Grosjean: "Araç, Direksiyonda Size Güven Veriyor"

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, 2012 araçları arasında en iyi dereceye imza attı. Lider Nico Rosberg, Mercedes GP’nin 2011 aracıyla turlar attı.

Fransız pilot, dereceleri önemsemiyor ama Lotus’un durumundan tatmin olmuş durumda.

Grosjean: “Elbette birinci olmak sonuncu olmaktan iyidir; bu kesin. Ama esas olan, aracın oldukça iyi olması”

“Günümden çok büyük keyif aldım ki önemli olan bu. Araç sürüş için iyi. Bu yüzden çalışmaya, kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz ve Melbourne’deki ilk sıralamaya kadar neler yapabileceğimizi göreceğiz”

Grosjean, aracın hakimiyetinin kolay olması nedeniyle kendine güveninin geldiğini ve sınırları daha da zorlayabildiğini ifade etti.

Grosjean: “Sürüş açısından çok daha tahmin edilir bir araç bu. Hızlı virajlarda hakimiyet gerçekten iyi. Araca kesinlikle güvenip sınırları zorlayabiliyorsunuz. Küçük bir hata yaparsanız, büyük sorun yaratmıyor ve spin atmıyorsunuz

“Yani ilk iyi konu bu. Aracınıza güvenebiliyorsunuz ki hızlı gitmeniz için bu çok önemli. Bir Formula 1 aracında iken istediğiniz gerçekten budur. Kendinize güvenmiyorsanız, o son ondalıklar için mücadele edemezsiniz.”

Lotus pilotu, bugün en hızlı turunu hafif yakıt yükü ile yaptığı sürüşte gerçekleştirdiğini de açıkladı.

Grosjean: “Araçta biraz yakıt vardı. (o sürüşü) yapmak için yakıt vardı. Araç pistte iyi görünüyor. Sürüş için de iyi.”

Grosjean, Jerez’deki ilk testlerin son günü Cuma da direksiyona geçecek.


Yorumlar

  1. 'geri bildirimi kötü' demektense 'geri bildirim vermekle uğraşmıyor' demek daha doğru sanki. sevmiyor adam böyle şeyleri, çıkıp sürmeyi seviyor. ama bence F1'e geri dönüşü sonrası yaklaşımı da farklı olacaktır. yaşı da ilerledi, motive olduğu gibi bir parça da olgunlaşmış göründüğü kadarıyla. konuşmalarından da belli.

  2. Kesinlikle ortak imkanı yok böyle bir açıklama yapamazlar ama Allah göstermesin araları gerginleşir ancak o zaman yaparlar. Ama hiç bir zaman araları bozulmaması dileğiyle.

  3. Raikkonen'in geri bildirimi kötü algısı neden oluştu,anlamadım.Evet Raikkonen bir schumacher değil,araç geliştirme konusunda Alonso kadar azimli de olmayabilir ama bu geri bildirimi kötü olduğu anlamına mı gelir?
    Ben Grosjeanın iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum ama Raikkonen'le başa çıkabilecek mi?

    Benim en çok sevindiğim şey 2008'in 2. yarısındaki bazı yarışlarda turistik amaçla tur atan Raikkonen'in yerine %100 motive bir Kimi'nin geri döndüğüne inanmamdır.

  4. ortak haklisin da Lotus cikip suan boyle bir aciklama yapabilir mi sence=)) bir dunya sampiyonu adam yani geri bildirim sifir olsa bile takim bunu aciklamaz=))

  5. Ama yıllar önce Peter amcanın bir yorumu vardı Massa daha çok teknik konulara girer Kimi ise hazır arabaya biner suyuna sıkana kadar maksimumu çıkarır diye.

  6. o konu hakkinda yorum yapmazlarki=)) bir dunya sampiyonu hakkinda geri bildirimi soyle diye bir takimin yorum yapmasi pek hos bir durum olmaz yani =))

  7. Şimdi Kimi geri bildirimde nasıl bunu birçok kişi farklı şekillerde dile getirdiler eğer dediğin gibi grosjean geri bildirimleri daha iyiyse araba toparlanması o şekilde olabilir zamanla anlarız yeni bir 2008 vakası olmasında:D

  8. apocan yapma etme gözünü sevem 🙂

    ikisi de f1 e ara verip farklı serilerde yarıştılar gerçi. dönüşleri ne olur bilemiyorum ama kimican kesinlikle unutmamış bildiklerini 😉 grosjean da çok fena hızı bir pilot. ne diyelim, yarışsınlar takım kazansın 😉

  9. Grosjean tecrübe kazandı, Alonso'nun yanındayken toydu daha. Şimdi daha hazır.

  10. alonso ile yarışmaktan daha kolay olacaktır rai ile. rai kasmaz geçebiliyorsa geçer alonso ise hırs yapıp mutlaka yarışı önde bitirir tabi ikisi de iyi pilot

  11. grosjean bu sene raiyi geçerse pek şaşırmam. rainin geri dönüşü bayağı sükse yaptı, en hızlı turu falan attı ama bakalım sıralama ve yarışta nasıl olacakl. f1 aracını sürmeyi bu sürücüler tabiki unutmazlar ancak iş son bir kaç saliseye geldiği zaman fark ortaya çıkabilir. zaman her şeyin ilacı bekleyip göreceğiz

  12. İşte bu çok güzel bir haber Araba hakkın da düşünceler olumlu.R31 i hepimiz hatırlıyoruz testler de nasıl performans sergilediğini Kubica ile İlk Üç yarışta İki podyum geldi ve Pilotların azizliğine ve biraz da yöneticilerin hatalarına uğradı takım.Kubica nın kazası olmasaydı Kesinlikle Ferrari ve Mercedes ile rekabet edecek güçtelerdi. Şuan da geçen seneki duruma benzer bir durum var Daha gelişmiş Rüzgar tüneli Ve iki tane ikiside bir birin den yetenekli pilotlar var. 2011 den daha güçlü olacaklarını düşünüyorum. Umarım iyi işler çıkartırlar. Takım Motor parasının %70 ni ödüyor. Enstone'de 2014 Turbo Motorları için Kers gelişimi üzerin de Renault mühendisleri çalışıyor ve bir çok Teknolojik destek devam ediyor Güçlü bir ekip yeni yapılanma ile genç bir ekip şimdi meyveleri toplama zamanı yavaş yavaş.

  13. Ilginc olan Grosjean'in geri bildirimlerinin mukemmel olduguymus takimi cok sasirtmis

  14. bu senenin sürprizinin lotus olma ihtimali yüksek. bu performans brawn'ın 2009 halini hatırlatıyor bana.

    hadi şampiyonluğa oynayamadılar diyelim yine de ön gruptaki takımlardan olacakları kesin gibi.

    testler bize genelde net birşey söylemez ama fikir de veriyor aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir