Raikkonen, Tekerlek Tekerleğe Mücadeleyi Özlemiş

yazar:

kategori:

2007’de Ferrari ile ilk senesinde şampiyon molan Fin pilot, Valensiya’da Riccardo Tormo pistinde iki gün boyunca 2010 aracı R30 ile test yaptı.

L’Equipe’e konuşan Raikkonen: “Sporun gerçekten değişmiş olacağı konusunda biraz endişem vardı ama açıkçası Pazartesi ve Salı günü şaşırmadım. Hiç fark hissetmedim”

“Hatıralar geri geldi; bu pistte farklı araçlarla sürüş yaparken geçirdiğim zamanlar… Eski refleksler ve hisler gerçekten hızlı bir şekilde geri geldi. Elbette sınırları bulmak biraz zamanımı aldı ama ilk günkü alışmanın ardından Salı günü çok daha iyiydi; gerçi hâlâ gelişim için alan var”

Fin pilotun Formula 1’e geri dönüşünde, tekerlek tekerleğe mücadeleyi özlemesinin de etkili olduğunu ifade etti.

Raikkonen: “Geçen sene NASCAR’da bir test yaptım ve rekabeti yeniden keşfetmeye bayıldım. Gerçekten iyi zaman geçirdim. Rallide yalnızsınız; zamana karşı yarışıyorsunuz. NASCAR’da grup halindesiniz ve 40 araçla mücadele ediyorsunuz”

“İki sene içinde ilk defa başkalarına karşı yarıştım ve gerçek mücadele hissini yeniden yaşamak istedim. Ve bir yarış pistinde, F1 aracından daha iyisi yok. Williams ile görüşmelerimiz oldu ama sonrasında Lotus bana hızlı bir şekilde yaklaştı ve anlaşma yapma konusunda her şey bir araya geldi.”

Raikkonen’in de spora dönmesi ile 2012 sezonunda 6 şampiyon aynı gridde mücadele edecek. Diğer şampiyonlar kadar basın karşısına çıkmayan, çıksa da kısa cevapları tercih eden Lotus pilotu, bu sefer farklı olacağının işaretlerini veriyor.

Raikkonen: “Bu sporda, sevmediğim ve bunaltan çok fazla şey var. Ama yarışırken sorun yok. Diğer insanlarla yarışmaya bayılıyorum. En iyi yaptığım ve beni en çok memnun eden şey bu”


Yorumlar

  1.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Bu yoruma cevap yazanlar. Derin düşünme becerisinden yoksun ve sığ görüşlüsünüz. Yazılan mesajlara dışarıdan atlayıp içeriğe bakmadan cevap yazıyorsunuz. Üstteki vatandaş Alonso Brezilya'da nerede demiş. Ben de ona o yıl Alonso yarışlar kazanırken o neredeydi diyorum. Brezilya'da Mclaren ne zaman başarılı oldu ki?(Yakın zamanda). Herhalde siz otomobillerin standart olduğunu düşünüyorsunuz. Ve değerli vaktimi çalıyorsunuz.

  2. o nasıl soru öyle? Kusura bakma ama F1'i yeni izlemeye başladığın ve isimleri magazin programlarından ezberlediğin belli.

    Aramıza hoşgeldin, sezon atlattıkça öğrenirsin 😉

  3. şampiyon olmakla meşguldü

  4.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    2007'de Alonso yarışlar kazanırken Kimi neredeydi kardeşim?

  5. aynen alonsonun yerinde 3 yıldır kimi olsa görürdük şimdi hatırlatırım o yarışta alonso kimiden ne kadar yavaş kalıp kac saniye fark yemişti kimi 1. massa 2. oldugunda alonso nerdeyse tur yiyecekti madem alonso o kadar iyi neden sampiyon olma yarışında bu kadar gerideydi Fernandoalonsodiazferrari nickli kardeşim ?

  6. karakteri itibariyle birde soğuk kuzey ülkesi insanı olduğundan olsa gerek kimi yalnızlığı seven fazla ilgiyi sevmeyen cool bir insan. bu davranış şekli bizlere onu eleştirme hakkı vermez. insanların bizi ilgilendiren tarafı bizle bir konuda temas sağladığındaki tavırlarıdır. dürüst bir insanmı hakkımızı yermi hakkımızda kötü konuşurmu yalancımı…vs.vs..bunlar önemli meselelerdir. herkesin ittifakla diyebileceği tek bir şey var bu insanla alakalı kimi asla çevresine rahatsızlık vermez. elinden geleni yapma konusunda çok istekli olmaması meseleye çok asılmaması tek handikapıdır. eğer diğer pilotlar kadar istekli olsaydı başarı itibariyle çok üst sıralarda olurdu…kiminin yalan konuştuğu birisini eleştirdiği görülmemiştir. duygularına hakim bir insandır. çok fazla sinirlenmez. elbette yaşattığı bazı tatsız anılar vardır. bir gazeteciyi itmesi gibi…bu kadar hatayı çoğu insan bir kaç gün içinde yapıyor. düşünsenize her an sizi takip eden birileri hatanızı açığınızı kollayan bir gazeteci ordusu…yaşamadığımız için buradan konuşması kolay bence çekilesi bir durum değil.
    herşeye rağmen adam gibi bir adam…doğuştan adam…

  7. Rai gibi sürücüler altlarındaki araç ne olursa olsun etkileyici sürüş gerçekleştirirler ve bunu bu spordan anlayan ve anlamayan – yeter ki – seyreden herkes de anlar..
    Bu arada güle güle 'r32', hoşgeldin 'e20'.. Yav içim neden burkuldu ki?

  8. e demek ki özlemiş ve dediği gibi de olmuş ayrıca WRC deyken kendini tamamen oraya odaklamak istedi ama burnunun içine içine mikrofon sokunca özlemiyorum demek daha mantıklı hatırla ilk zamanlarıyla bu geri dönüş muhabbeti çıkmazdan evvel verdiği röportaj sayısı bile azalmıştı artık insanlar yavaş yavaş buradan haber çıkmaz başka kapıya şeklinde düşünmeye başlamıştı tam da Kimi'nin istediği gibi…

  9. Raikkonen bir röportajında ''özleseydim şu an F1 de olurdum'' demişti.Şimdi söyledikleriyle önceki söyledikleri çok farklı.

  10. Çok güzel konuşmuşsun Ahmet kardeşim, böyle cevap verenlere az bile, Massa'nın yol vermesiyle şampiyon oldu demek o pilotun bütün emeklerini çalmak demektir, 2007 sezonunda 6 yarış birinciliği ile en fazla yarış kazanan pilottur ve sonuna kadar haketmiştir.Ergen vari at gözlüklü bir yorum olmuş son cümlede Alonso taraftarlı arkadaşın söylemi, bu arada F1 tarihinde en çok yol verilen bir pilotu tutmalarıda söylemin ardından çok ironik olsa gerek.

  11. Hem kendi takımından bir pilota hakaret ediyorsun(zavallı massa diyerek) hemde bir pilotun şampiyonluğuna laf atıyorsun sen Alonsonla kal bizde Raikkonen ile ne dersin.

  12.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Seninle ortak bir paydamız olmadığı ve olamayacağı için bu tartışmayı bitiriyorum. Hoşçakal güzel kardeşim.

  13. Laf yarisina girmek istemeyen adam gelip abuk subuk yorum yapmaz, sende yol verdigine inaniyorsan inanirsin, Fransa da yasamasak ne yazar, kafan Fransiz olduktan sonra..

    Ayrica Ferrari belki bu kadar kotu degildir? Massa zaten kazadan sonra toparlayamadi, Alonso`da Ferrari`nin gercek performansini ortaya cikaramiyordur? Bi de bu taraftan bakmak lazim degilmi guzel kardesim?..

  14. Ahmet kardeşim çok ağır konuşmuşsun 🙂 ama böyle cevaplara az bile, massa'nın yol vermesiyle şampiyon oldu demek bir pilotun o sezonki emeklerini çalmak demektir. 2007 sezonunda 6 birincilik ile en çok yarış kazanan pilottur ve sonuna kadar haketmiştir.Bazılarında kuyruk acısı var çok belli ediyorsunuz sonuçta ilk senesinde Şampiyon olmuş bi Rai var.

  15. cevap verme petrov de geç böyle düşünenlere bir tırsma irkilme gelir vallahi

  16.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Ahmet kardeşim ben insanlarla laf yarışına girmek istemiyorum. Onun için kısa kesiyorum. Sen Massa'nın o virajda gerçekten hata yaptığına inanıyorsan inanırsın. Sonuçta Fransa'da yaşamıyoruz:)
    Ama 2007-2008 Ferrari'leri ile 2010-2011 Ferrari'lerini kıyaslayarak hata ediyorsun. Ferrari 3 yıldır şampiyon olacak bir otomobil üretemiyor. Alonso'nun aldığı 2.lik ve 4.lük onun kendi yeteneğinin eseri.

  17. Kimi Massa yol vermeseydi de (ki bence bilerek yol vermemistir) bir sekilde gecer yine sampiyon olurdu merak etme. Ama bak seninki 3 senedir gostere gostere yol verdirildigi halde sampiyon olamadi, Ferrari Kimi doneminde 1 pilotlar 2 takimlar sampiyonlugu kazandi, ya Alonso doneminde? SIFIR.. Hadi hoscakal..

  18.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    WRC onu çok sakarlaştırdı. Bunun sıkıntısını yaşar. Schumacher kadar sıkıntı yaşamaz. 2009'da yarıştı sonuçta. Onun dışında her şey Lotus'a bağlı. Geldi güzel ama bu kadar abartmaya gerek yok. Sonuçta zavallı Massa'nın yol vermesiyle şampiyon olabilmiş bir isim. Orta sıra mücadelesi verir diye düşünüyorum.

  19. Schumacher- avatarı

    Formula 1 de daha çok özler tekerlek tekerleğe mücadeleyi '' DRS '' sağolsun

  20. Diğer şampiyonlar kadar basın karşısına çıkmayan, çıksa da kısa cevapları tercih eden Lotus pilotu, bu sefer farklı olacağının işaretlerini veriyor.
    Bu sporda, sevmediğim ve bunaltan çok fazla şey var. Ama yarışırken sorun yok.

    Durum aynı gibi görünüyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir