McLaren, MP4-27 İle Rakiplerin Protestolarına Maruz Kalabilir

yazar:

kategori:

McLaren Applied Technologies İdari Sorumlusu Geoff McGrath, yarın tanıtımı yapılacak olan yeni aracın, rakiplerinin protestosuna sebep olabilecek, net şekilde görülebilen yeniliklere sahip olduğunu söyledi.

McLaren’in yeni aracı konusunda oluşacak tartışmalara hazır olduğunu söyleyen McGrath: “Araçta, gördüğünüzde hemen fark edeceğiniz teknik yenilikler var.”

McGrath, geçmiş senelerde çok fazla muhafazakâr olmanın McLaren’e çok şey kaybettirdiğini kabul etti. Takım, son 3 senede Red Bull’un arkasında kaldı ve buna son vermek için 2012’ye güçlü bir şekilde giriş yapmayı hedefliyor.

McGrath: “Son bir iki senede, çok geride başladık ki bu, gerçekten hayal kırıklığı yaratan bir şey. Ama geride olduğumuzda, geleneksel olarak diğerlerine göre daha çabuk yakalayan tarafız”

“(7 Şubat’taki) ilk teste çıkana kadar, elbette mühendisler işi doğru yapıp yapmadığımızı bilemeyecek”

Anlaşılan o ki McLaren, MP4-27’de tek tur performansına yoğunlaşıyor ve bu şekilde önde olup yarışın kontrolünü elinde tutmayı amaçlıyor.

McGrath, McLaren’ın 2012’de başarılı olması için sıralama ustası Sebastian Vettel’in önüne geçilmesinin hayati önemde olduğunu belirtti.

McGrath: “Mükemmel bir pilot olmalı. Çünkü geçen sezon sonunda en hızlı araç kesinlikle bizdeydi ve bizi yine de yeniyordu”

“O kadar iyi bir iş çıkarma adına ne yaptığını tam olarak anlamamız gerek. Her seferinde o kadar hızlı sıralama turları atmayı nasıl beceriyor? Bunun pilot yeteneği olduğunu düşünüyoruz. Araçlarda hile yok; sadece elindekinden daha fazlasını alıyor”


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Sana verdikleri görevleri yerine getirince seviniyorlar evet. Sonuncu başlayıp beşinci bitirdiğinde, muhtemelen görevin beşincilikten daha iyi bir pozisyonda bitirmektir. Yani görevi yerine getirmemiş oluyorsun. İlk sezonda büyük takımlardan teklif gelmez. benim sorunum save dosyalarıyla alakalı. Oyunla ilgili bir inceleme yazısı hazırlayacağım. Mini forumda ya da 'sizin köşeniz' bölümünden paylaşacağım. Oyunla ilgili görüşlerimizi orada yazabiliriz

  2. MERCEDES GP avatarı

    Bu linkte Canlı izleyebilirsiniz

  3. Az önce ben de gördüm. Bilgi için teşekkür ederim.

  4. Saat 13' te. Lansmanı http://www.mclaren.com/home/ burdan takip edebilirsin.

  5. Konu dışı—Mclarenin lansmanı saat kaçta ve internet üzerinden yayınlanacak mı?

  6. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Umarım büyük takımlar hem bu sezon boyunca hem göze hem ruha dokunurlar.Yani uzun lafın kısası mücadele etmesini istediğim 5 takımda muhteşem görünüşte araçlara sahip olsun.Diğerleride güzel olsun.1-2 eh işteyede kabulüz.

  7. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Ne gibi hatalar?Yani oyun hata verdi bir dahada giremedim oyuna.Oyunda pekçok gariplik var.Yani çok garip sıralama-yarış sonucu tepkileri var.Misal pole den başlayıp 10.olup sevinmek,24 başlayıp 5. olup üzülmek.Williams ile 125 puan toplayıp hala büyük takımlardan ilgi olmaması,Williams'ın Rubensin 5 puanına karşılık benim 125 puanıma,bir an önce cevap ver yada git takımdan tarzı mail yollaması ve Marussia'nın pusuda beklemesi.Ne bileyim hasar modellemeside güzel değil.Win7 yükledim ve oyunu tekrar yükleyeyim dedim oyundan birşey silinmiş.İzin vermedi yüklememe.Bir tane daha alssamı oyun diye düşünüyorum.

  8. Bir Ferrari taraftarı olarak gerçekten mclaren in aracını merak ediorum F1 i özledik artık başlıyor

  9. Sen yapma bari Sinan kardeş 🙂

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    🙂 tamam sağolun

  11. işte bu durumlar düşünülerek mini forum açıldı. paylaştıkça herkes oraya alışacaktır. siz sorunuzu sorun elbet yardımcı olan çıkar

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    teşekkürler ancak orada da hızlı cevap alamayız.. neyse..

  13. Bu tarz konu dışı muhabbetler ve tartışmalar için yeni oluşturduğumuz ve anasayfada sağ sütunda yer alan Mini Forum bölümümüzü kullanabilirsiniz.

  14. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Arkadaşlar konu dışı ama F1 2011 oynayanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. Oyunda sıkıntı yaşadığım birkaç nokta var. Ya da site yönetimi bu konuda bir başlık açarsa oradan yorumlarımızla birbirimize yardımcı oluruz. Ricamdır..

  15. tabi tabi ingiltere ebd yasaklancak denıldı 2012 için gizlice fıa ile görusen biz 2012 aracımızı ebd gore tasarladık yakıt tankını değiştiremeyiz zaman yok diye ağlayan takım ferrariy di dimi.? 😀

  16. bu arada RORY BRYNE 2012 aracının tasarımında baş rol deydi… newey in kendısınden daha iyi olduğunu söyleyen adam. ancak ortamı karıştırmak için laf olsun torba olsun yorum yaparsınız.

  17. renault f1 in son 11 sezondur başarısı sizden daha çok… 2005,2006.

  18. SİZMİ bizden hızlısınız başarılısınız 2. likler başarımı oluyor. 2009 senesinde macaristandan sonra tek pilotla yarışan ferrariyi 1 puanla gecen bir takım. 2010 da alonso 5 yarış galibiyeti lewis ve button u toplasan 5 ediyor ancak. sezonu en hızlı 3.takım olarak bitirdiniz massanın durumu belli 2. oldunuz. gelelim 2011e massa zaten yok medıum lastiklerde 1,5s yavaş bir araç ona rağmen 3yarış kazanmış button un bir kaç puan arkasında 4. olan bir pilot. ve yine bir 2.lik. ferrari şampıyonluktan hariç her sonucu başarısız olarak gormuştür. ama sizi son 11 sezondur 2.alıştığınız için sorun yok umarım böle devam edersiniz 2012 dede ferrariden hiç bişey olmaz yine berbat bir araç rahat olsun rbr ve siz kapışırsınız.

  19. son 11 senedir ne basarınız var sizin be 1 2008 pilotlar şampıyonluğu. 2009da ferrari tek pilotla yarıştı (macaristan dan sonra )kimiyle zar zor 1 puanla geçtiniz. 2010da aracımız sizin kinden daha iyidir alonso 5 yarış galbiyeti lewis+button u topalsan 5yarış galibiyeti anca ediyor. massanın zaten yaptıkları belli. gelelim 2011e berbat bi arac sert lastikleri takınca 1,5 s yavaşlayan bi arac ama ona rağmen button un bir kac puan arkasında 4. olan bi pilot 3 galibiyetli buttonun hemen ensesinde olan bi pilot bumu hızınız. ferrari herzaman şampıyonluk gelmediği sürece başarısız saymıştır hersonucu ama siz 2. lerin takımı oldugunuz için sorun yok size bol bol 2.likle he mclaren çok agresif olcaktır ama beyin boş olduktan sorna ne işe yarar. umarım bu sefer aracınız kış testlerinde sorun yaşamaz.

  20. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Kısasa kısas.Tez -anti tez.Aşşağıdaki yoruma cevap diyelim.Ama benim gönlümdeki ifade ve aklımda geçenler öyle evet.Bu demek değilki Mclaren kötü takım yada benim onu kötülemeye hakkım var vs.Bilmem anlatabildimmi sevgili kardeşim. =)

  21. Senin muhafazakar anlayışın başka bu ülkemizin genel sorunu.Muhafazakar demek genel görünüm dışına çıkmayan anlamındadır.

  22. 'İdari menajer' ya da 'idari sorumlu' diye sıfat taşıyan şahıslar, 'ne iş', 'nasıl gidiyor', 'ne dersin' falan sorularına hiçbir şekilde 'e işte idare eder' cevabı veremeyeceklerinden… Yalnız aklıma takılanlardan mesela McGrath kardeş 'muhafazakar' derken 'dindar' mı demek istemiş acaba; gerçi bi yarış aracı bu kadar gürültülü ve hızlı giderken, bu kadar çok lastik, yağ, balata, yakıt falan tüketirken nasıl dindar olacak, nasıl efendi olacak ki, demi ama; şey var bi de Johnnie Walker sponsorluğu 🙂 Yok ya bence biz anlayamadık.. Ben tek birşey biliyorum, McLaren'in böyle bir idari sorumluya ihtiyacı yoktur – tabi eğer bu haber şaka değilse..

  23. McGrath: "Mükemmel bir pilot olmalı. Çünkü geçen sezon sonunda en hızlı araç kesinlikle bizdeydi ve bizi yine de yeniyordu"

    Fazla söze gerek yok.

  24. Ferrari'nin ölüsü mclarenden büyüktür……..Kimsenin bir takımı küçük görmeye hakkı yoktur.

    tencere dibin kara, seninki benden kara 🙂

  25. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Ferrari'nin ölüsü mclarenden büyüktür.Hiç böyle laga luga yapmayın.Kimsenin bir takımı küçük görmeye hakkı yoktur.Ama burda laf anlatmaya bile değmez.He he öyle deyip geçmek gerekir.İyi saklayın yeniliklerinizi,ikinciliği alırken lazım olacak! MI DİYELİM?

    Birkaç komikçilere bakmaksızın rakibimize başarılar dileyelim.

  26. Yukarılarda yer alıp da 2-3 senedir sürekli yeni bir şeyler yapan, politika-baskı gibi açıklamalarla dibi başı oynamayan tek takımdır Mclaren. Ron Dennis zamanlarından bahsetmiyorum bu arada.

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Yarın büyük gün,
    bende en az McLarenciler kadar heyecanlıyım,
    bakalım MP4-27 aracı nasıl bir tasarım çıkacak karşımıza,
    en merak ettiğim bölüm ön tarafı (ön burun özellikle)

  28. Hocam aen rb6 daha hizli demissin de, yalniz iki ayri sezonlardaki araclari karsilastirmak dogru degil. Ben rakiplerine oranla daha hizli demek istemistim. Yoksa gecmis zamandaki araclar ve ve hizlari onemli degil. Rb7 Rb6 dan daha baskindi. Hatirlayin rb6 da mclaren ve ferrari oyle ya da boyle kafa tutuyordu. Ama rb7 ye karai bu ne kadar yapilabildi?
    Olayi vettele baglayacak olanlara da soyleyeyim, Hatirlayanlar olacaktir mutlaka 2010 sezonunda webber vettelin canina okurken birden bire kirmizi boga bir yazilim gelistirdi arac uzerinde egzozla ilgili. O andzn itibaren vettel weberi bir daha gecilmemek uzere gecti. Yani takim emrini takim emrini hic guzel cenesini yormadan yazilimcilarina hallettirdi…

  29. yine mclaren'i küçümseyen başarımızı kabullenemeyenlerin yorumlarıyla dolmuş burası. ferrari'den hızlıyız, biz öndeyiz, biz başarılıyız şunu kabul edin artık 🙂 geride kaldı schumacher-brawn-todt-byrne dönemi. agresif ferrari'yi de göreceğiz bu sene, elinize yüzünüze bulaştıracaksınız.

    güya asil, köklü, f1'in en önemli takımı mclaren'den mühendis toplayıp duruyor. martavalların takımı ferrari

  30. rocco junior avatarı

    Ters anlamadım sezonun gelenine bakarak Rb 6 nın daha iyi olduğunu savunuyorum sen ise rb 7 daha iyi diyorsun.Derecelere bakarak bunu anlamak mümkün değil diyorsun.Neye bakacaz öyleyse?Sadece Maceristan değil olay zaten tüm farkları anlattım.

  31. pistler uzamadı yada bir değişme olmadı fakat lastikler değişti bence bu sene ki tur derecelerinde en başta dikkat edilmesi gereken nokta bu

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    ters mi anladın ben mi anlamatamadım. çift katmanlı difüzör ve f-kanalın olduğu yıl tabii ki macaristan da sıralama turu derecesi daha iyi olacak.

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren çıtayı yükseltiyor:).. 2010 sezonu sonunda Tim Goss 2. en hızlı araçtık demişti.
    şimdi geçen sezon sonunda en hızlı araç bizdeydi diyor..Bu sezon sonunda ne diyecekler acaba.

  34. rocco junior avatarı

    Ayrıca ağırlık dağılımı serbestti 2010 da,dediğin gibi f kanal vs pek çok aerodinamik unsurdan güç alan ve çift katmanlı difüzöre sahip bir araç mı yoksa sadece arkada kaybolan dfyi kurtarmak adına ebd kullanan bir araç mı daha hızlıdır.Ek olarak kers dertleri yok;nereye koyucaz veya soğutması vs gibi.Bütün pistlerde bu kadar iyi olmalarının nedeni diğerleri bu sistemi zamanında ve yeteri kadar iyi kullanamaması sadece sezon sonu Mclaren bu alanda yakaladı buda Red Bull artık bu sistemi yavaştan rafa kaldırıp 2012ye hazırlanmasından.Ebd olayında en büyük etken motor farkı zaten.Renault motoru bu avantajı sundu Red Bulla ama Mercedes 3 motor yaktı,Ferrari ise bunun için hiç tasarlanmamış ve çok yakıt yakıyordu.Lastiğe ısı göndermekten pek çok şeye etkisi var ebdnin ancak 2010 aracı çok daha komple bir araç.Esnek kanadı yasakladılar yavaşlamadı,f kanallı f kanalsız yavaşlamadı,sürüş yüksekliği gitti yavaşlamadı ancak 2011 aracında ebd bir gitti gördük ki adamların downforcenin %bilmem kaçı burdan geliyor.2010 şasisi daha iyidi bana göre

  35. rocco junior avatarı

    Neden mümkün olmasın?Çift katmanlı difüzör çok önemli bir df üreticisi ayrıca geçen sezonki derecelere bakarak araçların ne kadar geliştikleri gözlemleniyor,bunu ben değil tüm takımlar yapıyor.F kanal zaten sezon başı kimsede yokttu ve Rb buna bağlı olmadan pek çok yerden kazanan bir araçtı ama Rb 7 ebdye endeksli bir araçtı.Kısaca burdan iki araç arası farklar çıkıyor.Eğer pistler uzamadıysa ve bir değişme yoksa araçların ne kadar geliştiği böyle bulunuyor.Elimizde simülasyon ve cfd veya tünel verileri olmadığı için başka mantıklı yolda yok…

  36. Her takımın kendisine has yenilikleri vardır. Kural dışı olmadıktan sonra isteyen hemen konuşsun Newey Rb6 ve Rb7 dideki şikayetleri iltifat olarak görüyorum demişti. Mclaren için de kural dışı olmadıktan sonra iltifat olarak kabul edilir.

    Mclaren Redbull Renault tarzı egzoz üflemeli difüzörü en iyi adapte edip kullanan takımdı ve sezon sonu bizi bile geçmişlerdi bu alanda.Mclaren in baskın olduğu hızlı olduğu iki yarış var Biri Almanya diğeri Macaristan Peki burada Rbr neden geride kaldı hiç güncelleme getirmediler ve Newey Almanya yarışına bile gelmedi Rb8 üzerin de çalıştığını duyurdu. Ve Spaya gelindiğin orada olanlar ve sonrası apaçık ortada.

  37.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Sezona yine vasat başlarlar ama sonrası belli olmaz. Artık Red Bull dönemi bir şekilde bitmeli. Ferrari-Mclaren rekabeti bekliyorum. Mercedes de dersine iyi çalışmışsa gerçek bir rekabet izleriz.

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    çift katmanlı difüzör ve f-kanalın yasaklandığını unutuyorsun. rb7 bana göre de daha güçlü bir araç, bu kıyası tur derecelerine bakarak yapmak mümkün değil.

  39. Araca hız katabilecek yenilikçi tasarımlar gözükse aynı sistem diğer takımlar tarafından kopyalansa bile bunu üretmek ancak sezon ortalarına falan anca tekabul eder diğer takımlar için ki ne kadar verim alabileceksin ürettikten sonra, onun için McLaren söylendiği gibi yenilikçi bir araç yapıp başa baş giderse çok büyük avantaj kazanır.

  40. Klasik Mclaren oyunları bunlar aldanmayın :)) basını yanıltmaya çalışıyorlar … Whitmarsh çıkıp aynı araç olcak dior , digeri &6 dior , digeri başka bişi diyor 😀

  41. rocco junior avatarı

    Aslında yeterli değil ama 2010 aracı açıkça daha hızlı turlar atmış yanlış görmediysem pole dereceleri 2010 da Maceristan Webber 1:18.773 ile pole almış,2011 de Vettel 1:19.815.
    Maceristan aracı perfonmans açısından zorlayan bir pist.Herhalde df leveli olarak Rb6 daha iyidi diye düşünüyorum

  42. büyük olasılıkla bu demeç 2010 sonrasında verilmiş..

  43. Çok heyecanlandım. Bakalım bizimkiler ne yapmış. Geçen yılki gibi olmasında.

  44. Samet Demirel avatarı
    Samet Demirel

    Hangi aracın daha hızlı olduğuna bakmak için Macaristan GP'sinin sıralama turlarına bakmak yeterli

  45. Yusuf  Hitay avatarı

    muhafazakarlıktan bahsetmesi hakikaten garip, belkide son 2 yılda redbull'dan bile daha çok yenilik getirildi ancak bir kısmı işe yaradı bir kısmı yaramadı. zaten geçen yıl en iyi lastik ısıtan takımdık, daha neyin tek tur performansına odaklanıyorlar anlamadım.

  46. Autosport, McLaren'le ilgili bu haberi sayfasından kaldırmış.

  47. Bir McLaren kılasiği…..

    * Ağresif yenilikci tasarım,
    * Kusursuz estetik,
    * Mükemmel teknik kadro,
    * Adanmış taraftar,

  48. "sezon sonu en hızlı araç bizdeydi" buna asla katılamam Mr.McGrath 🙂

  49. …yeni aracın, rakiplerinin protestosuna sebep olabilecek, net şekilde görülebilen yeniliklere sahip olduğunu söyledi.

    Tanıtımdaki araçta yenilikleri sergilemeyin. Bilmem kaç bin fotoğraf dolanacak. 'Net şekilde görülebilen' yenilikleri kopyalama fırsatı sunacaksınız. Koyun ortaya birebir boyutlarda dümdüz bir maket, "İşte yeni araç böyle birşey ama ayın yedisindeki testlerde son halini almış olacak" diye sallayın. Sanki acemi takımsınız da bu tür işler yapıyorsunuz.

    "Araçta, gördüğünüzde hemen fark edeceğiniz teknik yenilikler var."

    İşe yarayan yenilikler mi değil mi göreceğiz. Ayrıca yarayan yenilikler de olsa diğerleri ne yapmış, onlara da bakmak lazım.

    McGrath, geçmiş senelerde çok fazla muhafazakâr olmanın McLaren'e çok şey kaybettirdiğini kabul etti.

    McLaren ve muhafazakarlık? Espri yapıyosun desem, değil. -Kimse alınmasın, vallahi de billahi de ortalık karışsın diye söylemiyorum- Ferrari'den bahsetsen tamam diyecem de McLaren'den bahsediyorsun be McGrath.

    …McLaren, MP4-27'de tek tur performansına yoğunlaşıyor…

    Lastiklerin yumuşadığı sezon için tek tur performansına yoğunlaşın. Yoğunlaşın bakalım. Her yarış diğerlerinden bir fazla pitstop yapmayın da sonra.

    Heh işte. Espriyi patlatmış;

    …geçen sezon sonunda en hızlı araç kesinlikle bizdeydi…

    🙂

  50. Alkol duvarını aşmış galiba McGrath abimiz. Neyse yine de güzel bir söyleşi. Tam zamanında geldi gerçekten. Bu gün bitmez artık.

    Her sezon başı dediğim gibi niye ne bulduk acaba? 🙂

  51. Aracı görmeden hakkında bir şey söylemek doğru olmaz.

  52. ve gecen sezon kış testlerınde ki sorunları yaşamazlarsa çok iyi şekilde başlayabilirler sezona.

  53. rocco junior avatarı

    Ben o olaya şöyle bakıyorum saçma gelecek belki ama ;Rb6nın,Br7 den daha iyi olduğunu Vettel de söylemişti.Çünkü o araçta ebd olmasa bile çift katmanlı difüzör ve farklı motor kapağı gibi değişik aerodinamik veren unsurlar vardı.Arka taraftaki kaybı bu yolla belki pek uğraşmadan ufak rötüşlerle toparladılar.Hatırlarsan 2010 aracı pek fazla bir sisteme dayalı değildi ve tek eksiği bazen dayanıklılık bazen mekanik alanda oluyordu.Sonuç olarak olaya bakarsak haklısın ama Rb 7 belki daha hızlı olmadan daha başarılı bir otomobildi.2010-2011 bazı yarışlarda dereceleri karşılaştırdım cidden daha hızlıymış Rb6

  54. en hızlı arac mclarendeydi sezon sonu 😀 yaw biz acaba başka bi yarışımı izledik. abudhabide vettel lastık patlattı o olamasa neler olurdu acaba brezilyada zaten herşey ortada ala ala:d

  55. neden mclaren taraftarıyım dersen işte bu yüzden. yavaş olalım farketmez.

  56. Yusuf  Hitay avatarı

    "çünkü geçen sezon sonunda en hızlı araç kesinlikle bizdeydi ve bizi yine de yeniyordu"

    yahu güldürmeyin adamı, soğuk geçen bir kaç yarış dışında ilk sırayı zorlayamadık bile, abu dhabi bile patlayan lastik sayesinde geldi.

    aylardır ilk defa araçla ilgili elle tutulur bir demeç geldi. ula heyecanlandırdınız adamı he 🙂

  57. mclaren 😀 SEZONU EN HIZLI arac olarakmı bitirdi :D… biz ne izliyorduk acaba ya. yoksa bu adam başka birşeyden mi bashedıyor 😀

  58. "Mükemmel bir pilot olmalı. Çünkü geçen sezon sonunda en hızlı araç kesinlikle bizdeydi ve bizi yine de yeniyordu"

    "O kadar iyi bir iş çıkarma adına ne yaptığını tam olarak anlamamız gerek. Her seferinde o kadar hızlı sıralama turları atmayı nasıl beceriyor? Bunun pilot yeteneği olduğunu düşünüyoruz. Araçlarda hile yok; sadece elindekinden daha fazlasını alıyor"

    Ne diyor bu yaa.. Adam resmen Vettel, Hamilton ve Button dan çok daha hızlı ve çok daha iyi bir pilot demiş.. En hızlı araç olduğunu nerden anladın be adam? MP4-26 RB7 den ne zaman daha hızlı turlar attı da bu kanaate vardın?
    RB7 sezonun başında, ortasında sonunuda, Yarışın başında ortasında sonunda, Sıralama turlarında ve Yarışta hep en hızlı ve en sorunsuz araçtı. Bunu görmemek için kör olmak lazım..
    Ayrıca ben şuna da kesinlikle katılmıyorum,
    RB6 RB7 den daha hızlıymış ama RB7 dayanıklıymış… Peh… RB7 RB6 dan çok daha hızlıdır.
    Alınan pole pozisyonlarına bakılırsa bu çok rahat bir şekilde görülebilir….
    Bu adam ne yapmaya çalışmış anlamadım…

  59. rocco junior avatarı

    McGrath: "Mükemmel bir pilot olmalı. Çünkü geçen sezon sonunda en hızlı araç kesinlikle bizdeydi ve bizi yine de yeniyordu"
    Araçlarında ne var bilemiyorum zaten yarın göreceğiz ancak bu yoruma katılmıyorum.Rahat şekilde duble ile bitirdiler sezonu ve sıralama turunda da ilk başladılar.O yüzden en hızlı araç sezon sonu Red Bull du bana göre.

  60. mclaren den zaten agresif bir araç beklenıyordu bakalım 2011 sezonunda testlerdeki sorunları yaşamazsa favorı olarak başlayabilirler tabi redbull ???

  61. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    sabırsızlıkla bekliyoruz .

  62. İlk defa takımın bir açıklaması beni heyecanlandırdı. Hadi bakalım hayırlısı…Sonu hüsran olmaz inşaallah…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir