McLaren, PURE İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Formula 1’de 2014’ten itibaren turbo motorlu V6’lara geçilmesinin ardından McLaren takımının da motor tedarikçisini değiştirebileceği aylardır konuşuluyor.

Geçtiğimiz kasım ayında takımın gelecekte de Mercedes-Benz ile çalışacağını açıklamasına rağmen, takım önce Honda ile daha sonra da Pure ile ilişkilendirilmeye devam etti.

Jacques Villeneuve’in de menajeri olan Craig Pollock, 2014’ten itibaren takımlara müşteri motorları tedarik etmek adına yeni bir şirket kurmuş ve takımlarla anlaşmak için görüşmelere başlamıştı.

Mclaren ise Pure şirketi ile bir görüşmelerinin olmadığını belirtti: “McLaren’in aylardır PURE ile hiçbir bağlantısı olmamıştır. Pure ile aylar önce yaptığımız bir görüşme sadece nezaketen yapılan ve resmi olmayan bir görüşmedir.”

Geçtiğimiz aylarda Honda söylentilerinin çıkmasının ardından da Jonathan Neale, Mercedes-Benz ile olan birlikteliklerine sadık kalacaklarını belirtmişti.

McLaren’in Mercedes-Benz ile olan mevcut anlaşması 2015 sonunda bitiyor.


Yorumlar

  1. ortada olmayan bir motorla anlaşmamı yapılır ya da sadece anlaşarak motormu yapılır.

  2. Çok şaşıyorum.Sanki f1 motoru değil pancar motoru üretilen.Pure,asiatec,mecachrome gibi uyduruk şeyleri saymıyorum.Renault ve Honda gibi üreticilere 60-70 hp fark atmış bir markadan bahsediyoruz.Gelecekte birinin Mercedes'i geçmesini cidden bekliyor musunuz?Ağladığı için Ferrari'ye bile motor geliştirme izni verilmişti.Renault ve Honda' kaçkere motor geliştirme izni aldı?.Motor gelişimi serbest olsaydı Vettel kutlamalarını ilk ona girdiği için yapardı.Çünkü mercedes ve Ferrari üçer takıma motor veriyor.

  3. Kesinlikle katılıyorum bazen sırf haber olsun diye. Bir arada Alonso ben Ferrariye gitmezsem bütün gazeteciler işsiz kalacak demişti 🙂

  4. PURE FIA'nın motor olaylarında çalışan bir elemana iş vermişti ve bu yönden oldukça avantaj elde ettiği konuşuluyordu. Pek de küçümsenecek bir tarafları yok. Gerçekten dikkatli davranılmalı kendilerine karşı. Bakalım neler olacak. Tabi P.U.R.E'un uzun hali "propulsion universelle et recuperation d'energie"…

  5. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz ama gazatecinin olduğu yerde neler olur neler.

    Yaptım, haber oldu mantalitesi işte.

  6. plalife yada mecachromede olabilir.

  7. Bence'de Üretmeyecektir evet bunu takım da söylüyor zaten hazır daha ucuza almak varken diye.Kesinlikle Mercedes ile sağlam bir ortaklıkları var ama fark ettiniz mi Mercedesin takım da hissesi kalmayınca İlk önce Honda söylentileri daha sonra Pure ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

  8. Neden mi iyi olmasın Mclaren Mercedes ortaklığı 1995 yılın da başlamış ve bu ortaklık ile Mclaren yeni bir yapılanmaya girmiştir 1999 yılına gelindiğin de ise Mercedes takımın %40 hissesinin satın almıştır. Ve o gün bugündür Benim çok taktir ettiğim Ron Dennis Mercedesin takımın tamamını almasına izin vermemiştir ve Geçenlerde Mercedesin Mclaren üzerin de %0 hissesi kalmıştır. Redbull şuanda kendi motorunu yapmıyor evet ama motorada 5 kuruş para ödemiyor. Mclaren Mercedes ortaklığı bittiği için belli bir zaman dan sonra Motora para ödeyecek buda hemen hemen 8 milyon Euro demek Benim bildiğim Ron Dennis bundan kurulmak isteyecektir ve takımını düşünecektir Mclaren gibi bir takıma her motor üreticisi Dünyanın en prestijli pazarlama platformunda motor vermek ister PURE'ye Mclaren den anlaşma teklifi yada Pureden Mclarene ücretsiz motor vermek teklifi geldiğin de gözden geçireceklerini düşünüyorum.
    Motor gelişimi V8 Motorlarda ama yukarıda ki metni okuduysan 2014 Turbo çağı için geçerli bir söylenti var Bana göre önemi çok büyük ve eminim bir çok Mclarenci arkadaşım için de önemli bir konudur.

    Diyeceğim şu ki eskisi gibi olmayacaktır bu ortaklık Çünkü bir çok anlaşma sona erdi ve Ron Denis akıllı adamdır en iyi kararı verecektir.

  9. Bence Mclaren yakın gelecekte kendi motorunu üretmeyecektir. Mercedes ile sağlam bir ortaklıkları var ve memnun görünüyorlar. Renault nasıl hem kendi takımına hem de Red Bull'a motor veriyorsa Mclaren'da mercedesten motor tedarik etmeye devam edecektir.

    Gelecekte neler olur bilinmez, ama şimdiki durumda Mclaren, Mercedes'ten daha avantajlı bir konumda. MGP'nin şimdiye kadarki tek bildiği difüzördü, o da gidince ortada kaldılar. Ancak Mclaren'in büyük aerodinami tecrübesi var. Bu sene başka kimse U tipi sidepod yapma cesaretinde bulunamazdı.

  10.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Yok Cosworth, olmadı Asiatech. Mclaren artık kendi F1 motorunu üretmeli.

  11. neden iyi olmasın ki? birbirlerini çok uzun süredir tanıyan firma bunlar. motor gelişimi de yok eskisi kadar önemlide değil. redbull kendi motorlarını mı yapıyor? gayette başarılı. F1 tarihinin en dominant araçlarını McLaren ve Redbul yapmış, kendilerine ait olmayan motorlarla. o kadar büyütmeyin bu mevzuyu. McLaren istese yapar kendi motorunu ama hazır almak daha ucuza gelecekse neden masraf yapasın.

  12. hızlı gelen bir yalanlama oldu 😀

  13. Mclaren – Mercedes ortaklığı eskisi gibi olmayacaktır Mclaren'de bunun farkında. Kendi motorlarını yapana kadar umarım en doğru kararı verirler.

  14. mclaren-pure iğrenç ;-(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir