Rosberg: "Yeni Lastikler Yarışları Değiştirecek"

yazar:

kategori:

Mercedes’in 2011 aracıyla test yapan Rosberg, takımına lastikler arasındaki fark konusunda geri bildirim veriyor. Rosberg, Pirelli’nin kendisine koyduğu hedefe ulaşacağını düşünüyor.

Rosberg “Yarışlar üzerinde büyük etkisi olacak çünkü artık lastik türleri birbirine daha yakınlar. Nasıl olacağını söylemek zor olur ancak yarışlar eskisine göre farklı olacak.”

“Artık lastik türleri çok daha yakınlar. Lastik bozulması hâlâ büyük bir sorun ve arka lastikler biraz daha güçlü görünüyorlar. Genel olarak Pirelli iyi iş çıkarmış.” dedi.

Rosberg, Mercedes’in yeni lastiklerle topladığı verilerin, Barselona’da yeni araçla ilk testlerine çıktıkları zaman kendilerine büyük yardımcı olacağını düşünüyor.

Rosberg “Lastikleri düzgün bir şekilde anlamak önemli çünkü geçen seneye göre büyük farklılıklar var.”

“Bu iyi bir şey çünkü şu anda yeni lastiklerin araç üzerinde tam olarak nasıl olduğunu biliyoruz. Yeni lastikleri yeni araca koyduğumuzda direkt olarak karşılaştırma yapabileceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mercedes GP avatarı

    Adamlar işin uzmanı Araç yapı itibariyle W02'den ne kadar farklı olabilirki evrimi niteliğinde olur bu araç W02 karakteristliği taşır bu seneki araç Bu datalar çok önemli olacak W03 için bakta gör lastikler için bu sene fazla debelenmicez gibi.

  2. lastik hamurlarına 1 tane daha eklendi orta hamur bu açıdan yarışların değişmesi doğru
    ama w02 de denenen lastiklerin w03 e ne kadar katkısı olabilir.egzoz destekli difüzör le desteksiz olanın lastik kullanımı farklı olacaktır.arabanın geç lanse edilmesi bana göre dezavantaj 12 günlük test süresinin 4 günü güme gitti gibi.umarım gitmemiştirde her şey yolunda gider

  3. Mercedes GP avatarı

    Yani Şuan Ellerinde süper datalar var bence Lastikleri anlamışlar tamamiyle W02 için W03 içinde pek zamanlarını almazlar bide lastik datalarıda varken extradan barcelonada test yapmalarına gerek kalmıcak yani dayanıklılık için turlarken uzun stintlerde anlaşılır zaten lastiklerle ilgili şeyler genelde mercedesin araçları dayanıklı oluyor yani pek fazla yolda kalan bir otomobil görmedik üç kez mekaink arıza oldu sanırım 2011de bir avustralyada oldu iki macaristanda oldu üç monacoda oldu heralde 2010 ise 2011den daha dayanıklıkydı sadece 1 kere arıza yaptı araç.umuyorum W03 güzel bir araç olacak bence anahtar faktör şu araç sorunsuz gelirse takım aracı geliştirmek için uğraşacak sorunları çözmek için değil bu sene sorun çözmek için uğraştık bu yüzden pek fazla güncelleme yapamadık W03 sorunsuz gelirse zayıf olduğumuz kısımlarda aerodynamik anlamda gelişebiliriz diye umuyorum Ross Brawn aracı geliştirmek için o zekasını iyiden iyiye kullanacaktır

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yeni aracı neden geç ürettiklerinide anlayabiliyoruz böylece.

  5. Eski araçta yeni lastiklerle 2 günde çok fazla tur attılar.
    Hertürlü varyasyonu denemiş olmalılar ve aynı araçla turlamış olmaları çok sağlam bilgi edinmelerine neden olmuştur.
    Yeni araç eğer sorunsuz gelirse bu lastikleri cuk diye oturturlar bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir