Hamilton: "Raikkonen Favori Pilotumdu"

yazar:

kategori:

2009 sonunda Formula 1’den ayrılıp rallide mücadele etmeye başlayan Raikkonen, 2 sene sonrasında Lotus ile geri döndü. Fin pilotun bu dönüşü, 2012’de gridde 6 şampiyon pilot izleyeceğimiz anlamına geliyor.

2007 sezonunda şampiyonluk mücadelesine giren Raikkonen ve Hamilton’dan galip gelen o sene Ferrari adına yarışan Fin pilot olmuştu.

Hamilton, Raikkonen’in spora dönüşünü olumlu gördüğünü, favori pilotu olduğunu belirtti.

The Sun’a konuşan Hamilton: “Kimi, ben F1’e girmeden önce favori pilotumdu. Hâlâ en çok hayranlık duyduğum pilotlardan birisidir. Onun geri gelmedi, spor için harika.”


Yorumlar

  1. alakasız ama

  2. Ben hep burdayım dostum sizin gibi sezon başı birde sezon sonu konuşmuyorum woow yapıp.

  3. İlk yarıştan sonra umarım bir yere kaybolmazsın.

  4. Kimi'yi her takımın taraftarları seviyor bir takım hariç onu anlamıyorum adamlara şampiyonluk yaşatmış biri için şuan ne yorumlar yapılıyor o taraftarlardan ben mclaren taraftarlarına sonsuz saygıyla yaklaşıyorum boşverin dostlar Kimi'yi Diaza seçtilerse bırakın çeksinler bu dertleri daha çok sürünecekler bu sezon ilk ikide Redbull ve Mclaren başkada demiyorum çatlayın patlayın 😀

  5. Şöyle bir düşünüyorum da,Schumacher de dâhil her pilotun Benetton/Renault ile bir ilişkisi var geçmişten… 🙂

  6. Mclaren taraftarı olan birisi Hamilton gayet normal.
    Bu arada tanıtıma az kaldı heyecanlıyım valla nasıl bir şey çıkacak çok merak ediyorum.

  7. Her başarılı bir pilotun geçmişinde kesinlikle Bir Renault ile ilişkisi vardır. Renault suz olurmu hiç 2003 Formula Renault da şampiyon olduktan sonra çekilmiş bir kare. Bazen ileriye gidiyorsam kusura bakmayın bu da böyle bir Aşk işte 🙂

  8. 🙂 Renoyu araya katmasan olmaz değil mi 🙂

    Formula Renault zamanları herhalde.

  9. McLaren taraftarı olup da Kimi'yi sevmeyen sanırım yoktur. Bu bağlamda Kimi 2007'de McLaren sürücülerini yenip şampiyon olduğunda dahi üzülen, sinirlenen, şampiyonluğun rakip takımın rakip sürücüsüne gittiğini düşünen McLaren taraftarı da sanırım yoktur.

    Lewis, Formula 1'de sürücü değil, seyirci olduğu yıllarda şüphesiz ki bizler gibi bir McLaren taraftarıydı. Bizler gibi bir McLaren taraftarı olması da Kimi'ye karşı duyduğu hislerin kaynağı olsa gerek.

    Kimi, en değerli rakibimize gitmesine ve orada bizim sürücülerimize karşı şampiyonluk ipini önde göğüslemesine rağmen hala McLaren taraftarlarının gönlünün bir köşesinde yerini koruyorsa, bu, McLaren taraftarlarına yaşattığı sevinçlerin McLaren taraftarları tarafından ödenen bir bedelidir.

  10. mümkündür. bana bayağı bir yokuş aşağı gelmişti ama son viraj da mantıklı

  11. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Saygılar bizden Jetman.Aracın lansmanı pazar olunca biraz daha rahat olacak tabiki çoğu insan için takip etmesi tüm dünyada.Umarım güzel bir araç çıkarırlar ortaya.

  12. Rasgele dolaşırken buldum. Lewis bonusa doğru gidiyormuş 🙂

  13. katran gecelerin heyulası,mezarı kartal yuvası, akzambaklar ülkesinin insanı, kuzeyin asil finlandiyalısı, aryasın oğlu, layolanın vatandaşı, yalnızlığın arkadaşı kimi the iceman raikkonen…

    kimi pilot vasattır…
    kimi pilot iyidir..
    kimi de raikkonen…

    ne tesadüf benimde favori pilotum kimi raikkonen…

  14. start düzlüğüne çıkılmadan önceki viraj. 12 yani

  15. raikonenen sponsorsuz pilot zaten hindistanın fakir kenar mahallelerinden gelme

  16. Raikkonen'de biraz şans olsaydı zaten 2003 2005 ve 2007 olmak üzere toplam 3 şampiyonluğu olabilirdi zaten.

  17. emiko emiko avatarı

    Gerçekten pilotundan takım patronuna herkes tarafından beğenilen bir pilot Raikkonen.Hiçbir şaibeli bir yarışı olmamıştır raikkonenin.

  18. Ama bide Santander destegi var. Alonso' nun neredeyse yıllık kazancını Santan'der öduyor Ferrari'ye.2007 dünya şampiyonlugu, 2008 lastik sorunları ve sansızlıklar, 2009 Hamilton'dan sonra 2. yarı en fazla puan toplayan pilot. (Gelişimi bırakılmıs araçla) Bence bu işler birazda ticarete bakıyor. Kimi'ye o yıllık kazancı ödemek varken Alonso'yu bedava yarıstırıyor neredeyse Ferrari.İkiside dünya şampiyonu olmus pilotlar şupe yok ama kim nederse desin tabi ki Raikkonen 🙂

  19.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Hamilton çok iyi bir çocuk. Hal hareketleri hala çocuk gibi. Ama genel de sevgisini çarparak gösteriyor 😀 Biraz daha büyümesi lazım.

  20. "hamilton kasti şekilde raikonene vurdu"??? sen iyimisin arkadaşım?? ruhsal problemlerin filan yoktur inşallah!

  21. yani hepimiz bir araya gelebilriz hemde hiç problemsiz.problemi olanlarıda hallederiz sevgili alonso cu kardeşim.saygılar.f1 ci Ankaralı kardeşlerimize duyrulur demek istiyorum.

  22. Alonso'daki sabır ve azim Raikkonen'de olsaydı şu an kendisi 3 kez şampiyondu ve hala Ferrari'de yarışıyordu.

  23. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Saymadım değil.Benim için Schumi'nin yeri ayrı.Schumacher bir pilot değildir,şampiyon değildir sadece.Schumacher f1 in ta kendisidir. Schumacher bir dönemdir.

  24. 12. veya son virajdır bence orası

  25. E hocam bak sende saymadın Schumi'yi..

  26. canım benim onu biz hayatta unutmayız.saygılarımla canın benim.

  27. yav seni Allah mı konuşturuyor hami cim.kimi;kim ye olan inancım bir kat daha fazla arttı.en büyük korkumu bertaraf ettmek istiyoru yine tekraren.elem tere fiş kem közlere şiş Yarabbi.

  28. Yarışlar başlamadan bişeyler yazacağımı düşünmezdim
    Ama bu cevabının hakkını vermemek olmazdı ,tabiri caizse cuk diye oturmuş:)

  29. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Herşeye ok.Ama Button dan daha iyi olduğunu asla düşünmüyorum.

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    tek başına mı düşündün 🙂

  31. O yarışta Lewis pit stoplara önce geldi ancak pit ekibi yüzünden raikkonen'in arkasında çıktı.
    Bne raikkonen lewisden daha çok severim ama at gözlüğü takmanın da anlamı yok.

  32. schumi yi sevmemesinin nedeni ni söyleyim hamiltonın idol pilotu senna dır schumi senna dönemlerine yetişmiş bir pilot ve o tarihten bu yana sonuc olarak yaptıkları basardıklarıyla f1 in zirvesine çıktı senna ya karşı rakip olan veya ondan daha iyi kariyer basarısı elde eden herkes hamilton için iticidir ben bunu yadırgamıyorum ama saygın bir konumda olan bir insana saygısızlık yapamazsınız bu sizi küçültür çünkü hiç bir basarı hiç bir zafer kolay kazanılmaz emek kutsaldır.konuşmak kıkırdamak kolay yapmak zordur
    alonso gibi o da olgunlasacaktır.kendiside geçirdiği kötü sezonun ardından başarı kazanmak için sadece hızlı olmanın veya yetenekli olmanın yeterli olmadığını tecrübe etmistir button dan daha iyi ama buttonın gerisinde iste basarı bu kadar zor gerek mental gerek fiziksel yüzde yüzü veremezseniz geride kalmanız kaçınılmaz olur

  33. zaten Formula 1 padoğunda yada ne bileyim herhangi şekilde Formula 1 le ilgisi olup Raikkonen'i sevmeyen pek yoktur bazı çok koyu fanatik fanlar dışında adı tertemiz sürüşü tertemiz e daha ne olsun bir adam da değil mi ama 🙂

  34. hey gidi Türkiye 6. viraj sanırım

  35. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Birde Lotus'un yarın tanıtımı var.Raikkonen ci arkadaşlara ufak bir hatırlatma.

  36. schumi hariç 5 şampiyon.diğrelerin sayısı bile rakam olarak schumiyi geçemiyor.

  37. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Hamilton'ın Alonso ,Button ve Raikkonen için söyledikleri,Yine bu pilotların birbiri hakkında söyledikleri vs birbirlere kızsalarda gösterdikleri saygı diğer sporlarla karşılaştırıldığında gerçekten çok üst seviyede.Elit sporun elit sporcuları.Bu muhteşem rekabet ortamında bu mücadelelerden sonra podyumdaki çoşkuları görülmeye değer.

    Ancak kendi jenarasyonundaki pilotları bu kadar çok saygıyla karşılarken,Schumi'yi sevmemesine anlam veremiyorum.İlginç.Aynı şekilde eski jenerasyon pilotlara olan tavrı yine aynı şekilde.

    Schumi demişken bugün tv de Astrerix vardı.Jean Todt un yerden kumu alıp eline sürmesi,Schumi'nin kırmızı aracına binmesi ve siyah atları.Hem komik hemde komik olduğu kadarda etkileyiciydi.

    Gridde 6 şampiyon var.Webber-Massa ve Rosberg'le 3 tanede extra pilot var.Bu sezon benim kişisel görüşüm en iyi takımla-5.takım arasında en fazla 1 sn olacağı.Umarım dahada az olur.Ve inanılmaz bir mücadele olacağı.20 yarış var.9 aday.Bir pilota ortalama 2 yarış galibiyeti düşüyor.2 yarış açıkta.Umarım aynen öyle olur.

  38. 2008 kanada yarısı hala aklımdadır pıt cıkısı o kadar kasti bır sekılde vurmustukı raikkonene çirkeflğin son noktası ancak budur demiştim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir