Berger: "Schumacher'in Rosberg'e Karşı Şansı Yok"

yazar:

kategori:

Mercedes ile anlaşması  bu sene sonunda bitecek olan Schumacher için Berger: “Anlaşmasını uzatacağını düşünmüyorum”

“Bir noktada yorulmak zorunda”

“Rosberg’e karşı şansı yok. 40 yaşını geçmişken Rosberg’in seviyesindeki genç bir pilotu yenemeyeceğini kabul etmek zorunda kalacak.”

Öte yanda FIA Başkanı Jean Todt tarafından tek koltuklu serilerin başına getirilen Berger, son dönemde pilotların yaş ortalamasının epey düşmesine rağmen alt kategorilerin, genç pilotlar için çok pahalı olduğunu belirtti.

Berger: “Makul olacak tutarın, bir karting sezonu için en fazla 50.000 €, giriş seviyesindeki seriler için 100.000 €, Formula 3 için 300.000 € ve Formula 1 öncesindeki son seriler için de 500.000 € olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Akerde bir şeyi yanlış söylediğin zaman ^^DÜZELTİYORUM^^ denir.
    Berger: "Schumacher'in Rosberg'e Karşı Şansı Yok"
    DÜZELTİYORUM
    Berger: "Rosberg'in Schumacher'e Karşı Şansı Yok"

  2. a ) pergel
    b ) gönye
    c ) t cetveli
    d ) SAZAN

  3. Genç aslan yaşlı aslanı yener yani bunda yanlış birşey yok. Doğanın kanunu bu yani. Niye olaya farklı yönden bakıyorsunuz. Herşey yetenek değil yada herşey geçmişle olmaz. Herkez Rocky değil sonuçta. Hollywood değil burası sonuçta.

    Şunu da demek lazım aslında Shumiye göre araç yaptılar 2011 de ve sonuç çok başarısız bir araç. Hem Rosberg hem Shumi yavaş.

    2010 da araç Button a göre yapıldı aslında ama o aracı bence Buttonda hızlı kullanamazdı neyse, Rosberg hiç değilse aracı ileri yönde kullanabiliyordu.

    Shumi Mercedes i ileriye götüremez. Ama Ferrari yi götürdü diyenler olucaktır. Ben Ferrari yi Ferrari yapan Shumidir derim sıkıntı yok o konuda. Ama o zaman la bu zaman aynı değil. Araçlar çok değişti. Kullanma şekilleri değişti. Alt serilerde başarılı olupta F1 de başarısız olan sürücüler yerine şimdi başarılı olanlara bıraktı. Çünkü araçlar yavaşladı. Araçları virajdan viraja atmak zorundasın yani bu genç adamların işi yaşlıların değil.

  4. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    laf laf laf…, birgünde şu adama destek çıkacak birini göremeyecekmiyiz acaba, yaptıklarına, isteklerine saygı duysanız destek çıksanız nasıl olur, iyi olmaz mı! Kendi yapamadıklarınız için kin duyacagınıza… bi destek çıkında bizde size adam diyelim.

  5. arkadaşlar ben şunu merak ediyorum,ilkönce f1 i şumi ile sevdim onla bıraktım ve yeniden onla başladım..duygusal degilde gerçekçi olarak sizce yeniden eski günlerine dönermi olabilirmi..bende çok sinir oluyorum eski pilotlar atıp tutuyo ama onların gördügü bizim göremedigimiz birşeymi var……..

  6. deniz aydın avatarı

    hahahahah 😀 çok iydi bu :)))

  7. schumiyi çekemeyenler , kendinize yeni bi anten bulun :)) daha net çekersiniz ….

  8. Schumacher- avatarı

    Şu da var bir nevi psikolojik çökertme savaşıdır bu 43 yaşında olması insanları vay be o yaşta sürmeye devam ediyor diyorlar hayret uyandırıyor aslında bıraktığı zamanla şimdi zaman arasında fiziki açıdan pek fark olduğu söylenemez…

  9. berger efendi kanada gp sinde neyin ne olduğunu gördük :)))

  10. Schumi son 5-6 yarışta Rosberg'den çok daha iyiydi. Rosberg 3 yıl ara verip 40 yaşından sonra spora geri dönecek HRT'ler le mücadele ederdi ancak kimse kusura bakmasın. Haa Rosberg kötü pilotmu hayır ama asla akılda kalacak bir pilotta değil 20 yıl sonra Schumi, Raikkonen, Hamilton, Alonso ve Vettel hala akıllarda olacakken Rosberg'in akla gelmesi bile zor olacak çünkü heyecansız ve silik bir stili var. Ben onu Heidfeld'e benzetiyorum iyi pilot ama garantici. 2. giderken yeterli görürler. 1.liği kovalamaz. Berger zaten ne söylediğini kendine bilmiyor. Schumi bu yıl iyi bir araçla güzel işler yapabilir.

  11. Schumacher- avatarı

    Aynen o geçişi dün gibi hatırlıyorum hatta burada da paylaşmıştım geçişi yaptığı gün.

  12. Schumacherin artık bence yeni bir amacı var: Şu adi fosilleri mat etmek.

  13. VettelRacing  avatarı

    Sen niye Michael Schumacher'i eleştiriyorsun?

  14. De sektör gooo

  15. deniz aydın avatarı

    Ya bıktım artık bu fosillerin Schumacher'i eleştirmelerine… Artık bu tür haberler canımı sıkıyor…

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Video güzel hazırlanmış özellikle spa bölümü..Bu adamın iyi bir araca sahip olduğunda yeniden yapabileceklerini kestirmek zor değil.

  17. Tahsin içimden geçenleri yazmışsın. Eline sağlık 😉

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Schumi yine buna (berger) orta parmak hareketi çekiyordur hemde hafiften gülerek 🙂

  19. Afferin Berger, Yaşa Berger, Harikasın Berger; Tamam sende meşhursun hatırladık artık seni , şimdi Sİ…. GİT:))

  20. şu paylaştığın videonun 2.10 . dakikasındaki o soldan sağa geçiş hamlesi bile zekasını ve pratikliğini gösteriyor griddeki pilotların yada berger gibi çenebazların çoğu o pozisyonda soldan devam ederdi ama schumi sol tarafın kolay görüntüsüne rağmen farklı düşünebilme yeteneğini gösteriyor ve sağdan uzayıp gidiyor tarihte en iyi olanların hepsi en çok eleştirilenlerdir normaldir böyle konuşmaları onlar da gündeme gelmek istiyor hak vermek lazım 😉

  21. Schumacher- avatarı

    2008'de Massa Raikkonen'i geçti şimdi söyle bana hangisi iyi pilot ?

  22. Schumacher- avatarı

    Bu sene Button' Hamilton'u geçti şimdi hangisi iyi pilot söyle bana ?

  23. Grid de altındaki araçlara rağmen hamilton ve massanın kötü performanslarını görmezden gelerek gerek yaptığı geçişler le gerek aldığı müthiş startlar la gerek pilotajın öne çıktığı farklı iklim koşullarında gösterdiği pilotajla farklılığını ortaya koyan 2010 sezonuna göre 2011 de kendisinden 17 (onyedi) yaş genç takım arkadasıyla kafa kafa ya mücadele eden bir pilota bir seyler söyleniyorsa el insaf bu olsa olsa schumi nin büyüklüğüdür.Zirvede olanlar her zaman eteklerden çekilir bu çekememezliğin temel kuralıdır f1 dünyasında efsane olmuş bir isimin 43 yaşında halen grid de yarışıyor olması eski fosilleri çileden çıkarıyor mevzu bu kadar basit içimizdeki irlandalılar için bir sey söylemeye gerek bile yok ya art niyetli ya cahil topluluğu açın bakın 2 yıldır en çok bahsedilen isim kim schumi olmasa mgp nin adı anılmayacak siz ne konusuyorsunuz.onun halen yarışıyor olması bile inanılmaz eğer bana 4 sene önce schumi dönecek 3-4 yıl daha yarısacak deselerdi inanmazdım bu herseyi özetliyor saygılar.

  24. Huseyin Poyrazoglu avatarı
    Huseyin Poyrazoglu

    Arkadaslar
    Bir işi bilen; Yapar
    Az bilen; Akıl Verir
    Bilmeyen: Elestirir
    Berger abimiz de Elma ile armudu birbirinden ayıramadıgı için boyle birsey sallamıs.

  25. haha güzeldi:)) rosberg in schumi nin 41 yasında 3 yıl ara vererek döndüğü 2010 da schumi den 2 kat fazla puan topladığını bile bilmeyerek 2 sezondur iki katı puan topladı diyen birine cvp yazmaya bile gerek yok kardesim.

  26. Schumacher- avatarı

    İlk yarışa şunun şurasında 50-51 gün kaldı bekleyin.
    Rosberg Schumacher'den iyiymiş birisi yazmış aşağıda yarım saattir gülüyorum.

    Ayrıca bu sezon Schumacher ile Buemi'nin yaşadığı sorunları kimse yaşamadı…

  27.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Senna'nın arka tamponunda giderken yuttuğu egzoz dumanları hala bünyesinde demek ki. Schumacher üç yıl ara verdi. Ve 43 yaşında. Buna rağmen dikkatli F1 izleyenler onun 2010 ve 2011 arasındaki gelişimini görür. O bu yaşında kendini geliştirip form tutarken, tekdüze Rosberg yerinde sayıyor. Be sene Schumacher Rosberg'i as-fal-ta gö-me-cek.

  28. Schumacher- avatarı

    Evet dostum haklısın tüm düşüncelerim değişti teşekkür ederim.

  29. Eray Parlak avatarı

    Çok özür dilerim ama herkezden Bu adam tam bir Angut. Gerçekten özür dilerim sıktı artık bu Kuyruk acısı geçirmiş kişilerin değersiz yorumları…

  30. Eray Parlak avatarı

    Schumachermi ağladı sen heralde hiç takip etmiyorsun haberleri.Schumacher binlerce sorun yaşadı ama sürekli gelişmeliyiz demekten başka birşey demedi. Rosbergin lastiği çıktı ve ağlamadı diyorsun başka da sorun yaşamadı zaten rosberg oda sorunmu,Schumacherde türlü problemler çıktıda sesini çıkarmadı Rosberg efendinin bi lastiği çıkmış, onu schumacherin yaşadığı sıkıntılarlamı bir tutuyorsun senin gibi formula 1 den anlamıyan tiplerin ortak sorunu bilip bilmeden çamur atmak.Busene görücez bakalım ne oluyor…

  31. ben arasıra yazar çıkarım ve gene öyle yapacağım.

    bu sitede sizin yazdıklarınızı,dostların yazdıklarını okumamın sebebi shumidir.f1 izlememin sebebi de shumidir.

    ne rosberg,ne alonso,ne de kimi için yarış izlemedim.shumi bıraktı ben de izlemeyi bıraktım.2006 dan sonra 2007 de anca 2 yarış izlemiştim ve alonsoyu tnımama sebep shuminin rakibi olmasıdır ve diğer pilotlar için de böyle.ferrariyi beğenmemin nedeni de shumidir.

    şimdi vicdanınızı yoklayın ve düşünün.f1 denince akla iki isim gelir.ben çok denedim bi1 yarış dahi izlememiş arkadaşlara f1 izliyormusun diye sorsam genelde hayır cevabı alırım ama ferrari ve shuminin adını f1 den önce biliyorlar.

    buyrun değerli yorumlarınızı bir de şimdi düşünün.

    bu adamın F1'e katkısı büyük.kazanmasa da olur.kamera onun ataklarını göstersin yeter.

  32. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    doğru söze ne denir tebrikler berger çok haklı

  33. Rosberge lafım yok, iyi pilot ve Schumiyi zorladığı da çok açık ki normal olması gereken de bu. İki sezondur Schumiyi ezip geçtiğini iddia ediyorsun da ben senin 2011 sezonunu seyretmediğini farz ediyorum. Bunları konuşmam bile Schumi için utanç verici ama ne yaparsın senin gibileri aydınlatmamız lazım. Schumi 2011'de bir dördüncülük ve 3 tane beşincilik almasına rağmen; Rosberg sadece 2 tane beşincilik almış ve bir önceki puan sistemine göre Schumi daha fazla puan toplamış gözüküyor.

    Birçok pilotta gördüğün mızmızlanmayı ben Schumide görmedim, maşallah adamda peygamber sabrı var. 2011 sezonu boyunca rosbergde tek bir DRS problemi olmazken onda en az 4-5 defa oldu, adam olgunlukla karşıladı ve daha sonra ortaya çıktı ki gerçekten problem Schuminin kask tasarımından dolayı oluyormuş.

  34. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    kışkırtmasana lan milleti, ortalıgı karıştırıp gelen yorumlardan haz duyan sapık.

  35. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    sen sorunlu ve hastasın

  36. senin hesabına göre kimi yede laf söylersin yarış kazanamadı diye lotusla.e schumide yarış kazanamadı 2 sezondur 37 yarıştır podyuma bile çıkamadı nasıl olacak.50 yarış yarışıpta şampiyon olamayan pilotların alayı gitsin f1 den nasıl olur 🙂 orta grupta yarışan pilotların alayı gereksiz ve bi cacık olmaz onlardan o zaman.hatta ilk 3 takımdan sonrakler yarışmasın bu daha iyi olur değilmi.bu nasıl bir mantık ve bu mantığa artı oy vermecilik.

  37. Arkadaşlar konu dışı fakat 3-4 ay önce burada bir video yayınlanmıştı ve fon müziğinde süper bir slow şarkı vardı. Şarkının adının da "viski" olduğu söyleniyordu altındaki yorumda. Avrupalı bir bayan sanatçı seslendiriyordu. 3-4 saattir arıyorum, her türlü olasılığı deneyerek yazıyorum aramalara fakat bulamadım. Bahsettiğim şarkıyı veya sanatçıyı bilen varsa ve buraya yazarsa sevinirim.

  38. Bu sezon hepinizin ağzının payını verecek merak etmeyin,
    ama dikkat edinde uçuk çıkmasın.

  39. hahahaha

  40. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Futbol fanatiklerini geçtiniz arkadaş, bi Şumi tutturmuşunuz gidiyor. Rosberg iki senedir puan olarak, yarış pozisyonu olarak, podyum sayısı olarak ve herşey olarak Şumi'yi geçti, ama sizin gözler açılmıyor! Şumi çocuk gibi ağlayıp "Sorunlar hep benim arabada çıkıyor" diye ağladı, Rosberg'i lastiğini takmadan piste yolladılar adam gene sesini çıkarmadı. Sessiz sedasız topladı puanları. Beğenmeyen beğenmesin, ne isterseniz söyleyin Şumi en fazla 1-2 sezon daha kalacak ve hiçbir zaman Rosberg'i geçemeyecek. İsterseniz yüz tane küfür yazın bu yorumun altına, gerçek tek ve basit Rosberg Şumi'den iyi kardeşim…

  41. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Kardeş sonuçta topladıkları puanlara bak, F1'de başarının ölçüsü sıradır ve puandır. Onun dışında delik bulursa girer yoksa bekler falan hikaye işlerdir. Rosberg 2 senedir puan olarak Şumi'yi 2ye katlıyor, önceki sene de 2 kez podyuma çıktı. Şumi ne yaptı? Agresif atak ve kaza. Sana göre yeterli bunlar, ama parayı bunlar getirmiyor hocam puan getiriyor parayı. Sen Rosberg'i beğenmiyorsan beğenme, Vettel de Toro Rosso'dayken şampiyon olamıyordu, sana göre o da kötü pilot o zaman. Ama senin süper Şumi 1 tur geride bitirdi bütün yarışlarını kendisinden

  42. Bu ros-Schumi yorumu yapan eski pilotların çoğu rosbergin babasının akranları, bir kısmıda Schumiden darbe yemekten ezik olan emekli pilotlar.
    Dolayısıyla bu ölü fosillerin bu tür yorumları yapması doğal.
    Schumi eğer başarısız ise bu yıl zaten kendisi bırakır ama değilse ki biz onu görüyoruz devam edecektir.
    O keyif aldığım sürece sürmek isterim dedi, bence 2011 in ikinci yarısında keyif almaya başladı.
    eğer 2012 de rekabetci bir araç verirlerse daha fazla keyif alacak tır ve podyuma çıkacaktır.
    Dün bir yazı okumuştum;
    Schumiye rekabetci araç verirlerse podyum için yarışır, hızlı bir araç verirlerse tarih yazar 🙂

  43. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Senin alıcının ayarları bozuk galiba hocam, iki sezon boyunca Şumi'nin aldığı puana bak bi de Rosberg'in aldığı puanlara bak. Rosberg 2 kez podyuma çıktı önceki sene, sanırım onları da göremedin. İki sezondur Rosberg'in topladığı puan Şumi'nin iki katı. Sen herhalde yarış sonunda puanların açıklandığı kısımlarda kaptıyorsun. Şumi'nin yaptığı en iyi derece gridin yarısının elendiği yarışta 4.lük. Bu arabayla Rosberg'in yapabileceği daha fazla ne var? Sen Rosberg'i bırak da Şumi ne yaptı onu söyle…

  44. MERCEDES GP avatarı

    Yalnız Mercedesten hiç haber yok sanırım baya çalışıyolar.Mclaren ve red bull aynı keza hiç haber yok

  45. Bir Sen eksiktin.Dur bakalım daha sezon başlamadı.

  46. Rosberg ne yaptı acaba?? Bütün sezonu izledim birşey göremedim acaba benim TV'demi göstermiyor bunu kaç yarış kazanmış kaç pole almış. millet 50 yarışa gelmeden şampiyon oldu. bu daha 100 yarışı geçti tık yok kusura bakma berger ama Rosberg'den bi cacık olacağı yok kendisinden 15 yaş büyük bir adamı üstelik 3 yıl ara vermiş bi adamı zaman zaman yeniyor ve başarılı olduğunu düşünüyor. Senin gibi dinazorlarda bunu başarı sayıyor.

  47. arkadaşlar konu dışı ama şu tenis maçını izlemek için link varmı murray-djkovıc maçını

  48. hep böyle zaten anca konuşmayı bilirler gelin kendiniz yarışın o zaman schumacher rosberg,i eğer geçerse berger çenesini kapatacak tabi.sinir oluyorum böyle insanlara bi şey bilmeden konuşuyorlar anca konuşurlar zatwn

  49. Schumacher- avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=xaqgE_WEAOY

    http://www.youtube.com/watch?v=j9IVsJGzLAY

    http://www.youtube.com/watch?v=5QGShVPc41g&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=EdExBpCpukI

    http://www.youtube.com/watch?v=WyCIEe6B6aw

    Bunlar yeterlidir sanırsam ???
    Takım bile söylüyordu Rosberg sıralama Schumacher yarış ayarlarıyla genel olarak tabi piste çıkıyorlardı ne konuşuyorlar ?
    Bırakmazdan önceki döneme yönelik konuşursak Schumacher çok iyi bir yarış pilotu sıralamalarda aman aman bir fark atmıyor sanki herkes sanıyor ki Schumacher takım arkadaşlarına 1 sn sıralamalarda fark atıyordu attığı örnek çok ama geneli için konuşuyorum neden böyle düşünüyorlar ? Çünkü o tarihin en büyük pilotu beklenti büyük ama istiyorlarki 1 sn fark atsın Rosberg'in eli armut toplamıyor oda sürüyor ama hiç bir zaman Rosberg Schumacher'den iyi bir pilot olarak görmeye tenezzül bile etmeyin Rosberg istikrarlı bir pilot ve sadece o ortalamanın az üstü bir pilottur. Yapmayın herkes kendini önceden belli eder en iyi pilot olarak nitelediğimiz kişiler her zaman dikkatlerin üzerinden olan pilotlardır arkadaşlar Rosberg'in daha aman aman birşey yaptığını görmedim.

    Sadece beklesinler 2011 sezonunda inkar etmesinler Schumi yarışlarda Rosberg'den iyiydi ama çok kazaya karıştı tabi bunda sorumluluğun büyük oranı kendisine aittir agresif atakların getirisi ama bizde bunu istiyoruz. Rosberg delik varsa girer yoksa aman bana karışmayın felsefesinde.

    Sadece beklesinler bu sezonu görsünler Schumi çok çalışkan pilot yaptıklarından dersini çıkartmıştır.

    Aynı zorlukları Schumacher kadar olmasada bu sene Raikkonen'de çekecektir bunlar hep konuşulan şeyler ezbere biliyoruz.
    Schumacher'in gölgesinde ezilmiş pilotlar ( yeteneksiz,ahlaksız) böyle saçma sapan konuşmaya devam etsinler.

  50. Insanlara hakaret ederek ne kadar dogru ve mantikli dusundugunu anlatmis oldun..

  51. Olay şu! bu adamın fizyolojik yapısından sorun olmadığını anladılar, hemde net bir şekilde anladılar!

    Bu işin yaş ile alakası olmadığı gün gibi ortada, herkes yaşına bağlıyordu reflekslere bağlıyordu, düzenli sporunu yaparsan reflekslerin hiç bir zaman bitmez!

    Yaş'a bağlayanlara şunu söylüyorum Schumi gridde'te ki sadece kendinden büyük pilotlarımı geçiyor ? yani düz mantık 23.olması lazım her yarışta 🙂 nice 20 yaşında ki pilotlar var 🙂 onlar neden geçemiyor !

    Sorunun rekabetten yoksun bir araçtan kaynaklandığını kundakta ki bebek bile biliyor. ha bilmiyor diyelim. Koca PC Telemetry verileri var. Adamların *** olması gerekir.

    Bazı ***'lar da yazmış Kimi yarış kazanacak potansiyel'de ama FIA Fren sistemini yasakladı (Lotus'un) Kimi'nin önünü kesti ! Yuh diyorum F1 Türkiye'den gitsin bir daha gelmesin ve Hiç bir Türk Kanalı'da yayınlamasın ki Böyle ******* bıraksın izlemeyi !!

  52. MERCEDES GP avatarı

    Schuacmher bırakmıcak yarış kazanana dek.Çünkü 2 yıl boyunca ne podyum nede yarış galibiyeti alamadı eğer şimdi bırakıp giderse Schumacher Karizması düşer tabiki bence hiç öyle olmaz ama diğerleri pek anlamadığından hemen berger gibi saçmalıcak o yüzden schumacherin amacı takımı geliştirmek ve galibiyetler kazanmak asıl amacı bu kim bilir bu sene iyi olursak 2013 te şampiyonluğa oynarız ROSS BRAWN da bunu söylüyor inşallahda olur.ama bu seneden çok çok umutluyum en azından podyum

  53. millet sardı- schumi-rosberg ikilsine.schumi webber yada massa nın yerinde olsaydı şimdiye kadar çoktan yarış kazanmıştı çokda güzel yarışlar çıkartmış olurdu.gidin webber-massa gibi pilotlarla uğraşın yetti artık.emekli olacak pilotlar varsa onlardır.

  54. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes Gp iyi bir araç versede Schumacher şunları sustursa..

  55. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Berger, adi adamın tekisin, dunya üzerindeki havayı soluyup ziyan ediyorsun. Yaşaman hata, fitneci herifin tekisin

  56. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şu eski pilotların Şumi-rosberg yorumları da sıktı artık.Anlaşılan o ki Şumiyi el birliği ile emekli edecekler.Adamın bu yaşına rağmen gridde olmasının bile bir değeri var ama onlar nedense hep bardağa boş tarafından bakmayı tercih ediyorlar..Hiç kimse o yaşta ve o kariyerin üzerine F1 e dönme cesareti gösteremez..Hele hele 2 senedir laf söylemedik adam kalmamışken halen gridde olması da onlara en güzel cevap ve bizlere de takdire şayan vesilesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir