Hamilton İlk Senesiyle Gurur Duyuyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, kendisinin ilk Formula 1 sezonunda gurur duyduğunu ve son yarışta şampiyonluğu kaybetmesine rağmen iyi bir iş çıkardığına inandığını söyledi.

22 yaşındaki pilot, bir çaylak için beklenmedik bir sezon çıkardı. Sezonun büyük kısmında liderlikte bulunan Hamilton, 4 yarış zaferine ulaştı.

İngiliz pilot, vites kutusu sorunundan sonra şampiyonluğu kaybetmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını kabul etti ama harika sezonda olanların değerini azaltmadığını söyledi.

The Sun gazetesine konuşan Hamilton: "Son yarışta vites kutusunun gittiğinde, kendimi harika hissetmiyordum. Ama hala kazanabileceğimi düşünüyordum. Genel olarak harika bir sezondu"

"Bu denli kısa bir zaman zarfında çok şey öğrendim. Benim için harika bir tecrübeydi. İlk yarışa çıktım, fiziksel ve zihinsel olarak diğerleri gibi odaklandım."

"Zamanı geldiğinde ve iyi bir iş çıkardığımda mükemmel yargı için anlık kararlar almak zorundaydım. Ama diğerlerinin sahip olduğu tecribeye bende yoktu. Sadece duruma göre hareket ettim"

"Dünyada 2 numara olarak derecelendirildim ve bu oldukça iyi. Beklentilerimi aştı."

Hamilton, şampiyonluğu kaybetmesine takılıp kalmaya niyeti olmadığını ve 2008’in Mart ayında Avustralya’da geriye daha güçlü döneceğini söyledi.

Hamilton: "Olsaydı, olmasaydıları düşünmüyorum. Gelecek sene daha da iyi olacak. Spor, kazanmakla ilgili. Yeni sezonun başlamasına kadar 22 hafta var ve sabırsızlanıyorum"

Hamilton’a takım arkadaşı Fernando Alonso ile ilişkisi ve dünya şampiyonuna karşı hakettiği saygıyı gösterip göstermediği soruldu

Hamilton: "Onun kazanmasına izin vermem gerektiğini mi düşünüyorsunuz?"

"Her zaman saygı gösterdim. Ama boş oturmayacağım. En iyi olmak istiyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir