Perez: "Bu Araçta Büyük Potansiyel Var"

yazar:

kategori:

Bu hafta Jerez’de iki gün teste çıkmasının ardından Meksikalı pilotun ilk izlenimleri olumlu.

Perez: “Şimdiye kadar olumlu geçen iki gün oldu. Elbette sorunlar yaşadık ve programımızı tamamlamayı başaramadık ama yine de işlerin gidişatından oldukça memnunum. Gelişim için doğru yönde ilerlediğimizi düşünüyorum”

Sauber, Jerez’deki testlerde arka karoser üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor ki bunların içinde aerodinamik olarak daha etkili sidepod profili ve egzoz kanalları da var.

Perez: “Bazı aero parçaları değiştirdik ki çalışmalara başlamadan önce zaten bunu planlamıştık. Her şeyi hesaba kattığımızda, bu araçta büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Sanırım daha iyiye de götürebiliriz. Amacımız da bu”

Meksikalı pilot, Jerez’in karakteri yanı sıra pist sıcaklığındaki değişiklik nedeniyle tur derecelerini okumanın zorlaştığını belirtti.

Perez: “Jerez’de o aralığı kaçırdığınızda ve aynı zamanda üç hamuru da denemiyorsanız (kıyaslama yapmak) zor. Eğer sabah birini (hamur), öğleden sonra diğerini denerseniz; durum tamamen farklı olabilir. Sıcaklık, dereceleri büyük oranda değiştiriyor.””


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir