Briatore Şampiyonluk İçin Alonso'yu İşaret Ediyor

yazar:

kategori:

Briatore, daha önce birlikte 2 şampiyonluk yaşadığı Fernando Alonso’nun hâlâ menajerlik takımında yer alıyor.

Briatore “Red Bull büyük bir avantaja sahip ve son aylarda çok iyi bir şekilde çalıştı.”

“Ferrari onlardan 0.2 – 0.3 sn geride. Eğer ilk yarışta da öyle olursa Fernando ve Ferrari şampiyonluk yaşayabilir.” dedi.

Briatore ayrıca Alonso’nun Ferrari’de lider pilot, Massa’nın ise açık bir şekilde destekleyici olması gerektiğini düşünüyor.

Briatore “Geçen sene hayal kırıklığı yaşadılar ancak Massa kazasından kurtulmaya çalışıyor ve geçmişte hep iyi işler başardı.”

“Bunun yanında ikinci sürücü Fernando ile uyum içerisinde olmalı. Dünya şampiyonluğu tek bir sürücü ile kazanılıyor ve takım ona odaklanmak zorunda.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Senin dışında herkesin anladığı gibi Briatore'nin o zaman dediği olmuş ve Alonso bir felaket yüzünden şampiyonluğu kaybetmişti.Şimdi ise yine tahminini söylemiş.Senin dışında herkes anladı ki,bu adamın geçen sene dediği oldu,bakalım bu sene olacak mı ?

    Senin ne anladığını da Allah bilir artık.Gerçi ben Bri'nin söylediklerinden herhangi bir şey anlayacak kapasitede olduğundan şüpheliyim ya,neyse…

  2. her sene aynı senaryo daha şimdiden pisikolojik baskı yaratmaya başladı.
    sen bi otur oturduğun yerde be briatore karışma artık

  3. Bakınız efendiler, bu zat en son Alonso'yu işaret ettiğinde ne olmuş:

    İşte O İşaret

    Gören gözler için bunda derin manalar mevcuttur. Hakikatler ayan beyan ortada. Tabii ki görebilen gözlere…

  4. donjuan domarco avatarı
    donjuan domarco

    niye zoruna mı gitti :):):)

  5. pilotuna yakışan bir menecer…menecerine yakışan bir pilot…

  6. küstahlığın bu kadarı olmaz.açıkça massaya sezon başlamadan daha ilk yarıştan 2.ci pilotsun diyor.
    aklınca domenicallinin yerinde gözü var.

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu da videosu… mu acaba??

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Moves like Jagger'ı armağan ediyorum 😀

  9. Adam sert ve net konuşmuş pek sevmem ama doğru söylemiş

  10. "Bunun yanında ikinci sürücü Fernando ile uyum içerisinde olmalı. Dünya şampiyonluğu tek bir sürücü ile kazanılıyor ve takım ona odaklanmak zorunda."

    Eğer takımdaki iki pilottan biri bariz üstün ise Briatore'nin yukarıda bahsettiği olay mutlaka olmalıdır.Alonso bu kadar üstün iken,Massa'yı da şampiyon olabilirmiş gibi görmek hem Fernando'nun yolunu keser,hem Massa başarısız olunca onu üzer,hem de Ferrari zarar görür.Eğer yine geçen sezon gibi büyük bir fark olursa mutlaka Ferrari gerekeni yapacaktır.Anti-Ferrari'cilerin "Team Order" diye kötüledikleri şeyin ne kadar işe yaradığını '99,'01,'02 ve '04 de görmüştük.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkes bu konudan anlamak istediğini alıyor.Kalbi bozuk olan kişi ise , kendine göre cümleleri seçip çerçeve içine alıyor.
    Briatorenin geçen sezon başındaki ""0,5 saniye fark kapanmaz 2012 ye odaklanılmalı"" cümlesi üzerine bu yıl ki muhtemel 0,2 0,3 saniyeye bakmak lazım.Anlaşılan o ki Redbull yine yakalanan takım olacak.

  12. benim düşüncem lewis
    mclaren ferrariden bence önde olacak.

  13. rocco junior avatarı

    Briatore kendince fikrini dile getirmiş.Alonso ile aralarında baba-oğul tarzı yakın bir ilişki var ve menajeri olduğu adam dururken elbette başkasını zikretmesi düşük ihtimal.Burda hoşuma giden bir şey söyledi diye alkışlayamam ama.Geçen 2012yi de Vettel domine etcek tarzı konuşmuştu şimdi fark bu kadar diyor.Bunu kimsenin bileceğini düşünmüyorum hadi tahmin etti evet Alonso böyle yakın farkta kazanabilir,en iyi pilot olabilir.Ancak böyle iddaalı konuşmaları sevmiyorum.Keltoşun biri çıkar;"sizi göreceğiz,batırcaksınız"der, diğeri;"sizden cacık olmaz"…
    Kişisel görüşüm;2012 de yine yenilmesi gereken adam Vettel olacak ancak bunu başarabilecek iki isim olarak Lewis ve Fernandoyu görüyorum.2010daki gibi yakın bir mücadele ve amansız bir gelişim savaşı,bolca hata.(Gerçi 2011de de aynısını bekledik)
    Alonsoyu şu bakımdan şanslı görüyorum;diğerlerine nazaran bence araçtan çok daha fazlasını topluyor o yüzden daha hızlı araçlara daha iyi meydan okuyabiliyor.
    Neyse kim ne etmiş,nasıl hazırlanmış,hangi konseptlerle gelmiş görelim.Lansman-test ve sezon.Ak kara elli olacak
    saygılar başarılar herkese

  14. belki renginden dolayıdır dedim 🙂 dediğin gibiyse heralde fia'daki mühendisler anlayamamıştır bunu ya da anlamışlardır da red bull para yedirmiştir felan belki de illuminati olabilir 🙂

  15. Sanırım RBR hala illegal bir araç olduğunu düşünüyor…Yada sırları keşfedilememiş kapalı kutu bir araç ben bunları anladım

  16. karanlık derken?

  17.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Gayet mantıklı ve tutarlı konuşmuş. Fernando gibi otomobili olduğundan hızlı yapan pilot sayısı en fazla üçtür. Red Bull gibi karanlık bir otomobil değil, mücadele edecek bir otomobil istiyoruz. Fernando bizi şampiyon yapar.

  18. bu adamın dediği çıkıyor 2011 sezon başı ferrari 2012 odaklansın dedi… tmm pek düzgün bi insan deyil ama f1den anlıyor…

  19. Klasik briatore lafları işte. Fernando'yu olabilecek en iyi takıma yerleştirdi, iş bitti tabi 🙂

    ikinci sürücü Fernando ile uyum içerisinde olmalı. Dünya şampiyonluğu tek bir sürücü ile kazanılıyor ve takım ona odaklanmak zorunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir