Hamilton Üçüncü Sıraya Rağmen Neşeli

yazar:

kategori:

Genç İngiliz formula 1 yıldızı Lewis Hamilton, Türkiye Grand Prix’inde emin adımlarla yoluna devam ediyor olmasından dolayı, Pazar sabahı kendisinden beklenmedik bir şekilde iyimser görünüyor.

Cumartesi günü kendisini yanlış lastik seçimi yapması yüzünden eleştiren 23 yaşındaki İngiliz pilot, bu sabah bütün verileri inceledikten sonra vermiş olduğum kararın doğru olduğuna inanıyorum dedi.

Çaylak pilot ayrıca sezon açılışındaki Avustralya GP’sinden bu yana devam eden Ferrari üstünlüğüne son verme şansının bulunduğunu ifade etti.

Güneşin, boğazın Asya yakasındaki İstanbul Park’a bir ilkbahar sıcaklığı getirdiği pazar sabahı duygularını dile getiren Hamilton, aslında lastikler konusunda yapmış olduğu tercihin doğru olduğuna inandığını söyledi.

"Üçüncü sektöre kaldığımızda bir seçim yapmamız gerekiyordu ve takım benim seçimime güvendi."

"Gün sona erdiğinde orada yine ben bulunuyordum ve kimse orda neler olup bittiği hakkında benim kadar bilgiye sahip değil. Doğru bir karar verdiğimize ve doğru lastikleri seçtiğimize inanıyorum."

"Önce bunun doğru bir seçim olmadığını düşünmüştüm ama verileri inceledikten sonra en doğru kararı verdiğimizi düşünüyorum."

"İkinci sektörde yumuşak lastiklerin benim için iyi olmadığı açıktı ve mühendislerim de vermiş olduğum kararın doğru olduğunu söylediler.

Ferrari adına mücadele eden Brezilyalı Felipe Massa, yarışa pole pozisyonundan başlayacak. Onu, McLAren MErcedes takımının geçen hafta ağır bir kaza geçiren Fin pilotu Heikki Kovalainen takip edecek.

Hamilton yarışa üçüncü sıradan başlayacak ve onu da eski dünya şampiyonu ve sezonun erken lideri Kimi Raikkonen takip edecek.

Hamilton kendisini asıl üzen noktanın polü kaçırmak olduğunu dile getiriyor. Ferrari’nin son üç yarıştır kazanmasından sonra tekrar kazanmak için ümitlenen Hamilton bu şansını riske etmesına yanıyor.

"Yarışa üçüncü sıradan başlayacağım. Bu son birkaç yarışa göre daha iyi bir derece. Bu çok can sıkıcı bir durum ya da felaket sayılmaz."

"İlk turda atak yapabilmek için kalktığım nokta oldukça müsait. Kazanmak için mücadele edeceğim ama bu gerçekten oldukça zor olacak."

"Kazanmayı en az herkes kadar ben de istiyorum ama bazen herşeyden yüzde yüz emin olamıyorsunuz ve geliştirmek zorunda olduğunuz noktalar çıkabiliyor."

Hamilton, "Buraya gelirken Ferrarilere yaklaştığımızın bilincindeydik. Onlar son birkaç yarışta olduğu gibi burada da hızlılar, ancak bizim de şansımız devam ediyor ve hedefimiz bunu başarmak."

"Gerçekten sabırlı olmalıyız. Takım son bir kaç aydır araç ayarlarında ciddi değişiklikler yaptı ve herkes zorlu bir dönem yaşıyor" dedi.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir