Goss: "Aslında Derisinin Altında Çok Farklı Bir Araç Yatıyor"

yazar:

kategori:

Çarşamba günü Woking’deki fabrikada tanıtılan yeni aracın esas odak noktası, burun kısmının beklenen kadar şaşırtıcı olmaması ve egzoz konumlandırmasıydı.

Goss, dış görünüş açısından 2011’in evrim geçirmiş hali gibi anlaşılsa da MP4-27’nin aslında tamamen farklı bir araç olduğunu belirtti.

Goss: “Kendimize zor ve iddialı hedefler belirledik ve ilk yarış itibariyle bunları başarmayı; şampiyon olacak bir araca sahip olmayı hedefliyoruz. Bu araç, burnundan kuyruğuna kadar tamamıyla yeni bir çalışma. Eskiden yeniye taşınan çok az şey var. Yakıt sisteminin bir bölümü aynı ama neredeyse kalan her şey değişti.”

“Projenin başından itibaren çok sıkı bir şekilde zorladığımız birkaç özellik vardı. Şimdiye kadarki çabaları nedeniyle bütün takımla gurur duyuyorum. Şimdiden itibaren projenin diğer adımına geçiyoruz: Ondan gerçekten performans elde etmek. Büyük planlarımız var; ön kanat, arka kanat, zemin ve karoser için güncellemelerimiz şimdiden planlandı”

Teknik Sorumlu Paddy Lowe ise modern kuralların doğasının, takımların yenilik bulmalarını zorlaştırdığını ifade etti.

Lowe: “Kurallar bizi dar alana sıkıştırıyor. Bir seneden diğerine geçildiğinde çok çarpıcı değişiklikler görmüyoruz.”

“Bu araç, (öncekine) çok benziyor gibi ama derisinin altında, çok fazla değişiklikler yapıldı. Her parçası, ağırlığı ve performansı üzerine değerlendirildi. Bunların hepsini eklediğinizde daha hızlı bir araç elde edersiniz. Takımlar, %1-2 oranında performans gelişimi bulmayı görev edinmiş ama yine de net yenilikler var”

“Aracın arka tarafından çok çalışma yaptık. O noktada daha fazla paketleme işi var. Egzozlar konusunda çok çalışmamız gerekti. Bu da aerodinamikçilere büyük bir meydana okuma ortamı yarattı; sadece yere basma kuvveti yaratma konusunda değil; ayrıca doğru dengeyi bulma konusunda da. Yere basma kuvvetine ihtiyacınız var ama bunu doğru alanda kullanabilmelisiniz.”

McLaren, geçen sene kullandığı U şeklindeki sidepodlardan vazgeçti; çünkü, o tasarımla aşağıya yöneltilen hava akımı, egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanmasından sonra avantajını yitirdi.

Lowe ayrıca reaktif sürüş yüksekliği sistemini araştırma ile ilgilenmediklerini ifade etti.

Lowe: “Bu, geçmişte sıkça göz önüne alınmış tasarımlardan birisiydi ama bizim değerlendirmemize göre kurallara uygun değildi. Bu yüzden onunla ilgilenmedik”

“Bize göre peşinde koşulacak bir şey değildi. Bu yüzden yorumlamamıza göre (başından) bu yolun kapanması memnuniyet verici oldu”


Yorumlar

  1. bütün tanıtımın ve gösterilen aracın özeti zaten bu söz

  2. 26'ya kıyasla, aero açısından daha iyi konumda olacağını düşünüyorum. Aracın sağlam ve güven veren bir görüntüsü var. Bir detay olarak, geçen yıl burun kısımına iniş direk açıyla gidiyordu, 27'de paralel başlangıcın ardından buruna inen bir açı var.

  3. Schumacher- avatarı

    Mercedes-Ferrari-Mclaren takımları RedBull'u geçsinde nasıl oldukları umdumda bile değil o parmağı görmek istemiyorum.

  4. "Goss, dış görünüş açısından 2011'in evrim geçirmiş hali gibi anlaşılsa da"
    kim öyle anlamış..
    aracın geçen seneyle tek alakası zaten aynı kullanılan ön kanatı
    hızlı olan araç bozulmamıştır umarım diyorum, büyük hızlar yakalamak için illa sıfırdan yapılması gerekmiyor

  5. Teşekkür ederim. 🙂

  6. DON QUIJOTE avatarı

    Süper yorum! +1

  7. "Projenin başından itibaren çok sıkı bir şekilde zorladığımız birkaç özellik vardı. Şimdiye kadarki çabaları nedeniyle bütün takımla gurur duyuyorum. Şimdiden itibaren projenin diğer adımına geçiyoruz: Ondan gerçekten performans elde etmek. Büyük planlarımız var; ön kanat, arka kanat, zemin ve karoser için güncellemelerimiz şimdiden planlandı"

    harika.
    tam kontrol sağlanmış.

    ki son cümle ile bu aracın bariz değişikliklere maruz kalacağı da anlaşılabilir.

    —McLaren—

  8. Zeki ama çalışmıyor abisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir