Raikkonen: "Bu İnsanlar Kazanan Araç Yapmayı Biliyor"

yazar:

kategori:

2007’de Ferrari ile dünya şampiyonu olan Fin pilot, 2009’da hem İtalyan takımdan hem de Formula 1’den ayrılmış; 2 sene boyunca rallide mücadele etmişti.

2012’de Lotus ile spora geri dönen Raikkonen, takımının Alonso ile kazanılan şampiyonluklar zamanına geri dönmek için gereken her şeye sahip olduğunu söyledi.

E20’nin tanıtımında konuşan Raikkonen: “Bu insanların, nasıl iyi bir araç yapacaklarını bildiklerini düşünüyorum. En büyük takımlar bile her sene kazanan bir araç üretemez.”

“Çok kabiliyetli insanlar; iyi hislere sahipler ve sıkı bir şekilde zorluyorlar. Umarım iyi sonuçlar alacağız”

Fin pilot, 2 senelik ayrılığın ardından spora dönüşünde kendisini gergin hissetmediğini ifade etti.

Raikkonen: “Gerçekten öyle hissetmiyorum. Formula 1’de son bulunduğum zamana göre biraz farklı olacak: Farklı bir takım ve farklı kurallar. Ama herkes farklı. Bazıları için yeni şeylere alışması daha zordur.”

“Durum daha çok araca bağlı. Aracınız iyi ise, ortalama bir aracınız olduğundakine göre hayatınız daha kolaydır. İki hafta önceki ilk testin ardından kendimi çok mutlu hissettim. Daha o zamanda kendimi normal hissettim.”

“Sorun olacağını düşünmüyorum. Ama ilk yarış öncesinde bir şey söylemek yine de zor. Bekleyip göreceğiz ama işlerin gidişatından memnunum”

Raikkonen, 2012’de GP2 şampiyonu Romain Grosjean ile birlikte Lotus adına yarışacak. Fransız pilot, daha önceden takım Renault iken, bir diğer şampiyon Fernando Alonso ile birlikteydi.

Grosjean: “2011, benim için muhteşemdi: GP2 şampiyonu oldum; Cuma sabahı araca bindim; üçüncü pilot olarak sürekli takımla birlikte pistteydim. Bu sezon için kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Pilotlardan biri olarak seçilmekten büyük gurur duyuyorum”

“Şimdiye kadar Pirelli lastikleri hakkında (Raikkonen’e göre) biraz daha fazla bilgiye sahibim ama ondan çok şey alabileceğimi düşünüyorum. Takımı mümkün olduğunca ileri taşıma adına birlikte çalışmamız gerekiyor ki esas amacımız bu. Onun yanında olmaktan çok memnunum”

“Bu seneden hepimiz çok şey bekliyoruz. Aracı daha neredeyse inşasını başından sonuna kadar izledim ve onu pistte görmek için sabırsızlanıyoruz. İlk 4 günlük test sonrasında sezonun nasıl geçeceği konusunda iyi bir fikre sahip olacağız”


Yorumlar

  1. Pek görmedik ya şampiyon olduklarını,yeni takıma gaz veriyor gibi geldi bana

  2. 2 sezonönce ferrariden alacagın 25milyon dolar yerine mclarenin teklif ettiği 10milyonu kabul etseydin su anda gridde kazanan bir aracta oturuyor olurdu kimi ve böyle acıklamalar yapmak zorunda kalmazdı ..

  3. bende amin diyeyim kardeş inşallah.

  4. Allah utandrmasın derler bizde.utandırmasın.kimi eski günlerdeki gibi yine yeniden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir