F1 Dünyası Yeni Araçları Merakla Bekliyor

yazar:

kategori:

McLaren, Ferrari ve Force India takımları Caterham’ın erken tanıtımının ardından otomobillerini görücüye çıkaran ilk takımlar olacaklar. McLaren takımı 1 Şubat tarihinde Woking’te aracı görücüye çıkaracak. Aynı şekilde Ferrari de yeni otomobilini 3 Şubat’ta Maranello’da tanıtacak.

Lotus takımı 5 Şubat günü tanıtımını internet sitesinden yapacak. Dünya şampiyonu Red Bull takımı ise aracını Sauber ile birlikte 6 Şubat’ta görücüye çıkarıyor.

Mercedes ve Marussia takımlarından gelen açıklamalar ilk testlere katılmayacakları yönünde oldu ve bu takımların yeni araçlarını ikinci testlerden önce veya testler sırasında tanıtması bekleniyor. HRT takımı ise aracı yetiştirmek için çalışmaya devam ediyor.

Red Bull takımının yine güçlü bir sezon geçireceği beklentisi büyük, ancak sezon öncesi testlerin çok büyük bir anlamı olmadığı da herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Geçtimiz sene bu zamanlarda Renault takımı Valensiya’da oldukça güçlü bir performans sergilemişti ve sezon içinde Robert Kubiaca ile birlikte yarış kazanabileceği düşünülüyordu.

MP4-26’yı Berlin’de tanıtan McLaren, Bahreyn’deki ilk yarışı kazanma hayalleri kurarken, yarışın iptal olması işleri değiştirmişti. Aracı ilk kullandığında oldukça iyi bir geri dönüş aldığını söyleyen Lewis Hamilton, mart ayından sonra bazı değişikliker yapılması gerektiğini belirtmişti.

Schumacher sezon öncesi hedefini zafer olarak belirlemiş, Williams teknik şefi Sam Michael ise ufak vites kutusu yardımıyla liderlere yakın bir sezon geçirebileceklerini söylemişti. Lotus takımında ise ilk puanların kazanılması mümkün bir hedef olarak görülüyordu.

Ancak sezonun ardından görüldü ki, Schumacher sezonu podyuma bile çıkmadan kapatırken, Williams en kötü sezonlarından birini geçirdi ve Lotus takımı da sazonu puansız kapattı.

Bir kez daha, sezon öncesi belirlenen hedeflerin çok da gerçekçi olmadığı anlaşılmış oldu. Ancak 2012 sezonu öncesinde takımlardan ve pilotlardan yine farklı tahminler görüyoruz. Bakalım kimlerin öngörüsü gerçek olacak?


Yorumlar

  1. biri çıkar ön burnun üstüne tavşan kulağı şeklinde birşey koyar …….

  2. mustafa erdoğan avatarı
    mustafa erdoğan

    şu yeni kanatlar gaga şeklinde olacak gibi.arabalar iyice çirkinleşiyo ve 2014'te de v6 motora geçicek takımlar.ilk başta ön ve arka kanat, ileride kesin elektrikli motora geçerler..aslında bunlar bi yana asıl iş motordur ya.v10 motorlar zamamında 370km/h yapan arabalar 2014'te 300'e zor çıkacak. FIA yaptıklarına bi baksa da daha fazla şu arabaları mahfetmese…

  3. Tanıtımı yapılacak araçlarda:
    1. burun tasarımı
    2. sidepod tasarımı (mclaren'in gözünü seveyim)
    3. egzoz konumu'na bakacağım.

    eminim daha güzel burun tasarımı yapacak takımlar çıkacaktır, ancak aşağı yukarı caterham gibi olacak. mclaren'in sidepod yenilikçiliğinin ardından daha da yaratıcı tasarımlar gelebilir.

  4. Mercedes ilk testlere eski araçla katılacak zaten. Yanlış mı hatırlıyorum?

  5. Schumacher- avatarı

    Ben Mercedes'in yerinde olsam eski araçla ilk testlere katılırdım.

  6. kim acaba tv8 kanalının olduğu grupmu acaba?

  7. Serhan Acar: ''Türkiye'den bir medya grubu (ismini veremem,ama TV değil) F1 yayınhaklarını FOM'dan satın almış,muhtemelen şimdi TV kanalları dolaşılacaktır''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir