Mercedes Yeni Lastikleri Öğrenmeye Odaklandı

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüleri bugün otomobili paylaştılar. Sabah çalışan Rosberg günü 3. sırada tamamlarken Schumacher 6. oldu.

Schumacher “Temel olarak yeni lastikleri anlamaya çalıştık. Temel ayarlar üzerinde çalıştık. Lastik basınçları, açıları üzerinde çalışabilirsiniz ve lastikleri anlayabilirsiniz. ideal olarak yeni araca sahip olmaktır ancak bunun yanında ideal olan yeni aracı rüzgar tünelinde mümkün olduğu kadar daha fazla tutmaktır.”

“Böyle bir ara yolu bulmaya çalışıyoruz. En iyi performans için böyle bir strateji uyguluyoruz ve diğerlerinden farklı bir yolu seçtik. Bakalım nasıl sonuçlanacak.” dedi.

Schumacher, yeni lastiklerin daha eğlenceli olduğunu ve özellikle arka lastiklerin performansından memnun olduğunu söyledi.

Schumacher “Arka lastikler kesinlikle daha iyi. Sadece yeni lastikleri denediğimiz için gerçek bir kıyaslama yapamayız. Kesinlikle daha istikrarlıydı ve sürüş daha eğlenceliydi.” dedi.

Günü 3. sırada tamamlayan Rosberg “Test programımıza iyi bir şekilde başladık ve sabah 56 tur attık. 2011 aracını sürüyordum bu yüzden en baştan beri rahattım. Mükemmel hava koşullarında farklı şeyler test ettik ve 2012 Pirelli lastiklerini ve nasıl çalıştıklarını öğrenmeye başladık. Mercedes’imle tekrar piste çıktığım için gerçekten mutluydum ve fabrikada yeni aracın gelişiminin planlandığı gibi gittiğini biliyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. mercedes ten bu sene büyük bi hamle bekliyorum herkes gibi umarım yanılmayız spora bi renkte gelmiş olur 1.lik mücadelesi içinde mercedes gibi bi devin olması ümidiyle

  2. Geçen yıl lastikleri yiyi kullanamadıkları zamanlar olmuştu ve sürekli arkadan kayma sorunu yaşıyorlardı, bu lastiklerle daha iyi sonuç alıyoruz demeleri gayet güzel olmuş. eski araçla yapılan tur dereceleride bize fikir verecektir.

  3. Bu sezon araçlar gerçekten berbat gözüküyor. FİA kural koyacağım derken F1'den milleti soğutmaya başladı. Shumi de bırakınca merak ediyorum F1 %25 kesin düşer

  4. düz burun olsun, gerisi yalan olsun…..

  5. ah o motor zamanında da şimdiki gibi iyi ve dayanıklı olsaydı keşke. Şimdi şumi ile birlikte hakkinen ve belki de raikkonen'i konuşuyor olacaktık.

  6. Geçen senenin aracını kullandıkları için elde edebilecekleri başka veri yok zaten. Araçtan EBD'yi bile çıkarmamışlar.

  7. Ellerindeki araçla düzgün veri toplayabildiler mi acep? Jerez garip bir pist, W02'ye uymayabilir.

    ideal olan yeni aracı rüzgar tünelinde mümkün olduğu kadar daha fazla tutmaktır.

    Arada çevirin yanmasın 😉

    Schumacher, yeni lastiklerin daha eğlenceli olduğunu ve özellikle arka lastiklerin performansından memnun olduğunu söyledi.

    Şumi de her şeyin eğlenceli olduğunu söyler durur ben bildim bileli. Benim gibi makara adam tabi…

  8. Motorumuz mükemmel… aracı biraz uzatın… arkadaki aero etkinliği kalibre edin… dörtgözle başarınızı bekliyoruz.

  9. burnu düz yapında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir