Ferrari'nin Hedefi Pit Stoplarda Gelişim

yazar:

kategori:

Ferrari takımı son senelerde pit stoplar konusunda Red Bull ve Mercedes gibi takımların biraz arkasında kaldı.

Yeni aracın lansmanında konuşan Pat Fry “Pit stoplar konusunda geçen sene ortalamada 3. sırada olduğumu düşünüyorum. Gelişmemiz gereken alanlar olduğunu biliyorum ve şanslı olursak 4-5 salise kazanabiliriz.”

“Kalkışlarımız iyiydi ve start performansı açısından ortalamada lider olduk. Ancak yeterli olamaz. Her şey daha iyi olmalı bu yüzden üzerinde çalışabileceğimiz her alanda çalışıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ferrari'nin tekrar kazanan araba olması için 4 ana kural var ilki pirelli lastiklerine uyum sağlamak ikincisi sıralama turlarında hızlanmak üçüncüsü pitlerde hızlanmak ve son olarak da yeni kuralları iyi yorumlayabilmek.bunlar ferrariyi bence tekrar şampiyonluğa götürecektir.

  2. rocco junior avatarı

    Aslında ortalama bir stratejimiz olsa yeterli görüyorum.Diğerleri ile yakın giden yani.Yarışlarda çoğu zaman yağmur vs sc haricinde olağandışı bir durum olmuyor.Sadece 0.4-0.5sn ortalama yükseltsek bu bizi ilk 2de sezonu geçirmemizi sağlar.Ayrıca Neil Martin-Fry ortaklaşa bir program üzerinde çalışıyorlardı ve bu bitti diye duydum.Ferrari'nin en büyük eksiği taktiksel olarak bu ani değişmelere tepkiydi ve inşallah bu sene bunu minimize ederler.Her bakımdan bir atılım,ilerleme bekliyorum.Yalnız pit stop süreleri geçen seneki gibi 3sn olmayacak çünkü helyum gazı yasaklanıyor yani sıkıştırılmış hava kullanacaklar böylece ortalama 3sn düşüş olacak pit stoplarda

  3. Araç değişti, pit stoplarda da gelişmeyi planlıyorlar. Peki strateji ne olacak? Geçen sene ve önceki sene gibi red bull pit ekibini mi gözleyecekler 🙂

  4. nerde o 2005 kanadadaki fisichella startı.

  5. Aman hızlı pit stop yapacam diye hata yapmasınlar da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir