FIA Türkiye'deki Güvenlik Önlemlerini İnceliyor

yazar:

kategori:

Formula 1 yarış direktörü Charlie Whiting, bu pazar sabahı yapılan GP2 yarışında meydana gelen köpek olayı ile ilgili, Türkiye Grand Prix’indeki pist güvenliği konusunda FIA’ya bir rapor sunmaya hazırlanıyor.

Bruno Senna, yarışı altıncı sırada götürürken bir anda piste atlayan başıboş bir köpeğe çarparak yarışı terk etmek zorunda kaldı. Kaza ön kanadının ve sağ ön süspansiyonunun hasar görmesine sebep oldu, ancak daha ciddi bir kaza yaşamadığı için şanslıydı.

İkinci bir köpek olayı yaşanmaması için, Whiting öğleden sonraki yarışta acilen güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

İstanbul yarışının başlamasına çok az bir zaman kala FIA tarafından yapılan bir açıklamaya göre Whiting, 2008 GP2 Spor Yönetmeliği’nin 30.16 maddesi bu konuyla ilgili ve bugün yaşanan köpek olayında bu işin sorumlularını ve onların organizatörlerini resmi olarak uyardım ve FIA’nın bu olaya ne kadar fazla önem verdiğini kendilerine hatırlattım" dedi.

"Sonuç olarak, bu günkü F1 yarışından önce yetkililerden, pistin tüm dış kapılarının herhangi bir hayvan girme riskine karşı kontrol edilmesi  ve eğer içeride başka hayvan varsa onların da dışarı çıkarılması talimatını verdim. F1 yarışı esnasında pistteki tüm giriş noktaları kapatılacak ve güvenlik kameralarıyla izlenecek."

"Bu olayın ayrıntıları konusunda FIA’ya önümüzdeki günlerde detaylı bir rapor sunulacak."

GP2 Spor Yönetmeliği’nin 30.16 nolu maddesinde bu konuda, "FIA’nın izni dahilinde güvenlik önlemleri için kullanılacak hayvanların dışındaki bütün hayvanların pistte, padokta, pit yolunda ya da herhangi bir seyirci izleme bölgesinde bulunması kesinlikle yasaktır." ifadesi bulunuyor.

 


Yorumlar

  1. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    nedir bu şanssızlıklar yaa 2. senemizde MA talat kupayı verdi diye ceza yedik
    3. senemizde yol kenarında ki yamur kapaklarının biri çıktı rezil olduk bu senede ****** olayı en affedilmezide bu ama o kadar görevli ne yapıyodu acaba bi ilk sene sorunsuz geçti sanaırım ya bu işi biz yapamıyoruz yada üstümüzde bir uğursuzluk var

  2. 7. Tribünde de vardı ****** belki de bu oydu.

    Şu yönden bakıyorum en azından insanı daha kolay zapedersin ama hayvanı zor. Bu yüzden insan girip yarışın düzenini değiştiriyorsa ****** için bundan büyük ceza veya yaptırım gelemez

  3. çok üzücü bi durum inşallah büyük bi ceza vermezler

  4. tolga soydan avatarı

    köpeği naptılar acaba.

  5. İngilterede de piste İrlandalı bir adam girmişti Barichellonun önüne atlayaraktan. 😀

  6. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    nerden cıktı o ***

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir