Haug Mercedes'in Geç Lansmanından Endişeli Değil

yazar:

kategori:

2012’de yarışacak olan takımların çoğu yeni otomobillerini önümüzdeki 1 hafta içerisinde tanıtacak ancak büyük takımlardan sadece Mercedes oldukça geç tanıtım yapacak.

Auto Motor Und Sport’a konuşan Haug “Geçen sene çok erken tanıttık ve sofistike olmayan bir araçla bedelini ödedik.”

“Şu anda bir gelişim programımız var bu yüzden sorunlar ortaya çıkmadan üzerinde çalışabiliriz. Geçmişte geç tanıtımı Red Bull ve Mclaren de yaptılar.” dedi.

Gelecek hafta Jerez’de yapılacak testlerde Michael Schumacher ve Nico Rosberg 2011 aracı ile çalışacaklar ancak Haug o testlerde önemli parçaların olmayacağını söyledi.

 


Yorumlar

  1. MERCEDES GP avatarı

    kulağa hş geliyor bu sene iyi bişeler yapacaz gibime geliyor bunların hepsi yeni teknik kadro ile oluyor.Ross Brawn işi abarttı aslında gereğinden fazla adam gönderdi.şimdi daha iyilerini almaya çalışıyor.Araçta radikal yenilikler var bakalım ayın 21 inde ne görcez.ama Bu sene için umudum var eğer bu senede böyle 4.lükte kalacaksak Schumacher emekli ardından Rosberg gider ve Mercedes F1 den çekilir.Bence Schumacher Brawn'a son bir şans verdi

  2. rocco junior avatarı

    Evet dediğin doğru bu tür sistemler yasak ve bende kullanacak olsalar bile yasaklanmasını bekliyorum.Sırrı çözülemedi değil bence bazen izin veriyorlar bazen vermiyorlar.Fia istikrarsız ve fazla etki altında kalıyor.Ama Lotus-Ferrari tarafından sunulan sistemlerden çok daha fazla işlevi var prensibi biraz farklı amaç aynı yani yasak olması lazım.Gerçi Fia nın dediğim gibi ne yapacağını bilemiyorum.Ayrıca açıkça bazı takımlara içerden bilgi verildiğine inanıyorum.

  3. Çok merak ettim:) hidrolik olarak bunu yaparlarsa fşa bence yasaklar, çünkü aero sistemde mekaniğin kullanılmasına izin vermiyorlar.
    teoride güzel görünüyor ama umarım pratiğe uygulayınca başarılı olurlar.
    Aslına bakarsan ben RB de bu tür bir sistemin varlığına inanıyorum ama kimse çözemedi bunu bir türlü. Ancak Ros Brawn ve Schumi bence olayı çözmeyi başardılar ve bu yılki araca yeni katılanların yardımıylada bunu başardılar.
    Aracın geçen yıla oranla daha hızlı olacağına hiç şüphem yok. Geçen yıl bazı radikal yeniliklerde soğutma sorunu yaşadılar ve bunu şaseninde kısa olmasından dolayı bir türlü düzeltemediler.
    Bekliyorum 0,5 saniye civarında bir farkı 🙂 grid çok harika olacak.
    heleki tv yayınlarınında başlayacağını duyunca dahada keyiflendim 🙂

  4. rocco junior avatarı

    Bir iki arkadaşımla konuştum,bana sistemin hidrolik olduğunu anlattılar.Bizim araç sürüş yüksekliği sisteminin benzeriymiş.Bu arkadaşlarımdan biri yine sıvılar ile bunu yaptıklarını belirtti.Asfalt yapısı,frenleme anı,yarış sırasında aracın yüksekliği ve ağırlığını değiştirme gibi konulardan bahsetti.Mekanikten anlayan yada daha teknik bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa daha iyi olur benim bilgim bu kadar

  5. Resimdeki sistemin ne olduğunu anlamadım ama yakıt sisteminin yerşeltirilmesi ağırlığın dengesi için böyle yapışmış olmalı sanırım.

  6. rocco junior avatarı

    Kişisel fikrim lansmanın geç olmasının faydaları ve zararları olduğu.Yani arkadaş gibi bilmeden kesin hüküm getirmek yanlış.Sitede böyle yorumcu çok var.Büyük hata veya olanaksız neye göre büyük hata?
    Ben bir bakıma xtrabit racinge katılıyorum,takıma yeni gelenler geç dahil oldu ve çalışma imkanı az.Ayrıca liderle büyük bir fark var ve rüzgar tünelinde ekstra çalışmak her zaman iyidir.Yenilikleri göstermemek ve rakiplere bakıp hızlı kopyalama sağlayabilir.Tek sorun aracın pist perfonmansını,fabrikadaki verilerin kalibrasyonu.Uyuştu mu ,uyuşmadı mı?Ben böyle düşünüyorum…

  7. Geç ve hatta daha da geç lansman MGP'nin işine yarayacaktır. Yeni mühendisleri bünyelerine kattılar ve onların çalışmaya başlamaları daha önceki anlaşmaları nedeniyle epey geç oldu. Bu mühendisleri kullanmaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla. Yoksa erkenden başlasalar eski mühendislerle oluşturulmuş, muhtemelen de 2011'in aynı ayarında bir araçla yarışmaları gerekecek. Umarım iyi iş yaparlar.

  8. Bunlar bir işler karıştırıyor ama çıkacak zaten yakında…

  9. geç lansman büyük hata.herkes işi bilmiyor lansman yapıyor bir mgp mi akıllı (diğerlerinden farklı büyük bir yenilik olacağınıda sanmam ki diğerleri mgp den kopya etsiner )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir