Hamilton, İlk Günü Sonrasında İyimser ama Temkinli

yazar:

kategori:

McLaren, 1 sene öncesine kıyasla çok daha sakin bir test başlangıcı yaptı. Takımda ilk iki gün Button çalıştı ve bugün görevi Hamilton devraldı.

Hamilton: “Geri döndüğüm için mutluyum. Sorunsuz bir gündü ve geçen seneye göre daha fazla tur attım. Şimdiye kadar her şey olumlu”

“Bugüne başlarken aslında biraz endişeliydim. Çünkü Jenson’ın (Button) son iki gündeki derelerine bakınca, nerede olacağımız konusunda gerçekten emin değildim.”

“Ama yeni lastikleri taktığımda, tutunmayı oldukça kolay bir şekilde değerlendirebildim ve üzerine çalışabilceğimiz bir şeyler olduğuna hissettim.”

İngiliz pilot, McLaren’ı uyardı ve yeni aracın ince ayarları için hâlâ yapacakları çok işin olduğunu belirtti.

Hamilton: “Araç şu anda kesinlikle tahmin edilemez durumda; tamamıyla yeni. Aracın doğru ayarını henüz ortaya çıkarmadık. Üzerinden geçeceğimiz daha birçok farklı test konusu var”

“Geçen seneki aracın evrim geçirmiş hali hissi veriyor ama ayrıca pek iyi olmayan bazı şeyler de var. Mesela arka taraftaki yere basma kuvveti yüksek hızlı virajlarda geçen seneki kadar iyi değil. Ama bunu geri kazanacağımızdan eminim.”

“Bazı nedenlerle bu sene araç frenlemede daha iyi. Viraja girişler de oldukça iyi görünüyor.”

Hamilton, elde edilen dereceleri esas alarak Red Bull’un yine sezona favori olarak gireceğine inanıyor ama bunun yanında Lotus’u da yabana atmıyor.

Hamilton: “Red Bull’un hızlı göründüğünü fark edebilirsiniz diye düşünüyorum. Lotus, oldukça etkileyici görünüyor.”

“Kimin ne yakıt yüküne sahip olduğunu asla bilemezsiniz. Sanırım yakıt yüklerinde biz fazla agresifiz.”


Yorumlar

  1. birisi gp2 pilotu geçen sene f1 aracı kullansa bile egzoz beslemeli difüzörleri yoktu
    ham geçen senenin en iyi egzoz beslemeli difüzörünü kullanıyordu
    kıyaslama yapılabilir mi imkansız.
    ayrıca hamiltonun geçen senenin df'sini beklemesi araçtan ayrı bir komik.kullan anam sen sadece kullan

  2. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Lewis ve Button ikilisi genelde gerçekleri konuşan, belirten pilotlar. Bana göre McLaren' de daha gelişecek iyi olacak. Daha araçlar piste yeni indi ve gelecek testlerde performansa yoğunlaşabilirler ki daha iyi sonuçlar çıkabilir. McLaren yine başa güreşecektir aksi falan olmaz.

  3. testlerde az tur atıyoruz diğer takımlara göre, takımdan da açıklama gelmiyor iyi yada kötü diye. acıkcası cok merak ediyorum bu sene nerede olacağımızı.

  4. mclaren_speedy avatarı
    mclaren_speedy

    hamiltonun su sözüne kimse dikkat çekmemiş. fren mesafesi. gecen yıl yarıslarda virajlara girerken massadan bile önce basıodu frene. bu hamıltonun surüş sitiline cok tersdi. zaten massayla veya baskalarıyla temaslar hep bu yüzden cıktı. gecen yıl fren mesafemız ferrari ve redbuldan kötüydü. inş dedigi gibidir hamiltonun ve fren mesafesi en az rakiplerimiz kadar olur.

  5. Grosjean: "Hızlı virajlarda hakimiyet gerçekten iyi."

    Lewis: "…arka taraftaki yere basma kuvveti yüksek hızlı virajlarda geçen seneki kadar iyi değil."

    Hımmm…

  6. Schumacher- avatarı

    Tur derecelerine bakarak pilotları karşılaştırmak şuan için test döneminde çok saçma , araçlar yeni araçlar olduğu için doğru ayarı yapıyorlar hergün birşeyler katıyorlar araca ayar, parça vs…

  7. Belki onlardan da hızlıdırlar kimbilir…

  8. Lewis çok güzel bir yorum getirmiş araca. Araçta yanlış birşey yok şuan için. Burdan o anlaşılıyor.

    Hızlı virajlarda ki yol tutuş kaybı ne türden acaba merak konusu bu. Yıllardır uzun ve hızlı virajlarda araç yavaş kalıyor rakiplerine oranla. Rahat direksiyon hareketi yapamıyor pilot. Daha net bir şekilde aracın burnunu virajın içine rahat sokamıyor pilot.

    Bu sorun daha da ileriye gittiyse bir sorundur. Ama ince ayarlarla çözebilirz demiş. Bu da bir soru işareti. Geçen sene hızlı yön değişimlerinde araç kusursuzdu. Daha net bir yorum için onboard izlemek lazım düşüncesindeyim.

    RB yi yine kovalayacağız bu açık bence. Sadece lastiklerden düzlük performansı almamız lazım onları yenmek için. Pole den başlamak önemli değil. Adam kısa vites oranıyla şov yaptı Monza da ve Spa da. Diğer pistlerde de tabi.

    Kore de olduğu gibi pole den başlamak önemli değil. Almanya da olduğu gibi lastikleri iyi kullanmak lazım.

    1 2 3. viteslerde ki hızlar aynı olsa bile katettiği mesafe çok daha uzun RB nin. Onların en büyük gücü bu zaten.

    Bunu işi kıvırdık mı çok iyi bir aracımız vardı geçen sene, gerisi gelir zaten.

    Ama yinede bir onboard izlemem lazım. Araç hakkında daha net bir yorum yapmak için. Geçen senki araç sıralamada neyse yarışta tam tersiydi. İnşallah aynı değildir.

  9. Arkadaki Df yine sezon sonunda buluruz.Avrupa 'da arka kanat yapmaya başlar Son yarışa yetiştiriliz..Yeter artık 3 senedir bir türlü arkadaki df'yi bulamadınız.

  10. Testlere pek güvenmek istemiyorum.Herkes araçlarını tanımaya çalışıyor .Avustralyaya kadar daha çok gelişecektir araçlar.

  11. Lewis gibi bir pilottan rakiplerine iltifatta bulunması çok güzel Pilotlar genel de takımların virajda ve düzlükte nasıl gittiklerini bilirler ve ona göre yorum yaparlar. 2010 da Kubica Mclaren in arkasının çok yenilikçi olduğunu söylemişti ve arkasın dan F duct kokusu çıkmıştı. Her pilot yeni arabaya bindiğin de başından sonuna kadar hiç bir sorun çıkmadan gitmesini ister ve Şuana kadar da Rbr Mclaren ve Lotus da hiç bir sorun çıkmadı umarım başladığı gibi gider.

  12. Vettel'den de hızlıydı. testlere güvenerek konuşmak yanlış. geçen yıl Williams sürpriz yapabilir deniyordu ama dökülmekten de beter oldular. henüz erken ben en az 2 hafta beklenmeli diyorum.

  13. Grosjean bugün Rai den daha hızlıydı..

  14. kamuran biz mi hatırlatalım arkada df eksikliğinin nedenini boş bir konuşma olmuş

  15. Ben Lotus'un şov yaptığını düşünüyorum. Raikkonen'in varlığıyla boş depoyla tur atıp Raikkonen'in eski hızından bir şey kaybetmediğini gösterdiler sadece.

  16. Dolu depoyla mı boş depoylamı turluyoruz ne türden bir agresiflik…???

    Ayrıca EBD nin yerini tutacak bir kazanım yapamamışız arkada yere basma kuvveti azlığı var..yeni sezon için kötü sinyaller..Ferrari dede işler yolunda gitmiyor..

    Meydan Redbull ve belki Lotus a kalacak en azından sezon başı sonrası malum at Üsküdar meselesi..

  17. rocco junior avatarı

    Rb hariç herkeste temkinli hava var.Bize benzer açıklamalar sadece biz daha panik havasındayız.Belli ki mükemmel olan yok şu aşamada ancak Lewis bizim takımdakilere nazaran daha olumlu görünüyor

  18. ''Kimin ne yakıt yüküne sahip olduğunu asla bilemezsiniz. Sanırım yakıt yüklerinde biz fazla agresifiz.''

    Yani? Dolu depoylamı turlar atıyoruz.

    Mesela arka taraftaki yere basma kuvveti yüksek hızlı virajlarda geçen seneki kadar iyi değil.

    McLaren bu sorunu testlerde giderir buna eminim. Sezona az sorunla girmek çok önemli.

  19. herzamanki gibi aracın arkasındaki DF eksikliği. bakalım bu sezonda aynı şeylerden şikayet ederekmi geçireceğiz.

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    haydaa bu yıl da redbull'a gitmesin :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir