Lotus'un Performansı Dikkatleri Üzerine Topladı

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, Renault adını değiştirip bu seneye Lotus olarak girdi ve takıma 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen’in yanı sıra GP2 şampiyonu Romain Grosjean’ı getirdi. Şu ana kadar Jerez’deki testlerde F1 çevresini etkilemeyi başardılar.

Romain Grosjean:  “Şu anda dünyanın en mutlu adamı benim.”

Fransız pilot Red Bull’dan Sebastian Vettel ve McLaren’dan Lewis Hamilton’un önünde yer almıştı.

Hamilton: “Lotus oldukça etkileyici görünüyor.”

Şu ana kadar testlerde dereceleri okumak net bir bilgi vermese de Lotus garajındaki ortam, kendilerine güvendiklerini gösteriyor.

Vettel: “Şu anda (Lotus) daha hızlı ve istikrarlılar. Biz, Ferrari ve McLaren ile ilgili soru işaretleri daha fazla”

MTV3’e konuşan Lotus Takım Patronu Eric Boullier: “İlk test için durum iyi görünüyor. Ama henüz hiçbir şey üzerine spekülasyon yapamazsınız”

“Melbourne’e kadar bütün araçlar çok fazla değişecek. Bugün iyi bir araca sahip olduğumuz, çok fazla tur atabildiğimiz doğru; zaten bu yüzden öndeyiz.”

Çalışmaları pist kenarından takip ederken Auto Motor und Sport’a konuşan Force India Piloyu Nico Hulkenberg: “E20, inanılmaz oranda sahip olduğu tutunma ile bir mermi gibi”

Oğlu Nico Rosberg’in 3. günde en hızlı isim olan Keke Rosberg: “En iyi izlenimi Red Bull ve Lotus verdi.”

Hamilton, Rosjean’ın 1.18.4 derecesini iyi olarak tanımlarken Red Bull’dan Mark Webber, Lotus’ta o sırada hangi lastiğin takılı olduğunu sordu.

Orta sertlikteki hamur cevabını alınca Webber: “O zaman çok iyi bir turmuş”

“Eğer Grosjean bu tur derecelerini yapabiliyorsa, hepimiz Kimi’ye (Raikkonen) dikkat etmek zorunda kalacağız”


Yorumlar

  1. Ya tamamiyle sponsor çekmek için yapılan konusmalar bunlar Renault'un ticari bakması bunu açıklar. sanki ilk üçe oynucaklarmış gibi konuşmalar yapıyorlar ya ilk önce Mercedes'i geçmeleri gerekiyor ve bu hiç kolay değil.Mercedes bu sene Ferrariyi zorlarsa süper olur zaten 2011de Massayı geçiyoduk öyle yada böyle olsun bu sene 3.olursak müthiş olur.Herkes diyorki Mercedes EBD'li ya ne ebd si bu sistem mercedese 1-2 sn kazandırıyormuş gibi konuşuyosunuz ya bitiriyor beni Mercedes'e katkısı %10 dur yani Red Bull gibi araç onun etrafında tasarlanmadı yani o kadarda fazla getirisi yok bu yüzden EBD deyip durmayın yinede Konuşmak için çok çok erken 1 ay kaldı zaten sonra ak koyun kara koyun belli olacak

  2. daha henüz konuşmak için erken…havayada sokmamak lazım pilotları…

  3. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    herşey için daha çok çok erken ama ben bu sezon bir takımın süpriz yapacağını hissediyorum özellikle ilk yarışta. bu lotus ta olabilir force india da olabilir fakat kimi ile lotus çok ağır basıyor lotustan bir süpriz gelirse bu sene hiç şaşırmayın

  4. Hulkenberg'in yorumu yukardaki yorumlardan en mantiklisi olmus bence.Biz olaylari goremiyoruz ancak gozlemci olarak direk gozlemini belirtmis tur zamanlarindan cok aracin bu sekilde yol almasi asil onem arzeden konu.Ben bukadar erken sevinilmemeli diye dusunuyorum zira R31'de cok saglam baslamisti gelismemisti.Bir araci gelistiremezseniz sezon ortasinda orta gruba dusersiniz hatirlayin 2009'u o devasal farka ragmen Brawn Gp 3.takim olmustu sezon sonunda Red Bull ve Mclaren acikca daha iyiydi sezon sonunda.
    Iyi seyler soylemeliyiz ancak su bir gercek ki gecen sene takimin gelisememesinde Robert'in olmamasi kadar ruzgar tunelinin insaat halinde olmasi ve yeni bilgisayarlardan tam randimanin henuz alinamayisiydi simdi ise gecen sene teknolojiye yatirilan kaynak ve yenilenen ruzgar tuneliyle gelisim yarisinda daha iddali olacaktir takim.Jerez'deki test takimi cok net soyluyorum aractan ziyadesiyle memnun.Tabi daha cok var sezona.

  5. Romain Grosjean'ın iyi bir araba ile yarışırkenki performansını merak ediyorum. Bakalım sezon içerisinde neler döndürecek. Bruno Senna'dan çok iyi olacağına şüphem yok ama istikrar olarak kötü arabaların uzmanı Nick Heidfeld'i geçerse, büyük alkış alacak.

  6. "Eğer Grosjean bu tur derecelerini yapabiliyorsa, hepimiz Kimi'ye (Raikkonen) dikkat etmek zorunda kalacağız"

    Hahahaahaa çok güldüm buna ve sevindim ama sanki grosjean f1 e daha hazır gibi geliyor bana:Sonuçta geçen sene gp2 de sürdü ve yedek pilottu fiiksel olarak daha hazır olmalı.Kimi ilk yarışlarda zorluk çeker diye düşünüyorum

  7. "Hamilton, Rosjean'ın 1.18.4 derecesini iyi olarak tanımlarken"
    Yeni pilotumuz hayırlı olsun 🙂

    Şaka bir yana da bu Lotus testlerde bu kadar başarılıysa blöf yapsa dahi en kötü galibiyet mücadelesi verir.. Yok eğer blöf yapmıyorsa şampiyonluk mücadelesi verir ki bu da Raikonenin iyi bir dönüşle bize muhteşem bir sezon geçireceği anlamına gelir…
    Ah bir Avustralya sabahında uyanmak istiyorum 🙂

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    vıy vıy vıy…..
    herkes blofmu yapıyor acaba lotus hakkında.
    inşallah dedıklerı gıbı olur.hayırlısı artık

  9. Saydığım pilotların verdiği heyecanın 10'da 1'ini vermiyor Vettel .

  10. "Eğer Grosjean bu tur derecelerini yapabiliyorsa, hepimiz Kimi'ye (Raikkonen) dikkat etmek zorunda kalacağız"

    Muhattaplarina duyurulur 🙂

  11. Listeye Vettel'i dahil etmemişsin. Umarım hepsi yine 2.lik için kapışmıyordur 😀

  12. Hay ağzınız bal yesin =)

  13. Edit:''Düşünsenize''

  14. RedBull'u orada yalnız bırakmayacak bir araç olmuştur umarım.
    Düşünseniz Schumacher-Raikkonen-Alonso-Hamilton 4'ü kapışıyor :):)

  15. İSTEMİSİN LOTUS 2012 ŞAMPİYONU OLSUN

  16. elvan dalton avatarı

    Umarım böyle devam eder. Ne kadar çok araç galibiyet için mücadele ederse o kadar iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir