Vettel Kendisini, Bitirdiği İlk Yarışla Avutuyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, sorunlu Türkiye yarışına rağmen kendisini ilk defa bir yarış bitirmekle avutuyor.

Toro Rosso pilotu daha önce de sezonun dört yarışını, ilk üçünü henüz ilk turda olmak üzere tamamlayamadan bırakmak zorunda kalmıştı.

Vettel her ne kadar yine İstanbul’daki olaylardan kaçamadıysa da, 17. olarak yarısı son sırada bitirdi ve ilk defa damalı bayrağı görmeyi başardı.

Vettel, "Yarışa iyi bir başlangıç yaptım, ancak bir anda her ne olduysa sol lastiğimde yırtılma olduğunu fark ettim ve pite dönmek zorunda kaldım" dedi.

"İkinci sorunumu da ilk pitstopta yaşadım. Yakıt doldurma cihazı çalışmamış ve araç yakıt almamış. Bu yüzden tekrar pite gitmek zorunda kaldım."

"Bu saatten sonra, yarış oldukça zor bir hale geldi ve daha fazlasını yapamadım, ama en sonunda damalı bayrağı görebildim."

Takım arkadaşı Sebastian Bourdais de, 25. turda aracının spin atması üzerine yarıştan ayrılmak zorunda kaldı. Fransız pilot, aracından bir şeyler koptuğunu söyledi.

"Aracın arkasından bir şeyler koptu ama ne olduğunu hala çözemedim. 12. virajı alırken normal fren noktasında fren yaptım ama nedense bir anda araç kaydı. Aracın sağ arka noktasında bişeyler oldu ve spin atmama sebep oldu bu olay."

"Bu malesef utanç verici. Yarış bu kadar iyi giderken, önümdeki toyotaya yetişmek üzereyken ve Renault’u tam arkamda bırakmışken böyle bir talihsizlik yaşamam çok kötü oldu. Pitte yeniden yakıt almam da tabi ki bunu telafi etmeme yetmedi."

 

 


Yorumlar

  1. Serhad Kahraman avatarı
    Serhad Kahraman

    Sutil'i de yeteknik ilan ettiler.Bunuda unutmayalım…

    F1'den anlamayan insanları çıkarıp karşımıza yorumcu ilan ediyolar ya tbrler yani başka bişey denmez!

  2. Ben yarışı tribünden seyrettim. Bourdais gelirken viraja lastikten parçalar kopuyodu zaten. Tekrarını izlerken görmedim galiba kaçırdılar.

    Emre Tilev e sevgilerimi iletiyorum burdan. Bourdais i bi arızayla yarış dışı kaldığı için yeteneksiz ilan etti.

  3. tolga soydan avatarı

    emre tilevde bourdais spin atınca hamiltonu övdü.ne alakaysa :D. pilotajını övdü hamiltonunn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir