Ferrari'den Acı İtiraf: "İşler Yolunda Gitmiyor"

yazar:

kategori:

Testler bu hafta Jerez’de başladı ve Ferrari, mevcut durumdan pek de memnun olmadıklarını itiraf etti.

Esas rakipler Red Bull ve McLaren, açıkça durumlarından memnuniyetlerini ifade ederken Ferrari, daha ihtiyatlı davranıyor.

Testlerin bu döneminde Ferrari’nin istediği yerde olup olmadığı konusunda Pat Fry: ” Şu anda bulunduğumuz yerden memnun değilim”

“Bulunduğumuz noktada, gelişim göstereceğimiz çok fazla yer var diye düşünüyorum. Dayanıklılık açısından durum iyi. Performansta da sorun olmadığını düşünüyorum ama performans ile oynayıp bazı virajlarda, virajların bazı özel bölümlerinde aracı geliştirebiliriz. Ama her şeyin çalışmasını sağlayana kadar memnun olmayacağım”

Fry, Ferrari’nin şu andaki en büyük sorununun, aracını mükemmel şekilde nasıl ayarlama. Jerez’in ardından sadece 2 test daha kalması ile birlikte Fry, sorunların bir an önce üstesinden gelmek için üzerlerinde baskı olduğunu da kabul etti.

Fry: “Dört yerine üç test olması, işleri biraz olsun sıkılaştırıyor tabi. Daha yapılacak çok işimiz olduğunu düşünüyorum”

“Temel platform iyi. Çeşitli karakteristiklere ve test etmemiz gereken her parçaya bakıyoruz. Viraj karakterleri civarlarında oynamalar yapabiliriz. Bu yüzden viraj girişlerinde, çıkışa doğru virajın ortasında farklı şeyler yapabiliriz. Konu, bu şeylerin doğru dengesini bulmakla ilgili.”

“Makul seviyede geniş bir taban üzerinde çalışıyoruz. Bu yüzden her bir sürüşümüzde neredeyse farklı bir düzene sahip oluyoruz. Burada ve fabrikada analiz etmemiz gereken çok şey var. Simülasyonu kullanıyoruz. Her şeyi birbirine bağlamak için simülatörü kullanıyoruz. Böylece doğru pakedi bir araya getirebiliriz.”

“Her şeyin biraz daha sıkışık olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden herkes üzerinde çok fazla baskı var. Kararlarınızı çabucak vermeniz gerekiyor.”

“Önümüzde bir haftalık ara var ama sonra sağlam iki hafta geliyor ve ardından Melbourne’e valizlerinizi toplayacaksınız. Bu yüzden herkes için yapması gereken çok şey var. Pit yolundaki her takım için durum aynı.”

Fry, hızlı tur dereceleri elde etme gibi bir gayelerinin olmadığını; çünkü her bir sürüşten azami oranda faydalanmak istediklerini dile getirdi.

Fry: “Yakıtı boşaltıp tur derecesi elde etmenin peşinde değiliz. Bir sonraki yarıştan önce sadece 12 günlük test varken, elimizdeki zamandan azamisini elde etmek zorundayız”

“Fiorano’daki kar nedeniyle biraz geri kaldık; (tanıtım günü) orada yapmamız gerekenleri Massa’nın ilk günün sabahında gerçekleştirdik. Bu yüzden yakalayan konumundayız. Şu anda doğru pakedi bir araya getirmeye çalışıyoruz”

Fry, takımın şu anda karşılaştığı sorunların, pull-rod ön süspansiyonla ilgili olmadığını da belirtti.

Fry: “Ön süspansiyon, dürüst olmak gerekirse büyük bir mesele değil. Küçük bir aero kazanımı var ve onun yanında az da ağırlık merkezi avantajı. İnsanların geçmişte yaptıklarından farklı olduğunu biliyorum ama dürüst olmak gerekirse büyük bir risk değil.”

“Getireceğiniz hassas bir yapı ile çözersiniz. En uç noktadaki performansların da peşinden gittik. Bu da küçük bir kazanımdı ve ayrıca az miktarda ağırlık kazanımı sağlıyor. Ağırlık aşağı çekiliyor. Sonuçta yapılması gereken buydu”

Ferrari teknik patronu, Perşembe günü Alonso’nun çalışmalarını sekteye uğratan hidrolik sorununun tekrarlanmaması için yeni hidrolik parçaların gece İspanya’ya getirileceğini açıkladı.

Fry: “İlk iki gün herhangi bir dayanıklılık sorunu yaşamadık. Bugün ise küçük bir hidrolik meselesi oldu. Bu gece bazı parçalar getireceğiz”

“Bu konuda, dayanıklılık açısından araç, oldukça normal görünüyor. Performans açısından ise tam anlamıyla doğru parçaları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden birçok analiz yapılması gerekiyor.”

Ferrari taraftarlarına vereceği mesaj için Fry: “Hepimiz çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. sen önce şaşinin alçakmı yüksektemi olduğunu öğren sonra diğer konuları tartışırız seninle.

  2. Gercek fikrim bu kardesim, takimci falan degilim, yeni fikirlerle cesurca yapilan herseyi desteklerim, Nasil gecen sezon Mclaren`i agresif tasarimi icin overken Ferrari`yi muhafazakar davranmalari nedeniyle yerden yere vurduysam bu sezonda cesaretlerini toplayip yeni sasi yaptiklari icin Ferrari`ye destek veriyorum, gerci baska sanslari da yoktu o ayri konu 🙂

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin ne diyim!

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah islah etsin ne deyim…

  5. şımarık bir itin tekisin biliyormusun…babanın sitesi ya burası her istediğine cevap verecekler sanki…
    bana sakın bir daha cevap yazma deli doktorunada sen git…zevk için dayak atılacak bir tipsin…

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Tamam konuyu uzatmayalim da basit bir soru sordum ve sadece sitenizin kullanicisi olarak yanit almak istiyorum. Arkadasin kiskirtici mesaji "ki bu malesef kullanici icin aliskanlik haline gelmistir" neden hala asagida duruyor. Ki benim verdigim cevapta da tum samimiyetimle soyluyorum hic bir asagilama yoktu. Ve sadece inandigim dinin adinin kirletilmemesi icin hic bir hakaret icermeyen cumleler yazdim. Benim o mesajim silinirken kullanicinin bu mesaji neden durmaktadir? Cok basit bir soru. ustteki mesajlarida silebilirsiniz ayrica. Insanlarin gozunu yormaya gerek yok.

  7. Yorum Kontrol  avatarı

    Arkadaşım lütfen konuyu fazla uzatmayalım.

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bir de adima yollanilan mesaji gormemin bir mahsuru var mi acaba? Gercekten cevap yazmak icin degil, sadece merakimdan istiyorum. Ve isteginiz uzerine bu konuyu uzatmayacagim.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Tesekkur ederim ilginiz ve cevabiniz icin, ancak kullanicinin huzur bozucu mesajinin orada kalmasinin sebebini hala anlayabilmis degilim.

  10. Yorum Kontrol  avatarı

    herkül nickli arkadaş da size cevap yazmıştı. Konu tatsız hale gelebilir düşüncesiyle ikisinide sildik. Lütfen bu arkadaşa cevap vermeyin.

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yonetici arkadaslardan "herkül(dünya seven ahireti bulamaz)" adli kullanicinin altina yaptigim yorumun hangi kurali ihlal ettigim gerekcesiyle silindigini ogrenebilir miyim?

  12. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ferrari kazanan araç yapacağız diye bağırıp durdu.montezemolo gereken herşeye sahibiz dedi ama dedi de ne oldu ferrari yine rakiplerinin arkasında mühendisler işler yolunda değil diyo abi bu takımı birinin kurtarması bu pilotajla ilgili değil tamamen takımla ilgili.red bull,mclaren yeni araba hakkında hiç bir görüşte bulunmadılar ve araçları yaptıklarında tesetlerde mutlu sonuçlar aldılar. dedikleri bu.ama ferrari edecez yapacaz kjazanacaz yeterya.red bull sorsan bi içecek markası ama adamlar son iki yılı domine ettiler görünüşe göre bu yılda da red bulların savaşını görücez.peki ferrari napcak belki balına bir zafer alır ondan sonra tüm tifosiler 'kesin şampiyonuz' diye konuşup durur.bunların yaşanmaması için ferrarinin acilen mehendislerini değiştirmeli ve domenicaliden kurtulması lazım.tek yönlü oynayan takım rolü ha jaen todt da zamanın da öyleydi ama onun pilotlarının ikisi de kazanabiliyodu daha doğrusu o zamanlar ferrariden başka adam gibi araba yoktu.eski başarılarıyla övünen bi takım oldu.geçmişte kaldı.ve şu anda da yeni kuralları bence doğru uygulayamamış gibi işte bunlar yüzünden ferrari hala belini doğrultamıyo

  13. F. Alonso SÜPER geri bildirimleriyle aracın sorunlarını çözer Merak etmeyin >:)
    2. SÜPER Geri bildirimci de M. Schumacher >:)

  14. daha sezonun başında yeni piste çıkmış bir araç bırakta %100ü veremesinler. Adam sadece en doğru yolu bulmaya çalıştıklarına dair bir açıklama yapmış bunu abartmaya gerek yok bu kadar 😀 Acı itiraf denemez pek buna 😀

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Güzel kardeşim bak ALLAH AŞKINA diyorum ki, ALLAH'ın adını kullanarak ortalığı karıştırma çabandan vazgeç. ALLAH'tır dedikoduyu iftirayı yasaklayan. ALLAH'ın adını ağzından düşürmüyorsun ancak durmadan bilmediğin konular hakkında kesin ithamlarla insanları ve kurumları yargılıyor, iddialar ortaya atıyorsun. Varsa bir AH bunu bilen ALLAH'tır. Varsa cezası, bunu kesecek ALLAH'tır. Kula düşen ayıpları açmak değil örtmektir! Kimin neyi hakettiğini bilen de sadece HAKKtır! Bu yüzden ne dini, ne ALLAH'ı, ne O'nun Peygamberini dilindeki ve kalbindeki kötülüklere, kötü laflara alet etme.

    Çok ciddiyim psikolojik sorunlarının olduğunu düşünüyorum ve gerçekten bir bilene danışmanı tavsiye ederim. Allah şahidimdir ki bunu samimi duygularla istiyorum. Yakışmıyor bir insana bu kadar huzur bozmadan zevk almak!

  16. Scuderıa_Ferrarı_ avatarı
    Scuderıa_Ferrarı_

    Ferrari bunu hep yapıyor Domenicali sezon öncesi çıkıyor yeni araç mükemmel diyor sonra bakıyosun Ferrari redbull mclaren dururken mercedes reanault a yarış yapıyor ama benim üzüldüğüm Alonso bu kadar yetenekli başarılı bir pilotun altına adamakıllı bir araç veremiyorlar.benim bu sezondanda pek umudum yok yine hüsran olacak gibi görünüyor bence takımdan biran önce domenicali nin gönderilmesi gerek.

  17. rocco junior avatarı

    Bilgilerin taze mi?Sen bu spor hakkında hiçbir halt bilmiyorsun ki!Tek yaptığın saçma yorumlar ve milleti kışkırtmak.2 günlük f1 izleyicisi profili…

  18. 2009'dan beri sürekli bir endişe hali mevcut zaten bende..hatta buna şampiyonluğun kıl payı kaçtığı 2010 sezonu da dahil..öle karamsar anlar yaşadım ki..benim gibi bir çok ferrari taraftarının da bu hislerle 3 yıl geçirdiğini tahmin edebiliyorum..idari ekip sanki ne yaptığını bilmez bi halde..

    Oysa bu sezon için bir önceki sezonun yarısından itibaren bir hazırlık dönemi yaşandı..yenilenen ekip ve baştan aşağı değişen bir araç..pek çok taraftar gibi bende ümitle bekliyordum..içerik her ne kadar başlık kadar acıtıcı değilse de aşağıda massathebest arkadaş çok güzel açıklamış..bizim gibi fanların hislerini esaret altına alanda bu takımın yöneticileri..en ufak bir olumsuzlukta artık içime işlemeye başlayan umutsuzluğa teslim olacağımızı düşünüyorum..

    f2012 bu ekibin son şansı..kimsenin ferrariyi orta sıra takımı haline getirmeye hakkı yok!!!

  19. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    O halde bu yorumu da yazmana gerek yok hocam, Allah isterse nasılsa kendiliğinden anlarlar değil mi? Ama Allah dilemmeişse ne kadar söylesen de anlamazlar. Onun için en iyisi sen git diyanet forumlarında falan yorum yap kardeş. Ha bi de ahreti bulmak için dünyayı sevmemeye gerek yok, bize ruhbanlık yazılmamıştır, hiçbir zaman da dünyayı boşver dememiştir Allah da resulü de

  20. f1 severler genelde olayın zahiri yani görünen kısmı ile alakalı fikir beyan etmişler…ama birde olayın batıni yani görünmeyen soyut kısmı var ki genel manada insanoğlu olarak bu kısmını pek bilemeyiz. pek de ilgilenmeyiz. insan elinden geleni yapar fakat neticeyi belirlemek işi sadece Allaha aittir.
    bazen bir sınava çok çalışırız ama iyi bir not alamayız. nasip kısmet denen birşey var.
    ferrari son zamanlarda biraz ah alıyor düşüncesindeyim. hak edenin elinden alıp hakkı olmayana vermek gayretullaha dokunur.
    maalesef ferrari için kaos günleri kendilerini santandere satıp alonso hazretlerinin gelmesi ile başladı. o gidene kadar da bence devam edecek…bazı arkadaşlar kızabilir bu ifadelerime gayet samimiyim.
    mala mülke mağrur olma deme varmı ben gibi…
    bir muhalif rüzgar eser savurur harman gibi…

  21. Elbt kendi tuttuğumuz takım yada pilotun 1.olmasını isteriz ama ben herzaman bundan önce zevkli bir yarış izlemek ,isterim.Şöyle mücadelenin geçişlerin savunmaların doruğa çıktığı bir f1 yarışını kim istemezki

  22. aracın aerosu fena gözükmesede ön kanat çok eyreti duruyor.aracın arka tarafına nasıl hava gönderiyor allah bilir hava kirliliği ve dawn-force kaybı virajlarda ve şikanda fazla olduğu için aracın defosu oralarda ortaya çıkıyor.Ön kanat yeni tasarım aracta sanki hiçi alakasız gibi duruyor !

  23. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ama emin ol o pilot tartışmalarında tuzu,karabiberi onlar olmazsa olmazları.:) Ancak bazen öyle ciddiye alıyoruz ki anlaşılmaz bi hal oluyor ortada. Ama uzun zamandır öyle aman aman tartışmalar yaşanmıyor artık mutluyum :))

  24. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bilmiyorum ama bana da sanki arabaya ayar yapmakta sıkıntı yaşıyorlarmış gibi geldi çünkü performans olarak iyi oldukarını belirtmiş virajlarda ve çekiş kısmında nedeni bilinmeyen bir sıkıntı var sanırım…
    Ayrıca diğer takım taraftarlarının canla başla Ferrari taraftarlarını avutmaya çalışmasından müthiş mutluluk duydum tüm sezonun böyle kavgasız olmasını umuyorum galiba zaten asıl sıkıntının pilot kavgalarından olduğunu zannediyorum…

  25. Benim bilgilerim taze monokok yüksek olanlar burnu düşürdü sizin şaşi 2010 şaşisi senin haberin yok arka kısım ve ön süspansiyonlarınız ile burnunuz sanayide yapıldı olan o senin haberin yok sanırım.

  26. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Alonso için kötü bir sezon daha ve tabii ki Ferrari için gerçekten kötü olur. Ama gerçeği konuşmak gerekirse Ferrari gelişme konusunda bir McLaren değil! Eğer epey gerideysek sıkıntı büyük. Araçta illaki bir sürü parça gelecek öğrenecek, gelişecek çok şey var ama hızlı olan bir araç kendini başında belli eder 🙂 Ferrari şuan için tur zamanı kasmak yerine aracın bilinmeyenlerini öğrenmek derdinde Pat amcanında belirttiği gibi. Yarın gelecek güncellemeler işe yarar umarım. Ve verimli bir gün olur. Fazla karamsarlığa gerek yok ancak insan ister istemez yeni bir hüsrana daha hazırlıyor kendini.. Umarım tersi çıkar bu konuşulanların 🙂

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o zaman o kendini bilmeze yönlendirsen sinirini. mesela yarış izlerken elektrikleri falan gitse münasebetsizin. İnternet kotası dolsa veya 🙂 Alonso'da pireler uçuşuyo burada kimileri saçmalarken 🙂 Bir de ben yarış izlerken acayip moda giriyorum. Bırak küfürü konuşmuyorum bile çoğu zaman. Bir çok arkadaşım benim yüzümden F1'den soğudu, film gibi yarış izliyorum diye 🙂

  28. Bedduayı pek kullanmam. Birisi canımı çok çok yakarsa, belki. Ama ağzım müthiş bozuktur. Yarış izlerken kim olursa (McLaren sürücüleride dahil) küfrederim 🙂

    Yorum silme olmaması lazım. O kadar iğrenç adamlar varki, tartıştığı adama küfreder, 5 dakika sonra siler. Yönetim bunu göremese de şikayet etsek, "Yok öyle bir şey" der, sıyrılır. Sonra ayıkla pirincin taşını 🙂

  29. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ücretli kanalda olmuyor benim bildiğim B.E. başta karşı çıkıyor olaya, reklam gelirleri ve izlenme oranı açısından. Tam da emin değilim tabi..

  30. bu buzlu cam desenine hastayım. çocukluğumu hatırlatıyor 😉

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    duydum ki dumanı yutuyormuşsun yutmeeee 🙂 Vallaha bak yazdığım şeyi açıklamayı hiç sevmem ama güzel hatrın için kendimi afakanlara buladım. Hadi şimdi uslu çocuk ol ve Alonso'ya beddua etmeyeceğini söyle de rahatlayayım 🙂 (ama harbiden şu mesaj silme olayı olmalı bence, saçmalıyo bazen insan, silemiyor da sonra)

  32. spekülasyonu duyanlara sormalı. benim bir duyumum yok bu konuda

  33. 😀 uzun zamandır gülmediğim kadar güldüm, boğuluyordum. Gülmekten yazamıyorum desem inanır mısın 🙂 Kendi kendime "Dur bi sigara yakayım, belki anlarım" dedim. Sayfayı tekrar açtım. Sigaradan bir duman daha çektim o sırada son cümleni okudum. Gülerken dumanı yuttum 😀

  34. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hani dedin ya Allah duamı kabul etti de tur bindirdik… ben de Mevlana'nın "etme" sini kullanarak sana bir mesaj yolladım. Diyorum ki abuk subuk insanlara kızıp, tekrar Alonsocuğuma tur bindirtme. İçinden Ferrari kötü olsun diye geçirme diyorum… Anlatmaya çalışırken bile afakanlar bastı. Yok mu mesaj silme yahu, sileyim de ilk mesajı rahatlayalım 😀

  35. bu haberle bana gelen bilgiler pek örtüşmüyor .eğer bu haber doğru ise ve Ferrari bu sezonda başarısız olursa Massa , Dominic, tombazis,Montezemelo dahil bir çok kişinin kellesi gidecek

  36. Yayın haklarıyla ilgili bir gelişme yada haber varmı bazı arkadaşlar D-Smart'ın aldığını söylüyor twitter'a girdim Serhan Acar'da bir haber yok.

  37. valla d smart akmışsa gelin biz eve seyredelim 😀

  38. espoir, anlamamakta ısrar ediyorum, biliyor musun 🙂

  39. Ortada çok karamsar bir durum yok. sadece bazı sorunlar olduğu ve bunun üzerinden gelinebileceği dile getirilmiş. Başlık biraz yanıltıcı olmuş.

  40. burada başlığa takılacak bir durumun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. geride kalan 3 gün boyunca "test bu, zamanlar önemli değil" deniyor ferrari'nin üst sıralarda olmaması için. doğrudur bunlar test.

    Fry da içerikte gelişebileceklerini söylüyor bu konuda da sıkıntı yok ancak başlığın açıklaması giriş cümlesinde:

    "Ferrari Teknik Patronu Pat Fry, şu ana kadar umdukları yerde olmadıklarını ama sezon başlamadan önce sorunlarını halledeceklerine inandıklarını söyledi."

    şu anda umdukları yerde değillerse, bunun anlamı şu anda işlerin yolunda gitmediğidir.

    bana kalırsa ben de çok kötü olacaklarını sanmıyorum ama bakalım. göreceğiz.

  41. rocco junior avatarı

    Git bilgilerini tazele.En çok değişen araçlardan biri hatta ta kendisi Ferrari.Şasisi geçen seneden düşük olan düşük burun yapıyor,yüksek olan yüksek.Bir de onun için macera arasak tamam zaten

  42. gardaş işler yolunda değil diyor ya daha ne yazması lazım ?

  43. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Olaya bakın! Bir çok Ferrari taraftarının karalar bağladığı bir haber de rakip takımdan arkadaşlar gelip moral veriyor. Vallahi ne yalan söyliyim, böyle dostluk ve spor paylaşımı olacaksa tüm takımlardan benzer haberler gelsin de, hep beraber bu spor adına kaynaşalım, hiç kırgınlık olmasın arada…

  44. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    (Hatta bir yorumcu "Beter olun" demişti. Ben de "Beddua iyi değildir, döner başına gelir" demiştim. Rabbim sesimi mi duydu ne olduysa beddua eden taraftarın takımına İspanya'da tur bindirmiştik 🙂 )

  45. Özet bu mudur ?

  46. Adam kötü birşey söylememiş sadece yapmaları gereken işler olduğunu söylemiş,bence abartmanın bir anlamı yok ferrari geri dönüş yapacaktır bence…

  47. Şaşi sıfırdan değil diye biliyorum sıfırdan olsa alçak yaparlardı McLaren gibi bu yamuk burunla dolaşmazlardı.

  48. yok be allah belalarını diyecem tövbe yarabbim bir f1 zevkimiz vardı içine ettiler ş..sizler

  49. Yapan nasıl yapıyor peki aracını bukadar vakitte bir siz yapamıyorsunuz diye size göremi ayarlıcaklardır kuralları oldu gülüm geçti sizin fason başarılarınız adam gibi araç yapamadıktan sonra daha çok konuşursunuz sezon başı sezon sonu lagalugalarınızdan gına geldi.

  50. Ve SON olarak ta yayın hakkını dsmart almıs sanırım geçmiş olsun….:(((

  51. Temmuz dan beri bu araç üzerinde çalışan ferrari, rüzgar tüneli sorunlarını aşan, gorev değişiklikleri yapan yeni muhendisler alan takım 0 dan cok farklı bir araç f2012 yi tasarladı. rüzgar tünelındeki veriler pist te doğrulandı sorun bunda değil. Rory bryne bile bazı fikirler sunup tamamen kendı tasarımı bir zemin ile diffizör üzerinde çalıştı toplantılara katıldı. ama f2012 zor bir araç bir kilit, çekiş denge sorunu var takım doğru setup u yapmakta zorlanıyor. şimdi 10 günlük bir ara ve 2 test haftası var. tabiki durum değişe bilir. ( yeni bir ön ve arka kanat. diffizör.zemin ve egzos un son hali.) bazı güncelleştirmeler gelecekti ki bazı parçalar bugun geldi. umarım takım sorunları çözer ve rekabetci bir aracımız olur… ben sezon başlayana kadar yazmıcam artık tamamen bir sessizliğe gidiyorum çünkü çok heycanlandığımız ümitli olduğumuz böle bir sezonda artık sorun ıstemıyoruz…. ve bende üzülmek istemıyorum…

  52. aynen öyle. haberin içeriğinde başlıktaki kadar kötü hiç bir şey yok. Normalden daha fazla çalışmamız gerek demiş.

    Yalnız şu da var tabii: Gerekli çalışmalar sonunda araç gerçek performansına kavuşturulduğunda f150'den daha mı hızlı olur, daha mı yavaş olur orası meçhul.

    Takım politikalarından dolayı asla desteklemeyeceğim bir takım olsa da, Ferrari kötü bir takım değil ve karşılaştığı hemen her zorluğu atlatabilecek güce sahip. Belki amaçları şampiyonluktu, belki bu araçla uğraşırken birinciliği kaçırıp 2. veya 3. olacaklar. Ancak mutlaka mücadelenin içinde olacaklardır.

  53. Schumacher- avatarı

    Sırf Alonso için aracın iyi olmasını istiyorum en iyi diye bildiğimiz pilotların zirvede mücadele etmesi herkesin çok daha hoşuna gider 10 tane orta sıra geçişi izlemektense 1 geçişin şampiyon pilotlar arasında olmasını yeğlerim.

    Korkuyorum geçen sezon gibi RedBull önde olacak diye …

  54. ahmet takımcımı oldun bu ne olumluluk.gerçek fikirlerini yaz.

  55. Sifirdan sasi yaptiysan tabi ki sorunlar yasanacak, araci cozunceye kadar ter dokeceksiniz, eyvah yandik bittik diyip paniklerseniz iste o zaman bitersiniz..

    Bence sorunlar cozulur, en azindan gecen sene ki aptal muhafazakarlik stratejinizi degistirdiniz.. Bu bile yeterli benim icin..

  56. Mustafa Sar avatarı

    Bende takımıma güveniyorum.. Ama kendi takımıma… Beni hiç mahçup etmedi..
    Bizim FERRARİ'de işler yolunda değill…

  57. Geçens sene McLaren taraftarlarının yaptığını Ferrari ciler yapmasınlar kendilerine. Daha sezon başlamadı ve bitmedi.

    Fry ın dediklerinden anladığım şey araç yeni ve hangi yöne doğru geliştirme yapacağımız konusunda kararsısız. Araç istikararsız. Herşeyi bir araya getirmek için toplantı yapmamız gerekiyor demek istemiş.

    Ön tarafta pullrod kullanmaları nın sebebi bence araç uzun ve yavaş virajlarda zaman kaybetmemek. Bunu iyi çalıştırırlarsa iş yapar ama belli de olmaz tabi.

  58. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    şaşırdığımı söyleyemem gerçekten beklediğim bir itiraf oldu bu ama biraz daha geç bekliyordum 2. yada son testlerde falan yani biraz erken oldu.
    ferrari yine faka bastı demicem fakat ferrarinin ekibinin işi garantiye alamamak gibi bir huyu var. bu demek oluyorki bu işte gerçekten en iyi değiller (iyide değiller) bu açıkça tescil edildi edilmiştide zaten. benim söyleyeceğim tek birşey var o da bu sezonun son sezonları olduklarını bilmeleri!

  59. rocco junior avatarı

    Ferrari 'not happy' with early car progress
    Başlık bu ancak haberin içinde bir kaç itiraf var.Autosport haberi

  60. Başlık biraz cesur olmuş, içeriği okuduğumuzda aslında bizden farklı bişe sölemiyor fry efendi, araç yeni tanımaya calışıyolar fazlaca yeni parça deniyolar dolayısıyla şu tabloda ferrari istenilen yerde değil gibi görünüyo ancak sıkı çalışma sonucu doğru parca ve ayarlar ile ferrarinin galibiyet verebilecek bir araç ortaya koyacaklarına inanıyorum.

  61. ben takımıma GÜVENİYORUM…

  62. massa ya gün doğdu.massa ne oldu bu sezon;vallah billah araba kötüydü ben ne yapayım baba:))
    so nu massa 1 yıl daha ferraride :)))

  63. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    O numaraları bir versene arayalım şu çocukları 😀

  64. T – I – R – T

  65. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Duydum ki kendini bilmez taraftarlara sinirlenip beddua ediyormuşsun, etme!
    Bizim elimizdeki sevinçleri kızgınlığına kurban ediyormuşsun, etme! 🙂

  66. Başlık acı itiraf ama içerik pek öyle görünmüyor.Çeviriden dolayı mı öyle acaba?

  67. "chicken translate" var bide 😀

  68. Grosjean attığı derecenin boş depoyla olduğunu belirtmiş. Grosjean'dan 2 saniye gerideysek durum o kadarda kötü değil 🙂 depomuz boş tur atmadığımızı tahmin ediyorum çünkü ve bu devasa benzin depolarıyla dolu depo boş depo farkı 2 saniyeden fazla olabiliyor rahatça.

    Ferrari çok çalışmalı, ilk yarışlarda da çok iyi sonuçlar gelmeyebilir. Mclaren mp4-20'yi hatırlayın, ilk 3-4 yarışta Renault'un gerisindeydiler, sonra Newey amca arabayı daha iyi çalıştırmanın yolunu bulunca tur başına 0.5 yemeye başladık resmen… Aynı şeyi Ferrari'de yapabilir, sorun şu ki; yapamayadabilir 🙂 ben güveniyorum ama ya artık hata yapacak şansları kalmadı, o mevkilere boşuna gelen adamlar değil bunlar elbet bir numaraları kabiliyetleri vardır 😀

  69. eheheh onu belirtmeme gerek bile yok, kendisine 2003'ten beri güveniyorum ben gönülden 🙂 aksini belirtmedikçe güvendiğimi düşünebilirsiniz 😛

    Sorun yaşayan takımların gelişme potansiyeli her zaman daha fazladır. İyi bir tasarımı iyileştirmek yada tam performansına ulaşmış sorunsuz bir araçtan ekstra performans elde etmek zordur, oysa sorunlu bir araçta sorunu çözdüğünüz an inanılmaz bir gelişim elde edebilirsiniz, bunu diğer arkadaşlarında söylediği gibi geçen sene mclaren bize tekrardan gösterdi. Ahtopot muydu neydi o egzosu çalıştıramadılar, ondan sonra Red Bull tarzına bir döndüler, resmen 1 saniyeden fazla kazandılar.

  70. Araç en uçtan en arkaya kadar yeni. Muhakkak sorun yaşayacaklar. Ama %100 inanıyorum ki, aşacaklar. Geçen seneki McLaren'i hatırlayın, 5 tur üstüste gidemiyordu. Bir çok rakip taraftar alay ediyordu. (Hatta bir yorumcu "Beter olun" demişti. Ben de "Beddua iyi değildir, döner başına gelir" demiştim. Rabbim sesimi mi duydu ne olduysa beddua eden taraftarın takımına İspanya'da tur bindirmiştik 🙂 ) Ferrari'nin durumu geçen seneki McLaren'den çok daha iyi. Paniklemeye gerek yok. Uzun haberi okuyunca zaten çok da vahim bir durum göremedim.

  71. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu röportajdan başarısızlık değil, doyumsuzluk çıkarılmalı!

  72. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Başlığı okuyup dikkat dağınıklığıyla haberi okuyan arkadaşlara özel:!!!!!!!!!

    "Bulunduğumuz noktada, gelişim göstereceğimiz çok fazla yer var diye düşünüyorum. Dayanıklılık açısından durum iyi. Performansta da sorun olmadığını düşünüyorum ama performans ile oynayıp bazı virajlarda, virajların bazı özel bölümlerinde aracı geliştirebiliriz. Ama her şeyin çalışmasını sağlayana kadar memnun olmayacağım"

    …Çeşitli karakteristiklere ve test etmemiz gereken her parçaya bakıyoruz…Makul seviyede geniş bir taban üzerinde çalışıyoruz. Bu yüzden her bir sürüşümüzde neredeyse farklı bir düzene sahip oluyoruz. Burada ve fabrikada analiz etmemiz gereken çok şey var….

    Fry, hızlı tur dereceleri elde etme gibi bir gayelerinin olmadığını; çünkü her bir sürüşten azami oranda faydalanmak istediklerini dile getirdi.

  73. Alonsoya güvenmiyorsun yani.İtiraf ettin resmen 🙂

  74. ben Ferrariye ve F2012'ye güveniyorum. Çözülemeyecek sorun yok

  75. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hahahaha…. bence Monti aracının arkasına aynen bunu yazdırıp ihtar amaçlı sabahtan akşama kadar turlar Maranello'da 😀

  76. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Dediklerine katılsam da şöyle bir durum var. Bu test zamanları tüm takımlar için aynı şekilde işliyor. Başarısızlığın en büyük sebebinin test yasağı olduğunu düşünmüyorum.

  77. hahahahha 🙂 Bunu Monti aracının arkasına yapıştırır Maranello'da ihtar niyetine sabahtan akşama kadar dolaşır 😀

  78. Bırak sen şimdi b yi c yi nerdesin sen bakim.Milletin içinde bağırttırma kendine 🙂

  79. burada felaket tellallığı yapmaya hevesli taraftar olduğunu hiç sanmıyorum. ama, şu açıklamanın ardından "eyvah" diyorsak, bunda ferrari'nin göz ardı edlemez bir payı olduğu da muhakkaktır.

    2009 başından beri son 3 yıllık süreçte gördük ki, ferrari'nin hiç bitmeyen nutukları ile icraatları birbirini hiç tutmuyor. o kadar çok duyduk ki umut dağıtan açıklamalar; artık her sönük geçen test ya da resmi seanslarda içimizi bir korku kaplar oldu. son 3 yıldır hep geriden başlıyoruz. hep seneye daha iyi olacağız sözlerini işitip, hep o anki sıkıntılı döneme tanıklık ediyoruz.

    meşhur bir söz vardır: hızlı bir aracı dayanıklı hale getirebilirsiniz, ama dayanıklı bir aracı hızlı hale getirmek zordur.

    ferrari testlerde dayanıklıymış.. performans?

    2007 ve 2008 sezonlarında, test seanslarının çoğunda garip garip arızalar yaşadık. hem felipe hem kimi, kah motor, kah hidrolik, kah elektik arızlarıyla test günlerini boşa geçirdikleri oluyordu. ama hiç son 3 yıldaki gibi içimizi bir karamsarlık kapladı mı? hayır. çünkü görüyorduk ki araç hızlıydı. biliyorduk ki aracı bir şekilde dayanıklı hale getirebilirlerdi. bu yüzden hiç birimiz "eyvah" filan demiyorduk.

    son yıllarda ise aracın dayanıklılığıyla kendimizi teselli eder buluyoruz. daha da kötüsü, bu teselli takım tarafından kendilerine ve taraftarlara enjekte edilmeye çalışılıyor. ve malum bitmek tükenmek bilmeyen umutlar umutlar..

    ferrari, FAster_Man arkadaşın da dediği gibi, ettiği kocaman kocaman lafların arkasını dolduramadığı sürece, taraftarların içindeki korkuyu dindiremeyecek. artık laflara doyduk. icraata döküp milleti rahatlatsınlar, başımızın üstüne koyalım. o gün gelene kadar bu güvensizlik, taraftarların içerisinde var olacaktır ve bu durumun da baş sorumlusu, insanların felaket tellallığı yapma hevesleri değil, ferrari'nin ta kendisidir.

  80. Başlık yanıltıcı olmuş gibi, içeriğe bakınca anormal bi durum göremiyorum ben 🙂

    Takip ettiğim kadarıyla araçta önden kayma ve çekiş problemleri varmış. Ancak (Biliyosunuz ancak dedikten sonra öncesindekilerin pek önemi yoktur) bu aracın tamamiyle yeni olduğunu, test edilcek bir sürü parça olduğunu ki söylenenlere göre ferrari diğer takımlara nazaran çok daha fazla farklı parça getirmiş, süspansiyonundan egzozuna herşey yeniden elden geçirlidiği için boş yere üzülmemek lazım. Benim kendi düşüncem melbourne de ne ferrarinin nede mclarenin rb8 le sıralamalarda baş edemeyeceği yönünde. Önemli olan ilk yarışlarda fazla zaiyat vermeden aracı anlamak.

  81.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    La ilahe illallah! Çalışın o zaman arkadaşım. Her türlü kaynak emrinizde. En iyi pilot elinizde. Az da iş yapın. Ferrari müessesi yan gelip yatma yeri mi? Bitirdiniz takımı. Faydası olsa Mclaren sepetlemezdi zaten. Adrian'ın kafasındaki beyin de sizinki saksı mı? Jaen Todt neredesin be adamım? Tipsizdi ama adam gibi adamdı. Bir de Domenicali'ye bak.

  82. Testlerde hız bakımındanda çok geride görünüyorlardı ama, ki Ferraridende geride görünüyorlardı. Ama Avustralyada uçtular. Sorunları McLaren o dönem çözdü, Ferrari niye çözemesin ? Lakin aracın temel sisteminde bir sıkıntı var ise, hemen B şasi üzerinde çalışmalara başlamaları gerek. Ayrıca, blöf olma ihtimalide yok degil.

  83. Durumun bahsedildigi veya anlasildigi kadar ciddi oldugunu sanmiyorum. Tahminim mclarenin gecen sene karsilastigi umutsuzluk kadar sikintilarinin oldugu yonunde.

  84. Takımın üstünde müthiş bir baskı var.Bütün çalışanlar bunun farkındalar.Yepyeni radikal bir tasarım var ortada.Rüzgar tünelinden gelen verilerde oldukça iddalıydılar.Demekki piste sürünce aracı bazı olumsuzluklar yaşanmış.Kolay değil woow diyip rekabetçi araç yapmak.Yepyeni bir araç var ortada her parçasının gelişimi çok zaman alacak .Takımın ve pilotların aracı kavraması anlaması uzun süre alacak.Açıklamadan bu anlaşılıyor.Özellikle viraj giriş ve çıkışlarına değinmiş ki araçta her pilotun korkulu rüyası denge problemi var gibi..Bi de Pullroad tipi süspansiyon konusunda pişmanlık sezinledim.
    Ferrari nin genel sorunu daha öncede belirtmiştim Jean Todt gibi bir lider.Geçmişteki efsanevi Ross-Byrne-Martinelli ekibini kuran Todt tu.Hayati noktalara müthiş nokta adamları getirdi.Şimdilerde ise ne yaptığını bilmezlik var özellikle bu senede sezon ortasında görev yeri değişmece yapılırsa takım üstüne toprağı atsın.

  85. rocco junior avatarı

    Hiç başlamadı ki:)

  86. Takımın üstünde müthiş bir baskı var.Bütün çalışanlar bunun farkındalar.Yepyeni radikal bir tasarım var ortada.Rüzgar tünelinden gelen verilerde oldukça iddalıydılar.Demekki piste sürünce aracı bazı olumsuzluklar yaşanmış.Kolay değil woow diyip rekabetçi araç yapmak.Yepyeni bir araç var ortada her parçasının gelişimi çok zaman alacak .Takımın ve pilotların aracı kavraması anlaması uzun süre alacak.Açıklamadan bu anlaşılıyor.Özellikle viraj giriş ve çıkışlarına değinmiş ki araçta her pilotun korkulu rüyası denge problemi var gibi..Bi de Pullroad tipi süspansiyon konusunda pişmanlık sezinledim.
    Ferrari nin genel sorunu daha öncede belirtmiştim Jean Todt gibi bir lider.Geçmişteki efsanevi Ross-Byrne-Martinelli ekibini kuran Todt tu.Hayati noktalara müthiş nokta adamları getirdi.Şimdilerde ise ne yaptığını bilmezlik var özellikle bu senede sezon ortasında görev yeri değişmece yapılırsa takım üstüne toprağı atsın.

  87. abartma arkadaşım geçen sene bu zamanlar mclarende böyleydi sezon başında gördük.Ayrıca adam sadece daha iyi olmak için yapılması gerekenleri söylemiş hem daha bunlar test parça falan deniyorlardır ilk yarışın sıralama turlarına kadar hiçbir şey belli olmaz

  88. :D:D:D:D SEZON bitti…. FERRARİ İÇİN. :d

  89. rocco junior avatarı

    Üzülme!Her yağmurlu günden sonra güneş açacak faster man.Hep fırtına olacak değil.Hem yarın Vatikana gidiyorum.Şu kardinal ile bir de ben görüşeyim bakalım ne olacak.Şaka yapıyorum yanlış anlama kardeş:)

  90. Biraz geçmişe gidip Domenicali'nin .bazı açıklamalarını sizinle paylaşmak istiyorum..

    Domenicali'nin 2012 aracına tepkisi: Vay be!
    Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, İtalyan ekibinin 2012 aracının konseptini ilk gördüğünde hayretini gizleyemeyerek "vay be" dediğini anlattı.

    Domenicali: Sezona kazanan bir araç ile başlayacağız
    Ferrari yeni aracı F2012 ile yeni sezona galibiyetle başlamayı hedefliyor.

    Ferrari: "2012 Aracında Daha Fazla Risk Aldık"
    Ferrari Teknik Patronu Pat Fry, bugün Maranello'da tanıtılan araçta, geçmiş senelere kıyasla daha fazla risk alındığını söyledi.

    Domenicali'nin Ferrari'nin 2012 Aracına İlk Tepkisi: "Wow":
    Ferrari'nin Takım Patronu Stefano Domenicali, 2012 araçlarının rüzgar tünelindeki ilk verilerinin çok cesaret verdiğini söyledi.

    Bu açıklamalardan sonra blöf yapmıyorlarsa eğer Yazıklar olsun ….

  91. abi mclaren ın dayanıklılık sorunu vardı… bizim dayanıklılıkta sorun yok…

  92. abi mclaren ın dayanıklılık sorunu vardı… bizim dayanıklılıkta sorun yok…

  93. Geçen yıl bu zamanlar, MP4-26'yı hatırlasın herkes. Tüm McLaren taraftarlarıda içinde, herkes umudunu kesmişti. Taa ki Avustralyaya kadar…

  94. Mercedes GP avatarı

    polmü şaka yapıyosun.Red Bull bu senede şampiyon görürsünüz.arkasından Mclaren ondan sonra Ferrari sorunları çözemezse sıkıntılı başlarlarsa Ferrari Mercedes kapışması görürüz belkide Lotusta katılır bu gruba

  95. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Böyle temkinli davranmak olmaz.Ben Lotus ve Mercedes ten iyi birşeyler bekliyorum.Mclaren'i çözemedim.Redbull en az geçen seneki kadar üstün.Bu durumda değişen pek birşey yok.Testlerle şampiyonu ilan edemeyiz ama kimin kaybedenlerden olduğunu kestirebiliriz.

  96. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    evet gelelim fasulyanın faydalarına bu senede geçen seneki gibi olursa ki ihtimal bile vermiyorum olacağına eğer olursa havada kelleler uçacaktır sadade geliyim ferrari var gücüyle ilk yarışa kadar sorunların üstesinden gelmeye çalışacaktır yarın bir sürü parça deniyceklermis çok umut bağladıkları tabanın en sade versiyonunuda deniyeceklermiş performansta sıkıntı yok demiş fry inşallah yoktur testler benim için hiç bir önem taşımıyor önemli olan melborne deki sıralamalardır inşallah polü alırızda bir ohh çekeriz

  97. rocco junior avatarı

    Hayırlısı olsun Sinan ne desem ki:)

  98. Neyse sağlık olsun Sinan 🙂

  99. Konuşmak için henüz çok erken daha 3 test günü geride kaldı sadece Ferrari değil McLaren ve Redbull'da temkinli davranıyor.

  100. 2009 – 1 galibiyet (kimican)
    2010- 5 galibiyetti sanırım
    2011- 1 galibiyet

    2010 yılında ki zirveden gerileme dönemine düştü ferrari.

  101. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    zaten gitti

  102. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Pilörf ne yahu? Steşın vagon,satlık dikfiriz…..
    no terlikation no ayakkabication enterence
    very iskender
    .
    .
    .
    .
    Gibi şeyler vardıda bu süper olmuş.Eveeeeeeeeeeeeeeeeeet 2013 e odaklanma zamanı.

  103. Mercedes GP avatarı

    Evet Tombazis'in yaptığı aracıda gördük 2011 de nasıl dersiniz berbattı helede sezonun ilk yarışlarında

  104. kesınlikle abi ben askerlik şubesine giderr seneye mayıs ayında dönerim 😀

  105. eğer bunu yaptıysalar, ferrari wc ye bu yazıyı yapıştırsın 🙂 beleş yok 🙂

  106. Bence blöf falan değil testlerdede görüyoruz bu kadar yavaş olunmaz bütün ferrariyi destekleyenler bu haberle yıkıldı geçmiş olsun

  107. HRT ve Virgin gibi GP2 seviyesindeki araçlar yüzünden test yapamıyor takımlar söylediğin gibi.Saçmalık.

  108. rocco junior avatarı

    Ulaş,bence hemen git tecilini boz, askerliğini hallet gel:))

  109. rocco junior avatarı

    2009da bir gerileme oldu ama 2010 gayet yükselme dönemi bence fakat 2011 istikrarsızlık dönemi.2012 ise hayırlara vesile olsun:))

  110. bir de şu padişahın sol tarafı gibi duran küçük takımları sporda tutma sevdasının bir sonucu olan "az para harca da garipler de ortalıkta vızıldasın" kuralı nedeniyle test yasaklarına da değinmek lazım.

    2012 araçlarının ilk çalışmaları, aşağı yukarı 2011 mart-nisan dönemlerinde başlıyor.
    2011 araçlarınınki de, 2010 başlarında.
    bu kadar erken başlıyor süreç.

    büyük takımlar neredeyse 11-12 ayını, yeni araçlarının üretimi için harcıyorlar. deli gibi çalışan rüzgar tünelleri, bir ton mühendise ödenen yüksek maaşlar, ar-ge çalışmalarında yitip giden zaman-iş gücü-para… her şey, üretilen yeni aracın başarılı olması için.

    bu kadar emeğin test edildiği düzene bakın:

    3 test seansı.
    12 test günü.
    üstelik tek araçla.
    araçta sorun yaşanmazsa.
    hava güzel giderse.
    yağmur falan yağarsa da tut bardağı altına, doldur iç üstüne. kısıtlı günlerde boşa giden bir gün.

    sonra, hoop piste. yarışın bakalım.
    12 ay çalış, 3 seans test et.
    günahıyla sevabıyla ver coşkuyu yarışta.

    neden?
    bir kaç sol tarafta asılı duran takım, pist üstünde hareketli şikan vazifesi görüp milletin yarışına limon sıkabilsin diye.

    yazık, büyük takımların inanılmaz çabalarına, harcadıklarına.

  111. sonuçta büyük bir takım, bunu yapabilir ve yapması doğaldır ama 2010 yılından beridir gerileme döneminde ferrari.. baskıyı azaltmak adına beklentileri düşük tutmak isteyebilirler de.

    ama araç tek tur da olsa hızlı bir tur denemesi için ayar yapılıp piste çıkarılmıştır mutlaka. yüksek ihtimalle söyledikleri büyük oranda itiraf niteliğinde ve gerçeği yansıtıyor.

    bunun yanında mclaren ve lotus performansları gerçekten de dikkat çekici.

  112. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Sakin olun arkadaşlar. Adam ölüm fermanını değil, yapılacaklar fermanını dile getirmiş. Gün içerisinde de dediğim gibi tek tek parçalar üzerinde çalışıyorlar. Bir yap boz gibi düşünün. Şu anda her parça hakkında genel fikir oluşturmaya çalışıyorlar. Bitirdiklerinde ortaya çok güzel bir resim çıkacak. Kulak verin dediklerime 😉

  113. rocco junior avatarı

    Şu sorunları halledip aracı bir düzgün çalıştıralım ben o zaman görücem…

  114. o kadar kötü olacağını hiç sanmam :)) özellikle sezon başındaki MP4-24 ü düşünürsek.

  115. Bir sezonun daha güme gitmesi çok kötü olur.

  116. işte bu açıklama mgp ve lotus takımlarını motive edecektir.ferraride bir sıkıntı olduğunu blöf olmadığını anlarlarsa var güçleriyle 3.lük için çalışacaklardır geç olanı erken yapacaklardır.bu açıdan blöf yada değil.yanlış ve erken bir açıklama.belkide sorunuda çözebilirler sezon başlayana dek.en öndeki takım olsalardı geçen yıl blöf yapabilirler diye düşünürdüm ama blöf yapmaları için bir neden göremiyorum.kime yapacaklar rbrr ve mclaren e mi onlar zaten kendi aralarında liderlik için her şeyi yapıyorlar ferrari blöf yapsada onları ilgilendirmez.

  117. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Gerçekten işler kötü.Birde bu kadar uzun haberler.Öte yandan geçen sene test zamanı 0 haber olurdu.Amma çok haber çıkıyor gün içinde bravo.Ama Ferrari'nin işi bitti.Tebrikler herkese.

  118. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler.
    2006 da Monzada Schuminin gözyaşları ile bende gözyaşı dökmüştüm.
    O güzel günleri onu zorla emekli ederek sonlandırdınız. Hep büyük bir efsanenin hemde onu sevenlerin ahını aldınız.
    Belinizi doğrultmanız daha çok zaman alacak çook.

  119. Özkan Canpolat avatarı
    Özkan Canpolat

    Fry: "Yakıtı boşaltıp tur derecesi elde etmenin peşinde değiliz. Bir sonraki yarıştan önce sadece 12 günlük test varken, elimizdeki zamandan azamisini elde etmek zorundayız"..
    sanırım arac cok karmasık 😀

  120. uzun süredir araçta değişiklik yapmayınca paslanmışlar. İşin bir mantıksız tarafı da geçen sene arka bölümde yeni süspansiyonu denediklerini fark yaratmadığını söyleyen adamlar bu sene o sisteme geçiyorlar üstüne önde de aynı sistemi kullanıyorlar.
    bu yeni tip süspansiyonlara tabiki birden alışıp hızlanamazlar ama eğer gerçekten bir hata varsa postalanması gereken kişi tombazis'dir.

  121. blöf için önce hzılı olduğunu görmen gerek bozulan araçla blöf olmaz

  122. ferrari, geçtiğimiz yıllarda diğer büyük takımların kullandığı pull-rod sistemini bu seneye bırakmanın deneyimsizliğini yaşıyor olabilir. normaldir.
    amma, 10 senedir hiç bir takım tarafından kullanılmayan, son kullanıldığı aracın da tur başına 6 saniye yiyen minardi olduğunu düşündükçe, bu fikrin nerden çıktığını da merak etmiyor değilim. aracın lansmanının ardından en çekindiğim taraf, ön taraftaki sistem idi.

    umalım ki ferrari, sorunlarını ilk yarışa kadar çözebilsin. bunun olmasını gönülden diliyorum.

    fakat, olur da hakikaten sorunlar çözülemez, aracın ölü doğduğu anlaşılır; o zaman yıllarını ferrari'ye adamış ve bir çok başarısında pay sahibi olmuş olan garibim aldo costa'ya faturayı kesip, geçen sene ortasında kellesini isteyenler ve sonucunda da alanlar, münasip bir yerlerine kına yakarlar artık..

  123. Mercedes GP avatarı

    Vaziyet Kötü…

  124. blöf deyil agresif araç yaptık temmuz dan beri araç üstünde çalışıyoruz ama sonuç. 2. bir mp4 .24 vakasına hazır olun arkadaşlar….

  125. bu sözler ve itiraf çok tartışılır. acaba blöf mü yapıyorlar, gerçektende yeni araç yeterli performansa sahip değil mi?

    testlerdeki dereceler her zaman aldatıcıdır ama, ferrariyi ilk 3 içerisinde göremedik.
    önümüzdeki günlerde neler göreceğiz bakalım.

    en sıkı test sonucunu yakın zamanda brawn gp 2009 da aldı. herkes blöf yaptıklarını ve gerçek anlamda hızlı olmadıklarını felan düşünüyordu. sezon başladığında şakaları olmadığını herkese acı bir şekilde gösterdiler.

    bu sene lotus takımı dikkat çeken bir performan gösteriyor testlerde. sezon başladığında umarım yanılıyor olmam..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir