Raikkonen: "Tur Zamanlarından Çok Hislerim Önemli"

yazar:

kategori:

Lotus ile spora dönen Raikkonen, Jerez testlerinin ilk gününde en hızlı isim oldu. 73 tur tamamlayan Raikkonen sorunsuz bir günü geride bıraktı.

En hızlı turu atmasıyla ilgili Raikkonen “Pek bir fark yaratmadı. Testlerin ilk günüydü ve yarış hafta sonunda olsaydım o zaman fark yapardı ancak burada bir değeri yok.” dedi.

Raikkonen, 2012 paketi ile gerçek lastiklerle sürüşlerin demo sürüşlere göre farklı olduğunu söyledi.

Raikkonen “Araç içerisinde hislerim iyi ve tabi ki bundan daha kötü ilk günlerim ve yeni araç içerisinde daha kötü hissettiğim zamanlar oldu. Bugün araç içerisinde oldukça mutluydum.”

“Hislerim oldukça iyiydi. İlk düşüncem aracın kontrolünün çok iyi olduğu… bu hissi yaşadığım için çok mutluyum ancak gelişebileceğimiz ve gelişmemiz gereken alanlar var. Bu konuda iyimserim.” dedi.

Raikkonen bugün öğleden önce 60 tur attı ve dört turluk bir bölümde 1.19.670 elde ederek bu senenin ve geçen senenin derece rekorunu kırdı. Öğleden sonra ise KERS bataryasının değiştirilmesi nedeniyle Raikkonen fazla çalışamadı.

Raikkonen “Tam olarak takımın planladığını yaptım. Ya da tam olarak olmamış olabilir çünkü küçük bir sorun yaşadığımızda bir kaç turu kaçırdık. Farklı şeyler denedik ve farklı kontroller yaptık.”

“Ancak oldukça fazla normal şey yaptık. Ancak dün bazı şeyleri yapmamızın yardımı oldu. Oldukça normal bir ilk gündü.” dedi.

Lastikler hakkında Raikkonen “Oldukları gibiler ve onlardan en iyi performansı çıkarmaya çalışırsınız.”

“Yeni olduklarında oldukça iyi görünüyorlar. Kesinlikle geçmiştekine göre daha çabuk bozuluyorlar ancak bu herkes için aynı. Uzun sürüşlerde mümkün olduğu kadar fazla lastik korumaya çalışıyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. sen aslında başka bişey demiyosun bütün haberlerde aynı yorumu yazıyosun.hani anladık seviyosun kimiyi de yer kalabalığından başka bişey de yapmıyosun.

  2. güzel yaklaşım. ancak bu ilk gün testi sonucu. peki o zaman sauber, toro rosso, mercedes ve force india mclaren ve ferrari araçlarından daha hızlı turlar attıkları için bu sene daha mı iyi olacaklar?

  3. lotus galip gelecek bir araba olmasada kimi-rai-kimppa-raikka-raikko muhteşem geçişler ve muhteşem mücadeleler yaşatacaktır ve taraftarlarını yine heyecandan hop oturtup hop kaldıracaktır orası kesin.kral kimi ve prens rosberg derim başkada bir şey demem.

  4. arkadaşlar BUTTON' un Brawn gp dönemini hatırlayın en hızlı turları atarken herkes onların sponsor bulmak için yaptığını düşünüyordu( massa hariç) ama sene sonu şampiyon oldular lotus Kimi yi transfer etti, yönetimi değiştirdi, şimdi en hızlı tur zamnaları atıyorlar bence be sene herşey farklı olacak. çok çekişmeli geçecek çook

  5. senin o hislerini yerler yavrum

  6. ancak gelişebileceğimiz ve gelişmemiz gereken alanlar var. Bu konuda iyimserim." dedi.

    Bir Pilotun bu alanları bilmesin den başka güzel bir şey yoktur. Resim de çok hoş

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    umutluyuz:)

  8. umarım yine mclaren yıllarındaki gibi sezon geçirmez.. babamla beraber izlerken ''bu adama da araba dayanmıyor'' diyordu :-)) reno kimiye dayanacak bir araç yap lütfen 🙂

  9. bataryaları rai'nin hesaba yazın. şirketten olmasın yoksa batırır şirketi:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir