İstanbulpark'ta Yine Massa Zaferi

yazar:

kategori:

Ferrari’den Felipe Massa, Lewis Hamilton ile mücadeleden galip ayrılarak Türkiye’de ard arda 3. zaferine ulaştı. 

Hamilton’un 3 pit-stop stratejisi Massa’yı pist üzerinde geçmesine yardım etti ama son pit öncesinde Massa’nın önünde yer almak için kendisine  yetecek kadar zaman elde edemedi. Böylelikle ikinci sırada, diğer Ferrari pilotu Raikkonen’in önünde ikinci oldu.

Takım arkadaşı Hamilton’u sıralamalarda geride bırakıp ilk kez ilk sırada yarışa başlayan Kovalainen ise yarışın başında lastiğinin patlaması nedeniyle erken pite girdi ve planları bozulan Fin pilot yarışı 12. olarak tamamladı.

Kalkışta Massa ve Hamilton ilk iki sıraya otururken Raikkonen ve Kovalainen birbirlerine çok yakındı. İki Fin pilot ilk virajda oldukça yaklaştılar ve Raikkonen’in momentum kaybetmesinden Robert Kubica ve Fernando Alonso yararlandı. Böylelikle sıralama Massa, Hamilton, Kubica, Kovalainen, Alonso ve Raikkonen şekline geldi.

İlk virajda arkalarda da hareketlilik vardı. Force India pilotu Fisichella, ilk viraja girerken lastiklerini kilitledi ve önündeki Williams pilotu Nakajima’nın üzerinden uçtu. Bu olay sonrasında piste hemen güvenlik aracı girdi. Kazadan yara alan diğer pilotlar Vettel ve Sutil de pite girmek zorunda kaldı.

Güvenlik aracı girdiği zamanda Kovalainen’in lastiği patladı ve Massa ile Hamilton’u zafer için önde bıraktı.

McLaren’den Hamilton Massa’yı ilk bölümde yakından takip etti ve 16. turda erken bir pit-stop gerçekleştirdi. Hamilton’un strategisi 3 pit üzerindeydi ve İngiliz pilot, hafif yakıt yükü ile Massa’nın arkasında elinden geleni yaptı.

24. turda Hamilton, arka uzun düzlükte Massa’yı etkileyici bir şekilde geride bıraktı. Daha sonra yavaş yavaş farkı açtı ve 32. turda tekrar pite girene kadar aralarında 8 saniye oluştu.

Ama bu fark İngiliz pilota, Massa’yı geçmek için yetmedi. Buna rağmen Hamilton, son turlarda iyice yaklaşan dünya şampiyonu Raikkonen’in önünde damalı bayrağı görmeyi başardı. Ferrari’nin Fin pilotu, ilk virajda kaybetttiği yerleri pist üzerine Alonso’yu, pitler sırasında da Kubica’yı geçerek geri aldı.

BMW’den Kubica yalnız bir 4.lük elde ederken takım arkadaşı Nick Heidfeld, uzun bir ilk bölüm sayesinde Alonso’nun önünde 5.liğe yükseldi.

Kovalainen, geriye düşmesinin ardından görülmeye değer geçişler gerçekleştirdi ama puan almayı başaramadı.

Sıra   No   Pilot                    Takım                  Tur  Fark    Grid  Puan

1 2 Felipe Massa Ferrari 58   1 10
2 22 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 58 +3.7 3 8
3 1 Kimi Räikkönen Ferrari 58 +4.2 4 6
4 4 Robert Kubica BMW Sauber 58 +21.9 5 5
5 3 Nick Heidfeld BMW Sauber 58 +38.7 9 4
6 5 Fernando Alonso Renault 58 +53.7 7 3
7 10 Mark Webber Red Bull-Renault 58 +64.2 6 2
8 7 Nico Rosberg Williams-Toyota 58 +71.4 11   1
9 9 David Coulthard Red Bull-Renault 58 +75.2 10  
10      11 Jarno Trulli Toyota 58 +76.3 8  
11 16 Jenson Button Honda 57 +1 tur 13  
12 23 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes  57 +1 tur 2  
13  12  Timo Glock Toyota 57   +1 tur 15  
14 17 Rubens Barrichello Honda 57 +1 tur 12  
15 6 Nelsinho Piquet Renault 57 +1 tur 17  
16 20 Adrian Sutil Force India-Ferrari 57 +1 tur 19  
17 15 Sebastian Vettel STR-Ferrari 57 +1 tur 14  
  14 Sebastien Bourdais  STR-Ferrari 24 +34 tur 18  
  8 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1 +57 tur 16  
  21 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari 0 +58 tur   20

Yorumlar

  1. Kimi'ye Çok Ağır Yazmışsın Bir Dur Şimdi MassaTheBest. 2002 de sauber de durduk yere oversteer understeer yaptırıp takımdan kendını kovdurtan Felipe Değilmi? 2003'de test pilotu olarak sürdüğü aracı 2006 yarıs pilotlugu yaparak. Kullanan O değilmiydi? 2007'de Niçin Puanlamada geriye düştü.? Takımı ve Aracı Kimi'den Daha iyi Tanıdıgı Kesin Değilmiydi? Nurburgringde Piti Kaçırdı dediğin adam en önde değilmiydi? Start bu Kardesım Hızlı Kalkmak Zorundasın yağmur Bastırmıs adam orda pit yolunu frenajda yağmur yüzünden kayarak kaçırmadımı? Zor Pistlerde Görücez Neyin Ne oldugunu… Kimi ve Massa Sorun Yaşamasın Bak Kim Kimi Mağlup ediyor.. MonteCarlo-Monaco Canada-GillesVilleneuve Fransa-MagnyCours İngiltere-silverstone Almanya-hockenheim Macaristan-Budapeşte Belçika-Spa ve İtalya-Monza. bu gplerde böyle konuşcakmısın bakalım birde Brezilya Demişsin. İnsallah Gönlünün Muradı Olur ama Kimi Hediye etmedikden sonra biraz zor.

  2. MassaTheBest Ben Bir Ferrari Taraftarıyım ve 2 pilotuda desteklıyorum. Massayı Hiç bir zmn Küçümsemedim ama Kimi'nin karşısında Massanın Daha iyi oldugunu soylemek Bence Abes Kaçar Her Pilotun iyi olduğu yerler olabilir. O pistteki dataları daha iyi biliyodur ve anlıyodur aracın verdiği tepkiyi daha iyi analiz ediyodur bu olmıcak bisey değil. Kısa bi anımsatma Monzanın Rekoru Baric..'nun elinde ve takım arkadası schumıydı bilmem anlatabildimmi? iyi olan hangisiydi Schumi.. Felipe 2003'de Test Pilotumuzdu 2004 ve 2005 de Sauberin Yarıs pilotuydu. 2006 da Ferrari'nin yarıs pilotu oldu. Schumi'nin Desteğini almış ve Taklitini Yapan Bir Pilot Nereye Kadar gidebilir?? Geçen yıl Silverstone gp yi hatırla Çaylak Hamilton. Alonsoya Massa'da Kimi'nin Yanına Yaklasamadı Niçin? Datalar yüzünden.. Baska Tabirle Tecrube.. Massa'nın Zaferin Kokusunu aldıgı pistler var. ama o pistlerin sona erdiğini hatılatırım..

  3. şebnem sünersoy avatarı
    şebnem sünersoy

    aslansın FELİPEEE

  4. sen şimdiden kağıdı kalemi eline alıp felipenin kazanacağı yarışları, alacağı puanları yazmaya başla arkadaşım. brezilyayı şimdiden işaretle, arada kalan yarışların hangilerine işaret atacağını da felipe gösterecek sana. aman dikkat et kalbine inmesin yalnız. bu senenin en güçlü şampiyon adaylarından birisi felipe'dir, zaman bunu gösterecek.

  5. tolga soydan avatarı

    ben yorum yazıp kenara çekilmedim.altta sen yazmışısn yine atıp tutmuşssun kimi hakkında.biz sadece varsayımları söylüyoruz.bu seneki bahreyn yarışında bahane bulmadık.kimi iyi değildi.tabiki bunun nedenleri vardır.iyi olduğu zaman gördük ispanyada mesela.brezilyaya kadar galibiyet yok bidaha.

  6. fatih küskü sen komik oluyosun bence
    çinde yağan nyağmur ve sallanan sarı bayraklar nedeniyle geçiş uzadı yağmurda önünde lastik sorunu yaşayan aracı sadece virajlarda geçebilirsin ve ilk virajlarda sarı bayrak sallanıyodu gene hatırlatalım lastik sorunuda lewisin kendi eseriydi
    monzaya gelince evet mclaren zaten çok hızlıydı eninde sonunda geçecekti ferrarriyi
    kaza yapmış yedek araçla piste çıkmış lastikleri yükten aşınmış bi ferrariden bahsediyoruz gerçi ve bi gerçek daha kimininde ii günü değildi
    avustralyayı hatırlıyosunda brezilyada kiminin startı ardından alonsonun geçişi sonrasında da kendisine o konum bile yeterken atak yapacam diye pist dışına çıkan hamiltonı unutuyosun
    burda kim daha iyi kavgası yapmaya gerek yok geçen sene en iyi kimiydi
    bu senede sene sonu belli olacak
    massayada bu akdar laf söylenmesinin manası yok
    massa 2006 da ferrariye gelen massa değil çok gelişti

  7. tolga soydan soluklan biraz ben daha başlamadım 🙂 ardarda yazıp çekilmişsin ama o kadar kolay değil tabi. öncelikle bana ''biz şunu diyo muyuz bunu diyo muyuz'' demişsin. allah aşkına ''şunu'' demediğiniz bir yarış var mı? bir kere bile kimi bu yarışı alcak performans gösteremedi deme olgunluğuna sahip olabildiniz mi? bu sitedeki rai yorumlarını dün okumaya başlamadım ben. sizin evvelinizi de bilirim. kötü mü gitti yarış, kimi kaza mı yaptı, geride mi kaldı, geçiş yapamadı mı, iyi tur atamadı mı, varsa şans, yoksa lastik, yoksa araç, yoksa kanat, yoksa hava, yoksa boynu beli falan.. bahane bulmadığın bir kiminin galip gelmediği bir tek yarış söyle bana. sizin hesaba (!) göre taaaa 2007 sezonunda felipe kimi'nin arkasında toz yutacaktı, onu tur yerken görebilecekti ancak. ayrıca bu yarışta bana birşeyin dokunmasına imkan var mı sence? tuttuğum pilot son 3 yıldır kazanıyor, polü alıyor, bu yarışta da kimi en hızlı turu attığı halde ancak 3 ncü olabildiyse bu olsa olsa sana dokunmuştur. benim keyfim yerinde. benim tuttuğum pilot monacoda sıralamada önündeki kabak gibi belli şikana vurmadı, ilk sırada olup ilk turda pite girerken kayıp tekrar yola dönmek zorunda kalmadı, kendisinden 25 tur ağır pilotu geçecem gazıyla aynı yerde 2 defa dışarı uçuş yapmadı.. düz yolda spin atan massa mı??? geçmiş olsun o zaman senin yere göğe sığdıramadığın sevgili kimi'ciğin, son 3 yarışın 2 sinde işte böyle bir pilota geçildi. :)) bence sana dokunan bu. 2007 sezonu öncesinde de felipe için aynı şeyleri söylüyordunuz, yarış kazanmayı bırak yanına yaklaşamayacaktı. geçen yılki 3 yarışı sen ihtimal verdin de mi kazandı felipe?? bu yıl tc yokken felipeden bir numara çıkmaz diyordunuz, 3 yarış sonra kimi'nin hemen arkasına yapışan felipe değil mi? bahane bulma konusunda başarı ve tecrübenize hiç bir pilotun taraftarı yaklaşamaz bile, ama daha geçerli olmasını tercih ederim. bu arada bu yazdıklarımı tüm kimi taraftarı arkadaşlara genellemiyorum, içlerinde çok doğru yaklaşım gösteren birçok arkadaş var. benim yazılarımın hedefleri kendilerini biliyor.

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadaşlar rica edicem komik olmayın.enes güven,iyi bir ferrari fanıdır bunu bilmediginiz için ve objektif davranıyor diye siz ona taraflı filan demişsiniz,ne y7ani bir takım fanı kendi aleyhine olan bir durumu belirtmişse bunda illaki bir yanlıslık mı aramak gerekir.akıl var mantık var gecen yıl çinde lewis 5 saniye yavas turlar atıyordu ve ona ragmen kimi onu 2-3 tur sonra gecebildi,gercekten cok yetenekliymiş,önünde 5 saniye yavas aracla giden bir adamı 3 tur sonra gecebildi,biliyorum kimi ve alonso fanlarına(az da olsa aklı selim olanlar hariç) laf anlatmak zordur ama yarısları iyi hatırlarsanız sonucu siz de anlarsınız.lewis ise monzada,kiminin arkasına geldigi ilk turda onu start finishten 0.250 saniye geride gecmesine ragmen mukemmel frenajla gecti.evet lastikleri daha az performans gösterebilir kiminin ama zaten o ana kadar haftasonunun süper aracı zaten mclarendi ve bileginin hakkıyla mukemmel bir geciş yaptı.bu hafta yaptıgı tabi ki monzadaki kadar degerli degildir ama yine de boş depo moş depo 2 takımdan herhangi bir pilotun diger takımın pilotuna yaptıgı atak güzel olur.yine tekrarlıyım 2 gün önce yazdıgım seyi: avustralyada heiki pitten yeni cıkmıstı ve kim nin önüne düştü,arada 25 turluk fark vardı yakıt olarak ve kiminin geçiş yapmak isterken neler yaptıgını biliyoruz:DD

  9. tolga soydan avatarı

    tamam ben artık bişey demicem sezon sonunda hatta yarısında görücez nasılsa buralardayız.

  10. tolga soydan avatarı

    biz kimiye 2005 de şu yarışı kazansa falan deseydik bu sene 3.şampiyonluğu kovalıyodu.

  11. tolga soydan avatarı

    massathebest bunlar gerçekler.biz diyomuyuz avrupa yarışında sorun olmasa kimi alır ispanyada sorun olmasa kimi alır.geçen sene avustralyada sorun olmasa kazanabilirdi diğlerinde abartmışsın yani.hasarlı araca rağmen felipeden daha hızlı olması hatta felipenin aracı en iyi sürdüğü bi pistte hızlı olması sana dokunmuş belli.şimdi massanın yarış performansı kimiden daha kötü bunu herkes bilir yani.kimi italyada yaşadığı kazadan sonra 3.oldu.yedek otomobille podyuma çıkan ilk pilot olmuş.sen kiminin yaptıklarını bırakta düz yolda giderken spin atan bi pilotu desteklioyusn ona bak.kimiyle kıyaslamıyorum bile massayı ben.felipen bundan sonra brezilyaya kadar yarış kazanamaz bana göre.

  12. podyumu 3 ncü bitirmenin getirdiği hayalkırıklığının etkisi geçmiş anlaşılan yine ortalıkta ''kimi hasarlanmasaydı, kimi arkasında kalmasaydı, kimi şöyle olsaydı böyle olsaydı, kiminin bilmem neresine şu şu olmasaydı'' gibi laflar dolanmaya başlamış. olmasaydı arkadaş, iyi bir sıralama turu atsaydı da geride başlamasaydı, tehlikeyi görseydi de kanadını kırmasaydı, daha iyi kalksaydı da kubinin arkasına düşmeseydi, daha iyi baskı kursaydı da kubiyi erken geçseydi, deposu boş hale geldiğinde daha hızlı turlar atsaydı da hamiye yaklaşsaydı, yükleri eşitken daha çok saldırsaydı da hamiyi pist üstünde geçseydi.. nasıl bir iştir anlamıyorum, terslikler şanssızlıklar beceriksizlikler kimi'nin başına gelince şöyle olsaydı böyle olsaydı, massa'nın başına gelince demediğini bırakma. o zaman ben de diyorum kardeşim geçen yıl avustralyada vites kutusu bozulmasa massa galipti, macaristanda benzin skandalı olmasa massa galipti, italyada amortisör sorunu olmasa massa galipti, çin'de takım kuru lastikleri erken takmasa massa galipti, bu yıl avustralyada massanın motoru patlamasa geriden gelip kazanacaktı, malezyada spin atmasa 2 nci pitlerden sonra yarışı kazanacaktı…olsaydı cekti olmasaydı caktı geçin bunları. yok efendim massanın yarış temposu kimiden çoook düşükmüş te, düşüktü de hami pitten 3 ncü çıkıp rai 1 massa 2 gidereken farkı niye arttıramadı? massadan çok iyidi de niye kubiyi bırak geçmeyi atak yapmayı yaklaşmayı bile başaramadı? kubi kimiden hafifse, bmw'ye göre daha hızlı arabasıyla hami de massadan hafifti ilk bölümde. ama massa ne hikmetse çoooook düşük yarış temposuna rağmen hamiye atak fırsatı bile vermedi. bazı kimi taraftarları kimi emekli olup terkedip gidecek f1'den, o zaman bile bir yolunu bulup bahane bulabilecekler kendilerince. ama takdir ediyorum, hiç aramadım ancak çok uğraşsaydım bile bu bazı arkadaşlar kadar orjinal bahane bulamazdım. bu arada en süperi de geçen yıl italya yarışındaki ''boynu ağrıyordu vah vah'' idi.

  13. ya ne tarafı anlamıyorum ki benim anlatmak istediğim şey formula 1'in normal koşullarında yani kuru zeminde sorun yaşamayan ve yarışa başladığı stratejiyle devam edebilen,elindeki lastiklerle en azından pite girebilen en iyi 2 takım arasında yaşanan geçişler.Hamilton Raikkoneni geçmedi, Mclaren Ferrariyi geçti anlatabiliyor muyum.Raikkonen yarışı kazanabilmek için o stratejiyi seçti.pitlerden 2. çıktı ama hamiltona geçildi ve yarışı 3. bitirdi.Hamilton ise o lastikleriyle pite dönemedi.Burda hamiltonun ve mclaren pit ekibinin bir hatası var ama Ferrarinin ekstra performansı felen yok ortada.Raikkonenin aracını ben kullanıyor olsam ben bile geçmiş olucaktım ne var bunda.

  14. enes güven sen bu kadar taraflı düşündükten sonra bişey diyemiyorum artık
    kimi monzada lastiklerini korusaydı oluyo
    ama hamiltonın bitik lastikleri oluyo
    sana bikaç sey hatırlatıtım kimi monzada tek pit yaptı dolayısıyla yük altında lastikler normalden fazla aşındı
    çinde hamilton pite girdi yağmur nedeniyle lastiklerini değiştirmedi aynen devam etti kimi alonso ve massada aynı lastiklerle devam etti hatta kimi 5 tur sonra pite girdi
    ama nedense tek lastik sorunu yaşayan hamiltondı yani tamamen kendi hatasıydı

  15. Çindeki yarışın yağmur altında yapıldığını ve hamiltonun bitik lastikler yüzünden pite bile giremediğini(lastikler o virajı dönmesine bile müsaade etmedi) bilmiyorsan git o yarışı bir daha seyret ahmet kara… 2006 macaristanda Schumacher de aynı sorunları yaşadı ve o da birkaç tur kala pite zor döndü.Bu faktörler olmadan en iyi 2 takım arasında geçiş yapmanın zor olduğunu kabul edin, anlatmaya çalıştığım odur.

  16. massanın yarısta temposu kimiden kessinlikle düsük.eger kimi aracı hasarlanmasa vede kubicanın arkasında vakit kaybetmese idi.massayı 2.tur fazla yakıtla muhtemelen gececekti.

  17. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    arkadaslar yarısa kovalainen zevk kattı ama glock ve nelsonu da unutmamak lazım

  18. tolga soydan avatarı

    kimi kubicayı geçtikten sonra en hızlı turu yaptı arkadaşım.ilk virajı 3.dönseydi bu yarışı rahat alırdı.felipenin bu kadar iyi olduğu pistte 3 tur daha ağır olmasına rağmen 10 snlk farkı 7 sny indirdi.ilk başta kaybettiği zamanlar onu bitirdi.bundan sonraki bütün yarışların favorisidir.

  19. Kubicanın Kimiyi yavaşlattığı fln yoktu tur derecelerine bakarsanız Kubica bazı turlarda Kimiden daha iyi dereceler yaptı ama çoğunda eşittiler ve yeterli mesafe vardı Kimi yetişip geçemedi..

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yarışın tebrik edilmesi gereken ve yarışı yarış yapan kişisi kovalainen di bence ;yarışa hareketliliği getiren tek kişiydi oda olmasaydı nasıl başladıysa öyle gidecekti herkese tebrikler gelmiş fakat hepsi rutin bir şekilde araç sürdü zorlayan çabalayan sadece kovalainen fakat onun da eline geçen ''0''

  21. enes güven soylediklerinle celisiyorsun, normal sartlar altinda lastik asinmasini saymazsan ikiside gecis ise Kimi`nin Cin`de Hamilton`u gecmeside normal gecis oluyor, Bu durumda senin hatirlaman gereken Cin yarisi, cunku italya yarisindan cok cok sonra yapildi 🙂

  22. Hala bir takım seyleri anlamamakta ısrar eden arkadaslar var.Mclaren 3 pitstopta yapmasaydı sonuç aynı olacaktı…Yani arkadasım bu kadar hızlı olamıyacaktınız.Ayrıca hamilton massayı geçmek zorundaydı ve geçtikten sonrada yarışı kazanabilmesi için 15 20 sn fark yaratması gerekiyordu.Ama hamilton sadece 7 snye fark yaratabildi ve bu ona dogal olarak yetmedi.

  23. massathebest arkadasım.niye kiminin temposu daha iyiydi bence.yarısın ilk bolumu hakkındabisey diyemem.kubicanın arkasındaydı.fakat2 bolumde 3 depo dah agır benzinle fark kapanmadı ve pitstoplar sonunda fark 6 sn y indi.ben diyorum ki eger ilk virajda işler yolunda gitseydi kimi yarıs çok rahat alırdı.

  24. tebrikler massa ve ferrari ve mclaren. güzel ötesi bir yarıştı açıkçası benim için. özellikle 7. tribünde oldugumuz için gercekten çok şanslıydık, keisnlikle pistin en güzel yeri orası. bir iki geçiş hariç tüm geçişleri canlı canlı izlediğimiz için çok mutluyum, özelllikle de hamiltonn massayı geçişi süper oldu. yağmursz olmasına rağmen temiz ve heyecanlı bir yarış izledik

  25. lastik aşınması beni niye bağlasın cüneyt ay kardeşim, lastiklerini adam gibi kullan aşındırma lastiklerini.Bu mantıkla ferrarinin koskoca 2005 sezonundaki tüm kötü performansı ve geçilişleri buna bağlarız o zaman. Ben normal şartlarda hatırladığım en son geçişi yazdım sadece.Diğerleri de geçiştir ama onlar olağandışı koşullarda olduğu için bende çok da hayralık uyandırmayan geçişler oluyor.

  26. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    selam
    önümezdki monacoda bana göre ferrari rakiplerinden hızlı olacak istanbulparkta ferrari 3. sektörde rakiplerinden sürekli hızlıydı hep yavaş virajların oldugu sektör artı birde delikli burunda olacak…bakalalım bekleyecez

  27. massaya tebrikler
    bu gidisle cidden turk pasaportunu alacak
    sempatik olduğu için bizim taraftarinda en sevdiği pilot dün bayağı iyiydi
    kimi ii start aldı fakat daha saldırgan olması gerekirdi fazla içte kaldı mahvetti yarışını eğer önünde kubicaya bu kadar zaman kaybetmese 2nciliği bırakmazdı
    gerçi sıralamalara bakıyorum şu son sektördeki hatası olmasa o depoyla ya2. ya 3.ncü kalkacak sıralmalar yarışına maloldu
    hamilton massayı gecerek 2.nciliği kazandı eğer massayı geçmeseydi 2ncilik hayaldi
    bu arada alonso arkada destan yazıyo
    reno monte carloda podyum yaparsa şaşırmayın
    ferrari aynı yükte en az 0.2 sn hızlı ama önümüzdeki iki yarış çok önemli
    eğer ferrariler bu yarışları kazanırsa olay bitmiştir 23 mayıstaki sıralama bu senenin en iyi sıralaması olacak muhtemelen yarıştanda zevkli olacak

  28. enes güven senin mantığınla raikonun hamiltonı çinde geçişide tam gebir geçiştir
    çünkü sen lastik aşınmasını önemsemiyosun
    kiminin monzada tek pitle yarıştığını göz önüne almıyosun
    çindede kimiyle hamilton ın yükü aynıydı hatta hamilton daha hafifti kimiye göre

  29. vay vay yusuf ziya sen hayatta mıydın yahu?? massa ilk 2 yarışta hata yaptığındaki yarışlardan sonra çatır çatır massayı eleştiren hatta acımasızca yorumlar yazarken bugün massa'nın galibiyetinde birşeyler yazmak için neden gecenin 1 ini bekledin?? ellerin tutukluk mu yaptı yoksa?? 100 tane yorum var altta, senin bir tane yok. galibiyet şımarıklığıymış, sen massa'nın hatasında adamı yerden yere vururken şımarık olmayacaksın, çok bilmişlik yapmayacaksın, iş massa'nın galibiyetine gelince tükaka. yok ya?? adama demediğini bırakmadığın yorumlarını yazarkenki kadar delikanlı ol da şimdi de tebrik et. son 3 yarışta 28 puan beni çok sevinçli yaptı, son 3 istanbul yarışını ve polünü massa aldı bu beni sevinçli yaptı, ama seni de bir o kadar delirtmiş . herkesin tuttuğu pilot galip geldiğinde kimseye sataşmadan istediği gibi sevinme hakkı vardır, ben de her zaman yaptığım gibi çıkar tebrik ederim yarış galibini. tabi sende böyle bir özellik gelişmediğinden anlaman zor. benim nasıl sevinç duyduğuma sen karışamazsın. herhangi bir pilotu eleştirdim mi, küçük gördüm mü, sadece yaşadığım sevinci paylaşıyorum burada. okuma kardeşim. bu kadar basit.

  30. massathebest tabiki massa kazandığı için çok sevinçlisin ama bu bence son sevincin ve sen çok fazla abartıyorsun bu kazanma sevincini bundan sonra ben bile kimci olsam dahi ya kimi yada mclarenciler ve hatta bmw cileri göreceksin galibiyette.ama kusura bakma senin bu galibiyet şımarıklığına daha fazla tahammül edemem.o spin tan massa varken yoktun neyse kendini savunursun artık bi şekişilde nede olsa boşa yazdım:P

  31. Tebrikler Massa, Tebrikler Hamilton.. Ilk defa Ferrari Mclaren savasini seyrettik, cok guzel yaris oldu bence, Mclaren Ferrari`nin pesini birakmiyor ve bu olumlu, Renault`da cok iyi gelisti.. Kovalainen ve Raikkonen icin uzuldum, iki cok sevdigim pilot sanssiz bir yaris cikardilar..

  32. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Tebrikler Massa , tebrikler Ferrari.
    Bir ferrari taraftarı olmama rağmen Massa nın hala daha Kimi,Lewis ve Alonso kadar iyi pilot olmadığını düşünüyorum.Pist seçen ve bazı pistleri seven bir pilot görüntüsü çiziyor.Sezonun bundan sonraki yarışları Massa hakkındaki bu düşünceleri değiştirebilir de , bakıp , göreceğiz.

  33. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili erhan kelamlarına dikkat et ne demek istedigimi asagıda anlattım katılırsın katılmazsın ama üslubuna dikkat et biraz.benim yaptıgım yorumlara''çocukca'' diyebilmen için,senin niki lauda olman lazım.

  34. eskiden bu şekilde pit strateji sayesinde geçişler çok olurdu.Net hatırladığım bir yarış var interlagos 2000… Schumacher 3. kalkıp startta coulthardı geçmişti sonraki tur ilk virajda hakkineni geçmişti.Ardından mclarenlerden 1 fazla pit-stop yapmasına karşın bariz bir strateji zaferi almıştı.Ben bu yarışta yapılan geçişi bu yüzden tam bir geçiş sayamıyorum.Ama mesela geçen sene hamiltonun monzada raikkoneni geçişi eşit yakıt yüküyle idi.İşte ona "geçiş" diyebiliriz.

  35. Ne alakası var Hamilton Massayı geçip karizmasını çizmiş. Çocuk gibi yorum yapmayın. Massa pist üzerinde geçilen ilk pilot değil sonda olmayacak.

    Monaco da McLaren ve BMW birincilik için daha avantajlı olacaktır.

  36. anladın sen onu?? anladım anladım :)) anlamam mı hiç. dostum tabi ki massa bir de geçilmese daha iyi olacaktı da, o da bizim nazar boncuğumuz olsun gözlere falan gelmeyelim son 3 yarışta 30 üzerinden 28 puan çıkarmışken :)))

  37. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    tabii ki dostum turkiye=massa suan.benim soylemek istedigim sey kötü anlamda degildi.yani herseyiyle domine ettiği bir yarısta bu gecilis olmasa daha iyi olurdu anlamında soyledim onu ben.karizması cizilmeyen tek pilot vardır derken birilerini mi kastediyorsun sen acaba:DDanladın sen onu:DD massa monaco da da boyle giderse benden de fena halde artı bir puan alır.bu massanın tabi ki umrunda olmaz ama herkeste massanın orda basarısız olacagı dusncesi hakim.bakalım neler olacak,gecen yılki gibi ucup giden mclarenlerin olmaaycagı da kesin gibi,son 2 yarısta yavas olan son sektorlerde inanılmaz derecede yavastık ve bu beni korkutuyor acıkcası monaco için.acıkcası en prestijli yarısın en prestijli takımı olarak monacoyu kaznamak için elinde geleni yapacaktır takım..tabi diger takımlar ve en basta da bmw ve ferrari burada kendilerini ispat etmek isteyecektir mclarene karsı,umarım bu yarıstan önce şu sacma pit kuralı değişir..yoksa o yarısı force india ile fisicella bile kazanabilir:DD bu arada bugun fisi iyi uctu öndekilere:DD

  38. Massa böyle giderse adı özleşicek İstanbul!la gerçekten adam uçuyor İStanbul'da Schumi varken bile ondan daha iyi sürmüştü ve polü alıp yarışıda almıştı..Ama Felipe pist seçen bir isim olduğu için belli pistlerde çok başarılı oluyor ondan dolayı Massayı şampiyonluk içinde görmüyorlar..

  39. sevgili crash kardeşim öncelikle tuttuğun pilot hami'nin tam senin önünde rakibini geçmesini canlı seyredebilmiş olmana sevindim. bahsettiğimiz ağırlık 3 tur 5 turluk bir fark değil, e f2008 de uzay mekiği değil, mclaren de ferrariyle oldukça yakın performansa sahip bir takım. elbette bu geçişin ağırlıkla doğrudan bağlantısı var. hami ilk pitlere kadar felipeye 3 turluk hafifliğin getirdiği avantajla yaklaşabildi ancak geçiş denemesi yapacak fırsatı bile olmadı. tabir bu 3 turluk hafiflik 10 tur olursa felipe'nin de yapacağı bir şey kalmıyor. ancak kesinlikle söyleyebilirim ki hami gerçekten güzel geçişler yapıyor, izleyiciye zevk veriyor. elbette bu geçişte kendi kabiliyetinin de önemi vardı. tabi bir nokta da, mclarenlerin araç takip etme ve geçişte rakiplerine oranla daha başarılı olması. karizmayı çizdirdi demişsin ama hatırlatırım sana, istanbulpark'ta son 3 yıldır hem sıralamalarda hem yarışlarda karizması çizilmeyen bir tek pilot vardır : Felipe MASSA :))) tebriğin için teşekkürler crash dostum ben de hamiyi tebrik ederim..

  40. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili dostum massathebest,bu geciş konusu amma mevzu olmus,ama şöyle bişi var,boş ya da dolu farkeder mi göstere göstere geçti ve karizmayı çizdi bence lewis.lewis bunu ferrari pilotlarına hep yapıyor ama cok görmemek lazım:DDgecenyıldan bu yana kac kişi ferrarinin yarıs içinde bir mclareni gectigini hatırlıyor?boş depo o depo bu depo mühim olanm o degil,kimi de avustralyada pitten yeni cıkan heikiyi gecemek isterken neler yaptı biliyoruz,hem de aradaki benzin farkı 10 degil 25 di:DDyani adam muhtesem gecti tam bizim gözümüzün önunde ve o anki bagırısımdan sesim kısıldı:DD yarıs genel olarak muhtesemdi,bol geciş vardı gecen yıla oranla..hee bu arada massayı tabi ki tebrik ederim muhtesem tutarlı surdu,ancak lewisin sıralama turlarındaki o berbat turu olmasaydı 3 pitle yarısı da kazanabilirdi..he bir de kimi nin kanadı kırılmıs galiba:DDyav adamın kendisi bile soylemiş pek etkisi olmadı diye.bulacaqk baska bahaneler arayın arkadaslar.adam en hızlı turu da attı demek kanadı kırılmasa neler yapacaktı yani öyle mi:Dmadem öyle hızlıydı geceseydi son 10 turda lewisi cesur olup.yhani en iyi geçişleri o yapar ya o bakımdan.ama dogru kanadı kırıktı bu ona 0.5 saniyeye mal oluyordu haklısınız.artık tek merak ettigim konu takımın monaco ve kanada da neler yapacagı.sıralama performasında vazgecip yarıs performasına yonelik bir arac tasarlamıs mclaren ekibi bu yıl,bu çok acık ama monaco ve kanadayı kazanamazsak bunun bir anlamı kalmaz,gecen yılki gibi herkese(ferrari dahil) 1 dakika degil de 20 saniye fark atalım fark etmez..tribunde olmayanlar çok şey kacırdı,özellikle de 7. tribunde olmayanlar:DD

  41. harika bir yarısdı.eger massa böyle calıssın bu yılki dünya sampiyonluguna aday

  42. alex wurz slogan gibi sözün için sağol da, ''yarış temposu olarak kimi çok daha iyiydi'' gibi bir iddiayı nasıl kanıtlayacaksın merak ediyorum. arka arkaya giderken farkı mı kapattı, yarış boyunca takip ettiğim live timing başka bir yarışı mı gösteriyordu yoksa? en hızlı turu kiminin yapmış olması ''yarış temposunda kimi çok daha iyiydi'' gibi bir iddiaya kanıt olmayacağını yazmama gerek yok sanırım.
    benim kimi ve taraftarları ile ilgili bir problemim yok ama böyle bir tebrik etmemek için 40 takla atan insanları görünce de dayanamıyorum. hoş tebrik etsen ne etmesen ne hatta bana ne de, hazımsızlığını çok belli ediyor ondan yazdım alex wurz !

  43. ''massa türkiye'de efsane oldu''

    arkadaşın söylediği bu cümleyi tuttum sağolsun. hakediyor, polleri alıyor, yarışları kazanıyor, kupalarıyla birlikte gidiyor, seneye tekrar geliyor yine pol alıyor ve yine kazanıp kupasıyla gidiyor.. bu böyle sürüp gidiyor :))felipe seni bir kez daha kutlayıp tebrik etmek geldi içimden bravo sana helal olsun.. forza MaSsA !

    Felipe Sultan MaSsA

  44. Duyduguma göre çarpışmadan sonra kanadı kırılınca kimi ye talimat gelmiş kubicaın kirli havasında durmaması için.nedenide kirli havanın duzensizliğinin kanadı kıraiblecel olması.onu dısında massa turkiyede efsane oldu ne yazık ki.yarıs temposu olarak kimi ondan çok daha iyiydi.belkide ilk virajda o çarpışma olmasaydı yarışıda alabilirdi.hamilton mukemmel iş yaptı.hafif depoyla yarıs boyunca limitlerdeydi.umarım diger takımlardanda boyle değişik yarıs stratejileri görebiliriz.

  45. tamam anladım demek istediğini o zaman buda tur başına 0.7sn fln yapıyor ki zaten Massa ile arasıdanki farkı kapatıp yakaladıktan sonra 10 turda 7-8 sn fark açmayı başardı buda tur başına 0.8sn gibi bişi yapıyor zaten Ferrari McLarenden 0.2 0.3 sn önde olsa tur başına o kadar fark açamazdı şuan Ferrarilerle nerdeyse eşit görünen belki Ferrari 0.1 daha iyi olabilir ama birbirlerine çok yakın oldukları kesin..Martin Whitmarsh da Heikkinin deposunun baya dolu olduğundan bahsetmiş sanırım 18 yada 19 turluk benzinle atmış sıralama turunu eğer lastik sorunu olmasaydı yarışı kazanabilicek şansa sahip olduğunu söylemiş…Yazık oldu Heikki adına çok üzüldüm gerçekten sürekli şanssızlıklar yaşıyor Avustralyada 2. bitircekken SC yüzünden 5. bitirdi İSpanyada lastik patladı Türkiyedede aynı hikaye en azından 19 puan gitti boşa bu çok önemli bir puan aslına bakıcak olursak..

  46. tolga soydan avatarı

    ya kiminin ne dediğini iyi oku._kırık kanat olmasına rağmen iyiydi fakat kanadım sağlam olsaydı daha iyi olabilridi_ dedi.

  47. arkadasım son pitte hamilton araca uymayan lastikleri kullandı.o kadar iyiydiniz kimi neden geçemedi hamiltonu pardon deneyemedi.kimi on kanatı değiştirmemiş. kırılmış ön kanat süre kaybedeceği için değiştirmemiş kimi böyle söyledi yanlış hatırlamıyorsam ilginç inanan varsa tabi başka:)

  48. yada şöyle anlatabilirim sağlam olsun..

    hamilton 16 ncı turda pite girip 17 turluk benzin aldı.

    felipe 19 ncu turda pite girip 24 turluk benzin aldı.

    hami, felipe pite girmeden 3 tur boyunca aldığı benzini kullandığı için, felipe pite girip çıktığı noktada hami aldığı 17 turluk benzinin 3 turunu tüketmişti.

    17 tur – 3 tur = 14 turluk benzin deposunda kaldı.

    felipe pitten 24 turluk benzinle çıktı.

    24 tur – 14 tur = 10 turluk benzin farkı.

    bu da aşağıda yazdığımın bir çeşit sağlaması. :))

  49. 3 pit yapmasaydık sonuç çok daha farklı olurdu 1 pit stopta 23 sn kaybediyorsun eğer takım 2 pitstop yapsaydı yani uzun bir 2. bölüm kısa bir son bölümle 1.ci bitirme olasılığı daha yüksek olurdu ama buna rağmen yarışı 3sn farkla 2.ci bitirdi..Monacoda Lewis'in yarışı alıcağını ve McLarenin duble yapıcağını umuyorum BMW lerinde başarılı olucağını düşünüyorum en azından 1 ferrariyi geçebilirler..

  50. tolga soydan avatarı

    ah be felipe 2 tur daha hamiltona dayansaydın duble yapıcaktık yine ama boş depolu mclaren zaten en iyi takip eden araç olduğundan geçti.cadde pistlerini merakla bekliyorum.

  51. mclaren-mercedes arkadaşım anlamamakta ısrar ediyorsun ama hatırlatayım tekrar.

    hamilton 16 ncı turda pite girdi 17 turluk benzin aldı.

    felipe 19 ncu turda pite girdi 24 turluk benzin aldı.

    3 tur geç girdi + 7 turluk fazla benzin aldı = 10 tur

    10 tur x 2,6 ( 2,7 kg. belki de) kg. = 26 kg (civarı)

    10 kg. benzin = 0,370 saniye

    26 kg. benzin = 1 saniye

    umarım ayrıntısıyla anlatabilmişimdir. pist üstünde 1 saniye daha hızlı şekilde hami değil piquet jr. olsa geçer önündekini. zaten mclaren'in planı da bu yöndeydi. ilk aşama doğru çalıştı ancak hami araç ağırlıklarını eşitlendiğinde felipe ile 1 saniye hızlı gitmesini bırak farkı azaltamadı bile. son pitlerden sonra 5-6 saniye civarında fark son tura kadar (felipe yavaşlayana kadar) sürekli korundu. işte bu da, mclaren'in planını bozan ve hami'nin de başaramadığı olaydı.

  52. neyseki ben kanal d nin iğrenç yayınına maruz kalmadım. ama tekrarına baktım da. arkadaşlar sonuna kadar haklısınız.berbatmış.tek kelimeyle. alonso süperdi.hele start da muhteşemdi. ilk üçü tebrik ederim. çok istedim kimi 2. olsun diye ama kanadı kırıkmış malasef

  53. tolga soydan avatarı

    Mc Laren arkadaşım raikkonen kanat değiştirmedi.

  54. Yarışın en güzel anını TV den tekrarını izlerken farkettim. Massa kazandıktan sonra pite dönüş turunu atarken pist görevlileri çiftetelli oynuyordu yaw 😀
    Türk işte…

  55. Ben Hamilton yanlış stratejiyle yarıştı lafına katılmıyorum. McLaren uzun süreden beri güzel ve değişik bir strateji uyguladı. 2 pit yapılsaydı Hamilton 3. olabilirdi ancak. Yumuşak lastikleri daha fazla kullanmak zorunda kalırdı. Starttaki Raikkonen Kovalainen olayı normal bir yarış kazasıydı. Suçlu aramak yanlış.

    Yarışın benim adıma hayal kırıklığı BMW ler oldu. İyi sonuç demiş bazı arkadaşlar BMW için ama bu zaten BMWlerin normal pozisyonu. Kürsüdeyseniz o zaman iyi sonuç olur. Zaten araç piste uygun değildi ve sorunlarla dolu bir hafta oldu.

    Sonuçta güzel bir yarış oldu. Belkide sezonun şimdiye kadarki en iyi yarışı.Massa yı tebrik etmek lazım yarış boyunca kontrollü gitti. Hamilton un Massayı geçişi için sezonun en iyi geçişi diyenler Kovalainen in Glock u ve Rosberg i geçişini gördülermi sormak lazım.

  56. McLaren-Mercedes hamilton la massa arasında 10 turluk yakıt farkı vardı.

  57. arkadaslar mclaren 1ve2 . sektorde hızlıydı 3. ferrari hızlıydı ferrarinin deposu boskende 1ve2 sektor değerleri mclarenden iyi değildi.ben birşey sorucam kimi ön kanatı değiştirdimi

  58. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    yarış dışı hoş olmayan (her ne kadar cevap vermeye mecbur olduğumu hissetsem de) karşılıklı kişisel yorumlardan dolayı hepinizden (tüm ziyaretçi ve yöneticilerden) özür dilerim hoşkalın

  59. ya Massa niye bilerek yol versinki anlamıyorum anladı zaten geçilceğini zorlamadı diyin bari kimse 1. giderken yerini kaybetmek istemez savunmasını yapar ama MAssa baskıya dayanamayıp hata yaparım diyip kenara çekildiyse orası ayrı mesele..Ama sonuçta bu bir geçiştir ve gayet de güzeldi..

  60. massathebest kardeşim Massa 4 tur fazla benzine sahipti o yüzden buda hemen hemen 10 kilo benzine tekabül ediyor buda 0.3sn yapar tur başına umarım anlatabilmişimdir..Massanın 16 turluk fazla yakıta ihtiyacı olması lazım 1sn yavaş olması için ama 16 turluk fark yoktu bildiğin üzere 4-5 tur fark vardı..

  61. Dogruyu görmene sevindim.Ertan kardeş evet anlatmak zor.Birde karşıdakiler anlamak istemeyince dahada zorlasıyor.

  62. Ertan  Akkaş avatarı

    id1984_ teşekkür ederim arkadaşım objektif olduğun için. Herkese iyi günler diliyorum…

  63. bu arada yönetici arkadaşlardan anasayfadaki puan durumu tablosunda massa'yı 28 puanla 2. sıraya yazmalarını rica ediyorum. :)))

  64. doru diyorsun ben bi anlık oyle görmüşümm..ksra bakma..

  65. Ertan  Akkaş avatarı

    id1984 _ evt sevgili arkadaşım rahatladık Lewis'in sadece Ferrarilerden hafif olduğunda uçabildiğini öğrenip rahat bir nefes aldık sayende… Teşekkürler…

  66. id1984 _ konustukca batıyosun.Sana bir link verdim bence gözlerini dört açarak tekrar izle bakalım arkadan kaymamı var.Diger arkadaslar da izlesin bakalım kim haklı.

  67. Ertan  Akkaş avatarı

    Ya arkadaşlar bilerek beni çıldırtmak istiyorsunuz… Sana Massa'nın arkasını kaymadığını ispat etmek için bir sürü sözüm var. 1- Massa yana doğru kaçtığında frenaj esnasında idi yani herhangi bir direksiyon hareketi yoktu. 2- Arkası kayan birinin bu denli sert bir şekilde ters yöne kaçtığını ilk defa gördüm. İlginç nasıl böyle bir şeyi yapıyor acaba… 3- Bu mesajımı okuyanlar bir kere o geçiş anını tekrar seyredebilir mi? Mümkünse dikkatli bir şekilde…

  68. ARkadaşım massa kontrayla dışarı açılmak zorunda kaldı bunu yapmasaydı arkasının kontrolunu kaybedebilirdii..

  69. Evet Lewiss Hafif olduğu içinn uççtuuuu RAHATLADINIZMI simdii..Ama sonunda ne olduu kimiden 2 puan çaldıı..Tebrikk edinn..

  70. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    sayın site yöneticileri saygısız bir kişinin hakaretlerini yayınlıyorsunuz da neden ona aynı dille verdiğim cevabı yayınlamayarak burada saygı çerçevesinde yorumlarını sizinle paylaşanlara ceza veriyorsunuz bu o insanlara ödüldür bence kısıtlama gelecekse bence bunun yolu (eğer sizin için önemliyse ve saygın bir ortam oluşturmak istiyorsanız) bu tür insanları buradan temizlemektir. neyse çok da önemli değil biz de girmeyiz sitenize olur biter

  71. Ertan  Akkaş avatarı

    Ayrıca bir arkadaşımız Lewis Massa'yı geçince uçtu demiş. Yani taktik gereği öyle olması gerekiyordu. 3 tur az benzinle uçmaması problem olurdu.

  72. massa orada ters yöne kaçtı çünkü aracı arkadan kayıyordu..

  73. kimi ön kanadı değiştirdimi? ben spikerlere küfür ederken göremedim yada reklam arasına geldi heralde! BMW leri tebrik ederim kötünün iyisini yaptılar.ama ona yakınız bunu geçtik diyeceklerine biraz setuplara bakmaları lazım.red bull dan daha iyisini bekliyordum .güzel pist kısa sürdü gibi geldi yarış:S termal kamera ve güvenli aracının içi müthişti.ama spikerler anlayamadı.birde pilotlar arası süre, sıralama,pitstop ekranı cok az göründü.altta kayan yazı var diyemi yapılıyo bu kötüü oluyor.tüm yarış boyunca mclaren izledik heyecan verdiler tskler ve son olarak massayı tebrik ederim.Bekle cadde pisti mclaren geliyor:)

  74. ''10kg az benzin 0.350 sn yapar tur başına 1 sn fark açmak için 30kg fazla benzinin olması gerek :))''

    mclaren-mercedes arkadaşım böyle demişsin ama, zaten massa 10 kg. değil, 10 tur yani 25-30 kg. daha ağırdı. senin de söylediğin gibi böylece hami 1 saniye daha hızlı turlar atabildi.

  75. Kiminde suçu yok heikkininde.Kimi daha iyi kalktı.Geçmeye çalışmasa yavaşlasamıydı ne yapsın adam tabi geçmeye çalışacak Heikkide tabi savunma yapacak saçma bir tartışma çıkarmayın!

  76. Ertan  Akkaş avatarı

    Arkadaşlar tamam ya ben size lafı anlatamıyom yada siz anlamak istemiyorsunuz. Ya Kimi ile Heikki zaten viraja yan yana geliyorlar ve Kimi zaten o andan itibaren frene asılıyor sırf Heikki'ye çarpmayayım diye böyle normal bir yarış kazasını nasıl böyle büyütüyorsunuz anlamıyorum. Massa'nın olayına gelince onu tekrar seyrederseniz Massa'nın viraj girişinde ters yöne kaçtığını anlarsınız yani öyle UMUYORUM…

  77. Ferrarinin biraz strateji dersi çalışması lazım hep dolu depo ile çıkıp iyi bir sıralama elde edemiyorlar ve iş tamamen kimi ile massa nın yeteneklerine kalıyor..

  78. Hadi Kimi ile Heikki yan yana olsa anlicam Heikki bariz şekilde önündeydi Kiminin Kimi olmicak işi yapmaya çalıştı dua etsinde kanadı kopmadı..Ayrıca aşağıda arkadaş MAssa yol verdi fln demiş zaten Massanın yol verdiği yok yolu açan ve boşluğu bulan Hamilton'da bu sezonun en güzel geçişinide bize göstermiş oldu böylelikle önü boş olunca uçtu adeta..

  79. Ertan  Akkaş avatarı

    Start anını özellikle Kimi'nin onboard kamerasından izlerseniz herşey daha net ortaya çıkıyor.

  80. McLaren01 o arkadaşımız ingilizceyi iyi konuştuğuna göre anlamaması hiç bir neden yok..

  81. Ertan  Akkaş avatarı

    Ya arkadaşlar lütfen startı tekrar izleyin. Heikki'nin orda Kimi'yi ne kadar çok sıkıştırdığını göreceksiniz. Kimi'de frene asıldı ama temas kaçınılmaz oldu. Yani Kovalainen kendisinin hatasını kendisi ödedi. Belki Kimi'ye da bir 2.liğe mal oldu bu temas…

  82. Arkadaşlar heikki bu durumda nasıl suçlu oluyor onu anlamadımm yaaa. heikkinin sol arka lastiği patladıı..yan yana olsalar neyse…

  83. Ertan  Akkaş avatarı

    Mcleran01 bizde zaten onu söylüyoruz Kimi'de frene bastı tekrar izlersen nerdeyse durmak zorunda kaldığını görürsünüz…

  84. vahit başol avatarı

    massa ve forze taraftarlarını tebrık ederımm.gercekten cok ıyı bır yarıstı

  85. Tolga haklısın ama sonuç bu.Kimi orda kapıyı kapatacağını bilmeli 2006da Schumide Alonsonun kapısını kapatmış ve alonso frene kökleyip çarpmamıştı Kimide bunu yapmalıydı benim söylemek istediğim bu.

  86. tolga soydan avatarı

    McLaren01 tamam mclarencisinz ama objektf olun biraz.temasdan sonra iş şansa kalmış.kimide kanadı değiştircekti ama pitte çok zaman kaybediceğinden girmedi.

  87. tutku bırak bu işleri lemısn benzin yükünü niye demiyon azını açmıyon massadan 10 tur daha hafiftii bide olonso 7 başlayıp 6 bitirdi giderek gelişeceğiz ve eski günlerimize geri döneceği yasin öyle değilmi kardeş sen mclerenlerine bak

  88. Ertan  Akkaş avatarı

    Kimi 2 sıra kaybetti Kovalainen yarışı kaybetti ama sorumsuz davranan Kovalainendi. Bak Massa'ya Lewis onu geçerken çarpışmamak için yer verdi…
    Kovalainen kendi hatası yüzünden kaybettiği yarış yüzünden kimseyi suçlayamaz.

  89. Kimi 2 sıra kaybetti Kovalainen yarışı kaybetti.Bak bakim kim zararli çıkmış

  90. tolga soydan avatarı

    alonsoyada tebrikler olabilceği en iyi yerde.

  91. Ertan  Akkaş avatarı

    McLaren Mercedes bir daha seyret bakalım Kimi'nin ordan geçiş yapmamasımı gerekiyordu yoksa Heikki ve Lewis'in sıkıştırmamasmı? Kimi çarpmamak için nerdeyse durdu ve 2 sıra kaybetti bir objektif olalım…

  92. tolga soydan avatarı

    startı bi daha izle arkadaşım.zaten çarpmamak için durdu nerdeyse.kimi daha iyi kalktı yanına kadar geldi.geçmiycekmi.

  93. Kimi yüzünden Heikkinin yarışı gitti Kimi ordan geçiş yapılamıcağını bilmesi gerekiyordu daracık yere burnunu sokarsan öyle olur siz dua edinde kanat yerinden çıkmadı o zaman nederdiniz çok merak ediyorum..

  94. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    Tutku Can says:"heiki ilk defa hayatında pole de 2. oldu" pole de 2. olmak ne demek?

  95. tolga soydan avatarı

    id1984 _ kimi şansız diyen falan yok.heikinin de yarışını falan mahvetmedi.daha iyi kalktı heikiden fakat sıkıştı adam nereye gitsn.

  96. heiki ilk defa hayatında pole de 2. oldu tamam insanın başına talihsiz şeyler gelebilir ama sezarın hakkını sezara vermek lazım.. kimi haftasonu boyunca şansızdı hemide ağır deposu vardı diğerlerine göre ama heikiyede yazık oldu.. bu işten massa ile hamilton avantajlı çıktı..

  97. Ertan  Akkaş avatarı

    Herşeyden önce yarış süperdi… Massa, Kimi, Hamilton, Heikki, Kubica, Nelson,… Hepsi ayrı bir star gibiydi. Bence sezonun en çekişmeli yarışıydı. Organizasyon da çok güzeldi. Türkiye seyirci sayısı dışında bütün problemleri aşmış gibi görünüyor. Umarım pistin işletme sahibi Bernie amca bunu görüp gelecek sezon için birşeyler yapar. Birde şu yayınlardan bizi kurtarsa süper olur…

  98. Mclaren-Mercedes arkadasim
    siralamalarda herkes yumusak lastikle son turunu atarken, hamilton sert lastikle atti son turunu.
    ondan böyle 0.3 sn fark olmus olabilir,
    yumusak ile sert lastik arasinda fark vardir Tek Turda: yumusak lastik, sertten daha iyidir..

  99. Bu arada kimi raikkonen bugün şanssız muhabbetini bırakın burada şansız olan kimimi yoksa yarışı kimi tarafından mahfedilen heikkimi??

  100. bu arada nelsondan bıktık artık butun reno fanları olarak bır an once grosjeanle yer degıstırmelıler nelsonun yerı gp2

  101. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    massa kendinden bekleneni yaptı bravo ona riskegirmez polu alır önde istediği gibi gider bu ona puan kazandırır bir ferrari taraftarı olarak bundan mutluluk duyuyorum ancak massa yı seyretmek zevk vermiyo. heyecan, görsellik, alınan riskler, geçişler yarışı zevkli kılan şeyler bunlar (benim için) yoksa ne diye seyredeyim ki diye düşünürüm herkes aynı başladığı sırada bitirdikten sonra(bir kaza ya da kötü bişey olmadıkça) bu yarışların da bir anlamı yok. massa ya galip geldiği için diğerlerine de heyecan yaşattıkları için teşekkürler 😉

  102. tahsin arkadaşım haklısın bencede 3 pitstop hataydı zaten pistin sıcaklığı geçtiğimiz yıla göre çok daha azdı buda aşınmayı daha az seviyeye indirgiyor ama fazladan 1 pitstopa rağmen Massa ile Hamilton arasında 3 sn fark vardı gerçekten günündeydi bugün Hammy tebrik ederim..1 fazladan pit yapmak demek en az 23-25 sn demek..Heikkininde yarışı gitti bu yüzden..

  103. tolga soydan avatarı

    kimi startta yer kaybetmesine ve kanadının kırılmasına rağmen çok iyidi.en hızlı isimdi.felipeden 2 veya 3 tur fazla yakıtı olmasıa rağmen önü boş olduğunda onunla aynı dereceler yaptı.kubicanın arkasına takılmasa sorunlu haliyle bile yarışı kazanıcaktı.bundan sonraki yarışların favorisi kimidir.felipeyede tebrkler.mükemmel bi yarıştı.uzun zamandır bu kadar geçiş olmadı.

  104. 10kg az benzin 0.350 sn yapar tur başına 1 sn fark açmak için 30kg fazla benzinin olması gerek :))Ama kabul etmek gerekirki gerçekten McLarenler hızlıydı ve Ferrari ile eşit seviyedeydi Heikki 4.cü sırada devam etseydi herşey daha farklı olurdu Kimi ile Heikki kapışması izlerdik :)) Ayrıca Heikki 2-3 tur fazla bene sahipmiş Hamilton'a oranla ve gayet iyi bir sıralama derecesi çıkarmayı bildi fakat Hamiltonın rahat bi şekilde polü alması gerekirken neden 0.3 sn geri kaldığını anlamak mümkün değil mutlaka bir sorun vardı..

  105. Massayı,hamiltonu ve heikkiyi tebrik edrim boylesine müthş bir yarış izlettirdikleri içinn….

  106. güzel bir yarıştı, en azından geçişler boldu 😀 heiki'ye üzüldüm, iyi bir yer elde etmişti ama ilk turda kaybetti.. yine de bize güzel bir görsel şölen sundu.. onu tebrik etmek lazım..
    kimi eğer ilk virajda 2 sıra kaybetmeseydi double gelirdi ferrariden ama olsun kimi için üçüncülük de iyi, hala şampiyonada birinci sırada 😀
    hamilton'ın da 3 pit stopluk stratejisi iyi işledi, startta o yeri kazanması kesin gerekiyordu bu stratejinin işlemesi için, ki o da elinden geleni yaptı..
    alonso renault için iyi işler yapıyor.. sezon ortasında renaultu daha mücadeleci göreceğimiz kesin..
    ve tabiki massa yine kendini gösterdi.. bir alkış da massa'ya gidiyor.. iyi açıldı ve tekrar mücadelenin tam ortasında olduğunu gösterdi bizlere..
    bmw takımı da yine puanları topladı.. ama hala heidfeld'in neden daha yavaş olduğunu anlayamıyorum..
    fisichella için yarış başlamadan bitti, onun için üzücü bir durum tabi..

    veeee türkiye gp'sinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.. harika iş yaptılar.. sorunsuz bir yarış izledik, herşey çok güzeldi.. gönül isterdi ki yarışı izleyenlerin sayısı daha çok olsun.. umarım bi sonraki yıl bundan daha kalabalık olur..

  107. Alonso son iki yarıştır hep 3-5 turluk depo ile çıkıyor bana kalkıpda alonsoyuda kimse savunmasın.. alonso ile playstation oynamak isterdim 😀

  108. Öncelikle Massayı, Ferrariyi ve taraftarlarını tebrik ediyorum.Ayrıca yarışın yıldızı olan Hamiltonada tebrikler sanırım mükemmel bir strateji belirlemiştik ama sıralamalardaki poleü alamayaşımız galibiyetten etti.Hammyin Massayı geçiş süperdi.Ben zaten ilk turlardan anladım 3 pitstop yapacağımızı çünkü yarış hızında Ferrari öndeydi bizden ve onlardan daha iyi turlar atıyorduk yumuşak lastiklerde çok iyi değildik ama sertleri süper kullandık.

  109. taraftarın ALONSOYA GELDE PLES TEŞİNDE YARIŞALIM demesi çok utanç verici bir durum bizim halkımız yine yapacanı yaptı emin olunki alonso oardaki bilotlardan nadir birisidir

  110. massathebest ben massa hata yaptı demedimki sadece ham. güzel geçti dedim bu arada mclaren mercedes kardeş briston yetkilileri pit yapsın demiş ama diğer takımlarda briston kullanıyor geçen sezon ön lastikte fazla aşınma varmış ve briston istanbula yanlış lastik getirmiş am bu yıl bu sorun giderildi ve bence hamiltonun 3 pit stop yapması hata idi eğer ilk pitte daha fazla benzin alsaydı kazanabilirdi.

  111. kimi çok taLihsiz bir haftasonu geçirdi.. zaten bu durumdan ya massa istifade eder yada çaylak hamilton..

  112. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    ah NTV bizi kimlerin ellrine bıraktın yayın değil rezalet bir komade filmi gibiydi anlamsız reklam araları yarışın içine etti kurtulamayacağız doğan grubunun elinde f1 severler eziyet çekmeye devam edicez. yarış tipik massa yarışıydı tebrik etmek lazım bu çocuk istanbul park ın tartışmasız kralı

  113. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    2 büyük ferrari ve mclaren iyi gidiyor. bu sezonki en zevkli yarış oldu. kovalainen-glock çekişmesi heyecan kattı. şu yayın olayına gelirsek orda konuşanlar sırf ses kirlilğinden başka birşey yapmadı!!!. başım ağrıdı resmen ya hem motor sesi hem onların durmadan konuşması. sadece motor sesi gelse o bana meditasyon gibi gelir valla :)) türkiye'de de artık serhan acar'ın sunması gerekir. birçok formula 1 sever bundan şikayetçi her yarıştada böyle oldu.

  114. massa emeğinin karşılığını aldı adam hatasız bir yarış çıkartığına inanıyorum ben

  115. hamilton'un geçişi görsel açıdan zevk vericiydi ancak tam 10 turluk daha ağır bir araçla düzlüğün sonunda bir mclaren aracına nasıl dayanabilirdi?? (3 tur geç girdi+7 tur fazla benzin aldı= 10 tur) hami eğer kuş gibi hafif aracıyla geçemeseydi zaten anormallik orada olurdu. 10 tur yaklaşık 25 kg. eder tahsin emre bu da tur başına 1 saniye demektir. bu geçişte massa'nın hatasını gören biri varsa bu ancak onun hesaplamalardan ve stratejiden hiç bir şey anlamadığını gösterir.

    bahane aramayı bırakmayı başarıp MASSA'yı tebrik edebilen arkadaşlara teşekkür ederim.

  116. ''Hamilton harikaydı ve 1 turda Massadan 1 sn daha hızlı olduğunu gördüm.''Arkadas peki sunu gördün mü Hamiltonun deposu Massanın deposundan 10 tur daha boştu.

  117. ne şanssız bir pilot bu Heikki ya geçen İspanya yarışında 4. giderken lastik patladı ciddi bir kaza geçirdi bu haftada startta ilk virajda Kiminin yüzünden arka sol lastiği patladı ve yarışı mahvoldu halbuki yarışı 2-3 bitirebilirdik en azından..Çok boş yere değerli puanlar kaybediyoruz yazık gerçekten..Zevk ve geçiş açısından bu senenin en zevkli yarışıyrdı Hamilton harikaydı ve 1 turda Massadan 1 sn daha hızlı olduğunu gördüm geçişide harikaydı eğer pol pozisyonunu almayı başarabilseydi rahat 1.ci olurdu..Takımın 3 pitstop stratejisinin nedeni de Bridgeston yetkileleri olmuş lastiklerin patlıyabilceğini söylemiş ve takım işi sağlama almak için 3 pit stop stratejisine gitmiş..Heikki ise Lewisten ağırmış yani Kimi ile hemen hemen aynı benzin yüküne sahipmiş neyse artık Monacoda sorunsuz bir yarış bekliyorum şuana kadar 5 yarış oldu hepsindeded şanssızlıklar ve sorunlar baş gösterdi Monacoda 1-2 olmazsak bu yıl takımlarda şampiyonluk zorar girer..

  118. kırık ön kanatla en hızlı turu atan Kimi'yi tebrik ediyorum

  119. Sinan Şahin avatarı

    startta kov. ve ham. yan yana gelerek kimi'nin önünü çok güzel kapattılar ve güzel bir taktikti. kov.nın startta ağır kalması takım emrimiydi bilemiyorum çünkü ham. ona göre çok daha hafifti. tabiiki de bu başlangıçta en büyük zararı kov. görmüş oldu ve artık mclaren'deki 1.pilotun kim olduğu bundan sonra daha belirgin olacak. kimi kırık kanatla alonsoyu geçti ve kubica'ya karşı iyi direndi. sonuçta almış olduğu 3.lük çok önemliydi. hamilton yarışa zevk kattı ama bence takım yanlış strateji uyguladı. ferrari yumuşak lastik seçimiyle yanlış mı yaptı? bilemiyorum ama mclarene oranla daha iyi kullandı gibi ve ayrıca 3.bölümde de daha üstündük. glock kov. mücadelesi güzeldi. massa hiç hata yapmayarak ve mclaren takımınında yanlış stratejiyle yarışı almayı bildi, tebrikler. ve jason massa'nın torpilinden bahsetti ama kendi torpilini de unuttu sanırım.

  120. arkadaşlar yayını hiç beğenmedim hesap ettim hemen hemen 11 dk bir reklama girdiler çok rezaletti

  121. bu kadar feci bir yayın görmedim kanald bıraksın bu işi serhan acar ve CNN'i bile özledim bu arada massa'yı hamiltonu rai'İ kub ve hei tebrik ederim sezonun en heyecenlı yarışı istanbul parkta koşuldu inanılmaz heyecanlıydı kovalainen heyecan kattı yarışa hamilton massayı çok güzel geçti valla massaya geçiş böyle yapılır der gibiydi geçen sezon raikoneni aynı şekilde geride bırakmıştı bu arada kov.iyi start alamıyor sezon başından beri bir problemi var bu konuda BMW'lerde start problemini düzeltmiş.valla o kadar çok geçiş olduki bence bu sezon bir daha böyle ataklar izleyemeyiz bütün pilotlar göreveni yaptı 🙂

  122. felipe'ye yürekten tebrikler. karışık stratejilerin uygulandığı bir yarışta galibiyet hiç kolay olmadı ancak yine massa kalitesini gösterdi ve hakettiği 1 ncilik kupasına kavuştu. bravo massa biz taraftarlarını sevinçten çılgına çevirdin. harika performansın ve galibiyetimiz için tebrikler. ne kimi, ne hami ne de bir başkası..

    İSTANBULPARK'IN KRALI MASSA.. forza MaSsA

  123. acaba ali özgün'ü çok aramışlarmı
    merak ediyorum
    kiminin kanadı kırıkmış adam söylemese
    haberimiz olmucak ne biçim yarış sunmak anlamadım
    reklam rezaleti başka bir konu
    her şeye rağmen massanın birinciliği güzeldi forza ferrari

  124. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    hamilton, kimi, fernando, heiki, glock bazen kubica, rosberg ve nelson bunları seyretmek zevk veriyor

  125. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    kovalainen yarısı zevkli hale getirdi hamilton dan agır oldugu halde 2.ligi almıstı ama olmadı.

  126. Çok zevkli bir yarıştı.Bol geçişler oldu.Ferrari Massa Kimi tebrikler hepinize muhteşem bir iş çıkardınız.

  127. fernandom nasıl fırladı ortaya ama garibimin arabasın da iş yok ama giderek gelişeceğin den eminim

  128. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    yok be forza_raii jasondan o da olmaz 😀

  129. jason tahincioğlundanda olsa olsa f1 spikeri olurmuş bunu da öğrenmiş olduk:D:::DDDDD

  130. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    raikonen dedigine göre kanadında kırık varmış

  131. pide de heycan yarattı bu arada arkadaşlar

  132. massa hemıltını rai yi tebrik ederim bu arada alonsoyuda giderek geliştiğimiz den eminim fernando alonso

  133. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    tahminler tuttu ama McLaren in stratejisini tebrik etmek lazım sonuç pek değişmese de heyecan kattılar yarışa, yaaa bu kova ve glock mücadelesi çoook güzeldi beee :)) araçlar birbirlerine yakın gelişmeler gösterdikçe daha zevkli olacak yarış

  134. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    reklama gittiler bundan spikerlerin bile haberi yok neyse cok güzel bir yarıs oldu tebrikler massa…

  135. Massaya tebrikler,KanalD de ise her yıl yaşanan yayın ve spiker rezaletini gördük,Emre Tilevin Formula 1 bilgisi çok az,her yıl olduğu gibi hata üzerine hata yaptı…

  136. massa hamilton ve rai tebriklerr alonsoyada tebrıklerrR:D

  137. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ilk önce ferrari ve massayı tebrik ederim
    ama kanald e tam faciaböle bişi olurmu ya reklam reklam bıktım valla cnnturk bide serhan acarı arar oldum ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir