyla 4. gidiyorduki gereksiz bir hata yaptı.Seneye WW oldukça iddalı hazırlanıyor.Bir diğer iyi performans gösteren PG Andersson ise aracında çıkan yangından dolayı yarış dışı kaldı 7 dk fark atmıştı oysaki.

    Bu ralli gerçek performansları çokta belli etmedi.Etap başına 15-20 bazen 30 sn lik kazanımlar ve kayıplar oldu.Baştan sonra lastik stratejisi üzerineydi.Latvala'nın aracı fazla hasar almamıştı ama geri dönmelerine izin verilmedi.Ralli'nin 5 gün olması ise dezavantajdı bence.

  15. Şampiyon belli sanırım ikinci kim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir