Romain Grosjean ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Tam zamanlı bir Formula pilotu olmak nasıl bir duygu?

Romain Grosjean: Daha yeni yeni anlamaya başlıyorum. Bu koltuğa oturmak bir rüyanın gerçek olması gibiydi. Harika bir duygu ve harika bir macera. Takımın Kimi ve benle birlikte bu sezon için gerçekten iyi bir pilot dizilimine sahip olduğunu düşünüyorum. Umarım özel şeyler yapabiliriz. Sanırım neler olduğunu ancak Melbourne’e gidip ismimi listede okuduğumda anlayabileceğim. Şu anda vaktimi mümkün olduğunca fabrikada geçiriyorum. Takımla zaman geçirip testlere hazırlanıyorum.

Bu sezona nasıl bakıyorsun, daha önce yarım sezon yarıştın, kendini çaylak olarak görüyor musun?

RG: Buna cevap vermek zor. Fernando ile birlikte yedi yarışa çıktım ve bundan elde ettim tecrübenin çok yararı oldu, hala da oluyor. Diğer yandan, hala bilmediğim bazı pistler var. Albert Park’ı, Shangai’yı, Kanada’yı, Hindistan’ı ve Kore’yi bilmiyorum. Ama çaylak olduğumu da söyleyemeyiz sanırım. Formula 1’de öğrenmesi gereken çok şey olan genç bir pilotum diyelim.   

2012’deki Romain Grosjean, 2009’dakinden farklı mı?

RG: 2009’dakinin aksine şu an iki yaş daha büyüğüm! Çok büyük bir fark yok, sadece bazı noktalarda oldukça geliştim ve olgunlaştım. 2009’da yaşadığım tecrübe benim için çok faydalı oldu. Zordu ama güzeldi. 2012’deki Romain Grosjean hayata biraz daha farklı bakıyor. Amacım bir numaralı tutkum olan Formula 1’den zevk almak.

2012 koltuğunu nasıl kaptın?

RG: 2012 koltuğuna oturma sürecim GP2’deyken başladı. Orada hedefim DAMS takımını zirveye taşımak ve bir takım lider olduğumu göstermekti. Elbette şampiyon olmak herkesin istediği şey.

Sonra Formula 1’de iki kez cuma günü piste çıktım. Orada gereken hıza ve takımın aradığı özelliklere sahip miyim gördük. Bunun çok önemli olduğunu biliyordum be her şey yolunda gitti. Sonrasında ise beklemek zorundaydım En zor tarafı da buydu zaten. Ama ben elimden geleni yapmıştım. Pişmanlığım yoktu. Kararın ne olacağını öğrenebilmek için takımdaki insanların yüzlerini okumaya çalışıyordum.

2012’de kendin için nasıl bir mücadele bekliyorsun?

RG: Formula 1 başlı başına büyük bir mücadele. Ama benim için en büyüğü otomobilden her zaman yüzde yüz performans çıkarmak ve hatasız yarışmak olacak. Formula 1 pilotunun hayatı budur. Otomobilden yüzden yüz performans almalı, işine odaklanmalı ve her tur daha da gelişmelisiniz. Umarım sezon başından itibaren iyi bir aracımız olur.

Yeni otomobil hakkında ne düşünüyorsun?

RG:  Şimdiye kadar gördüklerim çerçevesinde konuşursak, renklerin değişmediğini söyleyebilirim! Piste çıktığında nasıl olduğunu göreceğiz. Umarım iyi bir araç olur ve ona ilk testlerde güzel bir isim takarız. Sonrasında hedef her tur aracı daha da geliştirmek olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir