Şampiyonluğa Rağmen Ferrari Casusluğu Unutmadı

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonluğunu kazanmalarına rağmen Ferrari patronu Jean Todt, bilgilerin beklenmedik bir şekilde McLaren’e aktarıldığı bu sezon İtalyan takım için baş ağrısı dolu bir yıl olduğunu kabul ett.

Fransız patron ayrıca gelecek ay toplanacak ve Kimi Raikkonen’in şampiyonluğunu Lewis Hamilton’a geçirme potansiyeli olan Uluslararası Temyiz Mahkemesi duruşmasını önemsemiyor.

UTM, Brezilya yarışında BMW Sauber ve Williams araçlarına ceza verilmemesi üzerine hakemlerin kararına itiraz eden McLaren’in talebini kabul etmişti.

Takımların pilotlarının ihraç edilmesi ile 7. olan Hamilton, kendisine şampiyonluk için yetecek puanları alma potansiyeline sahip.

Todt: "Pilotlar şampiyonluğunun final sonucu, gerçekten bir final değil. Çünkü Paris’te 15 Kasım’da görüşülecek bir temyiz var. Ama bizim için önemli olan pistteki sonuçtur."

Todt, 30.000 taraftarın önünde Mugello’daki Ferrari kutlamalarında konuşuyordu. Ve muhabirlerin sorularını cevaplarken takım patronu, Formula 1 sezonuna kara bulut gibi çöken casusluk skandalına da atıfta bulundu.

Eski Ferrari mühendisi Nigel Stepney, Maranello kökenli takımın bilgilerini McLaren’e geçirmesi nedeniyle İtalya’da yasal inceleme altında.

Coughlan’ı askıya alan McLaren, 2007 takımlar punlarını kaybetmesinin yanında 100 milyon dolarlık para cezasına da çarptırılmıştı.

Ve Todt, bu olayın sezon boyunca takımı engellediğini kabul etti.

Todt: "Cefa çektik ve bir çok mutsuz zamanımız oldu. Kişisel nedenlerden dolayı başka takıma yardım eden bizden birinin ihanetini beklemezdik. Ve Onlardan (McLaren) bu yardımı kabul etmesini de beklemezdik."

"Ama olan bu. Biz ağladık sonra onlara daha kötü ağladı"

Todt’a bu casusluk olayının, bireysel mi yoksa bütün McLaren takımıyla mı ilgili olduğu soruldu.

Todt: "Gerçekler, ikilinin arasında."

"Birinden bilgileri almayı kabul eden bir grup insan. Ama bizim sahip olduğumuzla aynı bilgi seviyesine sahipsiniz."

"Ferrari, pisttekinden daha başka bir (kazanma) ölçüsü düşünmez. Enzo Ferrari’nin 20 yıl önce Indicar serisi için bir araç yaptığındaki gibi"

"Bunlar farklı zamanlardı. 90’lardaki Formula 1’de de Ferrari, motor ve şasi üreten tek takımdı. Diğer bütün takımlar şasi yapar ve aynı motoru kullanırdı, Cosworth. Ve şampiyonadaki takımlar arasında hiç bir yasal anlaşma da yoktu"

"Bu sene özellikle zordu. Ama sonuç, takımın birlikte çalışmasının sonucudur. Bu bir takım çalışmasıdır ve iyi bir takımımız var."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir