Ferrari Egemenlik Sözlerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, aldıkları ard arda 4. zafere rağmen sezonu domine ettikleri düşüncesini önemsemiyor..

Felipe Massa Türkiye’de ard arda 3. zaferine ulaştı ve Ferrari’yi BMW’nin 19 puan önünde 1. sırada rahatlattı.

İtalyan takım bu sezon şimdiye kadar iki defa da ilk iki sıra zaferine ulaştı.

Ama Domenicali, aldıkları galibiyetlerin Ferrari’nin egemen kuvvete sahip olduğunu düşünmek için yterli olmadığını düşünüyor.

Domenicali: "Bizimi domine ettiğimizi söylemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğer şampiyonaya bakarsanız, durum çok yakın."

"Avustralya’daki ilk yarışın ardından tepki vermemiz önemliydi, sonunda sadece 1 puan alabilmiştik. Orada domine etmemiştik. Bugünkü yarış, rakiplerimizin bize çok ama çok yakın olduklarını gösteriyor"

Domenicali, İtalyan takımın geçen sene zamanlar geçirdiği Monako ve Kanada yarışları için şimdiden sıkı çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Takım patronu, sadece McLaren’in değil, BMW ve Renault’un Monte Karlo’da zorlu mücadelede olacağını söyledi.

Domenicali: "Gelecek iki yarışta, Monta Karlo ve Kanada,’da tepki vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü geçen sene bizim için oralar çok zordu"

"Yarışa farklı bir yaklaşım ile hazırlandık. Hazırlıklarımızın doğru yönde olup olmadığını görmek için testler yapacağımız Pual Ricard’a gelecek hafta gideceğiz."

"Sadece McLaren’in orada güçlü olacağını düşünmüyprum. Renaul ve BMW’nin de tekrar güçlü olmasını bekliyorum. Bunların ötesinde sıralamaların çok farklı olabileceği bir yer, agresif olabilirsiniz ama sonrasında eğer uzun bir bölüm seçerseniz, herşey farklı olabilir. Bu yüzden Monte Karlo’nun her kes için çok önemli bir yarış olacağını düşünüyorum"

Pazar günü alınan zaferin ardından Massa, sorunlarla başlayan sezonunda şampiyona lideri Raikkonen’in 7 puan gerisine kadar geldi.

Domenicali, Ferrari’nin henüz tek bir pilota destek vermeyi planlamadığına açıklık getirdi.

Domenicali: "Şu anda, her zaman söylediğimiz gibi, stretejimiz onları serbest bırakmak. Çünkü, bu bakış açısıyla hiç bir taktik olmadan yarışmak zorundalar. En önemli şey, takımın âlâkası. Bu, bizim için kilit nokta."

"Şu anda prosedürümüzde herhangi bir değişiklik yok ama sezon içinde daha sonraları duurmu göreceğiz"


Yorumlar

  1. Ferrari onde ama cok onde degil, takimlar cok cok yakin, ozellikle Mclaren Ferrari`nin pesini birakacak gibi gorunmuyor, o yuzden Domenicali hakli diye dusunuyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir