FIA'dan Egzozlara Onay Çıktı Ama Ferrari Hakkında Söylentiler Var

yazar:

kategori:

FIA Teknik Delegesi Charlie Whiting’in sezon öncesi ilk testlere katılıp burada egzoz düzenlerini kontrol edeceği haber edilmişti. Çünkü egzozlarla ilgili tartışmalar tam anlamıyla sonuca ulaşmadı; gri alanların olduğuna inanılıyor.

Çarşamba günü bütün takım garajlarında Whiting’in yanında olan Auto Motor und Sport’un haberine göre FIA delegesi “Şu anda hepsi kurallara uygun” dedi.

Red Bull’dan Adrian Newey de 2012 egzoz kuralları yorumlamaları ile ilgili söylentileri önemsemedi; egzoz beslemeli difüzör veya çift katmanlı difüzör gibi fikirlerin mümkün olmadığını belirtti.

Newey: “Mümkün olan bütün çözümler arasında pek bir fark göremedik. Kurallar çok açık ve sınırlayıcı”

FIA, esnek kanatlarla ilgili de harekete geçmişti.

Newey: “O kural değişikliği, çok geç geldi.”

“Sonucunda kanat ağırlığı çok arttı ve en uygun ağırlık dağılımını bulmak zorlaştı.”

İngiliz teknik adama göre FIA’nın kanatlarla ilgili bu yeni tutumu muhtemelen, Ferrari’nin geçen sene çırparcasına hareket eden kanadından kaynaklanıyor.

Aslında Ferrari ve Red Bull’un baskı altında olduğuna inanılıyor.

İspanyol Marca Gazetesi, Newey’in, Ferrari’nin aracının ilk baştaki egzoz çözümünün kurallara aykırı olduğunu düşündüğünü yazdı.

İddialara göre daha sonra Whiting’in garajları gezdiği Çarşamba günü Maranello kökenli takım, üst görünüş baz alındığında kurallara uygun olması için acele bir şekilde egzoz ve muhafazasını kesti.

Ferrari Tasarımcısı Nikolas Tombazis: “Dürüst olmak gerekirse sıra dışı bir şey görmedim. Herkesin neler yaptığını analiz ettik ve üzerine çalışmadığımız büyük bir yenilik görmedik”


Yorumlar

  1. 3 yıldan beri allem kallem ederken kimse karışmıyordu bu dekolte kafaya şimdi cin olmadan adam çarpacak aklı sıra.

  2. mclaren'in de kanatları esniyor ama burun da esnediği iin red bullun ve ferrarinin kadar belli olmuyor

  3.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Vaay Newey Amcamız artık bizim otomobili inceliyor. Demek ki tüm atış haklarını kullandı. Gri alanlar iyidir. O sayede üç yıldır şampiyon oluyordu geçici takımlar.

  4. rocco junior avatarı

    Konunun kapanması güzel.Newey çok telaşlanma yine en hızlı başlarsınız:)Bu sene ön kanatları esnetmek hem ağırlaşan kurallardan hem kanat burun bağlantı noktalarından daha zor olacak gibi.Yine de bu 2 takım abartı olmasa da bir yolunu bulur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir