Lastik Sorunu Hamilton'a Özel

yazar:

kategori:

Lastik üreticisi Bridgestone’ye göre Lewis Hamilton’un sürüş stili, Pazar günü İstanbulpark’ta kendisi adına muhtemel bir zafere mâl olan lastiklerle ilgili endişeyi tetikledi.

23 yaşındaki Hamilton, Türkiye’deki yarışta rakiplerinden farklı olarak 3 pit stratejisi ile yarıştı ve Felipe Massa’nın arkasında ikinci oldu.

GEçen sene Ağustos ayında lastiğinde sorun olan İngiliz pilot "Bridgestone, geçen sne olduğu gibi iflâ edeceğinden endişe etti. Bu da bizi, yarışı kazanacak kadar güçlü bir konuma koymadı"

Bridgestone’den bir sözcü, endişelerin Cumartesi günkü sıralamardan önce yükseldiğini söyledi.

Sözcü: "Geçen sene bu yarışta Lewis’in sorununu aldık, yüksek G kuvvetine sahip üç apeksli saat yönünün tersine 8. virajla bağdaştırdık."

"Geçen sene özel bir sorun yaşamıştı. Bütün pilotlarda bunu gördük. Dahili bir lastik sorunuydu. Bunu temel alarak kış sürecinde yapıyı ve mukavemetini değiştirdik. Daha sonra bu seneki yarışlara bu lastikleri getirdik"

"Asıl olan şey, bu sene kimse bu tip sorun yaşamadı, Lewis hariç"

"Sağ ön lastiğine yüksek yükleme uygularan belki de tek pilot o"

Sözcü, sorunun lastik yapısından olduğunu, kullanılan hamurdan olmadığını söyledi.

Bridgestone, Hamilton’un o lastiklerle ne kadar süre ile güvende sürüş yapabileceği konusunda McLAren’e öneride bulundu ve takım, bunun üzerine tedbir olarak fazladan bir pit-stop düzenledi.

Hamilton geçen sene yarışın bitimine 15 tur kala lastik sorunu yaşamış ve en azından 3 olabilecekken 5. sırada kalmıştı.

Hamilton’un bu sorunu, gelecek sene gelmesi beklenen oluksuz lastiklerle son bulacak gibi görünüyor.


Yorumlar

  1. Benim anlayamadığım şimdi Bridgestone şunu mu söylüyor '' bizim lastiğimizin belli bir mukavemeti var ve pilotlar bu mukavemet içinde kullanmak zorundalar'' böyle açıklama olamaz biz de bu işi az çok biliyoruz bu nasıl müşteri odaklılık aslında asıl kabahat bu lastik işini çıkaran FİA da. Şu slicklere geçsek te kurtulsak sert mi yumuşakça mı sünger cinsi mi diye kızamık çıkartmaktan!!!

  2. mclarenle alakalı bir durum sayılır.oluksuz ve kers mclarene avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

  3. Ilginc, bana pek inandirici gelmedi bu aciklama, her pilotun farkli surus stili olabilir farkli lastiklere digerlerine nazaran biraz daha yuk bindirebilir ama lastigi patlatacak kadar nasil bindirir bilemiyorum, sonucta viraja giris cikislarda G kuvveti birbirlerinden cok cok farkli degil. Tabi ben uzman degilim belki de dedikleri gibidir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir