Dennis Kovalainen'in Geri Dönüşünü Övdü

yazar:

kategori:

McLaren Mercedes takım patronu Ron Dennis, geçen hafta Barselona’da çok ciddi bir kaza geçiren ve bu hafta Türkiye’de kendisine ön sıralarda yer bulan Heikki Kovalainen’den öygüyle bahsetti.

Kovalainen’in bu yarışta yer alıp almayacağı Perşembe günü belli oldu. İspanya’da geçen hafta lastik bariyerlere çarparak çok ciddi bir kazageçiren Fin pilotu patronu kaza sonrası en ufak bir performans kaybı yaşamamasından ötürü takdir etti. Aynı şekilde Dennis, ekibin sağlık görevlilerine de gösterdikleri çaba dolayısıyla teşekkür etti.

"Sağlık taramalarını yaptıktan sonra kendisine İspanya’daki o talihsiz anı unutturmak için bir takım rehabilitasyonlar uyguladık ve daha sonra dinlenmek üzere Finlandiya’ya geçti."

"Herhangi bir travma riskine karşın iki defa ayrıntılı tarama uyguladık kendisine ve sonuçların iyi çıkmasının ardından Heikki antrenmanlara katıldı."

"Bizim sahip olduğumuz en iyi şey sürücülerimizin hepsi hakkında değişik koşullarda ölçülmüş sağlık derecelerimizin olması. Heikki, yapılan ölçümler sonucu bu derecelerinin hepsini aşarak daha önce hiç olmadığı kadar sağlıklı olduğunu gösterdi."

"İlk 15 dakika oldukça hızlıydı ve bu, o büyük kaza sonucu gelen çabuk iyileşmenin sonucuydu diye düşünüyorum."

Kovalainen de Türkiye’de yarışmasına izin verilmeseydi hayal kırıklığına uğrayabilme ihtimalinin yüksek olabileceğini dile getirdi.

"Ben F1’de çalışmayı seviyorum ve bunun en eğlenceli yanı da yarış zaten" diye ekledi Fin pilot.

"Bu kadar büyük bir kaza sonucu dinlenmek kesinlikle şarttı, ancak geçen haftanın bitmesiyle ve bu hafta başında artık sıkılmaya başlamıştım."

"Belki bu dönem uzun sürseydi psikolojik sorunlar yaşayabilirdim. Önümde mücadele edeceğim bir yarışın olması benim için sevindirici."

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir