Jerez Testlerinde 2. Gün – Schumacher Lider

yazar:

kategori:

Jerez Testleri 2. Gün Görüntüleri

 

Jerez Testleri 2. Gün Görün

 

 

 

 

 

 

 

2011 aracı ile testlere devam eden Mercedes’te tüm gün çalışan Schumacher, 1.18.561’lik derecesiyle 2012 araçlı tüm sürücüleri geride bırakarak zaman tablosunun tepesinde yer aldı. Mercedes, stabil olan W02 aracı ile Pirelli lastikleri hakkında veri toplamaya devam etti ve Schumacher 132 turla en çok çalışan isimleren birisi oldu.

Schumacher’i son 2 senenin şampiyonu Red Bull’dan Mark Webber takip ederken Red Bull’un kardeş takımı Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo 3. sırada yer aldı. Böylece Red Bull 2012 araçları içerisinde lider olan takım oldu.

Force India ile Formula 1’de ilk testlerine çıkan Jules Bianchi günü 4. sırada tamamlayarak iyi iş çıkardı. Onu dünkü seansın lideri Kimi Raikkonen takip etti. Raikkonen bugün ilki sabah, diğeri seansın sonlarında olmak üzere 2 defa çakıl alana çıktı. Bu çakıl alanı ziyaretlerinin ilkinde aracın tabanındaki tahta zarar gördü ve değişmek zorunda kaldı. Sorunlara rağmen Raikkonen 117 tur attı ve bugün farklı bir direksiyon ayarı denedi. Raikkonen dünkü ayarlardan memnun kalmamıştı.

Force India’da öğleden sonra görevi devralan Paul Di Resta günü 6. sırada tamamladı.

Ferrari’den Felipe Massa günün sonuna doğru derecesini geliştirdi ancak 7. sırada yer aldı. Ferrari yine aerodinami ölçümleri için yeşil boyaları kullandı. Onu Mclaren’den Jenson Button ve Sauber’den Sergio Perez takip etti.

Heikki Kovalainen bugün 139 turla en fazla tur atan isim oldu ve 11. sırada yer aldı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Poz Pilot Takım Süre Tur
1  Schumacher Mercedes  1m18.561s 132
2  Webber Red Bull  1m19.184s  +0.623 97
3  Ricciardo Toro Rosso  1m19.587s  +1.026 100
4  Bianchi Force India  1m20.221s  +1.660 46
5  Raikkonen Lotus  1m20.239s  +1.678 117
6  Di Resta Force India  1m20.272s  +1.711 69
7  Massa Ferrari  1m20.454s  +1.893 95
8  Button McLaren  1m20.688s  +2.127 85
9  Perez Sauber  1m20.711s  +2.150 68
10  Maldonado Williams  1m21.197s  +2.636 97
11  Kovalainen Caterham  1m21.518s  +2.957 139
12  De la Rosa HRT  1m22.128s  +3.567 64

 

 

16:10 – Felipe Massa, bazı aero ölçümler için pistte

15:33 – Jerez’de hava sıcaklığı şu sıralar 12; pist sıcaklığı ise 15 derece

15:25 – Caterham’da Heikki Kovalainen, KERS ile ilgili daha çok veri toplama ve kontrol için piste çıkıyor

Jerez’de 2. gün ile ilgili fotoğraflar güncellenmektedir. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

14:50 – Konu dışı olarak son bilgilere göre Adrian Sutil, Eric Lux’a karşı olan yasal işlemlerde bir üst mahkemeye başvuracakmış.

14:40 – Force India’da görevi Paul di Resta devralırken sabahki pilot Jules Bianchi, mühendislerine geri bildirimde bulunuyor

14:04 – Egzozun aerodinamik etkisi konusunda tartışmalar devam ediyor. Ama görünen o ki tartışmalar, ana kurallardan çok, FIA’nın geçen ay yayımladığı bir Teknik Direktif üzerinde yoğunlaşıyor. Son gelişmeler için Takımlar Egzoz Kurallarında Sınırları Zorlamaya Devam Ediyor 

13:32 – HRT, orta sertlikteki hamurlarla çalışmalarını tamamladı. Şimdi ayarları değiştirip yumuşak lastiklerle piste çıkıyor. Öte yandan Williams, bugün mekanik ve aero çalışmaları yaptığını bildiriyor

13:30 – Şu anda pistteki Schumacher ve Webber yumuşak; Massa ise sert lastiklerle

13:28 – Basına koşuna Red Bull Takım Patronu Christian Horner, geçen sene ilk test ile ilk yarış arasında 2 saniyelik bir gelişim gösterdiklerini söyledi.

13:15 – Caterham’da Kovalainen, kullanılmış lastiklerle uzun süreşe çıkıyor ve bu sürüşte lastik sorunu yaşaması bekleniyor. Bu arada yeni liderimiz Mercedes GP’den Michael Schumacher

13:01 – Raikkonen 7 turluk bir sürüş sonrasında garajına döndü. Fin pilot, öncekine göre aracın daha iyi durumda olduğunu söyledi. Raikkonen, sürüşü bittikten sonra geri bildirim yapıyor.

12:16 – Raikkonen’in garajdaki aracı E20’de piste dönmeden önce direksiyona mili değişiyor.

12:07 – Caterham, ön kanat açısı ve arka sürüş yüksekliği ayarlarında ufak değişiklikler yapıp Kovalainen’i tekrar piste gönderecek.

12:03 – Force India, dünkü programına devam ediyor ve araçla mümkün olduğunca fazla tur atıp veri toplamaya çalışıyor

12:00 – Testlerin ilk 2 saati geride kalırken Webber liderliğini sürdürüyor. Onu Ricciardo ve Button takip ederken Force India ile piste çıkan Jules Bianchi 4. sıraya yükseldi. Bianchi’nin arkasında Schumacher ve Massa yer alıyor.

11:25 – Bir ara Red Bull’dan Mark Webber liderliğe çıkmış olsa da Ricciardo 1.20.3’lük derece elde ederek tekrar liderlik koltuğuna oturdu ancak bu pek uzun sürmedi. Red Bull pilotu Webber, 3 sektörde birden en hızlı isim olarak 1.19.6’lık derece elde etti ve dünkü en hızlı tur zamanına yaklaştı. 2. sıradaki Ricciardo’yu Mclaren’den Button ve Ferrari’den Massa takip ediyor.

11:00 – Saat 10.00 itibariyle başlayan testlerin 1 saati geride kaldı. Testlerin geride kalan 1 saatlik bölümünü Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo ilk sırada tamamladı. Onu Webber, Kovalainen, Raikkonen ve MAldonado takip ediyorlar. Diğer takımlardan şu ana kadar zaman derecesi gelmedi.

Hava sıcaklığı da yükselmeye başladı. Şu anda hava 5, pist sıcaklığı 7 derece. Fotoğraf galerimize de fotoğraflar ekleniyor. Bakmak için aşağıdaki linke tıklayınız..

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

09:20 – Bu arada son çıkan söylentilerden de size bu sayfada bahsetmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Bahreyn’de yaşanan karışıklıklardan dolayı ülkede yapılan Formula 1 yarışlarının yapılıp yapılmayacağı hâlâ kesinlik kazanmadı. Dün twitter’da yayılmaya başlayan bir söylenti (ki bu şu ana kadar çok oldu) 2012 için Türkiye GP’nin Bahreyn yerine takvimde olacağı yönünde. Bakalım ne kadar gerçek olacak.

Bu arada bu sene egzoz beslemeli difüzörler yasaklandı. Ancak bu konuyla ilgili şikayetler bitmek bilmiyor. Bazı takımlar Mclaren ve Ferrari takımlarının egzozlarının yasal olmadığından şüphe ediyorlar. Red Bull ve Lotus takımlarının protesto edebileceği söyleniyor…

2012 sezonu için tanıtılan otomobiller arasında bir güzellik yarışması hazırladık. Katılmayı unutmayın…

Bir süredir sitemize girmiyorsunuz ve 2012 araçlarından haberiniz yok mu? O zaman size lansmanları da hatırlatalım:

Takım               Tarih
Caterham Haber – Foto
McLaren  Haber – Foto
Ferrari Haber – Foto
Force India Haber – Foto
Lotus Haber – Foto
Red Bull Haber – Foto
Sauber Haber – Foto
Toro Rosso  Haber – Foto
Williams

              HaberFoto

09:15 – Dün olduğu gibi bugün ve tüm test seanslarında test derecelerini anlık bir şekilde sitemizden takip edebilirsiniz. 10:00’da başlayacak olan testlerin dereceleri yayınlanmaya başlayınca bu sayfada da yayınlanacaktır.

09:10Jerez testlerinin birinci gününe ait fotoğraflar için tıklayınız. Jerez testleriyle ilgili videolar da sitemizin video bölümüne eklenmişti. Düne ait videolar şu şekilde:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:05 – Bugün Jerez testlerine katılacak isimler şu şekilde olacak:

  • Ferrari – Felipe Massa
  • Mclaren – Jenson Button
  • Red Bull – Mark Webber
  • Mercedes – Michael Schumacher
  • Lotus – Kimi Raikkonen
  • Force India – Paul di Resta
  • Williams – Pastor Maldonado
  • Toro Rosso – Daniel Ricciardo
  • Caterham – 
  • HRT – Pedro De la Rosa

09:00 – Testlerin ilk gününde takımların çoğu yeni araçlarını piste çıkardılar ve sistem kontrolleri yaptılar. Bunun yanında araçlarını yavaş yavaş test etmeye başlayan takımlar, Pirelli’nin 2012 sezonu için hazırladığı yeni lastikleri de test etmeye başlamış oldular.

Testlerin ilk gününde takımlarda önemli sorunlarla karşılaşan olmadı. Günün lideri Lotus ile Formula 1’e dönüş yapan Kimi Raikkonen olurken onu Force India’dan Paul di Resta takip etti. Dünkü testlerde genel amaç, yeni araçlarla mümkün olduğu kadar fazla tur atmaktı.

Dün sabah Jerez’de sisli bir hava hakimdi ancak gün ilerledikçe koşullar oldukça gelişti ve takımlar yeni araçlarını iyi bir şekilde test etme fırsatı buldular.

Teste katılan 11 takımın 9’u yeni araçlarıyla test yaparken Mercedes ve HRT takımları geçen seneki araçlarıyla bu testlere katılıyorlar.

 


Yorumlar

  1. Waaaauuvvvvv, efsaneden 132 tur.. muhteşem.
    Heralde lastiklerin vıcığını çıkarmıştır. Hertürlü lastik konfigrasyonunu deneyip öğrenmişlerdir.
    Eğer amaç sadece lastik için tur atmaksa gerçekten yazık, yeni aracın parçalarını gizlice deniyor olabilirler.

  2. Resme bakıp da sadece Ferrari açısından söylemiyorum; bu buruna sahip tüm araçlar estetik açıdan tek kelimeyle: BERBAT!

  3. mahallenin muhtarları dizisindeki deliye özenmişler:)

  4. Öncelikle herkese merhaba.Uzun süredir bu sitede(yaklaşık 2 yıl) F1 i takip etmeme rağmen yorum yapmıyordum,artık ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim.Bu yüzden başlangıçta benden hoşgörünüzü esirgemezseniz teşekkür ederim şimdiden:))
    Testlere gelecek olursak redbull ne yaptığını bilen bir görüntüde yine ki açıkçası geçen 2 yılın ardından bu onlar için çok normal.yine kovalanan olma durumları yüksek ihtimal!
    Mclaren hakkındaki yorumum aynen ferrari gibi testler sonunda belli olacak.Ama öncelikli olarak ferrari ye gelirsek kendi takımım olması açısından,karamsar olmak için erken olmasına rağmen bugün massa nın yaptığı yorumlar,yeni bir araba olması,fazla risk alınmış olması,dereceler ve uzun stintlerin fazla görülmemesi,ve yerinde izleyen yorumcuların yazdıkları izlenimler bize ferrari nin en azından sezon başında güçlü takım olmayacağının sinyallerini veriyor.Kalan iki günde alonso inşaallah bize aracın şu anda ki hızı hakkında bir fikir verir hızlı turlar atarak çünkü massa bu yönde bir çalışma yapmadı gördüğüm kadarıyla..Bizde araçla ilgili biraz daha derli toplu yorum yapabiliriz bu sayede.
    Herkes açısından güzel bir sezon olması dileğiyle…

  5. Arkadaş şu f1'i ne hale getirdiler ya hakikaten, yok platipus burun yok yunus yok bilmem ne içine ettiler, eski araçlara bakmaya doyamıyorduk şimdiki araçlara bakmaktan çekiniyoruz. 19 bin devirlik motorları özledim :/

  6. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    bu nasıl bir burundur arkadaş ya

  7. MERCEDES GP avatarı

    Kers kullanmışlar bugün

  8. Ver emri vuralım Bernie'yi ! 🙂

  9. sakin ol yeğen, alışacağız mecbur.

  10. türkiye yarısın oldugunda bile az bahsediyorlardı haberlerde testleri görmeyi sakın bekleme =)

  11. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Pes ediyorum.Ben bu araçlara bakınca heyecanlanamıyorum.

    Ben 1994 den beri f1 izlerim ve hayatımdaki en büyük hobim…Özellikle 2005-2008 araçlarının hastasıyım.Ama 2009 a göz yumdum.Madem kurallar değişti dedim

    2010 araçlarına bayıldım.2011 araçlarını sevdim.

    Tek birşey söylemek istiyorum:

    BU REZALETTE NEYİN NESİ?EN GÜZEL SEÇİLEN MCLAREN GEÇEN SENEKİ HRT DEN KÖTÜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DİĞERLERİNİ VARI SİZ DÜŞÜNÜN.HAYIR ON BOARD CAM DE YOKKİ YARIŞ İZLERKEN!!!!!!!!!!

    NOT: Umarım süper çekişmeli bir sezon olur.Eğer bir pilot domine ederseki bu isterse Alonso olsun bu araçlar gerçekten çekilecek eziyet değil.İnanın sinirlerim çok bozuk….

  12. bunlar niye ellerinde direksiyon kalakalmışlar?

  13. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Arka kanadın oraya yönlendirmişler çıkan havayı onu amaçlamışlar yani.. Ferrari ve McLaren' e göre biraz daha basit bir sistem.

  14. 2 günlük test süresince, farklı sitelerden ve buradan bir çok resim galerisini inceledim. ama hiç felipe'nin ferrari'sinin ayağında soft ya da supersoft (sarı ve kırmızı) lastik göremedim. dünkü testlerde yoğun olarak hard ve bugünkü testlerde medium lastik kullanmış bir ton resime bakarsak. diğer tüm araçlarda soft ya da supersoftlu olarak çekilen fotoğrafları görünce, ferrari'nin (en azından diğer takımlar kadar) hızlı tur atmayı öncelikli amaç olarak belirlemediği anlaşılıyor. red bull, mclaren, mercedes ve renault'un sarı şeritli lastiklerle turladığının fotoğraflarını gördükten sonra, aracımızın hard ve medium lastiklerde göstermiş olduğu performansı olumlu buluyorum açıkçası.

    sıradaki 2 gün alonso'nun testleri var. sanırım yarın alonso da hard ve medium lastikleri deneyecektir. son gün ise bir süre sarı şeritli lastiklerle tur atıp, aracın hızlı tur performansını ölçecektir ferrari. sarı şeritli lastik takan araçların performansı ile ferrari'yi, o gün karşılaştırmak daha doğru olur.

  15. o egzos borularını nereye koymuslar ole

  16. hayreet 🙂

  17. Tolga Soydan avatarı

    aynı fikirdeyim.ferrari biraz yavaş gibi.mercedesi saymıyorum 2011 aracı oludugu için.lotus ve force india takip ediyo bunları

  18. Jerezdeki bi gözlemcinin araçlar hakkındaki gözlemleri:

    "İlk olarak RedBull'un düne göre daha iyi olduğunu söylemeliyim. Araç şikana girerken temiz bir şekilde yavaşlayıp ardından kolayca hızlanabiliyor. Egzozlar hala EBD görünüşünde değil. Sanırım 2. en iyi araç Mclaren. RedBulldaki viraj dengesi olmasada viraj girişi ve çıkışındaki rahatlığı ve aracın çekişi rb8e yakın. Ferrari''nin hangi programı uyguladığını bilmesemde hala biraz zayıf gibi. Dönüşlerde understeer( Önden kaymamı arkadan kaymamı hatırlayamadım) problemi var gibi ayrıca yeterince iyi hızlanamıyor, iyi bir denge yok gibi."

    Bunun yanında Caterham'ın kendini çok etkilediğini söylemiş.

    Bu gözlemler hiçbir şey ispat etmesede fikir verir en azından.

  19. tam 2 yarış mesafesi gitmişler. diğer alanlarda değil de KERS ile sorun yaşayıp yaşamadıklarını merak ediyorum doğrusu.

  20. redbull aracın arkasını neden saklıyor herhangi bir haber var mı bununla ilgili

  21. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Caterham dayanıklılık olarak baya iyi gibi hızıda artar inşallah

  22. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Redbull un burnundaki yarık için çok yorum yapılmış ve tasarımcısı soğutma havalandırma şeklinde açıklamalarda bulunmuş ancak,bu mega zeka asla hemde en önemli kısım olan önden gelen havayı pilotu rahatlatmak veya kersi soğutmak için kullanmaz.İlk ebd kullanmaya başlayıp o küçük fark için motor haritasını fazlası ile zorladığı 2010 sezonunda hızlı olmalarına rağmen neredeyse şampiyonluğu motor arızaları ile kaptırıyorlardı ki ,bu durum için en küçük bir geri adım atmamıştı.Aracın sınırlarını sonuna kadar hatta yıllarca fazlası ile zorladığı için dayanıklı olmayan araçları ile ünlüdür fakat bu konjektürde sınırları fazlası ile zorlaması araçta dayanıksızlığa neden olmayacak kadar marjlarla aşağıya çekimiş ki ,araçları artık sapasağlam.

    Fark yaratabilmek için artık yine bazı sınırları yukarıya çekmek gerek,motor veya diğer yük bine aksamlar ,aksi taktirde redbull u durdurmak ve yarışları daha çekişmeli hale sokmak çok zor olacak.

    Son sözüm de ferrari için olacaktır ki kaçırdıkları balık 2010 da çok büyüktü ve artık bu yılda başarılı olamazlarsa 1.6 motorlara kadar işleri oldukça zor olur ki,kilit yerleri değişen takım en başındaki kişinin kellesini kopartmak elzem olur.

  23. massanın bu dereceyi 10 serilik turların ilkinde yapması beni umutlandırdı.

  24. son aldığım bi duyuma göre Kimi pistteyken araçta hapşırmış, hadi hep beraber lütfen ÇOK HIZLI OL 🙂

  25. nasıl gidiyo testler

  26. donnie darko avatarı

    seri atılan zamanlara baktığımda aklıma benzin karışımı denemeleri üzerinde de çalışıyor olabilecekleri geliyor. bu da yakıt yükü ve motor ömrü üzerinde veriler toplamalarında yardımcı oluyor.ilk testler için bu verileri toplayıp 2. ve 3. testlerde bunlar üzerinde daha az vakit harcamak niyetinde olabilirler. tüm bu söylediklerim kendi fikirlerim. eğer bu şekilde bir durum mevcutsa redbull'u zorlamak için mc laren ve ferrarinin oldukça fazla çalışması lazım ilk yarışa kadar. mgp de yeni aracını çıkaramadığı için onlara birşey söyleyemiyorum. kimici olsamda tablo şu an itibariyle çok çok 4.lüğü zorlarlar. kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. ancak kimi'nin istikrarlı turlar atması gerçekten ümit verici. şampiyon, yarış galibi gibi bir iddaadan söz etmiyorum. unutmadan takımların kapalı kutu sayısı oldukça fazla. sadece varsayım yapabiliyorum.

  27. massa button ın derecesini geçti, gün bitmeden 1:19 lu dereceler görebilecekmiyiz acaba ferrariden

  28. rocco junior avatarı

    Ntv Spor 14-16 bülteninde kısa bir haber verdi Jerez testleri ilk gün için

  29. Bu arada arkadaşlar dikkat ediyorsanız formula 1 testlerinden hiç kanal bahsetmiyor.spor haberlerinde hiç göremedim.zaten türkiyenin takvimden cıkarılmasıda bu yuzden halk formula 1'in ne oldugunu,kuralları bilmiyor..

  30. mercedesin aracı eski ama 2012 parcalarınıda deniyorlar sadece pirellinin nası olduguna bakmıyorlar. buarada ferrari lastik ısıtma sorununu hala cözememiş onu cözmeye calısıyorlar yavas turlar onun gstergesi bence

  31. rocco junior avatarı

    Söylenti;Charlie Whiting'in ilk tespitlerine göre tüm takımların egzozları yasal.
    Not:Bu açıklama resmi değildir…

  32. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    O cihaz aşağı yukarı hareket ediyormuş sensör görevi görüyormuş.

  33. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Mercedes eski araç?

  34. dikkat edilirse sadece redbull atmiyor 1.21 li dereceleri,mercedesinde dereceleride ayni.

  35. muhtemelen hava akışını kontrol ediyorlardır. ne garip aletleri var anlamadım bu adamların 🙂

  36. 2. seans neden başlamadı bir de geçen sene canlı izleyebiliyorduk bu sene neden izleyemiyoruz?
    Ferrari bu sene de mi kötü acaba?

  37. MERCEDES GP avatarı

    o siyah şey ne

  38. şöyle bi kanıya verdım ben kendimce RedBull açık ara yine iyi görünüyo çünkü diğerleride her ne kadar dengeli ve istikrarlı turlar atı olsalarda bunlar 1.24,1.25li turlar atıyolar çok defa dengeli olsa turlar birbirini tutsa bile ama RedBull 1.19 ve 1.21 li turlar atıyo hep dengeli bi şekilde ve en fazla 1.22li turlar atıyo buda bi bakış açısı

  39. Arkadaşlar bazılarının turları 44 vs kalmış, ismin üstüne basınca az lap gözüküyor, ama live pencere modunda fazla gözüküyor hata benden mı kaynaklanıyor yoksa herkeste mi aynı?

  40. açıkça görülüyoki redbull arkada bişeler deniyor ben bunu anladıysam ferrari mclaren mercedes çözmüş olmalı diye düşünüyorum 🙂

  41. tur52:1.24.425, tur53:1.24.345, tur54:1.24.393, tur55:1.24.078, tur56:1.24.187, tur57:1.23.989, tur58:1.24.056, tur59:1.25.191, tur60:1.24.582, tur61:1.24.382, tur62:1.24.600, tur63:1.24.246, tur64:1.24.625. Kimi bugün ilk defa bu kadar pistte uzun kalıp dengeli ve istikrarlı turlar attı

  42. ferrari testlerde ayak oyunları pek yapmaz ama
    durumları en azından bu testte iç acıcı gözükmüyor.
    iki gündür mutlaka boş depoyla tur atmış olmaları lazım.
    eğer sezon başında ferrari geri kalırsa dominik aliye güle güle diyebiliriz.

  43. MERCEDES GP avatarı

    Schumacher 15 turluk bir stint yapmış gayet istikrarlı turlar atmış

  44. Oh be tekrar cikti, yesil T harfini gorunce icime su serpiliyo valla, hep ole kalsin 🙂

  45. Tolga Soydan avatarı

    seri turlar atıyo şu an.lastikleri bilmiyorum ama webberin uzun turlarıyla aynı zamanları yapıyo hemen hemen

  46. MERCEDES GP avatarı

    Bunada bir bakın derim.

  47. MERCEDES GP avatarı

    RED FLAG RED FLAG

  48. dedim garaja dondu 🙂

  49. Rai nihayet seri turlar atmaya basladi..

  50. Rai nihayet seri turlar atmaya basladi..

  51. MERCEDES GP avatarı

    Arkadaşlar Facebookta RBR nin sayfasında bir kaç foto gördüm yaklaşık 1 saat önce gönderilmiş araç pite gelir gelmez arka kanadın arkasından yere kadar inen bir muşambayla kapatıyorlar neyi gizlemeye çalışıyolar acaba belkide yeni difüzör falan test ediyolardır sanırım çok özenle kapatıyorlar

  52. ben temel farkın buradan kaynaklandığını ve diğer takımların red bull'un ön tarafının bu kadar yere yakın kalabilmesinin nasıl olduğunu çözemediklerini düşünüyorum.

  53. MERCEDES GP avatarı

    Mercedes Lastikleri çözerlerse en azından Yeni araç gelince fazla zorlanmazlar tahminimce aracın dayanıklılığı iyi olacak ve takım aerodynami konusunda gelişmeye çalışcak

  54. sürekli takip edemediğim için kaçırmışım .olsun benim gibi görmeyenler vardır, birine yararı dokunur illaki 🙂

  55. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |
  56. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    şaka maka Allah korusun bu Ferrari bize büyük sürprüiz yapmasın sonra. belkide RedBull'un kanatlarını çalmışlardır yarışlara gelmeden açmıyolardır geri isterler diye

  57. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Sidepod altında ki tabanın yere o kadar yakın olması beni şaşırttı. Nerdeyse yerle bir gidiyor ama tabii ki pistten de kaynaklanabilir.

  58. Webber 'in sag tarafı terminatör gibi cıkmıs fotografta 🙂

  59. resimde neye dikkat çektin? anlayamadım

  60. Alonsomania  avatarı

    bu Pirelli'nin performansının geliştiğini gösterir büyük oranda.Sezon içinde daha iyi görürüz tabi bunu

  61. Peki testlerde olur da bir kaza olursa bu burun mevzuundan dolayı, bunun sorumlusu kim olacak?

    İşin ilginç tarafına dikkat çekiyorum, o kadar.

  62. Schumi yumuşak lastiklerle asfaltı ağlatıyor :)))

  63. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    Webber'inkilere kıyasla sölüyom tabi

  64. massa koşarak turluyor galiba pisti bazı tur zamanları maşallah:)

  65. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    doğru diyonda bu Lotus ne iş Kimi'nin sanırım daha dengeli turları yok pek fazla

  66. Autosport yazarları Raikkonen'nin tüm olup bitenlerin tadını çıkardığını söylüyorlar.

  67. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Bu resime dikkat ettiniz mi? Yoksa göz yanılması mı.

  68. rocco junior avatarı

    Zaten yazmıştım bunları dünkü test haberinde:)

  69. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi günün 2. kısmında çok tur atacaktır ya da en azından öyle olması gerek.

  70. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    Yarabbim sen Stefano Domenicali'yi Ferrari ve biricik Fırnendo'muzun başından eksik etme 🙂

  71. Demekki yeni lastikleri bu takoz araçla bile çalıştırmayı başarabilmişler. Boş depoylada olsa efsanenin listenin 1. sırasında olması harika.

  72. MERCEDES GP avatarı

    dün biraz daha ayrıntılısı verilmişti aynı bilgiler yinede sağol 🙂

  73. süspansiyonu tamamen değiştirdikten sonra epey bir test yapmaları gerekiyor. aslında bu sene geçen sene attıkları uzun turları atmaları gerekecek

  74. MERCEDES GP avatarı

    Caterham'a Helaaal olsun yarım günde 70 küsür tur attılar bu sene caterhamdan çok ümitliyim en çok onlar gelişecek bu sene orta gruba dahil olacaklar.artık virgin ile hrt ne yapar bilemeyiz kendi aralarında bişeler yaparlar artık

  75. newey'i kim barındırmaz adam takımı satın alacak servet yaptı

  76. Ferrari hakkında bir kaç bilgi:

    – Yapılan ilk analizlerden sonra pist ve tünelde elde edilen veriler yüksek oranda birbiriyle uyuşmaktaymış
    – Bulunan bazı küçük sorunlar yazılımda yapılcak küçük değişiklerle çözülebilicek durumdaymış
    – Aracın dayanıklılığının iyi olduğu arka taraftaki ısınma probleminin ise normalde kulanılmayacak bi materyal kullanılmasıymış
    – Massa yeni ve daha tam olarak hazır olmayan parçaları denemiş bu sebeple aracı sürerken zamandan çok aracı dikkatli sürmeye odaklanmış
    – Pirelliden gelen bilgiler ışığında, süspansiyon öncelikli yapılan analizlere aracın oldukça "güven verici" olduğu söylenmiş
    – Massa tüm hamurlarda oldukça rahatmış
    – Dün oluşan yanık hasarının kozmetik ve önemli olmadığı belirtilmiş

    Kaynak: Joseluisf1 adlı biri 🙂 ben autosport forumlarında gördüm.. paylaşmak istedim

  77. her sene 500m dollar harcayan toyota'nın honda'nın hatası neydi gözüm

  78. Yusuf  Hitay avatarı

    bu araçlarla yarış haftasonu piste çıkmayacaklar, e test zamanı da durup dururken birbirlerinin üstlerine çıkmayacaklarına göre bir mahsuru yok. sadece lastiklere bakıyorlar melül melül.

  79. Tolga Soydan avatarı

    rai son sektörde yakmıs moru

  80. test yarış değildir yani yarış kuralları geçerli değildir

  81. Sen bana takılma dostum. Ben sadece dünkü test zamanlarına göre birilerini şampiyon yapan diğerlerini yerin dibine sokanlara bir atıfta bulundum

  82. MERCEDES GP avatarı

    Mercedes çarpışma testini geçti sanırım yeni araçla eğer takım derseki W03 hazır değil napsınlar zorlamı test yaptırsınlar yeni araçla onlarda W02 ile test yapıyor Bence Mercedes Akıllılık etti bu seneki seçimle bu arada Mclaren dayanıklılığına güveniyor heraldeki hiç sürüş yapmıyor zaten araçların genel fotoğrafları çıktı daha neyin peşindeler anlamış değilim

  83. Biliyorum testler birşey ifade etmez ama Ricciardo sizce iyi değilmi ?

  84. Farklı bir duruma dikkat çekmek istiyorum:

    Araçlardaki yüksek burunlar niçin yasaklandı? Tamamen güvenlik amaçlı. Araçların birbirinin üzerine çıkmasını engellemek için. Hani şu Vettel-Button kazası örneği gibi.

    Benim bildiğim güvenlik F1'de hemen herşeyden önce gelir. Bu sene bu garip burunları görmemizin tek sebebidir.

    Maden güvenlik önce geliyor, peki MGP ve HRT takımlarının yüksek burunlu eski araçlarla testlere katılabilmesine neden izin veriliyor? Sonuçta bu araçlarıyla ilk yarışa asla katılamazlar. Üstelik FIA kaza testlerini testlerden önceye alıp pilotların testlerde de güvende olmalarını isterken buna nasıl izin verilebiliyor?

  85. MERCEDES GP avatarı

    Bende diyorumki EBD'nin Mercedese getirisi çok fazla değildi EBD.Takımlar her zaman downforce üretebilmek için birşeyler bulurlar yani Adrian Newey'in şu ana kadar bişe bulamadım dediğine bakmayın Brezilya'dan sonra yaklaşık 2-2.5 ay zamanı oldu bool bool düşünmüştür.Yoksa onu barındırmazlar orda 🙂

  86. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne kullandığın Türkçede bir meymenet var ne de söylediklerinde.Bir buçuk günde işi çözmüşsün ama bu işler kahve falına bakarak olmaz yeni yetme kardeşim.

  87. MERCEDES GP avatarı

    O yüzden ne yapmıyoruz marketlere gidip red bull almıyoruz 🙂

  88. yeni araçların eskilerden daha hızlı olacağının garantisi yok. Hatta ellerinde olan ve df sağlayan bir sistemin ortadan kalkmasından dolayı yavaşlayacaklarını düşünüyorum.

  89. MERCEDES GP avatarı

    Bide EBD varda sanki red bull'un ki gibi varmışçasına söyledin silverstonda gördük Mercedes'i yine aynı tas aynı hamam 🙂

  90. yok abi ya bu iş tamamile parayşla alakalı son 3 senedir iyice bunu anladım RenBull'a baksanıza ya geçenlerde bu Mateschitz'i duydum bi yerden 70 milyın dalır bağış yapmış kendileri bi yere ulan onu Lotusa bağışlasa 70 milyonu kesin RAİ'ye kazanan araç yaparlardı hem geçmiştede bakın genel oalarak kazanan takımlar hep paralı zangin takımlar

  91. bence sumi kendi eksiği olan sıralamalar içinde çalışıyor olabilir.yapack başka bişey yok çünki

  92. MERCEDES GP avatarı

    Schumacher turu softlarla atmış

  93. MERCEDES GP avatarı

    EBD var ama diğer takımlardada yeni araç var

  94. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Aracın eski olması yavaş olduğu anlamına gelmez tam tersine zaten çok iyi bildikleri bir otomobille test yapıyorlar.

  95. Hesap et. Yeni araçla neler yapar:)

  96. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Mercedes tamamen yeni lastiklerle ilgili bilgi topluyor. Bugün hızlı turlarda lastiklerin durumunu test ediyorlar. 2011 otomobilinde EBD olduğunu hatırlatalım.

  97. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    teşekkürler kardeşim süpersin

  98. sanırım redbull egemenliği devam edicek böylelikle bu senede başlamadan bitti yazık

  99. Evet şimdi düzeldi

  100. MERCEDES GP avatarı

    düzeldi şimdi aynı sorun bendede vardı

  101. firefox ile sitede navigasyon dışında hiç bir yere tıklayamıyorum. sorun bir tek bende mi? sanırım sitede bir değişiklik bozdu bunu. flash reklam olabilir.

  102. Schumi ilk sıraya yükseldi. Efsane geri döndü. Şampiyon belli ikinci kim:))

  103. Tolga Soydan avatarı

    redbull sıralama turlarını attı.şuanda ağır depoyla uzun turlar atıyolar.istikrarlı turlar geliyo sürekli.bu sene geçilmeye çalışan takım olmaları yüksek

  104. Schumacher birinci sırada..

  105. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    berkhan akçay: dostum nerden alıyon bu linkleri ya ben işte masamdan takip edebildiğim kadar ediyom link felan varsa sende yazsana buraya ya kardeşim.

  106. nihat aydemir avatarı
    nihat aydemir

    lotus tırt çıkıcak kimi için fazla sevinmeyin redbull,mclaren gerisi tırt bu senede bize ekmek yok ferraridede bişi yok gibi olan massaya oldu anlayanlara şaka hepsi olan alonso ya oldu diyo ya massaya olmuyomu alonsoya güvenemiyoz desenize sadece en güçlü araçla iş yapar orta halli yada 0.2,0.3sn bile gerideki bi araçlanda olsa ona pek güvenemeyiz anca en iyisi olması lazım açıkça söleyin ya bunda utancak bişi yok

  107. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari mi sorunlu yoksa Massa mı pek anlayamadım açıkcası. Sürünüyorlar resmen. Hayır yani diğerlerinden farkınız ne kardeşim neyi denyiorsunuz. Takmışlar boru gibi bişey tepeye :)) Lan insan en azından bir hızlı tur atmaya çalışır, bu kadar bekleyen var.

  108. wooow schumi coştu :)))

  109. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    E20 yeniden pistte

  110. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu kez güçlerini pek saklamıyorlar.

  111. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin pist dışı ziyareti. Ralliyi özlemiş anlaşılan 🙂

  112. 78 sn li turlar bu seneki pist rekoru olacak galiba.dünde bunu tahmin etmiştim bakalım

  113. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Button'da bir sorun yok sanırım. Dünkü gibi geç çıktılar piste.

  114. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Red Bull'un orta sektörde çok hızlı olduğu ve Webber'in sıralama turu tarzında seriler attığı söyleniyor.

  115. webber aldı sazı eline 79:18 yaptı.78 le dönecek az kaldı.

  116. ferrari de hızzlanmaya başladı ..

  117. Erkan Bağbaşı avatarı
    Erkan Bağbaşı

    Turlarda sacmalık Oldu Herkes 19 atıo bune boyle caterham bıle 19.184 sacmalıga bak

  118. Erkan Bağbaşı avatarı
    Erkan Bağbaşı

    Turlarda sacmalık Oldu Herkes 19 atıo bune boyle caterham bıle 19.184 sacmalıga bak

  119. redbull yine kanatlanmaya başladı :))) umarım hız dan tüyleri dökülmez :))

  120. heikki 1088 avatarı

    İlgili ve bilgili kişiler olaraktan size soruyorum beyler. Button a ne olmuş 🙂

  121. tororosso herkeze meydan okuyacak heralde bu sene :)) çok güçlü gözüküyorlar

  122. bu yıl ferrari gene nalları toplayacak anlaşılan.
    alonso ya yazık olacak gene…adam renoda kalsaydı aynı işi gene çıkartırdı.
    araç hızları geçen yıl gibi olursa petrov yerine kimi ile kapışır artık eski günlerdeki gibi.

  123. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Otomobilin altındaki tahta hasar görmüş sadece o değişecek. Bu işlem yapılırken aynı zamanda direksiyonda Kimi'nin hoşuna gitmeyen bir sorun varmış sanırım. Onu da hallediyorlar.

  124. rai nin direksiyon sisteminde bi arıza var sanırım onu degiştirecekler

  125. bence denge çubuklarını ayarlamaya çalışıyolar yana dogru esnemeyi azaltmak için …..

  126. dingil mesafesini kısa tutmuşlar yine, kayıyor baksana 🙂

  127. işte mgp w03 den ilk görüntü harika görünüyor

  128. evet kaymış çakıl havuzuna girmiş demekki. kerbe çarpınca aracının tabanına da zarar vermiş. umarım ellerinde yedeği vardır 🙂

  129. kum havuzunda sanırım pite alıp kontrole cektiler arabayı

    09:05 Raikkonen gravel news from @StrangAutosport: Raikkonen went off at Turn 6, Dry Sac, where the debris that caused the first red flag was found, He came back at walking pace but scraped the bottom of the Lotus on the kerbing.

  130. artık görünüyor. yunan sitesinde bir sorun vardı az önce.

  131. Bende Not Found diyor Apocan 🙂

  132. kesin bir sorun var araçta. motor veya kers arızası olabilir.

  133. Hepsi palavra bu haberlerin.Bernie mamasını yemedikçe istanbul park'da yarış falan düşünmeyin derim.

  134. Erkan Bağbaşı avatarı
    Erkan Bağbaşı

    Force Indıanın Test Pılotu Tur Attırıolar

  135. yukarıda yer alan canlı derecelerde pilotlara tıklarsanız sürücülerin kaç turlu stintlerle döndüklerini ve hangi dereceleri elde ettiklerini görebilirsiniz…

  136. Redbull 1:19.682s, Redbull kendine gelmeye basladi 🙂

    Rai 5 tur da kaldi, noldu acep..

  137. Maalesef yayinlanmiyor..

  138. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    detaylı takip için link varmıydı?

  139. canlı izlicegimiz link yokmu acaba

  140. Adamlar 2 ay icinde yeni pist yapiyorlar hazir piste yarisa mi hazirlik yapamayacaklar (En taze ornek Kore)

  141. 2012 de Türkiye GP nin olacağına asla inanmıyorum. Bununla ilgili hazırlık ve çalışmaları bile yetiştiremezler. Ayrıca Bay E istediğini almadığı için zaten burayı hiç düşünmeyecektir.
    Bahreyn çıkarsa Almanyada 2 yarış izleyebiliriz.

  142. rainin aracı sanırım kontrolde şuanda …

  143. rai çakıl havuzunamı daldı benmi yanlış anladım????

  144. mükemmel özet var sayfada gerçekten.

  145. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Rb ye bak hele protesto edecekmiş :))

  146. Mercedes yeni aracını merak ediyorum.ayrıca site güzel işliyor

  147. Gunaydin, site super calisiyor zaten, hicbir seyi kacirmiyoruz sayenizde, bu sayfa da tam bir ozet olmus sezon oncesi, tesekkur ederiz ellerinize saglik arkadaslar.

  148. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Tebrikler, bir süredir takip etmeyenler için güzel linkler vermişsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir