McLaren, Yeni Aracın Protestolara Maruz Kalacağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Autosport’ta çıkan bir haberde (o haber) McLaren Applied Technologies İdari Sorumlusu Geoff McGrath, 2012 aracını sınırları zorladığını ve rakiplerinden tepki görebileceğini öne sürmüştü ama bu haber, kısa bir süre sonra Autosport’un sayfasından kaldırılmıştı.

Bu gelişme MP4-27’nin tanıtımında da gündem maddesiydi ama McLaren, ifadelerin doğru olmadığını belirtti.

Reddetmelere rağmen Bilg Gazetesi, olayın üzerine gidiyor.

Bild: “Protesto (riski)? Belki de araç kurallara aykırıdır”

Gazetecilerden Frank Schneider: “Rakiper, Jerez’de araca çok yakından bakıyor olacak.”

Schneider, MP4-27’nin yanlarda gizli bölmelerin olduğunu yazdı ve bunların egzozla ilgili olabileceğini öne sürdü.

İspanyol Marca Gazetesi Yazarı Marco Canseco ise, yeni McLaren’in ilk bakışta bir devrim olmadığını yazdı.

Egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanması ile birlikte egzoz düzeninin, çok iyi bir şekilde kamufle edildiği söyleniyor.

Canseco’ya göre rakiplere ipucu vermeme adına tanıtımda bazı şeyler gösterilmedi.

Takım, yayımladığı resimlerde hiçbir arka kanat görüntüsü kullanmadı.

Bununla birlikte Lewis Hamilton, tanıtımda aynalara dikkat çekti ve geçen sene Massa ile olan temaslarına atıfta bulundu.

Şaka ile karışık Hamilton: “Aynalar daha yüksek; etrafında flap yok. Felipe (Massa) bu yüzden çok mutlu olacaktır.”


Yorumlar

  1.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Düşündüm de pardon. Kamyon aynası sert oldu. Çocukların içine oturmuş. Ama ne yapalım? Hamilton kendisi kaşınmış. Massa rahat olsun diyor utanmadan ve yüzsüzce. 2007'den beri yaptığı sakarlıkların haddi hesabı yok. Onun bu hatalarını birileri savunuyor ben eleştiriyorum. Herkes aynı görüşü savunmak zorunda değil. Sonuçta küfür etmiyoruz.

  2. ilk önce anlamını bilmedigin kelimenin Türkçe tercümesinden başlayalım istersen …
    1) Illegal = Yasalara göre kural dışı demek
    2) illegal bulusların yasaklanması diyorsun … yeni keşfedilen , f1 de yenilikler yaratan şeyler senin gibi tifosilerde kural dışı olarak algılanıyorsa bu biraz komik.
    3)Yine hamilton'a atıp tutmuşsun . Fanatiklik insanın gözünü kararttığının bir örneği arkadaşlar …
    4)"Bu kişilere cevap bile vermeyerek büyüklüğümü gösteriyorum. Ben sadece düşüncelerimi yazıyorum. " Bu yorum senin kaliteni gösteriyor . Başkaları hakkında yorum yapmaya gelince OK , rakipleri Provoke etmeye gelince OK ama eleştirilmeye gelince arkadaş kendisini Yerlere göklere sığdıramıyor ve kibirli biris olduuda çok rahat anlaşılıyor .

    Gereksiz yere ortam germeye gerek yok … Bu tip insanların gazına gelmeyelim arkadaşlar …

  3. Gazetecilerden Frank Schneider: "Rakiper, Jerez'de araca çok yakından bakıyor olacak."
    Schneider, MP4-27'nin yanlarda gizli bölmelerin olduğunu yazdı ve bunların egzozla ilgili olabileceğini öne sürdü.
    Egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanması ile birlikte egzoz düzeninin, çok iyi bir şekilde kamufle edildiği söyleniyor.
    Canseco'ya göre rakiplere ipucu vermeme adına tanıtımda bazı şeyler gösterilmedi.
    Takım, yayımladığı resimlerde hiçbir arka kanat görüntüsü kullanmadı.

    Aracın arkasıyla ilgili birçok dedikodu var. ya muhteşem bir fayda sağlıycak bir buluş var yada elimize yüzümüze bulaşıcak… Ama McLaren'den bu kadar çok kendine güvenen bir açıklamanın gelmesi en azından rüzgar tünelinde araca çok fayda sağladığına işaret ediyor.

  4. Ferrari'ciler tutturmuş bir illegalite. Ferrari'nin bulmadığı yada aracına entegre edemediği her şey illegal zaten.

  5. tamam işte seyirciysen seyirci gibi yorumlar yapın ozaman ,yada seyirci olduğu halde daha fazla bilgiye sahip bu bilgisinide burada paylaşan arkadaşlarımıza çekememezlik yapıp yaşın kaç çokmu biliyosun sen ne anlarsın filan gibi açıklamalar yapılmasın ,illaki kerkes bişeyler biliyo 124 cup takip etmiyoruz sonuçta…

  6. anti-gereksiz avatarı
    anti-gereksiz

    bence 5

  7. anti-gereksiz avatarı
    anti-gereksiz

    o buluşlar illegal olduğundan değil bir takımı fazla öne çıkarıp heyecanı azalttığından yasaklanıyor. eğer illegal olsa o buluşları yapan takımların ceza yemesi gerekirdi. ha gerçi ferraricilere göre ferrari yapınca lagal diğerleri yapınca illegal oluyor o da ayrı mesele.

  8. anti-gereksiz avatarı
    anti-gereksiz

    neye göre illegal açıklasanda öğrensek. beyfendi.

  9. çelişkili açıklamalar var yeni araç hakkında görecez zaten ilk testlerde kimin bulduğu şey legal kiminki illegal.(redbull hariç onun illegal parçaları bir türlü bulunamıyor nedense)

  10. McLaren'in kendi içinden birisi aracın protestoya maruz kalabileceğini söyledikten sonra McLaren'in kendisi bunu ortadan kaldırmaya çalıştığına göre gerçekten de şüphe uyandırıcı bir şey olabilir.

  11.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Bu kişilere cevap bile vermeyerek büyüklüğümü gösteriyorum. Ben sadece düşüncelerimi yazıyorum.

  12. yazdıklarına bakılırsa en fazla 8 diyorum yusuf. 🙂

  13. Bizler seyirciyiz; hiç anlamasak burda ne işimiz var; sonra burda bizden(herkes biz olmuyor bu arada) kimse McLaren'in, Mercedes'in ve ya Ferrari'nin falan teknik ekibine birinci olamadıkları zaman 'tekerlere kaç hava bastınız', 'aks mesafesi kısa ya da uzun, onu biraz çekiştirelim' diye sormadı mesela, ya da 'aynayı biraz daha dışa doğru çevireyim mi' diye Massa ve Hamilton'a sormadı..

  14. sakin ol şampiyon. bizim umudumuz sensin önce iyi bir lise ama.

  15. arkadaşlar iyi hoş konuşuyosunuz tartışıyosunuz fakat fikrini söyleyen insanlarlada dalga geçmeyin bence ,siz neyi ne kadar biliyosunuz ki ? çok mu iyisiniz ? tekniği taktiği ne kadar biliyosunuz ?3 sene 5 sene f1 takip etmekle bu iş öğrenilseydi sanırım f1 de 50 takım filan olurdu ,madem çok iyi biliyosunuz neden oralarda bir yerlerde değilsiniz ? şunu unutmayın ki f1 camiasında yer alan en küçük mekanikerden takım patronuna kadar kaç tane türk var ?

  16. Mclaren'deki egzoz çözümü sadece mclaren'de olmayacak başkaları da bulmuştur benim tahminim. Büyük takımlardan basit egzoz kullanan çıkmaz çıkarsa da kesin başka bir şeye odaklanmıştır.

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    direkt konuya girelim, yaş kaç ?

  18. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    Bence Geoff McGrath ağzından kaçırdı McLaren 'de kesin birşeyler var.İlk yarışta göreceğiz.

  19. McLaren'in hızlı olmasını bekliyorum ve en hızlı araç konumuna yükselirse bir şekilde çeşitli protestolara maruz kalması normal. Ancak özellikle son 2 yılın sorunsuz Newey araçlarının limitte olmadığı gerçeğini gözardı edemeyiz.. Eğer Newey'in yarım saniyeye(bu farkı kim yaratabilir o ayrı mesele) ihtiyacı olursa, bunu bazı şeylerden feragat ederek birşekilde sağlayacağını düşünüyorum(Sağlam denen Renault motorları 2009 ve kısmen 2010'da RedBull'un elinde tulum peyniri gibi dağılıyordu-Renault'taysa taş gibilerdi mesela, 2011 ise sorunsuz(kers hariç) geçti ve bunun gibi bazı mekanik unsurlar falan).. Gerçi Renault motorlarının yakıt avantajı bu sene nasıl kullanılır bilinmez çünkü 2011'de fazla yakıtı egzoza püskürtüyorlardı bu sene bunu yapmazlarsa yine hafif olacaklar. Taşların yerine oturması dileğiyle mi desek artık ne desek..

  20. sidepodtaki hava kanalları özel bir şey değilse KERS veya şanzıman soğutmasıdır bence.

  21.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Bence bu araba çok tartışılır. Zaten üç yıldır illegal buluşlar yasaklanıp duruyor. Atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra. Yine F-Duct benzerini yaptılar derisinin altına gizlediler. Bu kadar abartmamak lazım. Ferrari'yi görelim. Domenic bu kadar konuştuktan sonra 150 İtalia'yı sürecek değil herhalde.
    Ayrıca Hamilton için kamyon aynası takarlarsa sağını solunu belki görür.

  22. Adı üstünde tanıtım.2010da Red Bullun egzoz beslemeli difüzörünü ilk yarışta farkedebilmiştik 😀 Normal gizlemeleri bazı detayları 😀 Bu kalın burun hoşuma gitti ancak şekli değişebilir.Egzozla ilgili bir uç fikir var gibime geliyor.Sidepodtaki hava kanalının bir mantığı vardır 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir