McLaren Pilotları ve Dennis Cesaretlendi Güncel-

yazar:

kategori:
Heikki Kovalainen, Türkiye’de güçlü sıralama performansını iyi bir yarış sonucuna çevirememesinin ardından sakin.

İspanya’daki büyük kazasının ardından yarışa ikinci sıradan başlayan Fin pilot, ilk viraja girilirken Kimi Raikkonen ile temas yaşamasının ardından iyi bir yarış sonucu elde etme şansını kaybetti.

Bu kazada Raikkonen’in ön kanadı hasar görürken Kovalainen’in lastiği patladı ve pite girmek zorunda kaldı.

McLaren pilotu pit sonrası en geriye düştü ve pistte bir çok geçiş yapmasına rağmen yarışın sonunda sadece 12.liğe ulaşabildi.

Kovalainen: "Benim için şanslı bir yarış değildi, gridin kirli tarafından kötü bir kalkış yaptım. Kalkışın ardından Kimi ile hafif temas yaşadım ve sol arka lastiğim patladı."

"Başlangıçta lastiğin hasar görüp görmediği konusunda emin değildim ama güvenlik aracı sürecinde pite girip yeni lastik takmam gerektiğini farkettim"

"Benim için hemen hemen herşey buydu. Çünkü ağır yakıt yüküm ve traikle yarışta yer kazanmak fazlasıyla zordu. Bununla birlikte elimden geleni yaptım ama puan alamadım"

"Bu tip şeyler olabilir ve iyi bir hafta sonu geçiriyordum ve tekrar araçta olmaktan keyif alıyordum. Bugün puan alamamam utanç verici, hızlıydım. Ama Monako için gerçekten iyimserim"

Lewis Hamilton ise üç pit stop stratejisi işe yaramasa da aldığı ikincilikle heyecanlandığını söyledi. McLaren pilotu Massa’yı uzun süre zorladı ancak ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.
"İkinci olmak beni heyecanlandırdı. Stratejimiz ile biraz hayal kırıklığı yaşadık. Heikki harika bir iş çıkardı ve daha fazla beni sıralamalarda geçti ancak verilere baktığımızda doğru lastik seçimini yapmış olmaktan memnunum. Sadece ikinci sektörde biraz zaman kaybettik."
"Ferrari’lere karşı zor bir meydan okuma olacağını biliyorduk ve ama aracın dengesi harikaydı. Sert lastiklerle Felipe’ye yaklaştım ve onu geçmeyi başardım. Onu zorlayabiliyordum. Yumuşak lastikler kesinlikle kötü olandı."
Hamilton üç pit stop stratejisinin zafer için yarışma yolunda kendilerini zorladığını söyledi.
"Üç pit stop stratejisini kullanma nedenimiz Bridgestone lastiklerinden duyduğumuz endişeydi. Geçen yıl olduğu gibi lastiklerin yine sorun çıkaracağını düşündüler ve üç pit stop stratejisi belirlediler. Ne yazık ki bu bizi zafer için güçlü bir pozisyona getirmedi."
"Ne olursa olsun ben takıma pit stoplarda çok iyi iş çıkardıkları için teşekkür etmek istiyorum."
Hamilton kazanamasa da lider Kimi Raikkonen ile arasındaki puan farkını kapattı.
Bunların yanı sıra taım patronu Ron Dennis’in e yüzünde gülümseme belirmişti.
Dennis: "Dürüst olmak gerekirse stratejimiz, antrenmanda yaşadığımız lasrik sorunu ile bağlantılıydı ve o lastiklerde sürüşü çok uzun tutma ile ilgili biraz endişemiz vardı ve dha güvenli olanı, 3 pit-stop stretejisini seçtik"

"Ondan sonra gerçekten sıkı bir şekilde çalışmak zorundaydık ve Lewis gerçekten iyi iş çıkardı. Heikki, bir Ferrari tarafından kesildi ve bunu telafi için iyi iş çıkardı. En cesaret verici şey ise tempomuzdu. Çok iyi bir tempomuz var ve Monako’da güçlü olacağız"

"Daha iyisini yapabilirdik, rekabetçiyiz ve yarışı kazanabilirdik"


Yorumlar

  1. Artık bu iş 25. dereceden hiç bilinmeyenli denkleme döndüü 2 hafta boyunca bunumu konuşacazz.:):):)

  2. Ferzan dag arkadaşım all burdan bakk.. 2007 ile 2008 sezonunun gplere göre yavaş sektör dağılımları varr ve inanırmısın yavaş sektörlerde ferrari ve mclaren hemen hemen aynı ama monaco hariççç çinkü monaco pistt değil :):)… http://www.formula1.com/results/season/2008/791/

  3. iddialı olabilirler.fakat türkiyede ve ispanyadaki monacoya benzer sektörler ferrarinin hızlı oldugunu gösteriyor .bu yılki ferrari hızlanma bölümünde ve özellikle viraz cıkısların bütün araclardan iyi. kiminin pilotajı ile birlesince bence hamilton kimi cekismesi izleyecegiz gibime geliyor.mc laren agır depo ile hem fazla lastik eriyor hemde ferrariden daha yavas kalıyor.hamilton burada kısa pit yolu ile muhtemelen polü alıp 3.pit deneyecektir.ferrari buna nasıl cevap verecek bilemiyorum ama güvenlik aracı her seyi değiştirebilir ki sürpriz bir isim yarıs kazanırsa şaşırmayın..birde yagmur yagıyormus…

  4. kaan kaanhan avatarı

    monacoda sezonun 2.yenilgisini tadacaksınız ferrariciler 🙂 McLaren ın monaco,italya paketleri hep özel olmuştur.

  5. bencede mclaren iyiydi fakat haftaya gene ferrari üstünlüğü izlycezz malesef bu sene kımse umutlanmasın ferrari sezonu domıne edecek acı ama gercek mclaren ferrariye yakıt stratejsınden dolayı yakındı hafif depoyla massayı geçti bunu hepımız bılıyrzzz ama mclaren 1 haftaa baya ilerlemiş tebrıkler ama bu ferrarinin en iyi oldugu gercegını degıstrmıyo

  6. üstelik ben o cümlenin başına ilk üçü tebrik edrim diyede yazmıştım. yok illa sayfa sayfa yazmam lazımdı. lewis harikaydı diye. içimden geçeni söyledim sadece.

  7. bu sporla ben böyle ilgileniyorum artık beğenirsin takip edersdin yada beğenmessin takip etmessin o senin problemin. yani bu kadar olayı benim kimi nin 2. olmasını isterdim dememle çıkardın ya helal olsun.

  8. lewis ı sevmemek suçmu ya. kinciyim var mı?ikinci oldu güzel yarış çıkardı.alkışlamak zorundamıyorum. amma abartmışssın olayı. ayrıca kendi adıma ben kimi yi bu sporda alonso dan sonraki en yetenekli pilot olarak görüyorum. düne kadarda o adamı düşman olarak hiç görmedim. o yüzden bu yıl onun şampiyon olmasını isterim. alonso nun olması mümkün değil çünkü. ayrıca bana f1 dersi veremessiniz.

  9. hamilton sıralamalarda iyi bir derece elde edebilseymiş sonuç daha farklı olabilirdi bu strateji ile. yarış performansı gayet iyiydi. kovalainen de yarışa renk kattı ama daha da iyi olabilirdi

  10. Mclaren`i tebrik etmek lazim, Ferrari`yi herkes ne kadar hep onde gorsede cok yakindilar, kimbilir belki ufacik bi gelisim Mclaren`i bir adim one cikarabilir, cunku zamanlar cok cok yakin..

  11. kaan kaanhan avatarı

    Bridgestone Sözcüsü, “Sürüş stilinden dolayı ön sağ lastiğine çok yüksek kuvvet binen muhtemelen tek pilot Hamilton” diye konuştu… bu adam gerçekten diğerlerinden farklı. McLaren monaco da hep iyi olmuştur yine iyi olacağımızı düşünüyorum.

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hayır bir de dostum,daha gecen yıla kadar düşman gibi baktıkları kimi 2. olsa daha iyi olurdu diyorlar,yani bu ve bunun gibiler için f1 dusmanlıklardna ibaret.birisi iyi yarıs cıkarmıs guzel bir sey yapmıs önemi yok,önemli olan tek sey alonso yu mu seviyor mesela ya da kimiyi mi,onlara iyi davranmazlarsa az önce anlattıgım butun iyi seylerin hiçbir degeri kalmıyor.bu kadar basit bir bakıs acısıyla izlenecek takip edilecke bir spor degil bu.ya da bu sekilde takip edenlerle aynı seyi izlemek bazen sıkıcı oluyor.

  13. crash dostumu kim sinirlendirdi?? hepimiz gördük bugün hami çok güzel bir yarış çıkardı klasını konuşturdu ve bizi de zorladı. ben fazla fazla tebrik ederim hamiyi. kardeşim takma kafana biliyorsun bazen ben de aynen senin sinirlendiğin konu gibi bazı insanların yaptığı çekememezliği kapatmak için olmadık şeyler yazmasına illet oluyorum yabancı değiliz bu konuda.

  14. Fatih abiyi sinirlendirmişsiniz yine abi haklısın Lewis gerçekten en iyi yarışlarından birini çıkardı bu hafta..

  15. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sen ve senin gibiler,lewisin muhtesem bir yarıs cıkarttıgı haftaalrda bile onu tebrik edemezsiniz cunku f1 izleyicisi degil,fanatik insanlarsınız..heiki basarılıymıs da bilmem neymiş.evet o da mukemmeldi her turda önümüzde birini gecerek bize tribunde guzel anlar yasattı ama ondan daha hızlı olan ve guclu ferrarileri birbirinden ayıran adamı da tebrik etmemek sadece hasetten ibarettir.biraz objektif olun bırakın bu düşmanlıkları,sevmeyin ama hakkını verin.

  16. bence kovalainen süper yarıştı

  17. Pilotlarımız güzel iş çıkardı. Mutluyum ben. Kovalainen zevk kattı yarışa güzel geçişleriyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir