Renault: "Red Bull 15-18 Litre Daha Az Yakıtla Başlayabiliyor"

yazar:

kategori:

Padokta inanılan o ki Mercedes motorlar, Renault’a kıyasla daha güçlü ama son iki senedi şampiyon olan takım, Fransız üreticinin güç ünitelerini kullanıyor.

Sport Bild’e konuşan Caubet: “Mercedes motoru aslında bizimkilerden yaklaşık olarak 15 beygir daha güçlü.”

“Ama kullanım ve yakıt ekonomisi açılarından önde olan bizim motordur. Bu yüzden nihai sonuca bakıldığında, Mercedes’ten biraz daha iyiyiz.”

Caubet’in ifadelerine göre en önemli etken, yakıt ikmalinin yasaklanmasının ardından motorların yakıt ekonomisi.

Caubet: “Yakıt harcamasının daha düşük olması nedeniyle Red Bull, rakiplerine kıyasla yarışa yakıt deposunda 15-18 litre daha az benzinle başlayabiliyor.”

“Bu da büyük bir fark yaratıyor.”

Bir diğer konu ise Vettel’in sürüşü. Caubet’e göre Alman pilotun sürüş stili, yakıt harcama konusunda çok hassas ve pilotun kendisi de verilerle gayet ilgili.

Caubet: “Pilot, motorunu mükemmel bir şekilde kullanmak istediğinde bunlar kilit etkendir.”


Yorumlar

  1. Mercedes zamanında daha dayanıklı motorlar üretmiş olsaydı Hakkinen 4, raikkonen 3 kez şampiyondu şu an. İyi araç ve en iyi sürüşleri tek mahveden Mercedes motorları olmuştu.

  2. Arkadaşlar 2004 ya da 2005 sezonunda (tam olarak hangi sezon olduğunu hatırlamıyorum) Mercedes daha dayanıklı bir motor üretmiş olsaydı Raikonen'in şu anda en az bir dünya şampiyonluğunun daha olacağını F1 Racing dergisinde okumuştum. Eski sezonlardan bahsettim , ama motor gelişimleri durdurulsa da aslında motorun F1'de ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bu haber. Renault motoru en azından dayanıklılığını bu sezon kanıtladı.

  3. sebebi belli reno motorları daha az güç üretiyor bu da daha az yıpranmalarına ve daha az yakıt harcamalarını sağlıyor. aerodinamik etki bu kadar fazla olduğunda motorlara fazla iş düşmüyor malesef.

  4. Evet ama bazıları bunu görmek istemiyor sağlık olsun.

  5. Mercedes GP avatarı

    Evet hatırlarımda Serhan Acar derdi Ferrari 7. vitesten sonra atak yaptığı araca göre daha iyi derdi falan güzel günlerdi.Eskiden araçların ağırlıklar verilirdi hangi tur pite giricekti falan diye güzel oluyordu.Bide yakıt ikmali kalkınca iyice tadı tuzu bozuldu F1'in 2010 ve öncesine dönsek ne iyi olur

  6. ben motor kuralları ferrarinin üstün vasıflı motorundan dolayı geldi demiyorum ama eski yarışları izlediysen ferrarinin 7.vites performansını da hatırlaman gerekir

  7. Yarışın sonuna doğru bu fark azalıp en sonda sıfırlanacak. Çok büyük bir katkı değil bence. Asıl katkı sürülebilirlik. Bir motorun sürülebilirliği iyi olduğunda her şey daha kolay oluyor takım ve pilot için. Motorun vites düşürürken ki tepkileri, yada viraj ortasında aynı vitesteyken tekrar devirlenirkenki tepkileri de önemlidir.

    Ayrıca motorun soğutma karakteristiği de önemli. Renault bu konuda da iyi gibi gözüküyor.

  8. eğer gerçekten böyle düşünüyorsan daha önce ya hiç F1 izlemedin yada kafadan senaryo yazıp sonra kendisi inananlardansın. motor gelişiminin durdurulma sebebi bellidir. bilmiyorsan araştırır öğrenirsin. illaki üstün vasıflı bir motorun kural değişikliği ile yok edilip bir takımın geleceği ile oynanması konunda merakların varsa ferrarinin kankisi fia ya yoğun baskı yaparak berilyumu yasaklatma sinsiliğini bulup okursun. ferrariyi yavaşlatmak için kural değişikliği yapıldı yalanını sadece ferraricilere yutturursun. okay karacanda her programında aç karnına,tok karnına bunu tekrarlar,empoze eder. malesef işin aslı öyle değil. o dönemdeki ros brawn ve adrian neweyin konu hakkında karşılıklı demeçleri var. yapılan büyük haksızlıktır. sonraki dönemlerde de neden bunun yapıldığı açıkça ortaya çıkmıştır.

  9. herkesin ? 🙂 ferraride eminim mercedes motoru hayali kuruyodur 😀

  10. Adam gibi konuşsan bi yerinmi eksilir

  11. hesap ortada renault ve mercedes motorunun artı eksilerini hesaplarsak renault motorlarının ortalama 0.2 civarında avantajı var.

  12. bi şeyi unutmamanızda fayda var, motor gelişimi durdurma kuralı ferrari motorlarının üstün vasıflarını kısıtlamak için getirilmiş bi kuraldır 🙂

  13. Mercedes en iyi motor olabilir, ama bu en güçlüsü oldugu anlamınada gelmiyor dediğin gibi. Mercedesin esamesi 2009 yılında ortaya çıktı. Ondan önceki dönemleride biliyoruz arkadaşım.

  14. 15 Bg lafı bile olmaz 15-18 Litre bana göre büyük bir avantaj nereden bakarsak 15 kg daha hafif demek ve buda bir çok sistemi etkiler. Vettelin startta fırlayıp 2 tur içerisin de 2-3 saniye fark atması şimdi daha net anlaşılıyor. Monza Spa gibi motor pistlerin de kazanmamız da gurur verici. Yarış içerisin de Renault motorlu bir aracın arkasın da Mercedes motorlu arabayı İspanyada gördük direksiyon üzerin de denenmemiş buton kalmamıştı. V8 Motorlarının azami güç olarak bir birlerine yakın olduğunu düşüyorum. Dayanıklılık olarak Renault rakiplerinin önün de özelliklede Ferrariye karşı sezon bitimine 3 yarış kala sıfır kullanılmamış motorları kalmıyor maalesef.

  15. rocco junior avatarı

    Ben paddocktaki genel kanıya inanmıyorum.Ne fark varmış kaç hp,Mercedes'in kersi de en iyi deniyor ama startlarda ve yarış içerisinde sorun yaratabiliyordu geçen sezon.Ben arada çok ufak farkların olduğuna inanıyorum.Mercedes 2009 için belki en iyi motordu ama sonra bu bir efsaneye dönüştü bence.Evet benzin tüketimi açısından en avantajlı halen Renault olabilir bir de üzerine güç katmayı başarıyorlarsa ne ala.Diğerleri karışımlarını hazırlayıp ellerinden geleni yapıyor.Shell-Ferrari motor ömrünü uzatıp perfonmans katan karışımlar ve her sezon daha iyiye giden yakıt tüketimi ile eski dezavantajından uzaklaştı.

  16. padoktaki genel kanıya bakılacak olursa malesef işin aslı öyle değil arkadaşım. yıllardır olduğu gibi yine mercedes en güçlüsü. en güçlü demek, en iyisi bu demek midir? tabi bunu kastetmiyorum. 🙂

  17. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Öncelikle şunu bilmek lazım adamın da belirttiği gibi BAŞLAYABİLİYOR.yani normal fark 8-10 litre.peki o zamana ben şu soruyu sorarım.PEKİ YARIŞIN SON 10 TURU PEŞİME MERCEDES MOTORLU ARAÇ TAKILIRSA NE YAPICAĞIM DİNGİL?demek hala mercedes motoru ilk tercihidir herkesin

  18. Bence, şahsi fikrim motor gücü olarak, griddeki en güçlü motor Ferraride. En çok tüketim yapanın Ferrari oldugundan yola çıkarak buna varabiliriz. Yıllardır süre gelen motor efsaneliği var Ferrarinin, küçümsememek gerekir.

  19. Aradaki fark 60-70 hp idi.Ağlaya ağlaya farkı kapattılar.Ben üç kez motor gelişim izni aldılar diye biliyorum.Yoksa görürdük az yakıt tükenen motorunuzu.

  20. Vettelin yarışın başında çok hızlı olup harış sonlarında o büyük hız farkını koruyamamasında bunun büyük etkisi vardır…

  21. 15-18 litre büyük bir oran. pistine göre değişmek kaydıyla 0,3 ila 0,5 sn fark ettirir. bu iyi bir araçla birleşince redbulun bu kadar başarılı olmasına şaşmamalı. 15hp fazlalık is bu kadar fark yaratmaz. Reno motoru gerçekten iyi durumda. Horner ın motor konusunda bu kadar ağlaması hedef saptırma olmalı. ferrari ve mercedes te yakıt tüketimi konusunda gelişim izni istemeli bence.

  22. Ya da tam ortada 🙂
    Bende arkadasa katiliyorum, oyle aman aman fark yok motorlar arasinda, birisi iyi hizlaniyor ama cok yakiyor, digeri iyi hizlanamiyor ama yakit ekonomisi ile isi kurtariyor.. Ferrari de ortayi bulmustur muhtemelen 🙂

  23. Schumacher- avatarı

    Ferrari'nin daha çok yakıt tükettiği söyleniyor.
    Genel anlamda şu şekil sıralanıyor :
    Motor gücü———— Mercedes>Ferrari>Renault (Büyük olan daha iyi )
    Yakıt Tüketimi——– Ferrari>Mercedes>Renault (Küçük olan daha iyi )

  24. Red Bull, toro rosso aracılığıyla ferrari motoru hakkında da bilgi sahibi oluyordur muhtemelen. Ancak bu tür motor kıyaslamalarında Ferrari motoru hiç dikkate alınmıyor. Ya çok iyi, ya da çok kötü diğerlerine göre.

  25. Schumacher- avatarı

    Motorun teknolojisi ve beygirin az olması bir yerde yakıt tüketimini etkiliyor az yakıt koyarak bu avantaja dönüşmüyor aslında hemen hemen aynı şeye denk geliyor Renault-Ferrari-Mercedes motorları bence çok çok yakın tabi elimizde %100 gerçek sayısal bir veri olmadığı için yorum yapmak güç, cosworth hakkında pek yorumum yok.

  26. redbull yakında yakıt üreten araç yaparsa şaşırmam 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir